|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
13.5.2015 11:54:00   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Zenice ovako ja nosim naocale vec nekih 7-8 godina,eh mjesecima razmisljam o lecama,zanima me vase misljenje ako vas ima koje koristite duze vrijeme,i da li ce mi dati s naocalama u salu,jer ne vidim ni bjelu macku bez njih user posted image

ako ti je velika dioptrija, ne gine ti carski

ne mora nuzno znaciti. meni je eto kao relativno velika dioptrija (-6) i meni su tako svi redom govorili ti ces 100% na carski. Otisla na pregled covjek rekao ma ne dolazi u obzir carski ti mozes za ovim ocima jos desetero roditi user posted image  porodila se normalno, prirodno, prvi pregled ociju obavila kad je malenoj bilo 4 mjeseca smanjila se dioptrija na jednom oku user posted image  nije puno ali se smanjila i tako se izjednacila sa drugim (a godinama muku mucim sa razlicitom dioptrijom na oba oka).

ti ipak znas bolje...ja napisala sta am cula user posted image

ma i ja sam na osnovu rekla kazala zamalo na carski otisla user posted image  istraumirale me kolegice, eto to je odmah indikator za carski, bla bla, ja se bas nesto bila ufurala da cu se prirodno poroditi. Pitala Divanovica on mi rekao ne bi to trebala biti neka indikacija za carski ali sve zaviti sta kaze oftamolog, on mi tad rekao da je bitna zdravost oka i ocni pritisak vise nego sama dioptrija. I nekad u osmom mjesecu spomenem Nakasu tako i tako, imam dioptriju toliku. A vec bila zakazala kod privatnika pregled i mjerenje pritiska kaze on meni otkazi to idi kod Paće, ne priznajemo svakako privatni nalaz. I eto, ostalo sam napisala. Sve bilo ok.
Ipak sam za to da trebaotici oftamologu i posavjetovati se. Svako u svom domenu zna sta je najbolje za nas trudnice user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 951
13.5.2015 11:58:39   
pandica
Eh super, hvala draga moja. I ja sam primjetila da smo ublizu, tako da mi od tebe info baš paše user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 952
13.5.2015 12:04:11   
araj
jeste se raspisale, ne mogu da vas upratim. LTM i Rose, hvala za komodicu i savjet gdje kupiti podlozak za bebaca. Kako sam jos uvjek na mirovanju u kuci, sve preko interneta gledam i kupim informacije. Kad mi doktor bude dao da malo hodam, da znam gdje da idem u kupovinu za bebaca aBd. Sto se tice poroda i bolnice, ja da mogu promjenila bih i presla u Vojnu. Nisam se poradjdal, al sam imala operaciju na GAKu prosle godine, i dozivjela sam sok. Od neljubaznosti, nehigenski uslovi. Ma uzas. Al posto je doktor koji radi na GAKu uppucen u svu moju situaciju, gore cu opet. Mozda ce mi sad biti lakse kad vidim bebaca pored sebe aBd :)

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 953
13.5.2015 12:08:32   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: pandica

Drage moje trudnjače user posted image Imam jedno pitanje, koje bi se moglo posebno odnositi na ove iskusnije... Bebicu sam do jučer osjećala u predjelu pupka i to dosta jako. Evo vec dva dana osjetim blage udarce u dnu stomaka, pa me zanima da li je to normalna pojava? Ja se super osjecam, ne boli me nista. Inače sam 27 sedmica...

Ja neznam ni kako je kad udara visoko,odpocetka osjetim samo udarce ispod pupka,pa sve gurkam stomak kontam hajd malo gore user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 954
13.5.2015 12:08:35   
lala88
zdravo loptice, kako ste mi. Tema ime djetetu je najteza, mm i ja trazimo musko ime i nikako na zelenu granu sto bi rekao nas narod, meni se svidja Bilal, a mm ne ali listao je 100 stranica i nijedno mu nije ok. A lijepa su mi Elnur, Ilhan, Imran, ali bilal mi se bas svidja. Sto se tice izgleda u trudnoci ja sam sebi ista, nisu mi ni usne se povecale kako znaju kod nekih trudnica, isto mi lice kao i prije trudnoce masno, ja sam inace od oca naslijedila masnu kozu i tjeme pa kosu moram prati svaki dan ili drugi dan izgledam ko da sam glavu stvila u kantu ulja. Malo je u trudnoci tjeme zasuslilo pa kosu perem svako 2 dana, a lice je masno i dalje. Prelijepo je vrjeme vani moracu malo prosetati.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 955
13.5.2015 12:10:44   
rose

