|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
12.5.2015 12:06:27   
araj

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: araj

IZVORNA PORUKA: alman

LTM kad odes na more okupaj se koji put i za raju sa RR, koje nece ove godine na more user posted image

a jesi li ti ono spominjala da stavljas na komodicu od spavace sobe podlogu za presvlacenje, ja evo sad nesto gledam ovu svoju i kontam mogla sam i ja to probati, odgovarala bi mi visina, morat cu izmjeriti sirinu ormarica pa da vidim da li ce mi se uklopiti

Najavim ja obavezno kad krenemo na more pa da se prijavite za koga sve treba da noge skvasim user posted image

jesam, ja sam spominjala, imali smo dvije komode identicne (imali viska prostora pored nocnih ormarica pa smo drzali svakojakih gluposti). U jednoj su sad stvari od L i njega smo modifikovali u plakar (mogu ti sliku poslati ako hoces imam sad frisko sa krecenja) a iz druge cu se iseliti i nju cu bebi prepustiti i na nju stavim onu podlugu (podloge su ti ako se sjecam dimenzija komode 80 duzina a sirina tj dubina 40-45 cm (visinu mogu izmjeriti ali je bas ono prilagodjena nama mi smo povisoki).

maksi bas si me nasmijala user posted image  ma fazon je sto ja pamtim kojekakve gluposti s posla (kad sefov malac ide na federalno takmicenje lii koje je boje registrator i fascikla koju niko ne moze da locira i jos more nebuloza koje primjecujem user posted image ) ali redovno od 3 stvari koje trebam kupiti ja jednu zaboravim... ili zaboravim da nesto ponesem na posao... mislim da sam se opustila previse user posted image

Hajd slikaj komodicu za bebu, jer sam i ja povisoka a ujedno imam problem sa ledjima. Tako da mi odgovara sve sto je u mojoj visini :) Hvala

Komoda koju smo mi pravili je radjena prije nego je ijedna beba bila u opsticaju user posted image  fazon je bio mi uselili u stan, imali viska prostora oko kreveta i skontamo da cemo komode sa obje strane (ladica i prostora uvijek treba). Sinoc sam bas izmjerila dimenzije su 80 sirina, 47 dubina a visina je ravno 1 metar. To se sasvim slucajno potrefilo da je ona dimenzija kojih i podloga (plus kad dodje ona podloga za presvlacenje nama stvarno super prakticno).
Na prvoj slikice je sad ova komoda koja ce biti za bebu (iz koje se ja moram iseliti)
http://s5.postimg.org/dz8eewktz/WP_20150511_17_06_35_Pro.jpg
a na drugoj slici je kako ta komoda izgleda kad smo je modifikovali u plakar za malenu (ubacili bocne strane od poda do vrha, u gornjem dijelu imaju dvije police skroz na vrhu tu drzim garderobu koja je velika ili zimsku, koja tek treba da dodje na red i ima ofinger - imam slikano i to ako te slucajno zanima)
http://s5.postimg.org/91uttsiuv/WP_20150511_17_06_56_Pro.jpg

Super, hvala ti puno. I mi cemo navjerovatnije po mjeri raditi. Je li dubina i sirina, jedni ta odgovara za podlogu il se podloge za bebu mogu kupiti u raznim velicinama? Izvini sto te peglam, al prvo nam je dijete :) I gdje se podloge mogu kupiti?

Hvala

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 801
12.5.2015 12:22:48   
ninuska
Hvala vam zene.
evo mene u cekaoni...cekam li cekam...otisla dr u salu..
ko se ono planira poradjati u opcoj bolnici?
E, da znate, ne daju mobitele user posted image . Koja glupost..samo kod nas smisljaju sulude stvari..

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 802
12.5.2015 12:37:16   
rose
araj imas podloge u bimacu...moguce i u fisu

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 803
12.5.2015 12:39:14   
diska4
aa svasta.Jel bas nedaju mobitele? Kod mene se skoro porodila komsinica i kaze da nije bilo problema s mobitelima pa mislim noras ga imat uz sebe ko ga danas nema.Cak.ni doktori nisu bez.user posted image
Imam jedno pitanje :
da nece koja slucajno na lezanje ovih dana u kantonalnu bolnicu na ginekologiju?? Dobro bi.mi doslo drustvo jer ja idem sutra a nemam pojma sta me ocekuje user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 804
12.5.2015 12:48:03   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose

araj imas podloge u bimacu...moguce i u fisu

araj da ne citiram onaj dugi post samo cu se nadovezati na ovaj od rose. mi smo nasu podlogu uzeli u adaxu bila citavih 20 KM (cini mi se 19 i nesto sitno) user posted image  do duse nije ni bila neke vrhunske kvalitete posluzila je svrsi i onda smo je bacili jer je pocela pucati na coskovima (naravno morala sam je s vremena na vrijeme prebrisati, oprati). mi smo predobre vidjeli u baby centru u bbiju sa tvrdom podlogom dole (tako da cu je kasnije moci i na krevet staviti) one su cini mi se oko 40ak KM do 50 max. kontam ova beba ima sve od curice red je da joj bar kupimo nesto konkretno user posted image  dimenzije ne znam kako hodaju (tj imaju li vise) ili su svetu negdje ko nasa komoda, bas je bilo savrseno. ako iskopam neku staru slikicu gdje je L mala postavicu ti da vidis, nama je stvarno bilo super prakticno.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 805
12.5.2015 12:53:25   
rose
sad kontala pretraziti rr imala sam neke slike nekad s kreveticima itd i nadjem ovu temu kad su mi cure cestitale na rodjenju moje S user posted image

