RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 19:24:57)

javi je li pomogla? [sm=smiley36.gif] meni kad je ono bas katastrofa, kad na usi izlazi, samo sodu i popusti, zenice ako vam je dosadno evo imate u 20h film Johny Inglish na pink2 ako niste gledale, dobar je [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 20:36:14)

e zenice kako ste mi sve redom evo i ja konacno sjedoh danas, e jesam se umorila jedva tipkam koliko me sve boli, jutros kad sam ustala bila nagodna za radit i tako ja usisam, napravim maslenjak, pa onda skinem store operem prozore, kamaru vesa popeglam i slozim, i tek u pola pet sjela da popijem kafu, i tamam stavila rucak da se pravi, nestane nam stuje inije je bilo do pola 7 i tako da smo evo tek sad rucali i vecerali, o jednom trosku [sm=smiley36.gif]e
e jesmo mi zene nopake il sam ja takva kad radim ne znam stati a znam da cu sutra to odbolovati, da necu moci ustati ako uopste i zaspim od umora[sm=smiley13.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 20:44:19)

marien brzo ozdravljenje zelim i tebi i muzu i mene evo dva dana pomalo boli grlo kad tek ustanem al sreca je pa ne kasljem.
ma 9 kg nije puno, al istina je da se najvise dobije u deveto ja sam prosli pit tek tad doslovno buknla, al mi je odmah u prvoj sedmici poslije poroda otislo nekih 12-13 kg, tako nemoj da brines otici ce to.

ja sam na pocetku trudnoce imala finog viska kg, i evo do sad sam se dobila jedno 4-5 kg al mi je sve u stomaku i bas mi je tezak, nekako mi vec sad smeta a tek usla u 6mj.sta ce biti kasnije nemam pojma[sm=zmeden.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 20:54:27)

pa gdje ste sad zenice [sm=smiley36.gif] bas je super pricati sam sa sobom

bejbibi je li stigla svekriva [sm=smiley36.gif]nek si ti draga sve poradila, pocinje odbrojavanje svaki dan 10.[sm=smiley1.gif]

nisam do sad jela hobotnicu a voljela bih probati, al zato bas volim lignje [sm=smiley1.gif]

mene nije toliko mucila kiselina u prosloj trudnoci, al mislim da mi je neko rekao da se upere nekoliko zrna rize pa da se pojede, al ne znam tacno da li djeluje[sm=zmeden.gif], da li je istina da kad raste kosica kod bebe da tad muci kiselina, mozda i jeste jer ja sam imala jednu mali bebu celu skoro do godine imalo skroz malo kosice [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 22:39:18)

Ej zenice evo mene...legli pa da se javim..jestw,stigli su pa se nusammogla javiti...a unorila san se pravo...boli,me stomak i krste valjda se necu poroditi...

Joj M baas kaslje, me prodje.minuta da se ne zakaslje..ne znam sta je ovo[sm=zmeden.gif]bas sam zabrinuta za njega...sreca pa nema temp al sutra ga aBd vodim doktoru..... Evo vec dvije noci jadan ne spava kako yreba od kaslja:(.... A jes nas ovo uhvatilo bas sad[sm=smiley13.gif] bas sam nesto depresivna fuj...i ja i dalje isto ccc....na hajr samo....

Sta ima kod vas, sigurno vec spavate.... Citala sam vas al ste se bas raspisale pa nisam nista zapamtila [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 22:55:10)

joj bas mi je zao sto ga kasalj ne popusta, odvedi ga draga, mozda mu ukljuci i inhalacije mom i to komogne kad je bolestan, il ga ti na kamilici inhaliraj, ja evo svog stavila na spavanje a ja se ne mogu nikako nagoditi sve me boli, nesto me boli lijeva ruka od lakta isto ko da sam nategla misic [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 23:02:43)

Jao on se plasi tog inhalatora strasno tako da nista od toga :(( jwdino da ja pokusam kamilicom al vodit cu ga sutra obavezno.bas mi ga zao :(.....