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo loptice, kako ste mi. Tema ime djetetu je najteza, mm i ja trazimo musko ime i nikako na zelenu granu sto bi rekao nas narod, meni se svidja Bilal, a mm ne ali listao je 100 stranica i nijedno mu nije ok. A lijepa su mi Elnur, Ilhan, Imran, ali bilal mi se bas svidja. Sto se tice izgleda u trudnoci ja sam sebi ista, nisu mi ni usne se povecale kako znaju kod nekih trudnica, isto mi lice kao i prije trudnoce masno, ja sam inace od oca naslijedila masnu kozu i tjeme pa kosu moram prati svaki dan ili drugi dan izgledam ko da sam glavu stvila u kantu ulja. Malo je u trudnoci tjeme zasuslilo pa kosu perem svako 2 dana, a lice je masno i dalje. Prelijepo je vrjeme vani moracu malo prosetati.

usne se povecaju pri kraju user posted image imam ja fotke kompletno lice mi se bilo povecalo user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 956
13.5.2015 12:10:47   
pandica
user posted image E baš me nasmija user posted image

Drage moje trudnjače user posted image Imam jedno pitanje, koje bi se moglo posebno odnositi na ove iskusnije... Bebicu sam do jučer osjećala u predjelu pupka i to dosta jako. Evo vec dva dana osjetim blage udarce u dnu stomaka, pa me zanima da li je to normalna pojava? Ja se super osjecam, ne boli me nista. Inače sam 27 sedmica...

Ja neznam ni kako je kad udara visoko,odpocetka osjetim samo udarce ispod pupka,pa sve gurkam stomak kontam hajd malo gore user posted image

My Ovulation Chart

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 957
13.5.2015 12:50:37   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: araj

jeste se raspisale, ne mogu da vas upratim. LTM i Rose, hvala za komodicu i savjet gdje kupiti podlozak za bebaca. Kako sam jos uvjek na mirovanju u kuci, sve preko interneta gledam i kupim informacije. Kad mi doktor bude dao da malo hodam, da znam gdje da idem u kupovinu za bebaca aBd. Sto se tice poroda i bolnice, ja da mogu promjenila bih i presla u Vojnu. Nisam se poradjdal, al sam imala operaciju na GAKu prosle godine, i dozivjela sam sok. Od neljubaznosti, nehigenski uslovi. Ma uzas. Al posto je doktor koji radi na GAKu uppucen u svu moju situaciju, gore cu opet. Mozda ce mi sad biti lakse kad vidim bebaca pored sebe aBd :)

ma nema na cemu i drugi put, drago mi je ako kako mogu pomoci pa mar i sa tim nekim savjetima gdje sta ima povoljnije ili dimezijama user posted image  slobodno ti pitaj sve sto te zanima, ja cu rado podijeliti svoja iskustva (i dobra i losa).ma polako laganini stici ces sve. ja sam za pocetak skontala gdje cu sa polovinom stvari iz komode user posted image  ostane mi da skontam gdje cu sa drugom polovinom i to najbitnijom onom dubokom ladicom user posted image  ali to cu sve kad se aBd vratim sa godisnjeg. trebacu i neke stvari za bebu dokupiti, naruciti presvlaku za onu lezaljku-ljulju, preprati i prepeglati stvari, oprati krevetic...ima vremena, stici ce sve. samo laganini

