RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 16:38:21)

bejbibi sretno na kontroli, da cika dr. kaze da se bebica pravilno namjestila za izaci pa da se sve zavri sa hairom[sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 16:46:08)

bas ste mi se raspisale citala sam vas al se nisam javljala, zabavila sam se od jutros pregledanjem slika sa arhiva, kako se sad slika mob. na hiljade fotki a mozda samo 100 imam izradjenih, a bas volim kad uzmem u ruke albu pa da prelistam, tako da unazad 4,5 god nemam izradjene fotke, pa mi valja sad izdvojiti pa dok nije nova beba dosla da izradim ove do sad [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 18:08:32)

kod mene nema snijega [sm=smiley19.gif]
gdje ste zene, sigurno se mazite s muzicima,

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 19:11:12)

Hello zenice evo menee[sm=smiley36.gif]....dosla oko pola 6 kuci sa kontroke.. I kaze sve super...pregledao me vaginalno kaze grlic mekan,jedan.prst otvorena al to je.normalno jer sam vec radjala...ultrz super. Cura je glavom.dole, namjestila se fino..bice prirodan.porod aBd[sm=bravo.gif] radio mi i ctg, kaze da je skolski :).... Vaganje extra,samo se kilu.ipo za mjesec udebljala[sm=bravo.gif] malo mi.pritisak visok 140/70 ne znam otkud to inace mi ke super [sm=zmeden.gif].....uglavnom narucio me na rodjendan 16.3 u bolnicu na kontrolu tad je dezuran pa eto..a kaze ako ranije bude zna se sta trebam[sm=smiley36.gif]...ugl bkizi se.. Kaze ocekuj svaki dan :)... 38+4 sam[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 19:22:57)

Uglavnom ispitala detaljno ovu sestricu sto radi kod doktora....kaze da je sala za radjanje extra opremljena, u sobi se bude po 5-6 zena, jedino kupatilo je staro i.tus kabine valhda pa.mi je rekla da budem okupana da se ne kupam tamo[sm=smiley36.gif]naravno tamo samo brzinsko tusiranje....rekla mi je sta trebam ponijet... I obavezno uputnicu,pa cu to sutra il u ponedjeljak....jos ne znam bil dala sta babici da me bolje pazi[sm=smiley36.gif] protiv toga sam tako da sumnjam da cu dayi ista.. Vidjet cu jos sa mm a svakako ce on pocastiti....

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 19:24:21)

Kod nas jak vjetar i kisa[sm=zmeden.gif]malo padao snijeg al onaj mokri, nema ga vise...

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 20:11:07)

[sm=bravo.gif] za kontrolu i [sm=bravo.gif]za bebicu sto se lijepo namjestila za izaci, sad jos samo da dodje trenutak za izaci vani, samo da bude hairli, a ne znam sta da ti kazem za to da li da dajes prije babici il da pocastis kad bude gotovo[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 20:13:51)

Alman ja sam inace protiv toga.. Nikad nisam davala, jest samo mm kad se M rodio i to nakon poroda da pocas_ti ( i za to sam bila protiv al mm htio) vjerovatno cemo i sad tako... Nije do para vec jednostavno.princip!!!!
Mozda pocas_timo tortom babice.... Al eto ne znam fakat...u sa nisam nikome nista dala i super su svi bili.. Osim kad se M rodio to sto sam spomenula...ma vidjet cu sa mm sya ce reci

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 20:32:06)

nisam ni ja dala prije, mm i mama dolazili kad sam lezala prije poroda i kad je moj dr. bio na dezuri i nije me htio staviti na program taj dan, nego rekao da cekamo jos, pa oni mislili da nece zato sto mu se nista nije dalo, i oni dosli a covjek ih fino kulturno vratio i kovortu i njih i rekao da nece nista dok se ne porodim da nema potrebe da se zuri, nego kad sve prodje da onda mogu ako hoce pocastiti, i svaka mu cast [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 20:44:51)

Ma iskreno da ti kazem toga ima samo.kod nas na balkanu...... Ja sam bas protiv toga pa cak i nakon poroda... Al eto mi smo ih tako navikli i gotovo.... A kad se samo.sjetim da nece da te gledaju dok sta ne das, ma zgrozim se...ima izuzetaka naravno al nazalost malo ih je... Al haj sto se kaze ono da se pocasti, svako to radi...al meni uvijek u glavi ono pitanje pa sta oni koji nemaju [sm=smiley13.gif]... Ne znam vala, nisam pametna

Jao sto kod nas puse,odnese[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 20:46:24)

Jos kad se sjetim kolko sam potrosila na preglede [sm=smiley36.gif] nista im ne dam vise,ni feninga[sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 20:54:17)

Jooj iskreno da vam kazem sad samo mislim na to kako cu ostaviti M [sm=smiley13.gif]sta ako me uhvati navecer pa ga moram buditi :(.... Samo o tome sad kontam:(... Nemam nikog da pricuva...ne znam mozda se potrefi zaova il svekrva, mama ne znam kad ce moci... Al et kad to moze biti i veceras,sutra za pet dana.. Do termina..nikad se nezna....ima li koja zenica da je sama ovako ko ja