http://www.ringeraja.ba/forum/m_765000/mpage_1/key_/tm.htm#765000

Neposredna veza do poruke: 806
12.5.2015 12:57:06   
*nur*
Evo sam radila jutros nalaz urina i piše mi da imam dosta bakterija user posted image .

Čitam malo po internetu i vele svaka trudnice ima te bakterije.Jeste li vi imale?Čime ste lijećile nešto mi se ne piju neki ljekovi al vidjet cu šta kaže doktor.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 807
12.5.2015 13:07:26   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose

sad kontala pretraziti rr imala sam neke slike nekad s kreveticima itd i nadjem ovu temu kad su mi cure cestitale na rodjenju moje S user posted image

http://www.ringeraja.ba/forum/m_765000/mpage_1/key_/tm.htm#765000

user posted image user posted image user posted image  preslatko
joj kas se sjetim svog poroda, pa cvijeca, pa cestitki, pa poruka... stvarno je neki spesl osjecaj user posted image  bas osjetis u svakoj pori svu tu kolicinu ljubavi i srece user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 808
12.5.2015 13:16:31   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*

Evo sam radila jutros nalaz urina i piše mi da imam dosta bakterija user posted image .

Čitam malo po internetu i vele svaka trudnice ima te bakterije.Jeste li vi imale?Čime ste lijećile nešto mi se ne piju neki ljekovi al vidjet cu šta kaže doktor.

ne znam zaista, ja nisam imala problema ni u prvoj ni sad, urin ko kod bebe sterilan ali ja sam vec napisala svoju rutinu: pijem jako puno vode, cajeva raznoraznih (aroniju, majcinu dusicu, brusnicu...jutros sam probala neki novi, dobila neki dan limeta, acai i cimet...predobar user posted image ) pijem i prolom vodu (doslovno je u kartonima kupujemo) 2-3 flase sedmicno, ponesem si i na posao nekad. i donat...tacno ko osrednja kamila user posted image  mislim da je to kvaka, sto vise tekucine i onda i mokris i sve sto ne treba izadje. organizam se sam cisti.
prije mjesec sam radila urin, bio odlican. vjerovatno ce me sad opet slati i uzeti bris.

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 809
12.5.2015 13:23:17   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska

Hvala vam zene.
E, da znate, ne daju mobitele user posted image . Koja glupost..samo kod nas smisljaju sulude stvari..

kako mislis ne daju user posted image  ja se mislim poradjati i unjecu ga makar ga stekala na skrivena mjesta user posted image  sta da radim ona 2 sata poslije sivanja...da blejim u plafon user posted image
do duse i onda su me opominjali dva puta da smanjim dozivljaj user posted image  posto sam ja poslije poroda bila ko pticica, ja se odmah naklatila na telefon user posted image  niko nije vjerovao da sam se tek porodila a ja heklam li heklam (to se da primjetiti i na forumu user posted image )

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 810
12.5.2015 13:36:44   
maksi
Ma daju samo moras izgasiti zvuke da ne zvoni stalno,tako sam ja poslije prvog poroda bila ko ptica,i samo se smijala.mama mi se nila zabrinula da nisam nedo bog skrenulauser posted image

Hvala vam zene.

kako mislis ne daju user posted image  ja se mislim poradjati i unjecu ga makar ga stekala na skrivena mjesta user posted image  sta da radim ona 2 sata poslije sivanja...da blejim u plafon user posted image
do duse i onda su me opominjali dva puta da smanjim dozivljaj user posted image  posto sam ja poslije poroda bila ko pticica, ja se odmah naklatila na telefon user posted image  niko nije vjerovao da sam se tek porodila a ja heklam li heklam (to se da primjetiti i na forumu user posted image )

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

Neposredna veza do poruke: 811
12.5.2015 13:37:28   
ziel
U UKC Tuzla daju mobitel kada se vec porodis pa cekas da te premjeste u sobu, onih 2 sata,
ustvari daju ti tvoju torbu sa licnim stvarima koje si ponijela u porodiliste

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 812
12.5.2015 13:39:05   
maksi
Posto pise dosta bakterija dace ti vjerovatno antibiotik,jer ja sam u septembru nisam ni bila trudna tako imala dosta bakterija pila antibiotike.
Sada dosta caja od brusnice pij,a imas i uroloski caj za trudnice tesko ga je u sarajevu naci ali moze se

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 813
12.5.2015 13:47:10   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: maksi

