RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:10:41)

jutro/dan drage moje [sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

napokon sam danas dobila novu knjizicu [sm=bravo.gif] imam jedno pitanje ako neka zna, trebam karton da prebacim iz ambulante ovdje na Ilidzu, zna li neko koliko se to ceka?

dan je prelijep u Sa, mozda gdje vani zaglavim kad je ovakva ljepota...dosta je snijega i ruznog vremena [sm=smiley36.gif]
a ne znam sta je s drgim zenicama koje su se javile po jednom i nema ih... ima nas dosta na spisku, ali samo nas 5-6 pise i ponekad nam se jave novonastale mamice...morat cemo napraviti i kakve razgovore poslije poroda [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:13:32)

IZVORNA PORUKA: scarlett

Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano [sm=zmeden.gif] Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda [sm=jezicek.gif]
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. [sm=zmeden.gif]

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje [sm=bravo.gif]

Eto curke moje, imate [sm=zz_wavespin.gif]

moja ti je topla preporuka taj jastuk ja kako ga imam i naspavala sam se, mozes kad koristiti u vise polozaja za spavati, ja sam sebi napravila odnosno svekrva mi sasila na masinu od jedne navlake za jorgan i samo ga ntrpala punjnjem iz jastuka, a imas ih kupiti preko pika
http://www.olx.ba/artikal/14887635/jastuk-za-trudnice/

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:15:32)

IZVORNA PORUKA: AzraB

jutro/dan drage moje [sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

napokon sam danas dobila novu knjizicu [sm=bravo.gif] imam jedno pitanje ako neka zna, trebam karton da prebacim iz ambulante ovdje na Ilidzu, zna li neko koliko se to ceka?

dan je prelijep u Sa, mozda gdje vani zaglavim kad je ovakva ljepota...dosta je snijega i ruznog vremena [sm=smiley36.gif]
a ne znam sta je s drgim zenicama koje su se javile po jednom i nema ih... ima nas dosta na spisku, ali samo nas 5-6 pise i ponekad nam se jave novonastale mamice...morat cemo napraviti i kakve razgovore poslije poroda [sm=smiley36.gif]

najbolje da pitas u DZ

postoje teme za poslije poroda...bebe 0-1 [sm=smiley36.gif] + odavno aktivna chat tema za sve na podforumu zajednica...ja sam tu godinama [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:17:22)

IZVORNA PORUKA: alman

IZVORNA PORUKA: scarlett

Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano [sm=zmeden.gif] Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda [sm=jezicek.gif]
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. [sm=zmeden.gif]

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje [sm=bravo.gif]

Eto curke moje, imate [sm=zz_wavespin.gif]

moja ti je topla preporuka taj jastuk ja kako ga imam i naspavala sam se, mozes kad koristiti u vise polozaja za spavati, ja sam sebi napravila odnosno svekrva mi sasila na masinu od jedne navlake za jorgan i samo ga ntrpala punjnjem iz jastuka, a imas ih kupiti preko pika
http://www.olx.ba/artikal/14887635/jastuk-za-trudnice/

ja ga kupila 2010 u babz centru...bi skup al vrijedi svake marke...sad me jos ceka [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:21:03)

Hej zenice sta ima?
Ja sam zadnja 3 dana sa raspolozenjem da izvinete ko g....,neznam koliko sam se puta posvadjala sa mm,sama sebe ne prepoznajem nekada,jos me opet pocela glava zezati [sm=zmeden.gif]
Valjda prodje,tjesim se da su hormoni,sve mi zivo smeta,postala sam nekakva fuj
Ima li kod vas tih promjena?[sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:21:25)

scarlet i ja sam trebala raditi taj nalaz OGTT, to je kao test na toleranciju glukoze, jedan mi dr. rekao da to radim a kad sam otisla po uputnicu kod dr, u DZ ovaj mi rekao da ne trebam to raditi da nema potrebe jer mi je secer super , a i meni je dr. napisao da vadim u 8 i 10 i kad sam pitala u lab. one mi rekle da se ne radi tako taj test nego da dodjem kod njih sa glukozom u pola osam i da tu popijem pa onda vade krv u 8, zatim u pola 9, pa u pola 10 i cetvrti put u 10 sati, pa sad ne znam [sm=zmeden.gif] kad zavrsis javi nam iz prve ruke kao to rade u Sarajevu,

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:24:01)

rose ja ga zovem ljubavnikom [sm=smiley36.gif] kako ima jastuk vise njega grlim iz uz njega se prislonim nego uz muza, pa mi je mm dao do znanja da pocinje bit ljubomoran na njeg[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:25:11)

rose ja ga zovem ljubavnikom [sm=smiley36.gif] kako ima jastuk vise njega grlim iz uz njega se prislonim nego uz muza, pa mi je mm dao do znanja da pocinje bit ljubomoran na njeg[sm=smiley36.gif]

i moj je bio...jedva se odvikoh od spavanja s jastukom...malo nakon poroda [sm=smiley36.gif]...sad cu se opet odmetnuti [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:25:56)

