RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 13:07:48)

alman i kod mene ista situacija, seta mi se a nemam s kim, mm na poslu [sm=smiley36.gif] a mrsko mi samoj ko ubleha kakva [sm=smiley36.gif]
dobro je kad ima sveki dobrog komsiju s internetom [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 13:45:16)

Heheh Alman bas si smijesna za net[sm=smiley36.gif]....kako smo navikli na ovaj net,majke mi cim mako uspiri odmah panika haha....

Eh eto Azra[sm=bravo.gif]za karton..rekla sam ti da tako ide.....

A zene moje mene danas donji dio,prepone bole..nije ni stomak vec prepone i unutrasnjost butina...mislim da cu se danas porodit, imam neki osjecaj...... I krsta malo...haj nadam se da nije to to

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 13:52:31)

a ide, kod nas se sve mora cekati 100 godina [sm=zmeden.gif] valjda se necu poroditi dok uputnicu ne dobijem [sm=smiley36.gif]

neka te bejbibi jos malo..kod mene ova mala aktivna pravo, ne smiruje se meni se cini [sm=smiley36.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:04:00)

Alman samo ostro [sm=bravo.gif] za vodjenje spiska [sm=smiley36.gif] bejbibi ma neces ti jos, cini ti se, Azra primaklo se i tebi, je li te strah? [sm=smiley1.gif] kod mene bebac nije preaktivan, vise se gura nego sto lupa, valjda mu tjesno, aa kazu da se inace bebe umire pred porod [sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:13:46)

Selzy ma ja jedva cekam da izadje, mozda je ruzno reci, ali dosadilo mi biti trudna [sm=smiley36.gif] pozeljela sam da se namjestim kako ja hocu i na koju god stranu, a tako i sa mm i keksom [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:15:44)

Jooj zene nisam ja bas sigurna,nesto se cudno dole desava[sm=smiley36.gif]imam osjecaj da nemam stomaka.nikako vec samo pritisak dole kod stidne kosti i prepona... Uopste se ne.osjecam teskom samo.sto.jedva hodam,al cura se gurka pa ne znam sad hocel izletit[sm=smiley36.gif]

Joj iskreno da vam.kazem ne znam.jesam li spremna[sm=smiley36.gif] nije mi zbog poroda nego vise kako ce poslije biti [sm=zmeden.gif] dvoje djec,kako cu ja to uspjeti,hoculi uspjeti izac na kraj i to sad na pocetku me prpa ... Ova 40 tnica[sm=zmeden.gif]...kad se sjetim kakva sam sa M bila jer su me sijekli... Nisam mogla sjediti 15 tak dana......bas me panika neka uhvatila...da hocu do subote progurat kad moj doktor bude dezurni[sm=zmeden.gif]....

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:16:59)

Haha i ja sam isto pozelila, ali pomjesan neki osjecaj uzbudjenja i treme, bas cudno, ma samo da sto prije bude gotovo [sm=smiley36.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:19:57)

Ma bejbibi bit ce to sve dobro draga vidjet ces [sm=smiley1.gif] aa izdrzat ces do termina sigurno, ti ces to sad pa sad [sm=smiley1.gif] ja sam ubrzo nakon tebe, aa kazu da djecaci inace i ptebace termin, sta vi mislite? Ima li istine u tome?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:20:33)

Azra i meni je dosadilo biti trudna al isto tako nisam.jos spremna pa neka me jos malo sa stomakom[sm=smiley36.gif] eh puste nase zelje,bit ce kako bude i kad treba da bude a to sto.mi zelimo to macki o rep[sm=smiley36.gif]......

Jel imate vi apetita sad pri kraju...ja kako sam usla u devwti skroooz slabo jedwm,uopste nemam apetita....a i kad sam se porodila sa M isto mi je bilo, da nisam danima jela nebi trazila al sam nasilu morala zbog dojenja.... Kad smo vec kod dojenja zenw meni grudi isto ko prije,nit imam kolostrum nit ista.. Jesu mi malo bolne bradavice al samo to, nista vise..ko da su prazne[sm=zmeden.gif]tako mi je bilo i.kod M al mi se jednom u devetom.pojavio kolostrum, samo malo procurio.i to ke to.... Haj valjda cu imati mlijeka aBd... Da ne moram i na to.misliti [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:21:34)

IZVORNA PORUKA: Selzy

Ma bejbibi bit ce to sve dobro draga vidjet ces [sm=smiley1.gif] aa izdrzat ces do termina sigurno, ti ces to sad pa sad [sm=smiley1.gif] ja sam ubrzo nakon tebe, aa kazu da djecaci inace i ptebace termin, sta vi mislite? Ima li istine u tome?

Moj se tacno na dan termina rodio[sm=bravo.gif]a za cure kazu da urane pa ne znam sad[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:25:07)

moja je cura kasnila 6 dana...kolostruma nisam imala dok je nisam rodila...bar ja nisam primjecivala a nije ni samo curilo...ovaj put su mi grudi bolne i ogromne od pocetka...a prosli put nisu bile bolne puno ali su pred kraj trudnoce bile pigmentirane...i ovaj put je cura al je drugacije. [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:27:53)

Ma ja vidis,nijedna trudnoca nije ista.... Haj nadam se da cu imati mlijeka aBd..... To bi bilo katastrofa kad ne bi.mogla[sm=zmeden.gif]...a kako me je krenulo sa ovom trudnocom od picwtka nista me ne cudi [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:32:34)

i za bolne kosti...mene su prosli put pred kraj pocele boliti...i bila sam otecena od 17-e sedmice...evo sad sam u 18-oj, nisam otecena i piskam svako malo, vec me bole kosti ima par sedmica, beba je nize smjestena i imam zgaravicu povremeno od pocetka [sm=smiley36.gif] ...znaci sve ove stvari su mi se prosli put javljale u trecem tromjesecju sem otoka koji je poceo mnogo ranije...a sada obrnuto

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:34:30)

Ma sve je to individualno i nista ne mora da znaci, meni kolostrum curka od 7-og mjeseca, aa sada cesce ugl.kako moj ginekolog kaze sve je to normalno nekome prije, nekome kasnije, nije svaciji organizam isti ..

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:34:39)

Neka je spomenula hurme i maslinovo ulje....ja hurme.jedem od pocetka devetog i to jedna ona kutija dva dana[sm=smiley36.gif]..znaci brzinski heheh....a maslinovo ulje volim i jedwm ga u salati, par dana pila ujutru na taste al mi nesto nije bilo dobro od njega[sm=zmeden.gif]....pa sam prestala....mozda mi ne pase sad u trudnoci....a dole se mazem onom krwmom nistatin, bas je masna i nadam se da ce pomoci ista... Vidjet cu kako ce doci ti bolovi, hoce li puknut vodenjak uglavnom kontam smireno i da odradim ciscenje glicwrinom[sm=smiley36.gif],mazenje nistatitom.. Ako bude pitrebno tusiranje itd[sm=smiley36.gif] priprwmila gace,grudnjak, odjecu da se obucem za bolnicu.. Nadam se aBdda cu uspjeti sve to ... Ipak ne ide to tako brzo bez obzira sto je drugo dijete[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:37:28)

IZVORNA PORUKA: rose

i za bolne kosti...mene su prosli put pred kraj pocele boliti...i bila sam otecena od 17-e sedmice...evo sad sam u 18-oj, nisam otecena i piskam svako malo, vec me bole kosti ima par sedmica, beba je nize smjestena i imam zgaravicu povremeno od pocetka [sm=smiley36.gif] ...znaci sve ove stvari su mi se prosli put javljale u trecem tromjesecju sem otoka koji je poceo mnogo ranije...a sada obrnuto

Ma da, sve je razlicito.... I meni je ova trudnoca sjroooz drugcija bila od pocetka.... I obrnuto sve od prve.... Zato sam znala da je zensko[sm=smiley36.gif] al eto, sto kazes Rose,kod tebe obdje cure pa nisu iste. Tako da nista ne mora znaciti da je po.ps

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:37:38)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Neka je spomenula hurme i maslinovo ulje....ja hurme.jedem od pocetka devetog i to jedna ona kutija dva dana[sm=smiley36.gif]..znaci brzinski heheh....a maslinovo ulje volim i jedwm ga u salati, par dana pila ujutru na taste al mi nesto nije bilo dobro od njega[sm=zmeden.gif]....pa sam prestala....mozda mi ne pase sad u trudnoci....a dole se mazem onom krwmom nistatin, bas je masna i nadam se da ce pomoci ista... Vidjet cu kako ce doci ti bolovi, hoce li puknut vodenjak uglavnom kontam smireno i da odradim ciscenje glicwrinom[sm=smiley36.gif],mazenje nistatitom.. Ako bude pitrebno tusiranje itd[sm=smiley36.gif] priprwmila gace,grudnjak, odjecu da se obucem za bolnicu.. Nadam se aBdda cu uspjeti sve to ... Ipak ne ide to tako brzo bez obzira sto je drugo dijete[sm=zmeden.gif]

jesi se tako pripremala i za prvo?

ja nisam a cisto sumnjam da cu i sada...radit cu do 7 dana pred termin...hurme inace ne volim...mozda jedino to s glicerinom odradim jer me prosli put u vojnoj nisu klistirali...a za to mazuckanje i ostalo...ma nemam ja vremena za to [sm=smiley36.gif] dosla mi naka krema za medjicu u vitaminima koje pijem...elem mozda to iskoristim...mozda [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:38:23)

Ma sve je to individualno i nista ne mora da znaci, meni kolostrum curka od 7-og mjeseca, aa sada cesce ugl.kako moj ginekolog kaze sve je to normalno nekome prije, nekome kasnije, nije svaciji organizam isti ..

Pa da, bas to..... Al nesto mi prazne ove moje [sm=smiley36.gif] pa sam suhveli[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:39:12)

Pa da, bas to..... Al nesto mi prazne ove moje [sm=smiley36.gif] pa sam suhveli[sm=smiley36.gif]

ma ni meni nisu bile nesto pune...pa krenulo mlijeko par dana nakon poroda a kolostrum na dan poroda...bit ce ok

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:41:30)

jesi se tako pripremala i za prvo?

ja nisam a cisto sumnjam da cu i sada...radit cu do 7 dana pred termin...hurme inace ne volim...mozda jedino to s glicerinom odradim jer me prosli put u vojnoj nisu klistirali...a za to mazuckanje i ostalo...ma nemam ja vremena za to [sm=smiley36.gif] dosla mi naka krema za medjicu u vitaminima koje pijem...elem mozda to iskoristim...mozda [sm=smiley36.gif]

Nisam, kakvi[sm=smiley36.gif] nista od navedenog u prvoj trudnoci.nisam radila [sm=smiley1.gif] al su me klistrirali u vojnoj i to je bilo olaksavajuca okolnost jer sam da izvinete bila puna[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] imala pred kraj zatvor
A evo sad u ovoj trudnoci normalna stolica pred kraj,nemam zgaravicu ( imala je na pocetku) a u prvoj imala na kraju... Ma sve obrnuto sad, zato kontam da cu sve to uraditi prije poroda[sm=smiley36.gif]

Al sve mi se cini da necu stici[sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:43:09)

ma ni meni nisu bile nesto pune...pa krenulo mlijeko par dana nakon poroda a kolostrum na dan poroda...bit ce ok

Nadam se aBd... Bas bih voljela dojiti... M JE DOJIO 2 g[sm=bravo.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:46:33)

meni nista ne curi ali me bole grudi i bas su narasle u zadnje vrijeme, valjda ce sve to nadoci na vrijeme, bar se nadam [sm=smiley36.gif] samo da hairli sve prodje aBd [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:48:44)

Ma najbolje dojiti, zdravo za djete, aa zenama je puno lakse, navijamo za dojenje hehe

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 14:48:58)

Nadam se aBd... Bas bih voljela dojiti... M JE DOJIO 2 g[sm=bravo.gif]

moja cura je dojila samo 6 mjeseci...i sama me odbila jer se navikla i na flasicu...ja inace imam samo 4 mjeseca porodisljkog i pored dojenja smo imali i dohranu...tako da sam uspjevala jos dva mjeseca po povratku na posao i ona vise nije htjela

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Mart (10.3.2015 15:01:26)

Joj ja sad istala da vidim.rucak i jesva hodam [sm=zmeden.gif]...ne mogu skoro nikako, sve me boli.. Taj donji dio... Ovako kad sjedim ko neki menstrualni al nisu jaki... Nemam sad onih bolova tj kontrakcija na pola sata, minute itsd...vec konstantno.bol u donjem.dijelu.... Kazem vam zene ja cu se do veceras poroditi[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>