Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:32:27
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Hvala vam ženice napravit ću sebi čaj od brusnice, i vidjet ću šta će mi doktor reći, voljela bi da ne pijem antibiotike bojim se da ne bi nešto škodilo
ti mene poslusaj kupi prolom vodu (1,5 litar je malo vise od jedne markice) i pij nju. moje prijateljice koje su imale neke kamencice u bubrezima su to izbacile u neznanju zahvaljujuci prolom vodi pa vala mozes i ti te bakterije
a smije se ona u trudnoći? Onda je odmah kupujem
smije sto da ne, isto kao donat ili bilo koja druga voda sa tim mineralnim svojstvima. ja je boga mi pila i u prvoj i evo i sad je pijem. urin stvarno odlican. nikad bakterija nikad upala nisam imala (kuc-kuc ne ureklo se )
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:37:18
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: maksi
Zao mi je ali ja nisam nikad gore isla a nadam se da ce ti zenice pomoci
IZVORNA PORUKA: Seashells
Hej zenice jel'' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam Hvala
meni je idealno bilo ono u opstoj...na prev ctg kontrole isla kod masica u dezuru...kasnije ono oko 11 u dnevnu smjenu pa ko se potrefi...ne sjecam se da sam ikad imala uputnicu za to...ovaj put se dvoumim da li opsta opet ili gak
ja uopste nisam isla cesto na taj ctg, svega 4-5 puta, ujutru dolazila kad je bio nakas urade mi ctg i on pogleda, napise nalaz i kaze mi da dodjem opet za 4 dana. jedino sam imala ctg na 2 dan pred sami termin. Bila kod Nakasa, onda dosla nakon 2 dana na docek Nove godine i nakon 2 dana trebala na ctg a ja dosla da se porodim Nakasu u smjenu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:40:30
ninuska
Posto pise dosta bakterija dace ti vjerovatno antibiotik,jer ja sam u septembru nisam ni bila trudna tako imala dosta bakterija pila antibiotike. Sada dosta caja od brusnice pij,a imas i uroloski caj za trudnice tesko ga je u sarajevu naci ali moze se
Evo sam radila jutros nalaz urina i piše mi da imam dosta bakterija .
Čitam malo po internetu i vele svaka trudnice ima te bakterije.Jeste li vi imale?Čime ste lijećile nešto mi se ne piju neki ljekovi al vidjet cu šta kaže doktor.
E, ne daju . dok sam.cekala dosla trudnica na prijem i pita je gdje ti je telefon i uze ga sestra. Dala njenom muzu. Bas se iznenadih. Navodno zbog bakterija. A, znam, LTMista sam ti bila. Cak i dok sam imala kontrakcije
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:42:09
ninuska
Na kontroli sve super hB . a, ovo sto me boli kaze da pricekamo. Jedino mogu kremu za vene uzeti i mazati. Kao ako krene dalje svakako se ne moze sprijeciti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:44:11
ninuska
Hvala vam ženice napravit ću sebi čaj od brusnice, i vidjet ću šta će mi doktor reći, voljela bi da ne pijem antibiotike bojim se da ne bi nešto škodilo
Imala sam bakterija na zadnjem nalazu. Uradim urinokulturu i ona je sterilna hB. Meni je dr rekla caj od brusnice da pravim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:47:38
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
Posto pise dosta bakterija dace ti vjerovatno antibiotik,jer ja sam u septembru nisam ni bila trudna tako imala dosta bakterija pila antibiotike. Sada dosta caja od brusnice pij,a imas i uroloski caj za trudnice tesko ga je u sarajevu naci ali moze se
Čitam malo po internetu i vele svaka trudnice ima te bakterije.Jeste li vi imale?Čime ste lijećile nešto mi se ne piju neki ljekovi al vidjet cu šta kaže doktor.
