RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 9:33:54)

uranile naspavale evo i ja sam se davno probudila al sam se valjala do sad [sm=smiley1.gif], joj kako me sinoc nekad u snu uhvatio grc u listu desne noge, kako sam se pokusala okrenuti, sva sreca pa nisam trznula jako, pa sam probudila mm da mi izmasira, pa me evo i sad malo boli.
morat cu uzeti magnezija

anita sretno na kontroli, obavezno nam se javi [sm=smiley1.gif]

bejbibi sretno i vama na kod pedijatra, nadam se da prolazi gripica[sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 9:47:48)

jutro zenice, kako ste danas? Evo i ja morala uraniti, prvi cas voznje odradjen, pa nije lose. Beba je bila nemirna tokom voznje i evo sad je kritikujem [sm=smiley36.gif]
Hvala vam na svakom savjetu koji nam date, ja bi sve pogresno radila da nije vas.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 9:58:56)

Hvala alman draga :)... Pa evo prespavao je noc bez kaslja mashalla[sm=bravo.gif]....eto nadam se da je bolje.. A juce kad sam ga vodila u dz rekla na inhalacije da treba, pa cuga voditi i tamo .. Da skroz iskorijenimo ovaj bronhitis sto mi je rekla u dz...jedna vako druga nako, ma haj samo da on ozdravi... Ja i dalje kasljem onaj suhi pa sam nasla neki recept sa lukom i medom,to sam sinoc pravila i evo uzela jednu kasiku jutros, ide svaka dva sata il cesce... Daj Boze da pomogne sta.... A nemam onih bolova ko juce u preponama..valjda sam se juce forsirala uz,niz stepwnice....

Anita sretno na kontroli,javi nam se :)

Lala draga bas mi je drago da mi iskusne mozemo pomoci hehhww....a mebi se nekako zao poroditi samo zbog ove teme hahahah sto cu je morati napustiti...ovdje bas fina raja :)

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:06:02)

Dan moje zenice,kod mene danas napokon raspolozenje na nivou,suuuunce sija pa idem malo do grada sa mojim curama mahalati[sm=bravo.gif]
Vidim da ste mi jutros sve nekako raspolozenije [sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:07:40)

IZVORNA PORUKA: lala88

jutro zenice, kako ste danas? Evo i ja morala uraniti, prvi cas voznje odradjen, pa nije lose. Beba je bila nemirna tokom voznje i evo sad je kritikujem [sm=smiley36.gif]
Hvala vam na svakom savjetu koji nam date, ja bi sve pogresno radila da nije vas.

Sretno draga,sjecam se svog prvog casa i uzbudjenja a veze s vezom nisam imala ,al nakon desetak casova bila sam uvjerena da sve mogu sama,pa padnem na prvom polaganju[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:21:06)

IZVORNA PORUKA: scarlett

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: alman

Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano [sm=zmeden.gif] Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda [sm=jezicek.gif]
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. [sm=zmeden.gif]

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje [sm=bravo.gif]

Eto curke moje, imate [sm=zz_wavespin.gif]

moja ti je topla preporuka taj jastuk ja kako ga imam i naspavala sam se, mozes kad koristiti u vise polozaja za spavati, ja sam sebi napravila odnosno svekrva mi sasila na masinu od jedne navlake za jorgan i samo ga ntrpala punjnjem iz jastuka, a imas ih kupiti preko pika
http://www.olx.ba/artikal/14887635/jastuk-za-trudnice/

ja ga kupila 2010 u babz centru...bi skup al vrijedi svake marke...sad me jos ceka [sm=smiley36.gif]

Rose, sjećaš li se koliko je koštao?

mislim oko 70 Km a i sad mu je to cijena...fakat se ne sjecam..a kad sam ga kupovala nisam ni bila sigurna koliko ce mi koristiti...ipak ga kupih i ne pokajah se

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:22:13)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ja bas htjela napisati maloprije i to na kasikicu al reko ispast cu blentava,nisam sigurna jel ide tako[sm=smiley36.gif]a znam da sam ja davala M vodu na kasikicu kad bi ga stucanje uhvatilo...jao on je bas puno stucao[sm=smiley13.gif]

i moja s je puno stucala...pocela je jos u pupi [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:27:45)

[sm=smiley36.gif] bejbibi, u pravu si. Šta, ti to još nisi krenula u bolnicu [sm=smiley36.gif]?
Malo da se našalim, halali. Držim fige da sve dobro i brzo aBd prođe, a što se tiče te epi, šta znam, meni nekako draže da vjerujem u ovo što je sestra rekla[sm=smiley36.gif] mada u dubini duše vjerujem da su stvari ustvari upravo ovakve kakvim ih opisuješ. [sm=smiley13.gif]

Jos sam 2u1[sm=smiley36.gif] nesto bih voljela da se za rodjendan porodim, bas bi bilo cool[sm=smiley36.gif]....al ovo mi sumnjivo nesto danas pa cemo vidjeti... U svakom slucaju blizu sam :))...
Nek mi M ozdravi prvo pa nek se onda porodim.... A mene izgkeda necw popustiti ovaj kasalj [sm=zmeden.gif]

ja sam isto razmisljala ali kad bolje skontam nek ima cura samo svoj dan ...i tako i bi...njoj 13-og a emni 15-og [sm=smiley1.gif] sad za 4 rodjendan ona bila bolesna a u subotu 15 ja sazvala malu raju..i ja se ogrebah za poklone jer su najblizi znali da je i meni rodjendan [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:32:13)

Psiholog, ja sam čula da žene dosta hvale weledino ulje za masažu međice. Evo našla našla sam neki link, na kojem babica kaže da se od 34. sedmice može masirati bilo kojim jestivim uljem, važno je samo da u sebi nema neke jake mirise i slično, te da se to čini 3 -4 x sedmično nekih 5-10 min.

podjoh naci to...ja sam uz vitamine dobila njihov prospekt s uzorkom kreme i instrukcijom za masazu...ako nadjem online postavit cu

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:33:15)

IZVORNA PORUKA: Marien

Ko god dođe u Sarajevo, slucajno ili namjerno, obavezno nek se javi za kafu (naravno i sarajke) i to sto prije dok smo jos iole pokretne [sm=smiley36.gif]
Sutra cu upoznati Scarlett a izgleda da cemo skupa i na vjezbice [sm=bravo.gif] a po terminu i na porod [sm=smiley36.gif]

ako nisi upratila...kod mene je ipak cura [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:33:35)

bejbibi pa pisi ti nama nekad i ovdje pa cemo se onda nastaviti dopisivati na drugoj temi kad se i mi porodimo, [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:36:42)

Rose bas me nasmija za poklone[sm=smiley36.gif] dobro si ro izvela hehhe....mah,dobro,nase zelje su jedno realnost drugo..kad bude bit ce,samo da je zdravo i zivo....
A i ova moja cura ce izgleda puno stucati, vec sad u pupi kad krene ne zna stati [sm=smiley36.gif]

Jao zene.moje ja sam stvarno neurozna kad pomislim na bebu[sm=smiley36.gif]bas me zanima kako ce to sve izgledati..... A syrah me jako da cu zapostaviti M.... Rose imas liti taj strah???? Il sam ja blentava [sm=zmeden.gif].....Boze jel se oboje vole.isto??? Jao jao o cemu ja razmisljam nisam normalna[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:37:26)

IZVORNA PORUKA: lala88

beba nemirna jer je mama nervozna [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:37:56)

IZVORNA PORUKA: alman

bejbibi pa pisi ti nama nekad i ovdje pa cemo se onda nastaviti dopisivati na drugoj temi kad se i mi porodimo, [sm=smiley1.gif]

Morat cu [sm=smiley36.gif] ovo je jedina tema na kojoj sam aktivna [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:42:00)

Ja napravila sad sebi ustipke i bas se fino najela [sm=smiley36.gif] da iskoristim jos ovo malo dana sto je ostalo da jedem sta mi se jede[sm=jezicek.gif].....

M tek oko 3 vodim dr a moram zvati u dz da pitan za inhalacije kad se ide...juce dobili uputnicu 2x4 dana...... A ne znam kako cu, on se boji onog zvuka[sm=zmeden.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:45:04)

Rose bas me nasmija za poklone[sm=smiley36.gif] dobro si ro izvela hehhe....mah,dobro,nase zelje su jedno realnost drugo..kad bude bit ce,samo da je zdravo i zivo....
A i ova moja cura ce izgleda puno stucati, vec sad u pupi kad krene ne zna stati [sm=smiley36.gif]

Jao zene.moje ja sam stvarno neurozna kad pomislim na bebu[sm=smiley36.gif]bas me zanima kako ce to sve izgledati..... A syrah me jako da cu zapostaviti M.... Rose imas liti taj strah???? Il sam ja blentava [sm=zmeden.gif].....Boze jel se oboje vole.isto??? Jao jao o cemu ja razmisljam nisam normalna[sm=smiley36.gif]

nakucah post i izbaci me...elem da skratim...normalna su ti razmisljanja ...sli valjda sve dodje na svoje [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:47:06)

Ja napravila sad sebi ustipke i bas se fino najela [sm=smiley36.gif] da iskoristim jos ovo malo dana sto je ostalo da jedem sta mi se jede[sm=jezicek.gif].....

M tek oko 3 vodim dr a moram zvati u dz da pitan za inhalacije kad se ide...juce dobili uputnicu 2x4 dana...... A ne znam kako cu, on se boji onog zvuka[sm=zmeden.gif]

ja sam to rijesila s kucnim inhaliranjem...boji se i S i place...ali opet je lakse kuci uz crtic [sm=smiley1.gif] kupila sam inhalator kad joj propisase inhalacije 2 puta dnevno a ja morala na put i S sama s mm koji radi...nigdje ne bi pristigao s vodanjem dva puta...i ja u apoteku i kupim inhalator...dr mi da recept sta da kupim i uputu koliko kapi...i kuci odradimo [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:50:24)

Haj drago.mi je da nisam poludjela[sm=smiley36.gif]al stvarno imam neku tremu, ne znam kako ce to sve izgledati,pogotovo dok je novorodjence...kasnije mozda bude lakse ko zna.....a M mi tako zaoo,ja bas sinoc pricam njemu da ce jos malo seka doci, ovako onako on se smjeska i prica istobal sve me grli,ljubi,i stalno mama,babo,beba( on sebe zove beba[sm=smiley36.gif] znaci ne spominje curu..... Uh,samo da mi se ne zatvori u sebe... A sigurno se osjeca odbacenim jer eto sad neko novi dolazi i uzima mamu i babu....dusa moja... Moram se aBd vise oko njega angazovati a ne znam kako izvest to..al valjda postepeno se to nauci

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:51:36)

ja sam to rijesila s kucnim inhaliranjem...boji se i S i place...ali opet je lakse kuci uz crtic [sm=smiley1.gif] kupila sam inhalator kad joj propisase inhalacije 2 puta dnevno a ja morala na put i S sama s mm koji radi...nigdje ne bi pristigao s vodanjem dva puta...i ja u apoteku i kupim inhalator...dr mi da recept sta da kupim i uputu koliko kapi...i kuci odradimo [sm=smiley1.gif]

Jel skup taj inhalator?? Nisam se raspitivala

I kako se ide 2x.... Ujutru i popodne jel...zovem ih al zauzeto

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:54:31)

beibii normalna su ti razmisljanja skroz, i ja se to uvijek pitam, i kad me pita mali koga cu vise voljeti uvijek mu kazem isto cu vas voljeti samo tebe volim duze skoro 6 god od prvog dana kad sam saznala da si mi u pupi, [sm=smiley1.gif] pa njemu i to nesto znaci

aj evo jutros mi pokazuje poceo mu se glimati zubic, donja jedinica, dusa mamina uskoro cu imati i jednu krezubicu [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:56:10)

Haj drago.mi je da nisam poludjela[sm=smiley36.gif]al stvarno imam neku tremu, ne znam kako ce to sve izgledati,pogotovo dok je novorodjence...kasnije mozda bude lakse ko zna.....a M mi tako zaoo,ja bas sinoc pricam njemu da ce jos malo seka doci, ovako onako on se smjeska i prica istobal sve me grli,ljubi,i stalno mama,babo,beba( on sebe zove beba[sm=smiley36.gif] znaci ne spominje curu..... Uh,samo da mi se ne zatvori u sebe... A sigurno se osjeca odbacenim jer eto sad neko novi dolazi i uzima mamu i babu....dusa moja... Moram se aBd vise oko njega angazovati a ne znam kako izvest to..al valjda postepeno se to nauci

i ja sam sa S sinoc o bebi pricala...na njeno insistiranje...onako ko za laku noc...kako cu ja kod dr da vidim jel beba dobro pa ce mi dr dati slicicu da joj ponesem da vidi bebu...pa kako ce beba spavati s nama...ona mi djeluje pozitivno...ali skorpija je to mala...bit ce tu ljubomore itekako [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:56:44)

ja sam do sad uvijek isla jedan put al mislim da je ujutro i navece, al opet ce ti reci, o mislim da se krece cijena oko 200- 250 km, kupila je i moja prijateljica al ne znam tacno koliko

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 10:57:42)

ja sam svoj platila oko 130 KM ali mi se iplsati...imas ih i polovnih ja mislim ...a inhalacije ide ujutro npr oko 9 i poslijepodne oko 6-7...kao pred spavanje da im pomogne

evo moj je ovakav s dvije maske...na piku 55 KM

http://www.olx.ba/artikal/15919151/nov-inhalator/

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 11:00:40)

ja kad sam isla prvi put na uz isto mu govorila tako da cu mu donijeti slikicu da i on vidi bebu, a tad krenuli i da vadino nalaze i ja i on, a on ko iz topa, "meni je zanimljivije vaditi nalaze nego sto cu vidjeti slikucu bebe " joj kako smo mu se smijali, al poslije ko god dodje on odmah daj mama sliku da se vidi beba[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (11.3.2015 11:03:48)

super rose nisu uopse puno skupi, ja sam sigurna da je ona preko 200 km platila al ne znam koliko tacno, zavisi od proizvodjaca,
al se sigurno isplati, kad se ode u Dz radi toga medju bolesnom djecom moze samo jos vise da pokupi virusa

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>