Ma daju samo moras izgasiti zvuke da ne zvoni stalno,tako sam ja poslije prvog poroda bila ko ptica,i samo se smijala.mama mi se nila zabrinula da nisam nedo bog skrenulauser posted image

Hvala vam zene.

user posted image user posted image  isto i ja.
ma ok mi je to za zvukove, meni je i onako stalno smanjen

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 814
12.5.2015 14:01:21   
anitaa

Posto pise dosta bakterija dace ti vjerovatno antibiotik,jer ja sam u septembru nisam ni bila trudna tako imala dosta bakterija pila antibiotike.
Sada dosta caja od brusnice pij,a imas i uroloski caj za trudnice tesko ga je u sarajevu naci ali moze se

Pančićev čaj protiv bakterija u mokraći za trudnice i djecu može se kupiti u apoteci kraj Katedrale, ali onaj dio do, gdje je kao biljna apoteka. Mislim oko 6 KM košta, jutros popismo po šolju dvije kolegice iz ureda i ja, one nisu trudne, ali žene kao žene, otvoren prozor stalno, da imamo zraka, i sve pomalo prehlađene, ovo ne bi trebalo  štetiti, user posted image .

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 815
12.5.2015 14:17:10   
rose

Hvala vam zene.

i ja sam u vojnoj 2010 regularno mob imala...slala sms-ove cim me vratise u sobu...muz me drzao budnom user posted image

Neposredna veza do poruke: 816
12.5.2015 14:32:58   
Seashells
Hej zenice jel' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 817
12.5.2015 15:05:45   
maksi
Ja se najedoh,napravih sebi salatu od kuhanih jaja,krastavca,paradajza,malo mladoh kupusa i malo prepecenog hljeba i preljeva sa jogurtom i zacinima. Bas mi je prijalo,a i bebari lupka.
Hvala Bogu da je stiglo proljece zbog raznog povrca i voca

(odgovor članu Seashells)
Neposredna veza do poruke: 818
12.5.2015 15:06:52   
maksi
Zao mi je ali ja nisam nikad gore isla a nadam se da ce ti zenice pomoci
IZVORNA PORUKA: Seashells

Hej zenice jel' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

(odgovor članu Seashells)
Neposredna veza do poruke: 819
12.5.2015 15:23:18   
*nur*
Hvala vam ženice napravit ću sebi čaj od brusnice, i vidjet ću šta će mi doktor reći, voljela bi da ne pijem antibiotike bojim se da ne bi nešto škodilo user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 820
12.5.2015 15:24:09   
LieToMe RR

Ja se najedoh,napravih sebi salatu od kuhanih jaja,krastavca,paradajza,malo mladoh kupusa i malo prepecenog hljeba i preljeva sa jogurtom i zacinima. Bas mi je prijalo,a i bebari lupka.

ja sam slicno jela na poslu sopska salata iz vlastite produkcije, 2-3 tanke kriskice integralnog hljeba i jogurtnom zaljevala i onda se jos zaslatila datulama
a kuci me ceka vruca sirnica user posted image  mljac. teta koja cuva malenu cesto insistira da nam skuha iako ja to ne zloupotrebljavam, ali posto je maher za pite i za variva ja ni ne odbijam (jesam poguzija) user posted image
seashells ni ja stvarno ne znam, nisam nikad na gak krocila ali vjerujem da ima trudnica koje imaju iskustva s tim.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 821
12.5.2015 15:25:05   
*nur*
ovo mi zvuci dobro, njami user posted image

< Poruku je uredio *nur* -- 12.5.2015 15:26:33 >

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 822
12.5.2015 15:25:56   
LieToMe RR

Hvala vam ženice napravit ću sebi čaj od brusnice, i vidjet ću šta će mi doktor reći, voljela bi da ne pijem antibiotike bojim se da ne bi nešto škodilo user posted image

ti mene poslusaj kupi prolom vodu (1,5 litar je malo vise od jedne markice) i pij nju. moje prijateljice koje su imale neke kamencice u bubrezima su to izbacile u neznanju zahvaljujuci prolom vodi pa vala mozes i ti te bakterije user posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 823
12.5.2015 15:27:34   
*nur*

ti mene poslusaj kupi prolom vodu (1,5 litar je malo vise od jedne markice) i pij nju. moje prijateljice koje su imale neke kamencice u bubrezima su to izbacile u neznanju zahvaljujuci prolom vodi pa vala mozes i ti te bakterije user posted image

a smije se ona u trudnoći?user posted image Onda je odmah kupujem

Neposredna veza do poruke: 824
12.5.2015 15:29:50   
rose

Zao mi je ali ja nisam nikad gore isla a nadam se da ce ti zenice pomoci
IZVORNA PORUKA: Seashells

Hej zenice jel'' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

meni je idealno bilo ono u opstoj...na prev ctg kontrole isla kod masica u dezuru...kasnije ono oko 11 u dnevnu smjenu pa ko se potrefi...ne sjecam se da sam ikad imala uputnicu za to...ovaj put se dvoumim da li opsta opet ili gak user posted image

< Poruku je uredio rose -- 12.5.2015 15:30:23 >

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *