RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:04:23)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: Selzy

Ma sve je to individualno i nista ne mora da znaci, meni kolostrum curka od 7-og mjeseca, aa sada cesce ugl.kako moj ginekolog kaze sve je to normalno nekome prije, nekome kasnije, nije svaciji organizam isti ..

Pa da, bas to..... Al nesto mi prazne ove moje [sm=smiley36.gif] pa sam suhveli[sm=smiley36.gif]

ma ni meni nisu bile nesto pune...pa krenulo mlijeko par dana nakon poroda a kolostrum na dan poroda...bit ce ok

Nadam se aBd... Bas bih voljela dojiti... M JE DOJIO 2 g[sm=bravo.gif]

moja cura je dojila samo 6 mjeseci...i sama me odbila jer se navikla i na flasicu...ja inace imam samo 4 mjeseca porodisljkog i pored dojenja smo imali i dohranu...tako da sam uspjevala jos dva mjeseca po povratku na posao i ona vise nije htjela

Dobro si ti draga moja i uspjela...... Bas je tesko kad se mijesa i dojenjw i dohrana onda vecinkm bebe ostave dojenje... Al haj dobro da ima ta dohrana.. Ja sam kupila kutiju hipp hrane za svaki slucaj..... Al nadam se da mi nece bit potrebno... Nisam ni sa M odmah imala mlijeko kedno 7 dana bas konstantno visio al nisam nikad ukljucila dohranu... Tako namjeravam i sad ako kolko tolko budem imala mlijeka

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:31:16)

oj zene jesam se umorila, ovo fino vrjeme pa sve otvorila i pukla generalku, pravila krempitu, rucak, evo ne osjecam noge. Imam pitanje vezano za flasice koje su najbolje, gledala sam od nuka ali oni nemaju one sto imaju oblik dojke. Cula sam da se djeca odbiju od dojenja ako im se daje flasica, pa bi ja da kupim onu sto joj je oblik dojke.

Psiholog27 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:34:28)

SAD kontam za hurme i maslinovo ulje, jela sam ih od devetog mj.u prvoj trudnoći, a ulje kada mi je krenuo porod uz žela pola litra i popila odjednom ccc.. [sm=smiley1.gif] od tada ne mogu miris ulja nikako...a sam porod bio gotov za 4 sata znaci od bolova do bebe, niko nije vjerovao da radjam kao neće još prvorotka je al eto... i da obavezno preporuka pilates lopta kada krenu bolovi,na njoj raditi osmice to isto pomaže, a i olakša bolove... sada sam čula i za čaj od maline da pomaže pa i to pokušam svakako...

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:35:27)

lala88 ja sam uzela jednu malu od nuka i ta nije gore u obliku dojke, ali sam nasla u Chicco radnji ovdje u Sa flasicu bas sa tom silikonskom dudom gore u obliku dojke, pa ako imas nekoga u Sa da ti pogleda, ona kosta 10.20KM

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:39:34)

IZVORNA PORUKA: AzraB

lala88 ja sam uzela jednu malu od nuka i ta nije gore u obliku dojke, ali sam nasla u Chicco radnji ovdje u Sa flasicu bas sa tom silikonskom dudom gore u obliku dojke, pa ako imas nekoga u Sa da ti pogleda, ona kosta 10.20KM

ja sam imala i nuk i chicco i avent...sve razlicite dude...ni jednu nije odbijala silikonske, kauchuk...svejedno [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:42:48)

ja sam imala i nuk i chicco i avent...sve razlicite dude...ni jednu nije odbijala silikonske, kauchuk...svejedno [sm=smiley36.gif]

aventovo mi je malo sve poskupo, a mislim da nije neka razlika u kvaliteti pa sad...
bas gledam u nedjelju sad u DM-u ima DM kremu za bradavice koja kosta oko 4KM, i avent svoju koja kosta 25KM, a ista je gramaza [sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:42:56)

ma lijepe moje debeljuce sto su mi se raspisale, lijepa kritika [sm=smiley36.gif] ja rucala pa malo sa svekrivom posjedila rece zena aja snehe sam za laptopom u sobi [sm=smiley36.gif] nisam isla setati malog poslala sa dedom a meni nesto bi mrsko, pa lega ono da car legne da mu se rucak slegne [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:47:17)

aventovo mi je malo sve poskupo, a mislim da nije neka razlika u kvaliteti pa sad...
bas gledam u nedjelju sad u DM-u ima DM kremu za bradavice koja kosta oko 4KM, i avent svoju koja kosta 25KM, a ista je gramaza [sm=zmeden.gif]

imala sam ja obje..ovu iz DM moras oprati prije dojenja...a ovu aventovu ne moras [sm=smiley36.gif] moj ti je savjet da bradavice mazes svojim mlijekom i malo ih susis na zraku

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:48:36)

i ja ti jos uvijek koristim aventovu flasiicu tj moja cura jos uvijek je nekad trazi da pije nesto ...uredno kupujem novu dudu..a flasica u upotrebi vec 5-u godinu [sm=smiley36.gif] ja kupila jednu veliku i jednu mali i izdajalicu...sve mi je dobro doslo..a ostale flasice su mi bile staklene

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:49:30)

a sto se tice bolnih grudi mene bole vec 2 mjesea a tad mi se prvi put malo pojavilo kolostruma i ponekad primjetim kad tek ustanem ujutro, al mi je bolnija desna nego lijeva, jucer me tako bolila i vene su mi bile tako izrazene a bradavicu nisam smjela taknuti

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:52:18)

ja sam koristila nukovu flasicu jer sam i ja od 3 mj. pocela dodavati dohranu, a posto sam dojila preko aventovog silikonskog nastavka, nije bilo problema ni sa ispucalim bradavicama a hvala Bogu ni sa grcevima [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:53:29)

IZVORNA PORUKA: alman

ja sam koristila nukovu flasicu jer sam i ja od 3 mj. pocela dodavati dohranu, a posto sam dojila preko aventovog silikonskog nastavka, nije bilo problema ni sa ispucalim bradavicama a hvala Bogu ni sa grcevima [sm=smiley1.gif]

nisam ja uspjela nista s tim nastavcima...stisni zube dok prodju ragade i nastavi regularsno...dojila je uglavnom iz jedne jer je na drugoj bradavica bila uvucena pa jke nerviralo [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 16:02:03)

IZVORNA PORUKA: alman

nisam ja uspjela nista s tim nastavcima...stisni zube dok prodju ragade i nastavi regularsno...dojila je uglavnom iz jedne jer je na drugoj bradavica bila uvucena pa jke nerviralo [sm=smiley36.gif]

draga rose u mene su ti bile skroz uvucene bradavice, i sad su al opet je dobro kako je bilo i nisam nikako mogla ispadalo mu i kad sam kupila nastavke dojila skoro god. s tim da sam znala nekada kad tokom dojenja izvuce bradavicu da mi dam bez nastavka, ma meni nije nista problem ni tesko istrpiti kad je upitanju dojenja, jer sam bas za dojenje,

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 16:05:11)

a ne bih ni dohranu ukljucila da nisam morala ic na fakultet, pa ga ostavljala kod svekrve pa mu moral dodavati dok dodjem iz Sa, i poslije mu bilo malo i onda mu davala po dvije flasice dnevno jednu popodne i jednu navece poslije podoja i tad je poceo spavati po cijelu noc[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 16:21:34)

A jeste mi se raspisale hehwh..evo ja napravila rucak i sjela jest i usput vas citam :)...... I dalje me sve boli:(.....

A sto se tice flasica ja sam M uzela aventovu od 120 ml i onu pumpu.. Kasnije mu kupila neku babylove u dm...uglavnom sad iz njih pije kako nekad [sm=smiley36.gif] a ova krema za bradavice, ja sam bogami koristila aventovu i mogu vam reci da hB nisam imala uopste problema... Ma ni krastu malu nista...i sad sam je uzela i pripremila u torbicu.. Odmah sam se mazala stim jer ne smeta,moze se dojiti... I jako nitno da beba uhvati cijelu aerolu,sve ono smedje.. Tako ucite bebice a ne samo bradavice jer onda je strasno.....
A sad sam za curu uzela nuk flasicu plasticnu.. Posiroka je gore al duda je dugatako da ne vjerujem da je u obliku dojke al et svakako kontam da dojim pa vidjecemo... A sa M stvarno nisam imala problema uopste...moglo i ovako i onako njemu sve bilo ok..dusa moja... Da hoce i cura bit takva aBd.. I sve bebe:)

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 17:25:42)

i ja sam za dojenje, ali kazu da se neka djeca sama odbiju od dojenja ako im se daje caj iz flasice koja nema oblik dojke, pa su me zanimala vasa iskustva po tom pitanju. Avent je najskuplji od svih, nuk ima ok cjene samo moram naci tu sto imaju oblik dojki. Pricala mi je prijateljica da kad se porodila babica joj je rekla (inace joj je babica rodica) da maze bradavice margarinom, onim za mazanje, da on omeksava i da beba smije dojiti da se netreba prati poslije margarina , a i da je zdraviji od bilo koje kreme.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 18:17:22)

margarin je najnezdravija masnoca koja postoji...tako da radije bih isla na puter

sto se tice flasice, beba ce se odbiti od dojenja kod bilo koje flasice iz razloga sto mlijeko iz flasice samo curi a za dojenje se treba i potruditi

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 18:35:14)

margarin je najnezdravija masnoca koja postoji...tako da radije bih isla na puter

sto se tice flasice, beba ce se odbiti od dojenja kod bilo koje flasice iz razloga sto mlijeko iz flasice samo curi a za dojenje se treba i potruditi

Ovo je tacno... Potpisujem oba navoda... Pogotovo ovo za flasice.... Zato ko hoce da doji radije ne treba bebi davati nista osim sike.. Pogotovo prvih mjesec

