rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:17:22)
|
IZVORNA PORUKA: alman IZVORNA PORUKA: scarlett Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti? Nadam se da ima samo lijepih vijesti. Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti. Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano [sm=zmeden.gif] Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam. Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti. Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda [sm=jezicek.gif] Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod? Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h. Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. [sm=zmeden.gif] Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje [sm=bravo.gif] Eto curke moje, imate [sm=zz_wavespin.gif] moja ti je topla preporuka taj jastuk ja kako ga imam i naspavala sam se, mozes kad koristiti u vise polozaja za spavati, ja sam sebi napravila odnosno svekrva mi sasila na masinu od jedne navlake za jorgan i samo ga ntrpala punjnjem iz jastuka, a imas ih kupiti preko pika http://www.olx.ba/artikal/14887635/jastuk-za-trudnice/ ja ga kupila 2010 u babz centru...bi skup al vrijedi svake marke...sad me jos ceka [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|