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 958
13.5.2015 12:55:13   
LieToMe RR

usne se povecaju pri kraju user posted image imam ja fotke kompletno lice mi se bilo povecalo user posted image

meni se nista nije povecalo user posted image  sem sika user posted image user posted image a vala bila sam lijepa sto jest jest, i sad sam (usta moja hvalite me) user posted image  nisam ni oticala, niti imala bubuljice,sike se povecale, sva otisla u pupu... bas sam onako bila zgodnica user posted image jutros sam isto imala taj napad hvaljenja pred ogledalom dok sam se spremala na posao, lijepo obukla ove trudnicke pantalone (cool su pravo, kroj mrkva pa nekako mi siticu figuru), majicica, sal, baletanke... bez trunke sminke, samo pocesljala ove obrve, stavila sjajilo i gledam se onako u kompletu...reko jesam si dobra user posted image  muz oplakao od sege user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 959
13.5.2015 13:25:24   
rose
user posted image user posted image ma ja nosim nake trapez trudnicke...kupila ih skoro ali se zeznuh za brojn i uzeh vece pa ih stalno moran navlaciti i nerviraju me..najrahatnija sam u onim svojim skinny pantolama...imitiacija sivog dzinsa user posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 960
13.5.2015 13:46:46   
ziel
Vidim pricate o imenima da i ja kazem svoje planove user posted image
Ako bude djecak bice aBd RIAD tu smo saglasni muz i ja
Ako bude djevojcica bice aBd LARISA, mada on predlaze neko ime sto se meni ne svidja,
ali obrlaticu ja njega na LARISA jer vidim da ne bi imao nista protiv tog imena, samo me malo provocira

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 961
13.5.2015 13:48:51   
*nur*

meni se nista nije povecalo user posted image  sem sika user posted image user posted image a vala bila sam lijepa sto jest jest, i sad sam (usta moja hvalite me) user posted image  nisam ni oticala, niti imala bubuljice,sike se povecale, sva otisla u pupu... bas sam onako bila zgodnica user posted image jutros sam isto imala taj napad hvaljenja pred ogledalom dok sam se spremala na posao, lijepo obukla ove trudnicke pantalone (cool su pravo, kroj mrkva pa nekako mi siticu figuru), majicica, sal, baletanke... bez trunke sminke, samo pocesljala ove obrve, stavila sjajilo i gledam se onako u kompletu...reko jesam si dobra user posted image  muz oplakao od sege user posted image

eh kada smo kod povecavanjauser posted image , ja vec osjećam da su mi se sike malo povećale a i odavno ne mogu da nosi svojegrudnjake jer mi je smetala ona spužvica (iako je bila mala), samo mi odgovaraju sportski. I još što sam primjetila jeste to da mi je koža jako suha i bijela nekako a stalno se ko nešto mažem user posted image

Što se tiće trudničke odjeće nisam još ništa počela nositi iako me ove moje hlaće pomalo i stežu jer se nekako osjecam naduto-napuhano. Kada ste vi počele nositi trudničku odjecu? LTM i Rose ma vi ste baš one prave "velike"(mislim po mjesecima trudnoće) trudnice, ja sam "mala" user posted image

Mada probala sam par trudničkih hlaća i mogu vam reći da nisu loše jer imaju onu opciju smanjivanja tako da su ugodne.

Neposredna veza do poruke: 962
13.5.2015 13:51:29   
*nur*

IZVORNA PORUKA: ziel

Ako bude djevojcica bice aBd LARISA, mada on predlaze neko ime sto se meni ne svidja,
ali obrlaticu ja njega na LARISA jer vidim da ne bi imao nista protiv tog imena, samo me malo provocira

Lijepa imenauser posted image , ja još nisam razmišljala mada imam neka od prije koja mi se sviđaju

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 963
13.5.2015 13:57:50   
rose

IZVORNA PORUKA: *nur*

eh kada smo kod povecavanjauser posted image , ja vec osjećam da su mi se sike malo povećale a i odavno ne mogu da nosi svojegrudnjake jer mi je smetala ona spužvica (iako je bila mala), samo mi odgovaraju sportski. I još što sam primjetila jeste to da mi je koža jako suha i bijela nekako a stalno se ko nešto mažem user posted image