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 18:40:31)

dodatno sve babice savjetuju da ako dajes bebi nesto pored dojenja npr. caj da to radis kasikicom pomalo...iz razloga sto ce se navici na flasicu i papa dojenje...meni se desilo tako s flasom i dojenjem...mogla sm ja dohranu na kasikicu pa bi joj draze bilo da vuce iz sike...ali ljenost sta li [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 19:30:32)

Ja bas htjela napisati maloprije i to na kasikicu al reko ispast cu blentava,nisam sigurna jel ide tako[sm=smiley36.gif]a znam da sam ja davala M vodu na kasikicu kad bi ga stucanje uhvatilo...jao on je bas puno stucao[sm=smiley13.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 19:37:12)

dobro je ovako stosta upitati i ispricati, pokupimo savjete od ovih iskusnih mamica [sm=smiley1.gif] i ja sam iskljucivo za dojenje, i bas sam gledala neke emisije o tome, zaista mi se cini tesko i treba dosta vremena ali kad se beba navikne lahko je..

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 20:03:45)

dobro je ovako stosta upitati i ispricati, pokupimo savjete od ovih iskusnih mamica [sm=smiley1.gif] i ja sam iskljucivo za dojenje, i bas sam gledala neke emisije o tome, zaista mi se cini tesko i treba dosta vremena ali kad se beba navikne lahko je..

Ma ova tema je super[sm=bravo.gif]...a zar sam ja to jedina koja nije imala problema sa dojenjem[sm=smiley36.gif] meni fakat nije bilo tesko, evo.opet cu napisati kako je bilo al isto tako.vjerujem da zavisi.od osobe do.osobe,od bebice do bebice sto ne znaci da cu sada imati identicno iskustvo kao sa M iako se nadam da ce biti isto....

Najbitnije od svega je da kad bebi.prvi put date siku da je ona uhvati citavu,znaci sve ono smedje oko bradavise treba staviti u usta... To je pravilno dojenje i onda rijetko ko da ima problema. A kad uhvati samo bradavicu onda se tako navikne i onda je pakao fakaat....znaci od prvog podoja treba uciti bebicu pravilno....

Tako sam ja al je i M sam znao [sm=smiley36.gif]..svi se cudili kako hehhee....

Onda, sto kaze Rose, bradavise odmah mazite svojim mlijekom to je najbolje al ja sam koristila i aventovu kremu jer se moze preko nje dojiti bez problema.. Ne smeta bebi, a meni je pomoglo... Kazem vam, nikakvih problema nisam hB imala.. Jest jedino da dojke bole jedno 5-7 dana al to je normalno jer nadolazi mlijeko al nemojte zbog toga odustati od dojenja -NIPOSTO!!!!!

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 20:07:26)

Joj ja se jedva okupah[sm=zmeden.gif]i ocistila,iako nije skoro nista bilo al tako cu svaki dan aBd do poroda pa da budem glat [sm=smiley36.gif]...sad me malo manje ovo boli pa se nadam da nije krenuo porod... Iako me zigne nekad dole.... I da izvinete imala sam proljev [sm=zmeden.gif]...jedem hurme,mazem,nistatin,maslinovo u salati nagruhala [sm=smiley36.gif] pa ne znam vise sta trebam da cura sklizne hahah

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 20:35:25)

Sto se tice flasica, ja sam uzela jednu malu nukovu plasticnu jer svi kazu da su puno bolje nego staklene, aa dvije cucle sam uzela isto nukove ali sa razlicitim pipama, pa cemo vidjeti koju bude htio [sm=smiley1.gif] BEJBIBI ja imam osjecaj da ce mi beba ispasti koliko mi se spustio [sm=zmeden.gif] znaci jedva hodam, noge ne mogu sastaviti i strasan mi je pritisak dole, imam osjecaj da bih i ja mogla ubrzo [sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 20:49:57)

Večer ženice, evo i mene malkice :)

IZVORNA PORUKA: scarlett

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] tvoja pitanja su za babice ne za mame...

Rose, u pravu si, hehe
Danas sam bila prvi put na vježbicama i bilo je fino. Postavila sam baš ovo pitanje i sestra je rekla da su upravo babice na taj način čuvale kožu da ne popuca, te da to sigurno i kod nas rade, te da neće reckati bez dobrog razloga i da režu onda kada koža pobijeli, što znači da nema u njoj nikakve krvi odnosno nema cirkulacije.

Merien, išla sam u DZ Saraj polje.

Za one ženice koje su u Sarajevu, evo jedna informacija, sutra u Nahli u 18h biće predavanje babice Adise Hotić i govorit će o porodu, dojenju i svim stvarima koje su interesantne za nas. Ja planiram ići, pa ako vas ima još, super prilika da se upoznamo. Inače Adisa je super žena, znam je lično, ona je čak IBCLC savjetnica za dojenje i vjerujem da se niko ko bude išao neće pokajati.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>