marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (8.3.2015 18:03:24)
|
Sretan vam svaki dan žene :) Nisam uspjela sve da pročitam, pa samo da vas pozdravim, nadam se da ste dobro i da u miru čekate termin :) Ja uživam gledajući sina kako spava, nešto ga danas ko da je počeo stomak mučiti pa se jedva smirio. Što se poroda tiče, ja sam došla u bolnicu 5 prstiju otvorena oko 9 ujutro. Pripreme dok su prošle, smjestili me u sobu i bila sam tu sahatak, tako da sam u 11 bila u sali. Bolovi, sasvim podnošljivi, dovoljno da šetam, pričam i da se zezam[sm=smiley36.gif] Odmah su mi vodenjak pukli, tada su krenuli jači bolovi, ali iskreno rečeno, ništa što se ne može izdržati. U 14h sam bila otvorena 10 prstij ali je beba ostala visoko, nisu mi davali drip, sve je išlo prirodno. Eh, imala sam savršenu babicu, doktora, nemam riječi. Sva ta atmosfera je bila lagana da su trudovi bili lahki za pregurati. Najteži dio mi je bio dok se beba spuštala, to sam na nogama prolazila, kad naiđe kontrakcija-guraj. A ono guraš na suho :D I oko 15:30 su mi uključili drip i iz dva izgona moja beba izašla. Babica mi je međicu masirala stalno i nisam trebala puknuti kako kaže koliko sam elastična, aliii... moj sin dragi je prvo rukom izašao pa glavom, tako da me prokinuo, živ i zdrav mi bio [sm=bravo.gif] Šivanje sam dobila pod totalnom anestezijom, što me je baš iznenadilo, to je bio ko poklon od doktora, da odmorim malo [sm=smiley36.gif] I vjerujete, odmorila sam. Rana me je bolila ovih dana, ali evo danas već je lakše, prolaze dani. Sve u svemu, divan porod. Da ga svaka tako lahko pregurate, bez obzira na ovo šivenje, mizerno je naspram bebe od 4100 g :)
|
|
|
|