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 21:16:00)

ne znam draga al mozda zbog njega bi bilo najbolje da ti neko dodje ranije pa da moze ostati sa njim, ja ne znam kako bih sve to isplanirala, blizu su mi svi a imam i ovu prvu komsinicu tako da bih slobodno mogla i nju da zovnem kad bi se nasla u toj situaciji[sm=smiley1.gif]
znam da bih u tvom slucaju moglo da krene i iznenada al ako se nista ne bih desilo u naarednih sedam dana, onda planiraj da nekog zoves [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 21:18:35)

IZVORNA PORUKA: alman

ne znam draga al mozda zbog njega bi bilo najbolje da ti neko dodje ranije pa da moze ostati sa njim, ja ne znam kako bih sve to isplanirala, blizu su mi svi a imam i ovu prvu komsinicu tako da bih slobodno mogla i nju da zovnem kad bi se nasla u toj situaciji[sm=smiley1.gif]
znam da bih u tvom slucaju moglo da krene i iznenada al ako se nista ne bih desilo u naarednih sedam dana, onda planiraj da nekog zoves [sm=smiley1.gif]

Pa to da obavezno, ako bude do termina...al bojim se sta ako iznenada krene :(

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 21:19:57)

Ej zenice da vas pitam nesto, skroooz nevezano za nasu temu[sm=smiley36.gif]...jel vam se ikada desilo kad kupite parfem,edp i sl da vam ne radi spricanje???? Sta u tom slucaju??? Kupila danas i vidim ne sprica :(...

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 21:51:51)

Bejbii sta sam ti rekla, ima vremena da se mrvica okrene, eto vidis da ce biti prirodni ako Bog da [sm=bravo.gif] nego da vas pitam zenice moje imate li vi bijeli vaginalni iscjedak? ja imam malo pojacan u trudnoci ali nista strasno, danas isla da vadim one briseve i kaze da imam dosta sekreta i da mi je dole dosta crveno i upaljeno, a ja nista ne osjecam [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 21:56:23)

Ja imam isccjedak skoro uvijek i mimo trudnoce a pogotovo sada.. I eto.opet zaboravih pitati doktora da mi da sta za to....anikad mi nista nije govorio nit sam ja radila briseve [sm=zmeden.gif] ne znam sta bi ti rekla draga, sta bi ti pomoglo...jel ti propisao sta???

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 22:07:14)

bejbibi ne znam ti nista za parfem do sad se nisam s tim susretala [sm=smiley1.gif]

selzi ja imam ponekad bijelo pranje ked vise i peckame tad stavim vaginaletu i prodje, a u prosloj trudnoci pred porod mi je dr. dao neke vaginalete al se ne sjecam kako su se zvale kao da se ocistim prije poroda

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 22:08:04)

bejbe ja bi vratila parfem
a sto se tice iscjetka imala sam ga i prije i sad, cak sam prije mjesec imala upalu maternice, dao mi dr neke vaginalete i nestala mi gljivica ali iscjedak je i dalje tu.
Zene da vas pitam dr me je prije mjesec pregledao i rekao da imam upaljenu maternicu i radio mi papa test, stigao papa test i uredu, zanima me da li bi na papa testu pisalo da imam upalu maternice? POsto mi je to bio prvi papa test pa neznam kako to funkcinise?

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 22:19:31)

Lala draga nadam se da je sada sve ok, alman nadam se da ce i meni propisati neke vaginalete, nalazi brisa su mi gotovi u pon. Pa cemo vidjeti sta ce reci, bejbii ti brisevi se vade prije trudnoce zbig mrse, ehh ja sam ovaj vagun.vadila privatno pa mi je to rekla a moj me gin.jos nije gledao vaginalno pa vidjet cu dok budu nalazi gotovi aa vjerovatno ce me sad nekad i pregledati vag.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 22:29:33)

Ma meni nije nista ovaj moj dr rekao za te briseve[sm=zmeden.gif] a jasno mi je dao do znanja da moze porod krenuti svake sekunde.. Narucio me dan pred termin ako se ne porodim dotad..a u prvoj trudnoci noja dr mije dala canestenn vaginalete za ciscenje pa ne znam bil sad uzela na svoju ruku [sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 22:32:17)

pa mozes ako znas da si i prosli put koristila, ja se ne mogu sjetiti kako su se zvale al ih je bilo 7 kom svaku noc po jedna

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 23:05:02)

Bejbibi mozda kod vas u bolnicama to ne praktikuju, u vojnoj traze te briseve prije poroda, a mislim i da je na jezeru tako, cekam nalaze pa cemo vidjeti sta ce mi gin.reci, valjda ce me pregledati i propisati mi nesto, ne bih da uzimam na svoju ruku

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 23:12:13)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Pravnica...porodila se[sm=bravo.gif]

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Psiholog27...04.05
Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Bella...08.06
Alman...29.06
Mala curica...30.06

Sabiinaa...01.07
Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Adano...22.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Putujuca...18.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 23:17:39)

IZVORNA PORUKA: alman

pa mozes ako znas da si i prosli put koristila, ja se ne mogu sjetiti kako su se zvale al ih je bilo 7 kom svaku noc po jedna

Pa vidjecu,mozda i uzmem..canesten su 100%

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>