Što se tiće trudničke odjeće nisam još ništa počela nositi iako me ove moje hlaće pomalo i stežu jer se nekako osjecam naduto-napuhano. Kada ste vi počele nositi trudničku odjecu? LTM i Rose ma vi ste baš one prave "velike"(mislim po mjesecima trudnoće) trudnice, ja sam "mala" user posted image

Mada probala sam par trudničkih hlaća i mogu vam reći da nisu loše jer imaju onu opciju smanjivanja tako da su ugodne.

pa ja sam imala svoje farmerke visokog struka s elastinom i nosila ih preko pupe do prije skoro mjesec+tu i tamo ove skinny trudnicke...tamo pocetak 6-og mjeseca sam presla skroz na trudnicke

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 964
13.5.2015 14:09:58   
ziel

IZVORNA PORUKA: *nur*

IZVORNA PORUKA: ziel

Lijepa imenauser posted image , ja još nisam razmišljala mada imam neka od prije koja mi se sviđaju

Ja sam pocela razmisljati jos kad smo se tek uzeli, iz zezancije i eto preslo na stvarnost user posted image
Svakoj novoj promjeni u trudnoci se radujem user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 965
13.5.2015 14:16:16   
lala88
ja stigla iz soppinga, isla da kupim sebi neke sitnice, a kuci donijela stvari za bebu user posted image
Posto je ovo meni prva beba i ne znam bas puno moram da vas pitam (nadam se da se necete puno smijati) da li trebalu kupiti kapice za bebu, jer porodicu se u 7 mjesecu i bice vrucine, da li bi trebala odjevati i kapice, bojim se da ce bebi biti prevruce. Bodije sam kupila kratkih rukava? Pomozite neznalici user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 966
13.5.2015 14:18:39   
rose
kapice ako ti beba bude celava su ok...moja bila cupava pa je ni u novembru i decembru nismo stavljali user posted image samo poslije kupanja pola sata...a bodiji kazu dugih rukava jer beba nema razvijenu termoregulaciju prvih dana pa je bolje da su dugi rukavi...ali ako si planirala nesto preko...onda ok i kratki...mada ja vjerujem da je ljeti ok i kratkim...meni su svi dugih rukava jer se S rodila u novembru...morat cu par malih kratkih rukava user posted image

< Poruku je uredio rose -- 13.5.2015 14:20:17 >

Neposredna veza do poruke: 967
13.5.2015 14:26:58   
lala88
hvala ti rose, imam 1 dugih rukava kupicu jos koji, jer kazu netreba puno na pocetku bebe brzo prerastu te pocentne brojeve, a kasnije cu kapice doce zimski period. Ja kupujem odjecu za van za po kuci imam od sestre i to je sve dugih rukava. Nekako mi bezveze da oblacim i kapu a vani ce biti 35 stepeni, al bolje da pitam vas iskusne.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 968
13.5.2015 14:28:12   
LieToMe RR

ja imam i bodica dugih i kratkih rukava jer je kod nas pravo toplo u stanu zimi pa je nismo dundali. radje sam joj oblacila bodi kratki rukav pa neku tanku majicicu ili gegice preko. tako da za prvu ruku imam tih nekih stvarcica a naravno moracu i dokupiti. ako bude djecak poremetice ovo ljubicas_to-rozu raposodiju user posted image  mada ima moja i puno plavih, zelenih, crvenih, narandzastih stvari sve se to moze lijepo ukombinovati. sad smo joj zadnje patikice u cicibanu uzeli teget-bijele starke duboke, preslatko joj stoje. ne robujemo da nam bude u rozom. sto se tice kapica i moja je imala pravo puno kosice, isto kao i rose mi joj stavljali malo poslije kupanja i skidali. nekad neke tracice ali ne voli ona nista na glavi dugo sem sesirica. trakice, snalice, i te kerefeke odmah skida mi cemo morat skontati neki kompletic u kojem cemo bebu iznijeti. nemamo nista ljetno u malim brojevima od L, jedino imamo bodije kratkih rukava te male. ali eto ima vremena jos sto se tice trudnickog outfita, ja sam nedavno kupila pantalone na otoci, predobre, udobne, lijep kroj, crne naravno user posted image  imam jos jedne iz prve trudnoce, njih sam sad preusmjerila na slobodne aktivnosti, imam trudnicku trenerku i helanki (njih po kuci ili u set_nju ali na neku tuniku). majicice imam par trudnickih a imam i ovih svojih sa puno elastina, jednobojnih pa bude super za posla. jedino neznam sta cu za kupaci sad kad budemo isli na more, nisam sigurna da ce mi moci oni moji ni gore ni dole user posted image  nisam nikad isla na more u ovom mjesecu trudnoce. a nesto mi ofirno jednodjelne da oblacim user posted image  

