RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 17:51:33)

beba mi je bas nemirna od pregleda, udara jako i stalno je budna, da li je moguce da se uznemirila na pregledu? Pocinje me stomak boliti koliko udara, nekad zapnem imam osjecaj da ce mi puci stomak.

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 17:53:38)

Gdje ste [sm=nosecka.gif] brzo mi je do sada prolazilo vrijeme, ali sada ide sporije haha da vas pitam da nema koja od vas problema sa astmom ili opstruktivnim brinhitisom i kako se drzite u trudnoci? Ja imam alergijski jednim u 2god.ali u trudnoci mi se desilo da me zagusilo 2,3 puta pa sam morala uzeti ventolin pumpicu, imam osjecaj da mi se alergija pogorsala u trudnoci i da sam sada puno vise osjetljivija nego inace [sm=zmeden.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 17:59:28)

IZVORNA PORUKA: Selzy

Gdje ste [sm=nosecka.gif] brzo mi je do sada prolazilo vrijeme, ali sada ide sporije haha da vas pitam da nema koja od vas problema sa astmom ili opstruktivnim brinhitisom i kako se drzite u trudnoci? Ja imam alergijski jednim u 2god.ali u trudnoci mi se desilo da me zagusilo 2,3 puta pa sam morala uzeti ventolin pumpicu, imam osjecaj da mi se alergija pogorsala u trudnoci i da sam sada puno vise osjetljivija nego inace [sm=zmeden.gif]

ta sam [sm=smiley36.gif] samo kod mene ima potrebe za ventolinom na samom pocetku kasnije ne...bar je tako bilo prosli put a evo i sad

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 17:59:44)

IZVORNA PORUKA: lala88

beba mi je bas nemirna od pregleda, udara jako i stalno je budna, da li je moguce da se uznemirila na pregledu? Pocinje me stomak boliti koliko udara, nekad zapnem imam osjecaj da ce mi puci stomak.

Moja je aktivna 24 h [sm=smiley36.gif] otkako sam je osjetila tako je...najvise me na desnoj strani udara, ne znam jel nogicama i laktovima al bas bude bolno... Moguce da je pregled uznemirio al ako nemas drugih tegoba ok je da je aktivna... Mislim da ce sad bit aktivnija sve vise i vise..ne sekiraj se draga.. Neke bebice su bas aktivne ;)

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:04:40)

Selzy jel te to uhvatila alergija :(... A sta nam je ovo.pred kraj sve bolesne :( zelim nam da nas prodje kolko tolko da imamo snage na porodu aBd

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:04:59)

Rose draga aa jesi li imala vece potrebe za ventolinom u trudnoci nego inace? Ja sam izgleda postala alergicna na maciju dlaku i to mi izgleda bas smeta [sm=smiley13.gif] ja na pocetku nisam imala problema, imala u 7-mim i sad u 9-tom [sm=zmeden.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:08:57)

Ma jeste bejbi [sm=smiley13.gif] aa inace stvarno nemam probl.ali kad god odem kod svojih uhvati me onaj alergijski kasalj i onda otezano disanje i moram uzeti ventolin [sm=smiley13.gif] pa smo kontali od cega li mi je, sta mi smeta i izgleda macija dlaka, dok mi prije trudnoce u opste nije smetala, sada kad god dodjem uvedem ih malo u kucu da ih pomazim i eto sigurno je to :(

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:11:19)

Rose draga aa jesi li imala vece potrebe za ventolinom u trudnoci nego inace? Ja sam izgleda postala alergicna na maciju dlaku i to mi izgleda bas smeta [sm=smiley13.gif] ja na pocetku nisam imala problema, imala u 7-mim i sad u 9-tom [sm=zmeden.gif]

ja sam na maciju dlaku ige mi je ukupni 2220 ali nemam potrebu za ventolinom sada

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:12:23)

aktivna je beba stalno, al ima periode manje i vece aktivnosti, danas je cjeli dan veca aktivnost. Danas kad sam dosla s pregleda udarala je bas puno i bolio me stomak pa sam mazila stomak i pjevala pjesmici i tad se smirila na par sati i onda opet. Nadam se da ce veceras biti mirna.
Prva beba pa je za mene sve nepoznato.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:12:36)

IZVORNA PORUKA: rose

ta sam [sm=smiley36.gif] samo kod mene ima potrebe za ventolinom na samom pocetku kasnije ne...bar je tako bilo prosli put a evo i sad

i ja sam [sm=smiley36.gif] i koristila sam ventolin pupicu na pocetku kad sam bila prehladjena, ma nisam mogla da izadjem uz stepenice koliko me znalo gusiti, a evo 3 mjesec[sm=smiley36.gif] kako hvala Bogu nemam potrebe, i mozes slobodno da koristis ventolin pumpicu

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:35:17)

Ma jeste bejbi [sm=smiley13.gif] aa inace stvarno nemam probl.ali kad god odem kod svojih uhvati me onaj alergijski kasalj i onda otezano disanje i moram uzeti ventolin [sm=smiley13.gif] pa smo kontali od cega li mi je, sta mi smeta i izgleda macija dlaka, dok mi prije trudnoce u opste nije smetala, sada kad god dodjem uvedem ih malo u kucu da ih pomazim i eto sigurno je to :(

Eh udalji se od macaka draga... Inace su opasne za trudnice ako te ogrebu... I ja ih volim strasno al sad ih zaobidjem u sirokom luku...nadam se da ce te proci, nema nista gore od tegoba jos u ovakvom stanju nasem uh[sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 18:36:33)

IZVORNA PORUKA: lala88

aktivna je beba stalno, al ima periode manje i vece aktivnosti, danas je cjeli dan veca aktivnost. Danas kad sam dosla s pregleda udarala je bas puno i bolio me stomak pa sam mazila stomak i pjevala pjesmici i tad se smirila na par sati i onda opet. Nadam se da ce veceras biti mirna.
Prva beba pa je za mene sve nepoznato.

Neka draga bebice,neka skace u pupi hhehehe....bolje da je aktivna neg da je mirna pa bi se sekirala onda sta je.... Onako kad je aktivna primjetis i kad se umiri i sve..nista strasno draga, bice bokser[sm=smiley36.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 19:00:05)

Bejbii ma ove su moje pitome, mazne nece ogrebati :) citav zivot su samnom i nisu mi jikad smetale al eto sad uzgleda smeta [sm=smiley13.gif] sta cu moram se kloniti, alman draga ma ruzan osjecaj skroz, a znam da smijem rekao mi je ginekolog da ne utice u opste na plod jer to vise ide u pluca nego u krvotok a bezazlen je svakako jer ga i djeca koriste, rose znas kako mi je :( ja sam alergicna na polen, kucnu prasinu, to znam sigurno aa eto moguce sada na jis svasta nesto [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 19:18:04)

Ako si alergicna draga moras ih izbjegavati sta ces :(

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 19:18:29)

pa o ja na macke iznenada postala alergicna

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 19:28:16)

Rose vidis i meni je to sigurno iznenada, aa bas mi zao, imam mace citav zivot, nikad mi nisu smetale [sm=smiley13.gif] pa eto bejbii nisam bila do sada koliko znam ali moguce da sam sada u trudnoci postala [sm=zmeden.gif] sta cu morat cu se kloniti teska srca :)

Adano -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 20:20:20)

Zenice, kako ublaziti kiselinu/zgaravicu u trudnoci?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 20:42:25)

IZVORNA PORUKA: Adano

grisini, slani krekeri

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 21:36:41)

IZVORNA PORUKA: Adano

Svjezi bademi definitivno..meni su jako pomogli, i hladno mlijeko.. Al neko ne moze mlijeko.. Meni ke pomagako..inace ga ne volim tako hladnog piti al bas mi je pomoglo za zgaravicu

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 21:43:58)

Mene nesto opasno boli stomak nisko jaako nisko... Al pomjera se cura... Jel moguce da je od toga?? ...

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 22:40:04)

Bejbibi moguce da se ruzno pomjerila, kod mene se beba zna rastegnuti da bas osjetim bol u materici, a sinoc mi se pomjerio na neki zivac i sva mi se lijeva strana ukocila od bola i udarila u nogu, nisam se mogla pomjeriti [sm=zmeden.gif] tek ujutro popustilo .. Adano ako imas bas jaku zgatavicu koju ne mozes podnjeti, ako ti bademi ne budu djelovali, onda definitivno soda bikarbona, uzmes jednu kasicicu i zalijes vodom 100% pomaze [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (4.3.2015 23:26:35)

Ne znam Selzy moguce... Evo i dalje me boli al se pomjera svugdje..i bas se nekako proteze pa je bolno..isto mi je udarila u zivac il gdje pa me lijeva strana zabolila bas gadno...ma samo da ne krene jos imam jos par stvari uzet[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 0:45:34)

gdje ste zenice ima li snijega kod vas [sm=smiley1.gif] dugo ga nije bilo bas smo ga pozeljeli [sm=smiley13.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 2:02:01)

Ma Bejbii najgore pred kraj, ali hajde strpi se jos malo, ma neces prije, ti ces to oko termina 2,3 dana gore, dole [sm=smiley1.gif] alman evo pao nam je snijeg, ali ruzni, bljuzgavi [sm=smiley36.gif] ma ja sam pozelila proljece, ljeto [sm=smiley1.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (5.3.2015 2:21:17)

Evo mene u ovo gluho doba[sm=smiley1.gif]
Danas se naradila posteno,stavila malenog na spavanj,a ja otisla u dnevni boravak da sacekam muza i da se vama malo javim
Bilo 21h.kad neko govori sreco predji u spavacu davno prosla ponoc,sad mi se san razbio garant cu cutavu noc mesecarit[sm=smiley13.gif]

Bejbibi maleni ima 20mj.,odavno on koristi tutu ali ga nisam htela u potpunosti odvic prije 18mj.,
Mozda ce cura poci malo ranije,a mozda joj je samo tijesno, pa dok se nastima[sm=smiley36.gif],samo polako bice sve dobro

Rose iskreno verujem da ce sa bebarom sve biti u redu[sm=smiley1.gif]
Ovaj baldahin i drzac ako bude decak,a bejbibi odustane ja bih kupila za svoju Ajsicu[sm=smiley1.gif]

Adano rekose ti zenice hladno mlijeko,krekeri,bademi,plasma,orbit,mrkva i ako ti nista ne pomogne trazi od dr lijekove
Meni nista nije pomoglo,prva 4mj. Uzas I taman proslo sad se pojavila zgaravica[sm=hudicek1.gif]

Ko se ono zalio da se ne deblja?
Ako nisi anemicna i beba fino napreduje ne brigaj...,ja vec dva puta gubila po 5kg.i kaze dr.da je normalno i to,samo sto sam ja sve to nadoknadila sada

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>