farmacojtishe -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 15:59:49)
|
IZVORNA PORUKA: bejbibi Sta je ovo nigdje zenica..... Evo mi stavili nove etisone hB.... Moram jos malo nesto briskati i kuhati onda.... Ah sta ces, treba pregirati valjda nece dugo nadam se[sm=smiley36.gif] inace dan -dva al nikad se ne zna.......nesto me zelydac boli,neka mucnina fuj... Al ne dam se....M razbacao sve igracke al ignorisem[sm=smiley36.gif] ne mogu se i stim zamarati vise..a i njemu jadnom dosadno,sam pa haj neka.... Ja stavila neku hobotnicu da se kuha [sm=smiley36.gif] jel smijemo mi trudnice to jesti????...... Znam finu salatu sto sveki pravi pa reko haj da napravim i ja... Al jela kad nisambila trudna , ne znam sad jel se smije..... Jesu se naredale curice hehehe.....samo nek su zivi i zdravi,sta god da je..... Evo ja da se javim posto vidim da pitate za hobotnicu. Nisam trudnica, ali sam ona sto vas gnjavi anketom na forumu. [sm=smiley36.gif] Posto se time sad bavim za diplomski, pa da barem praktično iskoristim znanje. Smije se jesti hobotnica, dva puta sedmično, kao i tuna (to su preporuke zdravstvenih organizacija), ali hobotnicu treba samo dobro skuhati, mora se dobro termički obraditi. Ali bilo koju morsku hranu da jedete (kad sve saberete zajedno) ne vise od dvije porcije sedmično, upravo zbog žive kao što već neko napisa. eto nadam se da je koristan savjet [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|