< Poruku je uredio LieToMe -- 13.5.2015 14:38:24 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 969
13.5.2015 14:32:16   
rose

hvala ti rose, imam 1 dugih rukava kupicu jos koji, jer kazu netreba puno na pocetku bebe brzo prerastu te pocentne brojeve, a kasnije cu kapice doce zimski period. Ja kupujem odjecu za van za po kuci imam od sestre i to je sve dugih rukava. Nekako mi bezveze da oblacim i kapu a vani ce biti 35 stepeni, al bolje da pitam vas iskusne.

e mislim da bi trebala..ako je van kolica sesiric obavezno...mada ne znam najbolje pitati neku mamu ljetne bebe...ja stvarno ne znam...svojoj sam vani stavljala kapuljacu od duksa nakon zime i trakicee preko usiju a dok je skroz mala bila...nasa prva setnja u decembru uredno zimska kapa user posted image

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 970
13.5.2015 14:37:04   
LieToMe RR

e mislim da bi trebala..ako je van kolica sesiric obavezno...mada ne znam najbolje pitati neku mamu ljetne bebe...ja stvarno ne znam...svojoj sam vani stavljala kapuljacu od duksa nakon zime i trakicee preko usiju a dok je skroz mala bila...nasa prva setnja u decembru uredno zimska kapa user posted image

vani treba kapica bar neka tanja, obavezno. mi smo prvi izlazak imali u februaru, imala kapicu i kapulju jaknice i skafandercica. ljeti je ok neka tanja za setnji (imaju divne te tanje) ili ako nista trakice zbog usiju, bebe su osjetljive malo na pocetku. po kuci ne treba ali treba je cuvati propuha

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 971
13.5.2015 15:35:37   
maksi
I moja bebana najvise udara po dnu,cak nekada pisnem u gace kad me sutne dole skroz nisko,osjetim je i gore ali rijedje a danas 28 punih sedmica

user posted image E baš me nasmija user posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu pandica)
Neposredna veza do poruke: 972
13.5.2015 15:37:28   
Carobno jutro

evo mene od endokrinolaga.Kaze teta divan TSHuser posted image
Uradila sam i urin, sterilanuser posted image e garantt su se gljivice pocele vracati, mamu im. Rose sto kazes neka mi bris uradi a do tada kantarion, soda i tako to a ako bas predje granice ja cu canesten i rijesit se belja ali cu nazvati za svaki slucaj ujutro da ih pitam

Imena za bebe - teska temauser posted image Ziva ne znam sta cu i kako cu. Zenskog imena nemam da mi se svidja. Ne bih ova kratka. A ni jednim nisam odusevljenauser posted image

Ocistih kilu i po zelja. Ruke me boleuser posted image

Neposredna veza do poruke: 973
13.5.2015 15:37:32   
maksi
Vidim pricate o imenima....

Mi smo skontali taman ime za djecaka a doktorka rece mozda je cura, e tu nikako ne mozemo da se slozimo. Ipak su iza nas biranje imena samo za djecake tako da mi je cudno skroz traziti za curuuser posted image

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 974
13.5.2015 15:39:41   
Carobno jutro

Moja beba je poprecno okrenuta. Glavica joj je na desnoj strani malo vise gore a rukice i nogice svugdjeuser posted image Sad ih osjetim u visini pupka, sad dole nize ali glava stoji gdje stojiuser posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *