RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 9:58:42)

Jutro trudnice,sta ste sw uspavale.....samo da se javim da sam jos 2u1.... Jedva nekako guram,sad me dole sve boli... Al nadam se,da nece jos M je jako bolestan:(... U toku noci je dobio tako visoku temperatiru da se tresao,nikad mu tako nije bilo..ocito da je bila jako visoka, mozda i 40. Odmah sam mu stavila voltaren cepic i jedva se spustila :(... Da hoce ozdraviti samo, bas mi ga je zao...i dalje kaslje,pije sirupe... Ma samo da ne bude gore aBd

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 10:41:37)

Jutro drage moje, da vam prvo cestitam 8. mart sa zakasnjenjem, nisam jucer bila kod kuce pa ne stigoh nista. Bili kod sveki na rucku, a prije toga isli malo u shopping.

Selzy pomoglo je ipak hladno mlijeko, nisam imala puno kiseline ova 2 dana, malo je bolje [sm=smiley1.gif]

Ne znam koja je pitala za kiselinu i rast kose kod djeteta, ja bas u to ne vjerujem. Normalno je pred kraj trudnoce da se javi ova kiselina jer beba nema vise prostora da se pomjera pa gura zeludac i sve zivo [sm=smiley36.gif] a pred porod se spusti nize i onda to sve nestaje, poslije se sve vraca u normalu.

bejbibi ne nerviraj se zbog djevera, bitnije je da M ozdravi aBd i da se ti hairli porodis. Ne daj mu ni blizu djeteta s cigarom, a nije ni za tebe dobro da se nalazis u blizini pusaca. Da sam na tvom mjestu popricala bih sa mm i rijesila problem djevera.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 10:57:59)

jeste i mi se naspavale drage [sm=nosecka.gif], kako ste mi sve redom, idemo nova sedmica nove pobjede, vidjet cemo da li cemo imati novih [sm=duda.gif] ove sedmice [sm=smiley1.gif]

Bejbibi bas mi je zao sto te sve to sad spopalo, nadam se da ce malenom bit bolje i da ce brzo ozdraviti, i moj je od juce poceo kasljati onaj runi kasalj, a i ja se ponekad nakasljem i na nso mi curi, valjd nece bit gore [sm=smiley1.gif]

a sto se tice djevera ti stvarno ne mogu a da nista ne napisem, pravo je bezobrazan i bezobziran, ne mogu da vjerujem da ne moze da shvati da ti sad treba komocije, da se ni pred kim ne ustrucavas, ja te stvarno razumijem kako ti je neugodno ostati s njim u istoj kuci, samo se nadam da ce otici danas [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 11:18:40)

zdravo zenice, sta ima. Kod mene suncano vrjeme, ja se izlezavam, jos nisam jela, zeludac mi juce bio u haosu pa se sad bojim i jesti, cak i ne osjecam glad, moracu makar supicu.
Sta ima kod Vas novo?

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 11:22:32)

lala gdje si ti to pa kod tebe sunce, posalji i do Kaknja malo, kod nas je bas nesto tmurno jednolicno vrijeme, ja nisam ni zasta danas samo za lezati i odmarati, sto cu i raditi [sm=smiley36.gif]
ja i mali sami cijeli dan pa cemo gledati neki crtic vjerovatno, a prvo nam odoh napraviti nesto za dorucak [sm=smiley1.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 12:01:28)

Gradacac, ovamo cak nije ni snijeg padao, evo otislo je sunce za Kakanj pa je se ovamo naoblacilo.
Prije neki dan sam saznala da se nesmiju nositi dnevni ulosci, ja ih nosila od pocetka nosim ih i dalje jer da ih ne nosim 5 puta bi morala mjenjati ves zbog iscjedka, i jetrva ih nosila cijelu trudnocu i sve super bilo, zanimame nosi te li ih vi?

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 12:07:48)

ja ih iskreno ne nosim nikada, prije trudnoce nisam imala nikad bijelo pranje a od dana kad sam saznala da sam trudna pojavio se i tako ponekad ga ima vise nekad manje, ja sam ti od pamucne pelene sebi napravila krpice kao ulozak i fino ih odkuham ispeglam i to stavljam kad mi se pojaca.

a i meni je jedna dr. rekla da se ne preporucuju dnevni ulosci, asad tacno da ti kazem zbog cega ne znam [sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 12:10:21)

Pravnica...porodila se[sm=bravo.gif]

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Psiholog27...04.05
Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Bella...08.06
Alman...29.06
Mala curica...30.06

Sabiinaa...01.07
Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Adano...22.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Putujuca...18.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 12:13:23)

bejbibi evo ispunjavam preuzetu obavezu, nadam se da cu uskoro napisati bebjbibi se porodila [sm=smiley36.gif]

i da ce nam doci novih trudnica smanjuje nam se ovaj spisak

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 12:49:29)

Super Alman :).... Nek si preuzela heh....a ja se nadam da necu jos, da cu dogurati do termina,to je slhedeci ponedjeljak..barem dok M ozdravi aBd.... Al prwpone me uzasno bole jedva hodam

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 12:56:07)

ma hajd kad god bude samo nek hairli prodje,je li ista lakse malome

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 13:46:49)

bejbibi, izliječi ga do proda kako znaš i umiješ.meni se isto desilo s malenom i nisam je vodila doktoru da bi joj se nakon 20 dana vratilo i kašalj i temp. užas,ovaj vikend mi je bio strava i užas.strah me da na bebu ne pređe a i mene grlo boli i nos curi.dobila je antibiotike u petak a do sinoć joj je temp.držala pa kontam da je u pitanju virus jer joj ant.ništa nije pomogao.i još pored svih priprema na dolazak brace ona teško sve ovo podnosi.stalno privlači pažnju na sve moguć načine.ja sam poslije ovog vikenda totalna ruševina od žene.toliko me je iscrpila.ne bi vas prepadala ali naspavajte se dok možete.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 13:51:52)

IZVORNA PORUKA: alman

ma hajd kad god bude samo nek hairli prodje,je li ista lakse malome

Isto je, dobio i temperaturu sada(obzirom na jucerasnje stanje):( preko noci je tako bio vruc, treso se a nikad nije tako... Bas sam se prepala:(.... On se jadan ne da,igra se ali vudi se na.njemu da je bolestan... Kaslje stalno... Doktorica rekla da ga u srijedu na kontrolu odvedemo...kako me ovo nase zdravstvo nervira, sve dok ne odes privatno mozes crknuti.... On vec desetak dana kaslje i imao temp i odvedemo ga u dz...jos krava neka doktorica se dere na njega, on se zakaslje a ona paniku pravi dere se aaaj povratit ce[sm=zmeden.gif] a vazi za najbolhu u dz...i juce kad smo ga odveli.privatno puta ova doktorica (ona radi uu bolnici na pedijatriji) koja mu je to te antibiotike propisala nijw dobro.. Kao malo umirilo al sad je gore jer je pred upala pluca[sm=smiley13.gif]....bas san razicarana u sve.... Ne znam sta bi rekla, sve je suvisno....

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 13:56:08)

IZVORNA PORUKA: sprinter

bejbibi, izliječi ga do proda kako znaš i umiješ.meni se isto desilo s malenom i nisam je vodila doktoru da bi joj se nakon 20 dana vratilo i kašalj i temp. užas,ovaj vikend mi je bio strava i užas.strah me da na bebu ne pređe a i mene grlo boli i nos curi.dobila je antibiotike u petak a do sinoć joj je temp.držala pa kontam da je u pitanju virus jer joj ant.ništa nije pomogao.i još pored svih priprema na dolazak brace ona teško sve ovo podnosi.stalno privlači pažnju na sve moguć načine.ja sam poslije ovog vikenda totalna ruševina od žene.toliko me je iscrpila.ne bi vas prepadala ali naspavajte se dok možete.

Draga vas mi je zaoo [sm=smiley19.gif] potpuno te razumijem... Ja sam sva u strahu jer i ja uzasno kasljem i nos me zeza...a samo molim Boga da se ne porodim barem jos sedam dana.... Da do termina dodjem a nadam se da ce M ditad ozdraviti....jer se i kod njega vratilo..evo upravo gore iznad napusala stanje kakvo je bilo...bas ko kod vas..ovo izgkeda neki gadan virus.. Jos ga mi vodili doktour akl ko sto napisah katastrofa uskuga u dz. Dok ne odes privatno nista....

Jadan pije sad sirupe al nece cajeve,nisfa ne jede.. Doduse i rekla mi da ga ne forsiram samo da tekucine puno uzme....

Nadam se da cete izdraviti draga a da na bebicu nece ni preci...bas te razumijem Bogami... [sm=smiley13.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 14:11:49)

joj draga bas mi je dajdjinca neki dan pricala, ona je iz Sanskog mosta, kako je tamo zdravstvo katastrofa, veli kako je kod nas tamo je sto puta gore, tuga [sm=smiley13.gif]
pa jesu li mu vadilli nalaze, znam da je sa manjim djetetom to ziva muka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 14:31:47)

joj draga bas mi je dajdjinca neki dan pricala, ona je iz Sanskog mosta, kako je tamo zdravstvo katastrofa, veli kako je kod nas tamo je sto puta gore, tuga [sm=smiley13.gif]
pa jesu li mu vadilli nalaze, znam da je sa manjim djetetom to ziva muka

Eh eto mozes misliti onda kako je[sm=zmeden.gif] svigdje je grozno kod nas ali sto je u sarajevu imao strucnu doktoricu to nigdje nema... Zato mebi sad ovako jos gore pa proklinjem sve....jako ruzno al brate mili trebali bi se vise angazovati ti doktori, pa obavezali se da ce sve uraduti da nekog izljece,spase zivot itd[sm=zmeden.gif]...
Tamo u dz kazem ti nista nisu i ono sto je dala izgleda ne valja,samo ono brzinski da nas skine sdnevnog reda....
Ja sad zvala ovu doktoricu sto privatno radi i rekla mu za temp pa mi je rekla da sutra uradim krvnu sliku njegovu i crt... Pa eto ako bude imao temp to cu aBd ujutru uradit i prekosutra aBd ba kontrolu..nadam se da ce ga kolko toljo proci.....

A sve jw ovo pokupio u igraoni[sm=smiley13.gif] zao ti da ga ne vodis a opet tamo puno bolesne djece.. Ma samo da ne bude gore... Jedva cekam aBd tople dane oa u park fino

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 14:39:00)

ma tako je to u vrticima i igranonama, imam ja od zaove tako malog sad ce mi 4 god.pa samo sto dijete prizravi i krene uvrtic opet se razboli tako evo sve od sredine novembra,
ja imam srece pa mama radi u dz i to na pedijatriji, pa hvala Bogu nisam imala s tim ruzno iskustvo i pedijatrica je dobra, mene moj proganja svaki dan kad cemo doktorici da ide primiti vakcinu [sm=smiley36.gif] on stvarno hvala Bogu nema straha od doktora

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 14:44:43)

ma tako je to u vrticima i igranonama, imam ja od zaove tako malog sad ce mi 4 god.pa samo sto dijete prizravi i krene uvrtic opet se razboli tako evo sve od sredine novembra,
ja imam srece pa mama radi u dz i to na pedijatriji, pa hvala Bogu nisam imala s tim ruzno iskustvo i pedijatrica je dobra, mene moj proganja svaki dan kad cemo doktorici da ide primiti vakcinu [sm=smiley36.gif] on stvarno hvala Bogu nema straha od doktora

Ah to je super kad se ne plasi...aj moj M place kad ide doktoru,jos mu nista ne rade.. Ne znam kako ce za vakcine il inekciju nekad ne daj Bozw[sm=zmeden.gif]bas se plasi..... Valjda ce ga proci vremenom al eto bas muku mucimo sad.. Na hajr... Samo da nije sta gore,al i ovo iscrpi covjeka, jos brate mili ja u ovim svojim trudnickim tegobama pa mi sve tesko....

