RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:28:48)

joj meni je ovog tmurnog vremena preko glave, i susenja vesa po kuci, joj kako sam pozeljela onu vrucinu i kad iznesem ves vani a ono za sat dva suho, a ne ovako tri dana sa susi, ja pretezno ponedjeljkom perem, evo zavrsava i treca masina jer nas nece bit kuci dva dana pa nek se susi

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:35:49)

Ja ne volim ni kad je vruce puno al ne volim vala ni ovo tmurno vrijeme uf...a za ves si upravu,potpisujem[sm=smiley36.gif]......samo sto ja mozda dvaput u sedmici palim,masibu,nije to bas xesto...i to gledam sa jeftinom strujom sve[sm=smiley36.gif]samo kad kuham i usisavam onda ne...a jest poskupila struja zene moje[sm=zmeden.gif].....mi smo prije nove oko50 km uvijek trosili a sad 70 doslo zadnji put [sm=zmeden.gif]ne znam otkud..sve isto ko prije jos sad nemam onaj bojler na struju koji je bas trosio....ma uzas [sm=smiley13.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:40:21)

upravu si draga za struju i meni je dolazilo tako oko 5o a sad dva racuna preko 70 km, i ja jednom sedmicno dvije tri masine i to je to, a nemam to dvotarifno mjerilo pa nemam jeftinu struju[sm=smiley13.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:42:59)

ma ovo vrijeme utice na sve...[sm=smiley13.gif] nadam se da ce nam svima uskro biti bolje i sve po volji [sm=smiley1.gif] a to zdravstvo, suvisno je i pricati, svugdje ista sr*** covjek moze umrijeti dok nesto izganja, osim ako nema mogucnost otici privatno... evo i ja se peglam mjesec dana s novom knjizicom ne mogu otici na ctg..navodno sutra ce mi sve uraditi...porodit cu se ja njima izgleda na sred zdravstvenog zavoda [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:45:23)

IZVORNA PORUKA: alman

upravu si draga za struju i meni je dolazilo tako oko 5o a sad dva racuna preko 70 km, i ja jednom sedmicno dvije tri masine i to je to, a nemam to dvotarifno mjerilo pa nemam jeftinu struju[sm=smiley13.gif]

Ne znam Bogami, na hajr..sve nesto poskupljujea sve manje para [sm=zmeden.gif].....bas nekakav vakat dosao strasni

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 16:48:42)

IZVORNA PORUKA: AzraB

ma ovo vrijeme utice na sve...[sm=smiley13.gif] nadam se da ce nam svima uskro biti bolje i sve po volji [sm=smiley1.gif] a to zdravstvo, suvisno je i pricati, svugdje ista sr*** covjek moze umrijeti dok nesto izganja, osim ako nema mogucnost otici privatno... evo i ja se peglam mjesec dana s novom knjizicom ne mogu otici na ctg..navodno sutra ce mi sve uraditi...porodit cu se ja njima izgleda na sred zdravstvenog zavoda [sm=smiley36.gif]

A sta ti je sa knjizicim??? Ma ovsje kod nas katastrofa Bogami.... Moras hiljadu papira izganjat za nesto nalo...da ne pricam da cips traze za sve moguce i nemoguce i to pet dana traje[sm=zmeden.gif]a ovdje u bihacu uvijek guzva[sm=smiley29.gif]jedna posta za sve...meni tako par puta pozlilo sad u trudnoci cekajuci na redu pa su me neke zenice uvijek pustale... A bas mozes umrijet dok izganjas sve i opet nista ne dobijes [sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 17:37:25)

Selzy vidim da si online pa da te pitam... Ossjecas li ti velik pritisak dole kod stidne kosti??? Ja bas osnetim i jedva hodam i ustajem aonda mi bol predje na lijevu i desnu stranukod jajnika vljda i prepona al tako.nisko eto... I skroz mi spao stomak

Ne mogu koracati kako treba,sve one sitne korake pravim,nema sanse da mogu normalno hodati

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 17:49:22)

Gdje ste drage moje [sm=nosecka.gif] aa mila bejbii ista sam ti i meni se sromak spustio i vec su svi poceli primjecivati, posto sam bas visoko nosila, sad se spustio, kad sjedim pravo mi u krilo [sm=smiley36.gif] aa boli me i sridna kost i prepone nekad mi i nogu udari, ugl.kad se presvlacim muke mucim, dok skidam helanke pa kad stanem na jednu nogu, uzas kako boli ko da su mi dole sve kosti polomljene [sm=zmeden.gif] i kad lezim dok se okrenwm s jedne na drugz stranu muke, hajde imamo jos malo, draga zelim ti brzo ozdravljenje djecacicu ako Bog da da ga brzo prodje!

