RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 11:00:23)

IZVORNA PORUKA: lala88

meni vec dva razlicita dr rekla da je MOZDA musko da nisu sigurni, nesmije jos nista da kupim.
konta poceti kupovati zutu boju. Ma samo da je zivo i zdravo, ali bi volila da znam, a odjecu imam i za djecaka i za curu.

ma sta god da je neka je zivo i zdravo, saznat ces ima jos vremena [sm=smiley1.gif] ja sam saznala tek u 20 i nekoj sedmici da je curica. Jesmo se zaredali, trebalo bi malo i djecaka [sm=smiley36.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 11:05:22)

Azra hahaha slazem se [sm=smiley36.gif] lala hvala sto nas uputi da ne boli [sm=smiley36.gif] inace kazu da je vise neugodno, samo neka ne boli, dosta sto ce porod boljeti i jos sivanje uhhh [sm=zmeden.gif] ma necu razmisljati o tome, samo da sto prije bude gotovo i da du nam bebice zive i zdrave ako Bog da [sm=bravo.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 11:07:49)

Selzy nadati se najboljem [sm=smiley36.gif] mislim, malo koja da ne rezu, ali hajde proci ce nas i to aBd, nismo jedine [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 11:16:12)

Bas tako draga, ma da znam par zenica koje su prosle bez rezanja i sivanja, valjda elasticna koza, sretnice [sm=smiley36.gif] ali znam da je to rjetkost, ali kao sto rece nadati se najboljem, samo pozitivne misli [sm=bravo.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 11:54:07)

bit ce to sve dobro aBd [sm=smiley1.gif] kasnije cemo samo pricati o bebama, mi vise nismo ni bitne [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 12:20:15)

kako ste mi sve redom, i kod nas je tmurno vrijeme i ja evo kontam da li da ode sa malim do stare nane imam jos jednu zivu, al vidjet [sm=smiley1.gif]

rose [sm=bravo.gif] za curu samo nek je ziva i zdrava,lijepo je imati sestru [sm=smiley1.gif], meni je uvijek bila zelja i bilo mi zao sto nemam sestru, umrla sa 6 mjeseci bila mladja od mene 2 gd, a brat 8 god. mladji od mene tako da je uvijek bio rat u kuci [sm=smiley36.gif]

a sto se tice vaginalnog pregleda i mene su prosli put 15 dana pred termin prvi put pregledali i nije mi nimalo bio bolno, a kasnije sam bila navikla jer me je svaki dan od termina do poroda pregledao vaginalno[sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 12:22:37)

alman to je bas tuzno za sestru [sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 12:28:15)

Hello zenice jeste se raspisale btavo :) evo nas u igraoni M uziva..... Samo da i ja odgovorim za te preglede vaginalne,mene je dosad svaki put pregledavao i nista ne boli..izgleda neugodan samo taj ako predjes termin[sm=zmeden.gif] ne znam za to...a sto se sivanja tice ako daju anesteziju nista ne boli vjerujte..apsolutno se ne osjeti i rezanje nije bolno naspram porodjajnih bolova... Tako da ne brinite nista hehe..kasnije malo rana bolucka al nije nista tako bolno.. Sjednete ili lezite na kuk i sve pet[sm=smiley1.gif] stvarno je tako il barem mene licno.nije toliko bokilo a nisam bas tolerantna na bol[sm=smiley36.gif]no sikiriki,samo uzivajte..
A zenice koje ne znaju sta nose a hoce da kupuju odjecu savjet vam je kupite neutralne boje, to se najvise isplati bogami

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 12:42:04)

jeste se raspisale danas, neka vala malo za promjenu [sm=smiley1.gif]

ja pristavila grah da se kuha i jos cu napraviti lazanje, moji danas na rucku. Nisam bas nesto raspolozena za kuhanje, al hajde, ne mogu im reci ne dolazite [sm=smiley36.gif]
u Sa je snijeg napokon malo stao, ali je vani i dalje da noge polomis [sm=smiley36.gif]

bejbibi slazem se za neutralne boje, ja sam za opcenito, jer ako je prvo dijete npr curica, moze drugo biti musko, pa da se moze koristiti ubuduce. Meni je mama cak i koleca kupila neutralna, kaze neka bit ce djece, da se bar u to ne mora ulagati. Iako smo mi imali na raspolaganju i kolica od mm brata, ja nisam htjela, reko mi imamo svoje.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 12:44:41)

meni su troje kolica teget, zelene i sive....mada su kupljene za curicu...a sto se tice odjece malo je neutralne jer sam i prosli put znala da je zensko...ali evo aBd iskoristit ce se opet [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 12:53:43)

i ja sam kupovala neutralne boje prosli put, al sam stvarno malo sta kupila dobila od djdjince sve za djecaka i donosilo se na babine za djecake, al opet mislim da mogu iskoristiti ecinu stvari barem one do god, bodice, gegice, a krevet smo kupili narandjast tako i ogradicu i posteljine su neutralne, a kolica su nam zelena tako da i ona mogu, jedino ako bude cura ona korpa za iznijeti iz bolnice ona nam je plava al rekla mi je zaova da ce mi dat ona svoju u nje bez neutralna [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:01:47)

Gdje ste zenice,i kod mene snijeg prestao al je bljuzgavica uzasna
Vidim pricate o tim stvarcicama za bebe,recite mi ona korpa za iznijeti bebu,jel se isplati kupovati ili posuditi?

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:02:40)

ja sam isto kupovala neutralno, i dosta bodica i gegica je tako, mada moja mama sad kako zna da je curica pocela je i samo zensko kupovati [sm=smiley36.gif]
veceras cu joj reci nek pripremi sve sto je kod nje i nek donese, vrijeme je da se sve sprema na svoje mjesto dok jos i ja mogu. [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:03:53)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Gdje ste zenice,i kod mene snijeg prestao al je bljuzgavica uzasna
Vidim pricate o tim stvarcicama za bebe,recite mi ona korpa za iznijeti bebu,jel se isplati kupovati ili posuditi?

meni je to iskreno glupo, ako bas imas od koga posudi, kazu da se ne koristi dugo. Ja cu svoju iznijeti aBd u autosjedalici..

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:14:06)

i moje je misljenje da se ne isplati kupovati, ja to nisam mogla ni od koga da posudim pa sam kupila al sam uzela najjeftiniju i vjeruj mi da smo je jedino ono do 2 mj koristili na odlaske na kontrolu, a kasnije u autosjedalicu stavljaja jastucic mali da bude u lezecem polozaju dok nije poceo sjediti, [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:16:49)

ja sam u tu korpu stavila svoje jastuce sto su mene iznijeli iz porodilista mama sacuvala, ono bijelo slingano jastuce mozda su i vas roditelji u tome iznosili [sm=smiley36.gif] meni je to nesto tako lijepo, tako da sad mozda cu samo u tome i iznijeti jer bit ce vjerovatno lijepo vrijeme i toplo[sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:21:07)

pa bas zato sto se ne koristi dugo i ne isplati se. Ako ce se vec koristiti onda bolje posuditi ako neko ima.. Ja cu autosjedalicu kao ti alman sto si koristila dok ne pocne sjediti, kasnije je lahko...mada su mi i kolica od prvog dana se mogu koristiti, ali hladno je jos za toga.

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:27:58)

Moja prijateljica stavljala bebu do 40 dana da spava u onoj korpi pored nje,pa eto zato pitam,malo mi bilo cudno ali eto
I ja sam bila sva u slinganom [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:31:01)

moja kolica su skoro pa nova, nekako smo ih skroz malo koristili a skupo ih platili, al nadam se da cemo sad sa ovo bbicom da ih vise iskoristimo [sm=smiley1.gif],
azra ma tamam dok se malo oporavite bit ce maj i ljepse vrijeme za setati [sm=smiley1.gif] jedva cekam lijepo vrijeme proljece i ljeto vala bas mi je dosta vise snijega, al opet hajd bolje je i da se sad ispada nego u maju [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:37:36)

i ja kazem, a onda citavo ljeto i proljece uzivati sa bebicama aBd [sm=smiley1.gif] i meni je ovog snijega preko glave, ali sreca sad kad moram na kontrole cesce moze me mm voziti da ne idem sama [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:48:54)

Vidim pricate o stvarcicama, kod mene je djecak, ali sam ipak kupovala sve neutralno, jer planiram i drugu bebu ako Bog da pa zasto bih za par god.kupovala sve ponovo, kupili smo sve [sm=smiley1.gif] i sve je spremno, oprano, ispeglani i slozeno u ormaric, samo jos da se krevetic sklopi, ali to mogu dan, dva pred porod, krevetic je bijeli sa malo zelene i uzeli smo grackova kolica bordo boje :) aa AZRAB i ja cu u autosjedalici bebu iznjeti ako Bog da i cini mi se najprakticnijom, jer cu je svakako koristiti, aa korpu da uzmes i bude ti mjesec, dva bezpotrebno, bar ja tako mislim [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 13:55:37)

i ja sam tako razmisljala Selzy, jer planiramo aBd bar jos jedno dijete. Sve sto sada uzmemo ne moramo kasnije, pogotovo vece stvari tipa kolica. I kod mene su Graco kolica u bez boji, a autosjedalica je crna sa zelenim, sve moze posluziti i kasnije [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 14:02:27)

kod mene graco teget [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 14:03:30)

mogle bi mi kakvu reklamu za Graco napraviti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (6.3.2015 17:44:35)

Uh jes mi drago kad ima puno postova pa se zavalim i citam[sm=smiley36.gif]...prvo izvjestaj pa onda mislhenje za sve hahhaa

Mi doski kuci oko pola 2 i mm me iznenadio oprao sporet jer je pusio al zato sam ja prasinu cistila [sm=smiley36.gif] i onda usisaala detaljno, pod prebrisala, kupatilo izribala itd, rucak,kafica i evo sad malo da odmorim heheheh.....

Kod nas skoro sve neutralno..krevwtic nam je bijel a posteljina odnoano ona ogradica sa posteljinom zelenkasta zuta...plus imam dvoje bez posteljine sa nwkim zivotinjicama...kolica su nam u nijansama zelene i to cemo.koristit aBd...mi smo bas puno koristili kolica al ko nova hehhw....eh bebu cu iznijeti.u korpi koja je dosla uz kokica ona prva od 3u1.... Sto je ravna... Tako sam i M tako cu i curu aBd :))...... Odjece imam od M neutralne a bogami i.plave[sm=smiley36.gif]al sta fali, bebice su slatke u vreci da ih obuces[sm=jezicek.gif] a imam i pinky stvarcica sto mi je mama kupila i jos uvijek.kupuje[sm=jezicek.gif]al ne mogu je odgovoriti sta cu, navalila... Cak mi i pelene kupuje[sm=smiley36.gif]

Eh ja danas kupila sve sto je falilo,flasica,duda,hrana,d3 kapi,pelene,itd....svasta nesto...istrosila se opet[sm=zmeden.gif]

Et, ne znam vise sta da kazem... To je to the [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>