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 14:53:26)

kad je moj mali imao godinu i po, pokupio krpelja i ja ga odvedem u hitnu da mu skinu, i tu ga jedan dr. istraumirao dijete poplavilo koliko je plakao, i tad se plasio mi ako autom slucajno krenemo prma dz on u plac, al hvala Bogu bio je zdrav pa nsmo morali ni ici dr. i sljedeceg ljeta padne i razbije glavicu i mi opet u hitnu ja vise plakala dok smo isli,nego on, jer sam se bojala kako ce mu usiti i ocistiti ranu, i bio drugi dr. i super sestrica da on nije uopste plakao dok mu je ocistila samo kad mu je poceo siti malo zaplakao i nista vise [sm=smiley1.gif]i od tada a evo i dan danas on se predstavlja kao doktor Harun [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 15:23:05)

draga bejbibi nadam se da ce malom uskoro biti bolje, a i tebi s njim, da aBd hairli se porodis [sm=smiley13.gif] bas te snaslo sada sve sto ne treba, ali bit ce bolje aBd, samo ne sekiraj puno [sm=smiley1.gif] uz tebe smo, pozali se pa bar i ovako [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 15:48:08)

Heheh Alman bice doktor.u kuci aBd :).... Ma sve je do prisfupa djetetu....M se istraumirao od sunecenja a imao 7 mj a dotad sve super..haj bio i beba al odkad se osunetio o. Se plasi doktora...jel moguce tako mali da mu je to ostalo...

Azra moram se nekome pozaliti pa makar ovako[sm=smiley36.gif]....stvarno ovo ni najgorem neprijatelju ne bi pozeljela... Pored ovih nasih muka i djever bezobrazan..molim Boga da ode sutra... Bogami nemam zivaca

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 15:57:05)

pa moguce je da mu je ostalo, moj je imao 3 mj. kad se sunetio i plakao je ono bas, ja izasla skroz iz klinike i vratila se tek kad je sve bilo gotovo i kad smo za tri dana otisli na kontrolu nije plakao dok dr. nije progovorio cim je on nesto rekao ovaj je u vrisak, meni je to bilo skroz cudno da mu je upamtio glas dok ga je sunetio [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:02:14)

E vidis,moguce onda:) jer otad se M plasi doktora...Bog zna kako su ga oni tamo vezali sta li..nama nisu dali unutra a njega sestrica uzela i valjda nepoznati svi a samo lokalnu anesteziju imao...moguce moguce da pamte hehw

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:08:24)

ja imam djete od 29 godina koje nemozes natjerati dr. Tek kad mu dodje 5 do 12 onda ide, kad ima gripu gori je nego beba, samo jauce, a nece nista popiti. Vrjeme je oblacno, otislo sunce pa se i ja naoblacila.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:12:58)

IZVORNA PORUKA: lala88

ja imam djete od 29 godina koje nemozes natjerati dr. Tek kad mu dodje 5 do 12 onda ide, kad ima gripu gori je nego beba, samo jauce, a nece nista popiti. Vrjeme je oblacno, otislo sunce pa se i ja naoblacila.

Hehe imam i ja takvog pored M :)..... Aizgleda danas svima tmurno.... Haj sto je vrijeme uzas al i ovo ostalo...jos se meni spava,nocima ne spavam kako treba zbog M:(

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>