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 18:00:19)

IZVORNA PORUKA: Selzy

Gdje ste drage moje [sm=nosecka.gif] aa mila bejbii ista sam ti i meni se sromak spustio i vec su svi poceli primjecivati, posto sam bas visoko nosila, sad se spustio, kad sjedim pravo mi u krilo [sm=smiley36.gif] aa boli me i sridna kost i prepone nekad mi i nogu udari, ugl.kad se presvlacim muke mucim, dok skidam helanke pa kad stanem na jednu nogu, uzas kako boli ko da su mi dole sve kosti polomljene [sm=zmeden.gif] i kad lezim dok se okrenwm s jedne na drugz stranu muke, hajde imamo jos malo, draga zelim ti brzo ozdravljenje djecacicu ako Bog da da ga brzo prodje!

Jaoo isto mi je,sve potpisujem[sm=smiley36.gif] aj bas ato kazes kad se prwsvucem.uzas,kad sw okrenem jos gore....

E hvala draga, i ja sw nadam njegovom ozdravljenju aBd

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 18:06:46)

Haha pa valjda to tako pred kraj, evo kupila sam i hurme jedem ih od jucer, rekoh mozda bude kakve fajde jos ovih 10-15 dana [sm=smiley36.gif] proci ce brzo ako Bog da [sm=smiley1.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 18:26:46)

Pozdrav drage moje trudnice [sm=smiley1.gif]
Kako ste sve redom?

Evo ja uhvatila malo vremena da vam se javim. Bebica slusa, masalah... Citam da je kod marseljeze mali izasao prvo rukom, hehe... i moja mala je tako [sm=smiley36.gif] Jutros se vagam - u porodiliste usla sa 82 kg a evo sedam dana kasnije imam 70 kg... jos pet viska [sm=smiley36.gif] tako da sam zadovoljna. Kazu da se mrsa od dojenja, pa se nadam da ce i ovo brzo otici ...[sm=bravo.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 18:42:44)

nek si nam se bas javila pravnice, kako bebica slusa li [sm=smiley1.gif] ma samo ti doji i fino se hrani da ima i bebica al nemoj pretjerivati pa ce i to otici brzo [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 20:31:05)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

IZVORNA PORUKA: AzraB

A sta ti je sa knjizicim??? Ma ovsje kod nas katastrofa Bogami.... Moras hiljadu papira izganjat za nesto nalo...da ne pricam da cips traze za sve moguce i nemoguce i to pet dana traje[sm=zmeden.gif]a ovdje u bihacu uvijek guzva[sm=smiley29.gif]jedna posta za sve...meni tako par puta pozlilo sad u trudnoci cekajuci na redu pa su me neke zenice uvijek pustale... A bas mozes umrijet dok izganjas sve i opet nista ne dobijes [sm=smiley13.gif]

ma kako sam mijenjala dokumente zbog prezimena pa sad oko zdravstvenog imala neki problem, uglavnom rijesilo se sve, eto kao sutra bih trebala sve zavrsiti i konacno da idem na Jezero aBd.. Ma tako je svugdje guzve Boze sacuvaj, a jos gdje ima onih starih ljudi pa te niko nece pustiti jos gleda preko reda kako ce...bas fuj...

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 20:35:44)

[sm=smiley36.gif] Selzy i bejbibi i ja se raspadam, a jos mi nije termin, mozda beba i porani [sm=smiley36.gif] jutros sam jedva do tramvaja otisla i vratila se, lijeva prepona me ubi, jos me poceo bio boljeti i lijevi bubreg sta li, uglavnom raspadam se s lijeve strane [sm=smiley36.gif]

pravnice bas nek si nam se javila, drago nam je da je sve kako treba, cuvajte se ti i bebica, dobro rucajte i uzivajte [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (9.3.2015 21:34:57)

Azra pa i ti si blizu [sm=smiley1.gif] ahhh sta cemo zenice moje tako nam je kako nam je, da se mi hairli porodimo i rodimo zive i zdrave bebice ako Bog da, a sve bude i prodje [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 0:46:49)

a sta je ovo slabo pisanje i javljanje, sad cu ja poceti pisati minusi i brisati sa spiska ko se ne javlja [sm=smiley36.gif] hajmo zenice drage da se malo aktiviramo.