E, ne daju . dok sam.cekala dosla trudnica na prijem i pita je gdje ti je telefon i uze ga sestra. Dala njenom muzu. Bas se iznenadih. Navodno zbog bakterija. A, znam, LTMista sam ti bila. Cak i dok sam imala kontrakcije
Nista ja cu reci da nisam ni ponijela ako me krenu trkeljati znacu da je od vas neka prijavila drago mi je za kontrolu i da je sve ok. sad se malo pazi i cuvaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 15:59:05
rose
Hej zenice jel'' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam Hvala
meni je idealno bilo ono u opstoj...na prev ctg kontrole isla kod masica u dezuru...kasnije ono oko 11 u dnevnu smjenu pa ko se potrefi...ne sjecam se da sam ikad imala uputnicu za to...ovaj put se dvoumim da li opsta opet ili gak
ja uopste nisam isla cesto na taj ctg, svega 4-5 puta, ujutru dolazila kad je bio nakas urade mi ctg i on pogleda, napise nalaz i kaze mi da dodjem opet za 4 dana. jedino sam imala ctg na 2 dan pred sami termin. Bila kod Nakasa, onda dosla nakon 2 dana na docek Nove godine i nakon 2 dana trebala na ctg a ja dosla da se porodim Nakasu u smjenu
dobro si ti...jel njega tesko uganjati...ma ja znam da tamo ima dobroh doktora..al sve mi frka da se ne potrefi puzic ili beciragic ,,,nekako na gak-u ima manje tih grubih
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 16:03:55
LieToMe RR
Hej zenice jel'''' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'''' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'''' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam Hvala
dobro si ti...jel njega tesko uganjati...ma ja znam da tamo ima dobroh doktora..al sve mi frka da se ne potrefi puzic ili beciragic ,,,nekako na gak-u ima manje tih grubih
njega je samo prvi put tesko uganjati (to obicno se procuje kad je u dezuri ili kad je u ambulanti) pa onda dodjes sa uputnicom i cekas kasnije te narucuje kad je on tamo. meni se sasvim slucajno potrefilo da me jos i porodi. a skoro se bio zakleo da se necemo vidjeti na sljedecoj kontroli. ja to jutro dosla kaze on meni sta ces ti ovdje zar se nisi porodila ja ko iz audice: evo ja dosla da se porodim ma ne znam, meni objektivno ona zgrada i ljudi u njoj pristupacnijii normalniji, tako da ja idem aBd pa sta bude bude. a mobitel nedam
edit meni se beciragic potrefio na tom pregledu to izmedju, nista pogledao ctg, pitao me kako se osjecam, bla bla, ni barknuo me nije to bio 31.12. kaze vi se svakako vidite za 2 dana sa nakasem, dovidjenja-dovidjenja. ja za 2 dana na porod.
< Poruku je uredio LieToMe -- 12.5.2015 16:05:43 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 16:09:04
rose
Hej zenice jel'''' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'''' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'''' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam Hvala
njega je samo prvi put tesko uganjati (to obicno se procuje kad je u dezuri ili kad je u ambulanti) pa onda dodjes sa uputnicom i cekas kasnije te narucuje kad je on tamo. meni se sasvim slucajno potrefilo da me jos i porodi. a skoro se bio zakleo da se necemo vidjeti na sljedecoj kontroli. ja to jutro dosla kaze on meni sta ces ti ovdje zar se nisi porodila ja ko iz audice: evo ja dosla da se porodim ma ne znam, meni objektivno ona zgrada i ljudi u njoj pristupacnijii normalniji, tako da ja idem aBd pa sta bude bude. a mobitel nedam
edit meni se beciragic potrefio na tom pregledu to izmedju, nista pogledao ctg, pitao me kako se osjecam, bla bla, ni barknuo me nije to bio 31.12. kaze vi se svakako vidite za 2 dana sa nakasem, dovidjenja-dovidjenja. ja za 2 dana na porod.
ma mene je puzic pregledao jednom, i to je on dobar s masicem...i pregledao me na otpustu...kad umrla nisam od bola a za beciragica sam cula da je takodje grub i generalno not good ja sam na kontrole ctg isla kod masica a na porodu mi se potrefio drljevic..al generalno najveci posao obave babice...dr. mi se samo na stomak navalio da malu iscera
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 16:16:08
LieToMe RR
ma bjezi bona, ja ne znam ni kako ti ljudi izgledaju ja sam do ulaska u 9ti bila kod Divketa i onda uganjala Nakasa i drzala ga se ko pijan plota toliko mi je prirastao srcu da sam morala i da se porodim to jutro kad je dosao u smjenu na proslom pregledu (kad sam isla zbog doznaka) gleda on termin kaze mozda budem i na moru a mozda se i ranije vratim pa se vidimo e reko nije problem strpicu se ja dok vi sa godisnjeg
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 16:23:22
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
drage jel zna neka od vas koliko se sad ceka na pasos?
moj dragi predao poslije praznika rekli mu 3 sedmice, rekla sam mu da cu ga zadaviti ako ne bude do 1.6. gotovo jer smo sve rezervisali a gospodin se sjetio da mu je istekao pasos
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 16:24:42
M.A.M.