Mene je par dana rame bolilo bas ruzno al prestalo..moguce da si ruzno spavala il dok si radila sta pa zategla....mene sad bole krsta i stomak al valjda sam se umorila citav dan na nogama..rvo cura se gura valjda nece jos izletiti[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 23:11:14)

ma moguce je da sam i jucer nategla, nosila sam u lijevoj kese, i poslije mi se tresla ruka, i danas jos malo pridodala cijedeci krpe i sad me bas boli, evo izmasirala sam pa ce valjda prestati, je li se tebi mozda desavalo da te odjednom zaboli u kicmi, malo drzi i prestane, meni se to do sad dva puta desilo[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (7.3.2015 23:21:16)

IZVORNA PORUKA: alman

ma moguce je da sam i jucer nategla, nosila sam u lijevoj kese, i poslije mi se tresla ruka, i danas jos malo pridodala cijedeci krpe i sad me bas boli, evo izmasirala sam pa ce valjda prestati, je li se tebi mozda desavalo da te odjednom zaboli u kicmi, malo drzi i prestane, meni se to do sad dva puta desilo[sm=zmeden.gif]

Aha,da zigne.....mene tako zigne a i prije je znalo isto tako....ma,mene je sad u ovoj trudnoci bas bolilo sve,stakno imala ta ziganja i bolove zato sad kontam necu znat prepoznat kontrakcije [sm=smiley36.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 0:52:02)

Trudnice moje drage evo ja samo usla da vam cestitam 8-mi mart i pozelim da vas danas vasi muzevi paze i maze i uljepsaju vam vec danasnji dan [sm=smiley1.gif] i ne samo za 8-mi mart, vec i za svaki naredni dan .. Uzivajte! [sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 9:05:17)

Jutro trudnice... Da vm i ja pozelim sretan 8. Mart..sve najbolje kako danas tako i citav zivot:)... Potpisujem selzy...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 9:26:34)

Jutro loptice i od mene,i da vam cestitam 8.mart i pozelim sve najljepse,i da vas danas puno maze [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 16:20:33)

Gdje ste zenice, jeste li dobro... Slavite 8 mart a..neka neka..mebi ovo uobicajen dan jos pored svega ljuta sam ko ris...djever mi opet ovdje, piludit cu... Ne mogu da vjerujem da nema savjesti nimalo.... Sveki otisla on ostao,ne znam ni koji ce klinac ni sta radi....jao kako sam ljuta i nervoznavriatala bi...... Pired svega i on ovdje..M sam vodila dojtoru i kaze pred upalu pluca[sm=smiley19.gif]jao kako me sce sastalo Boze, bas sam depresivna.. Dosje mi da vrisnem i polupam sve...... Jao jao

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 18:03:24)

Sretan vam svaki dan žene :) Nisam uspjela sve da pročitam, pa samo da vas pozdravim, nadam se da ste dobro i da u miru čekate termin :)
Ja uživam gledajući sina kako spava, nešto ga danas ko da je počeo stomak mučiti pa se jedva smirio.

Što se poroda tiče, ja sam došla u bolnicu 5 prstiju otvorena oko 9 ujutro. Pripreme dok su prošle, smjestili me u sobu i bila sam tu sahatak, tako da sam u 11 bila u sali. Bolovi, sasvim podnošljivi, dovoljno da šetam, pričam i da se zezam[sm=smiley36.gif] Odmah su mi vodenjak pukli, tada su krenuli jači bolovi, ali iskreno rečeno, ništa što se ne može izdržati. U 14h sam bila otvorena 10 prstij ali je beba ostala visoko, nisu mi davali drip, sve je išlo prirodno. Eh, imala sam savršenu babicu, doktora, nemam riječi. Sva ta atmosfera je bila lagana da su trudovi bili lahki za pregurati. Najteži dio mi je bio dok se beba spuštala, to sam na nogama prolazila, kad naiđe kontrakcija-guraj. A ono guraš na suho :D I oko 15:30 su mi uključili drip i iz dva izgona moja beba izašla. Babica mi je međicu masirala stalno i nisam trebala puknuti kako kaže koliko sam elastična, aliii... moj sin dragi je prvo rukom izašao pa glavom, tako da me prokinuo, živ i zdrav mi bio [sm=bravo.gif]
Šivanje sam dobila pod totalnom anestezijom, što me je baš iznenadilo, to je bio ko poklon od doktora, da odmorim malo [sm=smiley36.gif] I vjerujete, odmorila sam. Rana me je bolila ovih dana, ali evo danas već je lakše, prolaze dani.

Sve u svemu, divan porod. Da ga svaka tako lahko pregurate, bez obzira na ovo šivenje, mizerno je naspram bebe od 4100 g :)

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 18:28:50)

Evo i mene :) Marseljeza divno [sm=bravo.gif] da i nama bude tako lahko ako Bog da, znaci kazes da bolovi nisu strasni, izdrzljivo sve!? Hajde bas mi je drago hehe aa za bebca Mashallah [sm=bravo.gif] bejbii draga ne nerviraj se bezveze nego s malim u sobu i lijecite se aa djevera na ignore, pa valjda skonta, a majke ti koliko mu je godina? Ne razumijem neke ljude nikako ccc

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 18:41:06)

Aj draga kako da se ne nerviram,ja nikako ne mogu da shvatim da je neko tako netolerantan,bezosjecajan i da ne kazem g*up.....mislim ruzno od mene al stvarno ovo prelazai sve granice normale vise :((...... Ma ignorisem al nece nikad skontat da u.ovim trenucima nije dobrodosao....aj bas me ljuti to kod ljudi kad ne shvataju il ne zelw shvatifi...bas sam nikakva...pitala sam kolko ce biti i reko je dan-dva..cisto simnjam....al ako bude tu kad se porodim ima da ga lansiram, ma dosta vise trpljenja.... Kad je neko tako bezobrazan i ja cu biti...

Ima taj.i 30 g al ni kuceta ni maceta pa ovako zeza okolo....samo ne znam kako svekrva nije digla glas i rekla ne moze, zena pred porod... Jao jao sto vise mislim na to vise me ljuti...ljuta sam i na mm...... Znqm da ne moze nista al vala huja me uhvatila...kako su ljudi nekad odvratni

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 18:59:54)

Pa draga moja, on je zreo covjek, tu ipak tvoj muz treba da reaguje, mislim bas nema smisla, mali gam je bolesta, ti pred porod nije ti ni do cega, on dosao da noci [sm=zmeden.gif] svakakvih ljudi, nego ti fino muza i objasni mu da ti je tesko i da sjedis aa kamoli sta drugo, ali kako god samo ga ignorisi, ni kafu mu nemoj napraviti, neka sjedi sam, pa ako njemu nije nezgodno sta te brig. ..

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 19:31:22)

Trudnice moje drage, sretan vam nas dan, nadam se da uzivate, pa da i bebice u pupama osjete dio praznicne atmosfere...mm morao danas ici izvan grada, pa je pozurio dan prije da nas iznenadi, pa smo danas cura, prijateljica i ja imale pravi "curski izlazak", da je S. zaspala ima sat vremena od umora, a i ja sam blizu...bejbe se javlja s ( kako ono kazu) udarci kao dodir leptirovih krila), sto mi je pravo neobicno...bejbibi, ma to sve na ignor, izdrzi jos malo zbog svog sunca, a drugo sunce sto prije da ozdravi..

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 19:38:57)

IZVORNA PORUKA: Selzy

Pa draga moja, on je zreo covjek, tu ipak tvoj muz treba da reaguje, mislim bas nema smisla, mali gam je bolesta, ti pred porod nije ti ni do cega, on dosao da noci [sm=zmeden.gif] svakakvih ljudi, nego ti fino muza i objasni mu da ti je tesko i da sjedis aa kamoli sta drugo, ali kako god samo ga ignorisi, ni kafu mu nemoj napraviti, neka sjedi sam, pa ako njemu nije nezgodno sta te brig. ..

Ma vjeruj da sam totalno na ignore...samo ako pita nesto kratko odgovorim,uopste ne zelim da ga pogledam.. Stvarno sam ljuta i nervozna,previse....jao ne mogu vise da pricam o tome kolko me iritira sve ovo...ne znam kako da se smirim a stvarno nema smisla...ne znam ni zbog cega je ovdje kad ne zivi ovdje,nema drustva,nista..ne znam....izgleda samo da mene zivcira..ne bi mi tolko smetalo da nije ovo pred porod, panika me uhvatila majke mi.. Jos sam ja pokrivena, stalno moram imati maramo i bit obucena fino, nemam mira... Jos mm otisao za poslom a on ovdje[sm=zmeden.gif]to mi jos vise izvlaci zivce nevjerovatno... A da ne pricam da je u M ovoj sobi zatvoren i pusi ko rus.... Aaaa gerrr[sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=zz_banghead.gif][sm=zz_furious.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 19:57:39)

zdravo zene, evo i ja da se javim i zazelim vam sretan 8 mart
Bejbe bas mi je zao sto ti je djever blentav i sto nekonta da ti treba mir i samoca.
ostale zene kako ste mi vi? Ja odmaram od puta i psiholoski pripremam se za voznju, startam od utorka. Pocela zgaravica i kod mene, sutra idem po bademe.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 20:23:55)

Blentav itekako...joj ne mogu vise da pricam o tome samo se unervozim..umjesto da ove sate,dane u miru prwbrojim ja se moram nervirati oko glyposti[sm=smiley19.gif]...eto izjadah se ja vama al stvarno nemam kome pa moram ovdje

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 20:38:33)

Samo ti pisi da olaksas, a valjda tako mora biti, proci ce i bice sve bas kako treba, e onda isprasi djevera, sad ne rasipaj dragocjenu energiju na takve likove...

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 21:00:13)

Ne znam kako mu nije neugodno cccc nemoj se ti draga bejbibi nervirati, nego mu fino reci da ne pusi u sobi maloga, svakako je djete bolesno i ti u svoju sobu i odmaraj lagano ko da ga i nema, pa neka se snalazi kad je dzon obraz [sm=smiley1.gif] meni su pocele lazne jontrakcije, ono kao skroz blagi menstrualni bolovi [sm=zmeden.gif] bejbibi imas li ti te lazne kontrakcije? Vjerovatno se organizam priprema

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 21:44:08)

Selzy ja mislim da imam te kontrakcije...jer imam neke bolove i.ko menstrualne i donji dio stomka i krsta me bole.. Nekad kad hodam zadesi me bol pa se moram skupiti... Valjda je to to....a Bogami imam bolove...prepone me ubise a cura kad udari u preponu pogotovo oca lijeva strana ukoci mi se cijela lijeva noga[sm=zmeden.gif]bas gadno bude..

Kad je ono tebi termin selzy??... Ma i ti mozes svaki cas ko i ja..ja sam danas usla u 39 sedmicu[sm=bravo.gif]....u narefni ponedjeljak me narucio u bolnicu na pregled tad je dezurni moj dr.. Ako se ne porodim ranije

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 1:29:58)

Ma i kod mene je isto, priprema se organizam, koja li ce prije!? Ti bi trebala [sm=smiley36.gif] eto ja sam sedam dana poslije tebe [sm=smiley1.gif] ja bih trebala na kontrolu sad u utorak, srijedu :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>