sta nam je sa malom curicom, no idea, i ostale ne mogu se sjetiti dok spisak ne vidim al da vas ne nabrajam selzi i bejbibi kad nam se porode osta nas samo nekoliko [sm=smiley13.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 1:20:58)

Večer ženice, evo i mene da malo promuzevirim. Nemam vremena sve čitati, puno sam izostavila. Ima li kakvih konkretnih novosti?
Nadam se da ima samo lijepih vijesti.

Mi smo jučer ušli u 31 sedmicu, ne mogu vjerovati da vrijeme ovako brzo leti. Ja upće nešto nisam nestrpljiva, sve kontam hoću li stići sve pripremiti, a pogotovo sebe psihički na sve ono što će aBd biti ispred mene. Jedva čekam bebu, ali opet vrijeme baš baš leti.

Ja se više ne sjećam kako mi je bilo sa sinom, ali mene prepone i ona kost dole ubiše, danas se nisam mogla normalno kretati po kući. Ne znam je li to prerano [sm=zmeden.gif] Jeste da mi je stomak ogroman i da me ljudi pitaju, jesam li u terminu, ali nemam pojma je li ovo stvarno ok. Baš mi se teško kretati, sjesti, ustati, već mi je teško i spavati, kontam da sebi uzmem onaj banana jastuk. Imate li kakvih prijedloga, kakav i gdje uzeti? Nemam više živaca da surfam.

Danas popodne sam gledala snimke prirodnih poroda na youtubu. Neki su bili tako lijepi da sam oplakala kad bi bebica izašla i kada su ih mame stavljale na grudi, a neke žene su se opet toliko derale da sam se živa isprepadala koliko to može boljeti.

Kod mene će najvjerojatnije biti CR, jer je i prvi put bio, ali ja se nekako nadam da će djete samo krenuti ranije i da će sve ići prirodno, proći brzo i dobro. Eh da mi bi, jelda [sm=jezicek.gif]
Zato bih voljela malo pročitati o prirodnom porodu. Imate li kakvu preporuku, kako se pripremiti za prirodan porod?

Ja sutra idem raditi onaj OGGT nalaz. Morala sam kupiti glukozu i sutra vadim krv u 8h, a onda ponovo u 10h.
Kada sam bila trudna prije 5 godina, šećer su mi radili samo vadeći krv. Ne znam zašto sada ovako rade. [sm=zmeden.gif]

Vidjela sam da se u našem DZ utorkom održavaju vježbice za trudnice, pa planiram aBd sutra da se priključim, nadam se da će biti lijepo druženje [sm=bravo.gif]

Eto curke moje, imate [sm=zz_wavespin.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 1:26:26)

Ipak imam još jedno pitanje [sm=smiley36.gif]

Na ovim snimcima koje sam gledala danas, sve žene su se porađale kod kuće uz prisustvo babica i sve su prošle bez epizotomije. Primijetila sam su im one rukama čuvale kožu oko izlaza da ne popuca, pa me zanima da li tako i kod nas uvijek rade i kada oni ustvari sjeku, kada glavica već vrši pritisak na izlaz iz vag. ili dok je malo dublje unutra [sm=zmeden.gif]
Da li ide mnogo krvi u tom trenutku i kako ako oni zarežu malo da koža dalje zbog pritiska glavice ne popuca sama [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 7:17:39)

Jutro zenice,jeste se naspavale? Ja nisam al me probudio zacepljen nos i nista od nastavka:(... Ionako moram M krv vaditi mada nije imao temperaturu i citavu nic fino spavao hB nije ni kasljao puno...pa se nadam da ga prolazi ali cu ipak uraditi mu krvnu sliku......

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 7:35:26)

jutro loptice, sta ima. Kod mene sunce izlaslo, prelijepo jutro, nesto nemogu spavati. Jutros sam odma poslije sabaha jela, nikad prije 10h ne jedem ma koliko rano ustane, bas sam se iznenadila. Ovo je definitivno drugo stanje [sm=smiley36.gif]
Ja danas imam hrpu stvari za obaviti [sm=zmeden.gif] trebam i one premije osiguranja uplatiti, ali nemogu ici u zdravstvo da ih lijepim jer mi pozli ako ima puno ljudi u prostoriji. I ja sam muku vodila sa zdravstvom kad smo mjenjali dokumente, a sve zbog nesposobne pravnice u firmi mm, na kraju ja otisla i za sat sve rjesila, a sa licnom nisam imala problema.
Alman uvedi pravilo ko se nejavi 1 sedmicno da ide sa liste.
sta je sa male curice kako je otisla za BiH nema zene, cuje li se ko s njom?

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 10:38:38)

Dobro jutro zenice moje,

muz i ja odbolovali svoje, konacno smo bolje pa da se javim...Alman ne brisi [sm=smiley36.gif]
Bejbibi e bas vas je napalo, zelim vam brz oporavak i da akobogda zdravi i brzo docekate bebicu, bas se primaklo.
Scarlett, terminuso moja, u koji dom zdravlja ides?
Drago mi je sto nam se javljaju i mamice jer sad kad nas Bejbibi ostavi i Azra i Selzy, nece imati ko pisati [sm=smiley13.gif], zenice sretno ali javljajte se. Vidim da su nam hvala Bogu sve mamice dobro prosle na porodu, mozda smo sretne jedne drugima ovdje i akobogda da sve tako prodjemo.
Ja sam jucer bila na kontroli (31 sedmica kao kod Scarlett) i prvi put da je doktor bio svim zadovoljan ali nam se beba, koja je cijelo vrijeme bila nisko glavom i posteljica nisko pa sam morala mirovati, okrenula karlicno, smizla jedna, sad je nasla [sm=smiley36.gif][sm=duda.gif] kaze Dr. jos se to moze promijeniti ali ako ovako ostane da insistiram na carskom rezu [sm=zmeden.gif]
Lijep dan danas u Sarajevu pa se mozda i proseta[sm=bravo.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 10:53:41)

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ipak imam još jedno pitanje [sm=smiley36.gif]

Na ovim snimcima koje sam gledala danas, sve žene su se porađale kod kuće uz prisustvo babica i sve su prošle bez epizotomije. Primijetila sam su im one rukama čuvale kožu oko izlaza da ne popuca, pa me zanima da li tako i kod nas uvijek rade i kada oni ustvari sjeku, kada glavica već vrši pritisak na izlaz iz vag. ili dok je malo dublje unutra [sm=zmeden.gif]
Da li ide mnogo krvi u tom trenutku i kako ako oni zarežu malo da koža dalje zbog pritiska glavice ne popuca sama [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] tvoja pitanja su za babice ne za mame...ni jedna nije uspjela vidjeti sta nam rade..meni je babica masirala medjicu pred izgon ali ipak su me sjecnuli a hvala Bogu da i to postoji...sta je par cenata u odnosu na carski rez... ne opterecuj se ovim stvarima, bit ce kako bude a ja ti zelim da bude lijepo i ne ostavi traumu ko sto ni meni moj porod nije ostavio [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:03:25)

jeste li mi se naspavale, samo se javljajte drage moje da malo ovaj forum zivne, vidim na drugim temama se poneka nova [sm=nosecka.gif] javi al nam je nema ovdje, a po meni je ova tema bas super jer pricamo o svemu i uvijek mozes naci odgovor na postavljemo pitanje il neki savjet [sm=smiley1.gif]

scarlet i ja sam prvi put rodila na cr tako da ti ne znam nista o prirodnom porodu, premda se i ja potajno nadam da ce krenuti prirodno [sm=smiley1.gif], a i ja sam gledala na tv na nekim emisijama da babice masiraju medjicu al da li to rade kod nas u bolnicama, cisto sumnjam [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

marie drago mi je da ste ozdravili sad se cuvaj do kraja i vi ste pocele odbrojavati sedmice, svelo se na jednocifrene brojeve[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:07:37)

bejbibi hvala Bogu pa je malome bolje, proci ce to aBd do poroda, scekat ce seki da joj mami i braco ozdrave pa da ona dodje [sm=smiley1.gif]

lala i kod nas je danas malo bolje vrijeme i mi cemo mozda oko podne izaci malo prosetati, nekako se osjecam bas tesko i umorno ako samo lezim il sjedim

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 11:10:40)

ja lezala 5 dana zabolila me i glava i ledja i guzica ...juce na posao...ko baja, jedva nesto, odvikla se od hodanja...sad je vec bolje [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>