MAM ma divljaju hormoni, i ja sam se tako u subotu izderala na muza, a on se samo okrenu i otisao [sm=smiley36.gif] veli hormoni je spucali ne vrijedi nista govoriti[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:29:41)

IZVORNA PORUKA: rose

i moj je bio...jedva se odvikoh od spavanja s jastukom...malo nakon poroda [sm=smiley36.gif]...sad cu se opet odmetnuti [sm=smiley36.gif]

joj dobra si [sm=smiley36.gif]hem trudne hem sa ljubavnikom (jastukom da ko ne pomisli sa pravim )[sm=smiley36.gif], mm je neku noc uzeo jastuk i govori joj jest super s ovim spavati kad se porodis meni ga daj [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:31:39)

mene su prvi put hormoni opucali u petak prosli, citav dan bila nervozna, a inace do sad nisam imala tih problema [sm=smiley36.gif] cak sam ruzila mamu sto su dosli pola sata ranije na rucak [sm=smiley36.gif] kaze zena da mi je neko drugi to rekao ja bih kuci otisla hahahaha

Psiholog27 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:38:01)

Trudnice evo i mene dok nisam brisana[sm=smiley1.gif] trudna sam 32 sedmice :) tako da vec imam tremu od poroda i sada samo iscitavam jel drugi laksi od prvog [sm=smiley36.gif]... sinoc mi je beba bila toliko visoko da nisam mogla disati, cak sam mislila i do hitne heh...ljudi bi vjerujem crkli od smijeha :) imate li vi tih problema ?
Pozdrav za sve...

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:40:18)

IZVORNA PORUKA: Psiholog27

Trudnice evo i mene dok nisam brisana[sm=smiley1.gif] trudna sam 32 sedmice :) tako da vec imam tremu od poroda i sada samo iscitavam jel drugi laksi od prvog [sm=smiley36.gif]... sinoc mi je beba bila toliko visoko da nisam mogla disati, cak sam mislila i do hitne heh...ljudi bi vjerujem crkli od smijeha :) imate li vi tih problema ?
Pozdrav za sve...

to ti je sada normalno, a pred porod ce se sama spustiti i lakse ces disati. Imam i ja tih problema s vremena na vrijeme, neku noc sam mislila da ce mi rebra izbiti koliko je uprla [sm=smiley36.gif] a sinoc je bila trka u wc svakih 20min negdje se dole vrtila [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:52:35)

psiholog pa normalno ti je to ja sam proslu trudnocu nosila bas visoko i znam da sam nekad spavala polu sjedeci ipak sad ti se beba intenzivno razvija i raste pa pritisce, sad mi je nekako dosta nize nego prosli pu mada ima vremena tek sam 25 sed. al mi smeta kad sjedim uzvijek moram malo rasiriti noge [sm=smiley1.gif]

javljaj nam se cesce i uzivaj u trudnoci[sm=smiley1.gif]

Psiholog27 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:55:32)

Dobro je znati da nisam jedina [sm=smiley36.gif]... nadam se da ce brzo proci aBd, da nema slucajno ko iz Sane da podjeli iskustava iz rodilista?

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:01:24)

IZVORNA PORUKA: Psiholog27

Dobro je znati da nisam jedina [sm=smiley36.gif]... nadam se da ce brzo proci aBd, da nema slucajno ko iz Sane da podjeli iskustava iz rodilista?

bejbibi ti je iz Bihaca i sad ce nam se uskoro aBd poroditi pa ces cuti njeno iskustvo, je li i vi iz Sane idete u Bihac u bolnicu

Psiholog27 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:08:53)

Inace ja zivim u Cazinu, medjutim zdravstvo i papire jos nisam prebacila iz Sane, zato idem roditi u Sanu ima dolje rodiliste, da sam prebacila bila bih u Bihacu,al sve me strah Bihaca...jedino neki komplicirani porodi se salju za Bihac.

Psiholog27 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:25:56)

Zanima me jel neke od vas piju čaj od lista maline čula sam da se preporučuje navodno žena se brze otvara ? Ima neko iskustva s time ?[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:31:14)

nisam cula za taj caj, mozda ti se javi neka, znam za hhurme i maslinovo ulja da se u devetom jedu i po kasikica maslinovog ujutro pije za laksi porod i da se ne pukne[sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:35:13)

nisam ni ja za taj caj cula... joj ja to maslinovo ulje ne mogu nek prica ko sta hoce [sm=smiley36.gif] mazem se i masiram dole pa vidjet cemo ima li kakvog efekta [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:45:26)

Helloo zemske evo i mene, nisam se jos porodila[sm=smiley36.gif] isla ganjat ove nalaze za M i uradim privatno za sekundu,dobri su hB ono sto sam ja.uspjela skontati al.tek sutra kontrola pa cemo vidjeti...on preko noci nije imao temp, slabo kasljuca pa mi drago..aBd lijepe.vijesti sutra ( ako se ne porodim do tad, nesto me ubise prepone [sm=zmeden.gif]mozda sto sam hodala po dz...

ALMAN svaka ti cas_t na prijetnjama,vidis kako se aktivirale sve [sm=smiley36.gif]...bice bice piskanja na ovoj temi hehe.....a voljela bih da se sve sastanemo na drugoj, ima beba 0-1 pa se nadam da ce bit stare jaranice tamo,dok nam i vi ostale ne dodjete [sm=smiley36.gif]...

Kod nas sunce al nema sanse da izadjem, ne mogi hodati.. A bas mi krivo[sm=smiley13.gif]....

PSIHOLOG nemoj me zeno plasiti ja sam u bihacu i nadam se najboljem [sm=smiley36.gif]....

AZRA to za prebacivanje kartone reci cu ti kako sam ja za M kad sam za slo prebacivala...otisla u ambulantu i rekla da idem, da hocu prebacit i oni mi dali karton madaaaa mi je rekla da inace kao treba dopis od ambulante u koju se prebacujes pa oni to medjusobno salju...a iz slo ovdje samo mi kopirali i dali... Al eto ti ipak nazovi i putaj da nemoras hodati...

MAM draga nisi jedina kojoj divljaju hirmoni...ja samo placem ovih dana a da ne kazem da ne pricam sa mm...ljuta na djevera pa iskalim na njega.. Uh bas sam nervozna...i onda na svaku sitnicu zaplacem, iz cista mira nekad... Znaci raspolozenje [sm=zz_poop.gif][sm=zz_bomb.png] ko tempirana sam bomba u svakom slislu rijeci[sm=smiley36.gif]

Hmmm fakat neke zenice su se samo prijavile i nema ih [sm=zmeden.gif] apelujem da se jave inace ce bit brisane[sm=jezicek.gif].........prvo nasa terminusa SARA_MO jer vidim da nas je citala i bila online al nije pisala

Eto,to je to.... Btw stavila ovaj glicerinski cepic da vidim vrijeme ciscenja[sm=smiley36.gif] zadovoljna sam hahhaha....al su mi zadnjih dana hemoroidi proradili iako imam redovnu stolicu i ne forsiram se al valjda cura pritiska crijeva[sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:55:00)

bejbibi hvala Bogu na dobrim nalazima, nek nema nikakvih upala jer oni po nalzima mogu da vide ima li vece naznake za nekom upalom, ma proci ce to, ma samo ti je to sto je isao u igraonu a nije se imunitet popravio od prosle prehlade pa opet pokupio neki virus, bit be to aBd sve ok, ti zeno koliko si aktivna i pokretna ovih dana bebica ce sad pa sad izletiti [sm=smiley36.gif]

nista moja bejbibi dok se ne spomene brisanje [sm=smiley36.gif] ma naravno da se salimo al volim kad god virnem da ima nesto novo

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 12:59:20)

bejbibi drago mi je da je M bolje, sigurna sam da ce sutra biti super vijesti aBd [sm=smiley1.gif] zvala sam svoju ambulantu, oni ce mi preko telefona sve zavrsiti i poslati karton gdje treba, ne mogu da vjerujem da su ljubazni bili [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]

vala nek smo se malo vise raspisale treba ponekad i zaprijetiti [sm=smiley36.gif] alman nam je sada glavna i sa spiskom i sa prijetnjama [sm=smiley36.gif] ja se nadam da cu biti aktivna do zadnjeg dana, kad me ne bude duze vremena sigurno sam se porodila [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 13:00:04)

Znas kako, ja gledam bas ovih zadnjih dana da mi je tip top sve, pa stalno briskam nesto [sm=smiley36.gif] joj da hoce samo izletiti bilo.bi super hahaha..bez rezanja icega... Kao kad sam sa M radjala a zena se u sekundi u drugoj sobi porodila [sm=smiley36.gif] izletilo dijete a nigdje nikoga, pa onda onda uzbuna sestrice trce [sm=smiley36.gif]

Neka neka,samo ostro Alman [sm=jezicek.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 13:00:49)

ja evo zavrsila zeljanicu za rucak, sad se pece a mm otisao do grada ima nekih obaveza a meni se seta bas je lijepo vrijeme a nemam s kim, sad kad jedem odoh sama, joj jos da vidite kako "kradem" signal od komsije za internet nemamo ovdje kod svekrve [sm=smiley36.gif] moram drzati laptop na prozoru [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>