moj dragi predao poslije praznika rekli mu 3 sedmice, rekla sam mu da cu ga zadaviti ako ne bude do 1.6. gotovo jer smo sve rezervisali a gospodin se sjetio da mu je istekao pasos
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 17:35:52
ninuska
Ja sam maloj predala pocetkom aprila i rekli mi da dodjem nakon mjesec. Kad sam dosla bio je gotov . Mada mi je to.dugo jer jos nije bila sezona. Ko ce ga znati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 17:37:34
ninuska
ma ja nisam htjela nikakve aranzmane praviti bilo je ko mi se potrefi...i potrefio se drljevic..al eto ni on vise ne radi u opstoj ko ni masic
Joj, i meni je beciragic gadan. I na prvom porodu sam molila Boga da se on ne potrefi. Nadam se da nece ni sad . A, za puzica nisam cula neg. komentare
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 17:38:27
ninuska
Nista ja cu reci da nisam ni ponijela ako me krenu trkeljati znacu da je od vas neka prijavila drago mi je za kontrolu i da je sve ok. sad se malo pazi i cuvaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 20:02:58
Carobno jutro
MAM, meni rekose mjesec, predala prije dvije sedmice za pasos
Ja sam na Jezeru. Uporedo idem privatno i gore. A kakva je razlika Vojne i Jezera. Gdje je bolje? DA mijenjam dok imam vakta Lezala sam na Jezeru i nisam zadovoljna. Mislim pakao sam prosla prema tome rado bih se mijenjala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 20:28:37
rose
u vojnoj je generalno manja guzva i za ctg i u porodilistu....e sad prednost jezera je blizina pedijatrije u slucaju da ti bebi treba neka hitna pomoc jer pedijatar dolazi tek ujutro ukoliko si se porodila u noci...vojna nije opremljena ko gak, stara je zgrada, staro sve..al ja sam je prosli put izabrala jer sam htjela porod u vodi...sto nije bilo moguce radi mog povisenog pritiska + plus dodjoh u dezuri a i gak je u novembru 2010 bio jos uvijek u zgradi ocne klinike ...takodje imam osjecaj da je manja incidenca mrsa-e ali opet mozda je nekom u interesu da se ne zna tacna info
< Poruku je uredio rose -- 12.5.2015 20:29:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 20:35:06
ziel
Đeste žene Prije nekoliko mjeseci sam vidjela kod jedne mlade mame neki uredjaj za pracenje bebe dok spava, imao je neka 2 dijela, tj. dio sa kamerom i dio sa ekranom i zvucnikom. Kamera se postavi iznad bebe ili negdje odakle se dobro vidi i cuje a kod sebe drzis onaj ekran i zvucnik i vidis bebu citavo vrijeme dok spava, ne moras čamiti pored nje , mozes kuhati rucak, raditi nesto da budes bez brige. Ne znam ni kako se to zove ni dal to ima kod nas negdje da se nabavi? Bas je dobra stvar
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 20:36:44
maksi
Meni je beciragic fuj ko pojava,a ni puzica ne volim a nisam o njemu nista lose cula. Ja idem kod Aide,ako je ona zauzeta moze i doktor Stojakovic. Ja inace nemam stim problema moja zaova dole radi tako da ja znam kad je Aida dole
ma ja nisam htjela nikakve aranzmane praviti bilo je ko mi se potrefi...i potrefio se drljevic..al eto ni on vise ne radi u opstoj ko ni masic
Joj, i meni je beciragic gadan. I na prvom porodu sam molila Boga da se on ne potrefi. Nadam se da nece ni sad . A, za puzica nisam cula neg. komentare
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 20:37:54
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Đeste žene Prije nekoliko mjeseci sam vidjela kod jedne mlade mame neki uredjaj za pracenje bebe dok spava, imao je neka 2 dijela, tj. dio sa kamerom i dio sa ekranom i zvucnikom. Kamera se postavi iznad bebe ili negdje odakle se dobro vidi i cuje a kod sebe drzis onaj ekran i zvucnik i vidis bebu citavo vrijeme dok spava, ne moras čamiti pored nje , mozes kuhati rucak, raditi nesto da budes bez brige. Ne znam ni kako se to zove ni dal to ima kod nas negdje da se nabavi? Bas je dobra stvar
ima mozda na e-bay kucaj baby monitor
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 12.5.2015 20:50:20
ninuska
IZVORNA PORUKA: ziel
Baby monitor ili ako je bez kamere baby phone. Pogledaj i na pik-u..bude novih i polovnih
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
facebook malena.
lijepo bi bilo imati clanice rr i na facebooku.neznam na koju temu da postavim.pa sta mislite ovako.mi je koje zelimo da se medjusobno dodajemo na fb da dodamo komentar da posaljemo pp.da ne bih slala pp poruke nekima koji ne zele da mjesaju rr i fb.
zelim nove prijatelje (76%)
ne zelim clanice rr na fb (24%)
Broj svih glasova: 108
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!