RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:01:25)

Jooj dijana super si ti[sm=bravo.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:05:07)

ma meni je pitu najlakse napraviti al sad kazem nije mi nesto iz elek,sporeta... i uvijek mi je najbolja kad mama napravi... [sm=smiley1.gif] ja sam isto zadovoljna svojom kilazom i svi mi kazu da se nisam nikako promijenila...eh sad , da li me samo tjese , to ne znam, a i svejedno mi je... jedem sve sto mi se jede pa kako bude... [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:05:38)

ja jos uvijek izmisljam sta cu jesti [sm=smiley36.gif] a za kile se ne brinem [sm=smiley36.gif] nagurala sam 66,5, okruglo 13 kg od pocetka [sm=smiley36.gif] mada mi je taman na visinu 173... Ova trudnoca me malo popravila, bas mi dobro doslo [sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:09:50)

Jaaaaoo kile, kileee... hahhaa... najdraza tema [sm=jezicek.gif]
Paa ja sam "nabacila" negdje oko 15 kg... mada (ne pretjerujem) svi kazu da imam samo stomak i da se nisam udebljala. Inace nisam otecena, i izgledam pristojno... hehhehee... ma o kilama cu misliti poslije aBd. Da iz sale izadjem 7-8 laksa bila bih sretna... a sigurno da ima i vode u organizmu... pa daje volumen [sm=smiley36.gif]

Zene koje su u terminu, ima li kakvih naznaka poroda?

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:09:59)

IZVORNA PORUKA: AzraB

ja jos uvijek izmisljam sta cu jesti [sm=smiley36.gif] a za kile se ne brinem [sm=smiley36.gif] nagurala sam 66,5, okruglo 13 kg od pocetka [sm=smiley36.gif] mada mi je taman na visinu 173... Ova trudnoca me malo popravila, bas mi dobro doslo [sm=smiley36.gif]

ti si onda bila prava mrsavica, i ja sam 172, i dobila sam 13 kg od pocetka... ostala trudna sa 60 kg...

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:11:15)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Jaaaaoo kile, kileee... hahhaa... najdraza tema [sm=jezicek.gif]
Paa ja sam "nabacila" negdje oko 15 kg... mada (ne pretjerujem) svi kazu da imam samo stomak i da se nisam udebljala. Inace nisam otecena, i izgledam pristojno... hehhehee... ma o kilama cu misliti poslije aBd. Da iz sale izadjem 7-8 laksa bila bih sretna... a sigurno da ima i vode u organizmu... pa daje volumen [sm=smiley36.gif]

Zene koje su u terminu, ima li kakvih naznaka poroda?

kod mene nista, sinoc bila na kontroli, kaze da se nisam ni pocela otvarati... opet za 7 dana na kontrolu [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:14:15)

Prave ste zgodnice[sm=smiley36.gif]ma ni ja se ne sekiram..nako pitam bezze[sm=jezicek.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:16:34)

Dianaa imas li bolove u preponama, pogotovo ujutro? Kod mene se javljaju vec nekoliko dana... Inace sutra idem na pregled pa cu vidjeti sta ce mi dr. reci... Jucer sam bila na ctg i kao da je ocitao neke kontrakcije, koje nisam bas osjetila. Vidjecu jesam li ista otvorena... mada sumnjam. Da li treba izaci onaj sluzni cep pa da se pocnes otvarati ili se moze otvoriti neovisno od toga? Hajde iskusne... odgovorite nama neiskusnim [sm=smiley36.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:19:10)

Dianaa imas li bolove u preponama, pogotovo ujutro? Kod mene se javljaju vec nekoliko dana... Inace sutra idem na pregled pa cu vidjeti sta ce mi dr. reci... Jucer sam bila na ctg i kao da je ocitao neke kontrakcije, koje nisam bas osjetila. Vidjecu jesam li ista otvorena... mada sumnjam. Da li treba izaci onaj sluzni cep pa da se pocnes otvarati ili se moze otvoriti neovisno od toga? Hajde iskusne... odgovorite nama neiskusnim [sm=smiley36.gif]

imam bolove u preponama, meni je najgore kad spavam pa hocu da se prebacim sa jedne na drugu stranu... a to za sluzni cep nisam sigurna, treba nam pomoc iskusnih... :)ja jos nisam radila ctg, kaze za 7 dana ce i to i pregled plodove vode jer mi je posteljica pocela sazrijevati...

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:24:20)

IZVORNA PORUKA: Dianaa

imam bolove u preponama, meni je najgore kad spavam pa hocu da se prebacim sa jedne na drugu stranu... a to za sluzni cep nisam sigurna, treba nam pomoc iskusnih... :)ja jos nisam radila ctg, kaze za 7 dana ce i to i pregled plodove vode jer mi je posteljica pocela sazrijevati...

Ee upravo to... kad se navecer okrecem bas osjetim prepone. I ujutro kad tek ustanem, dok rashodam bas bole.... kao poslije duuuuugog vjezbanja, haha... a nikakve aktivnosti nije bilo. Kod mene je posteljica II stepen, i kaze dr. ima jos vremena. Ee sad, jel to znaci kad je III stepen da porod pocinje... ko zna....

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:28:30)

Ee upravo to... kad se navecer okrecem bas osjetim prepone. I ujutro kad tek ustanem, dok rashodam bas bole.... kao poslije duuuuugog vjezbanja, haha... a nikakve aktivnosti nije bilo. Kod mene je posteljica II stepen, i kaze dr. ima jos vremena. Ee sad, jel to znaci kad je III stepen da porod pocinje... ko zna....

i kod mene je II stepen...[sm=zmeden.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:33:23)

Dianaa, to je sasvim normalno pred porod... odnosno u devetom mjesecu. Skolski :) Kao sto moj dr. sinoc rece, ima jos vremena... hihi....

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:42:41)

Dianaa, to je sasvim normalno pred porod... odnosno u devetom mjesecu. Skolski :) Kao sto moj dr. sinoc rece, ima jos vremena... hihi....

sto duze to bolje, neka ide sve svojim tokom [sm=smiley1.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:44:46)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro zenice i ja sam bas nesto lose spavala,okretnula sam se 1000 puta,ubise kukovi a sta ce tek biti za koji mjesec,eh lako se vama terminusama radovati,valja se nama u julu valjati po kucamaa[sm=bravo.gif]Samy_lo jel tebi vodi trudnocu dr.Pasic u domu zdravlja?

Jutro svima..

ne vodi mi dr.Pasic trudnocu,nego neka nova dr.Samire Ademi Lutelli,nesto tako..gdje ti vodis trudnocu,kod koga???

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 9:59:48)

aha,i ja sam kod nje,sutra po nalaze pa akoBogda u petak kontrola[sm=bravo.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 10:07:03)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

aha,i ja sam kod nje,sutra po nalaze pa akoBogda u petak kontrola[sm=bravo.gif]

aha..i ja sutra po nalaze,a u ponedjeljak kontrola [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 10:08:55)

M.A.M. imas poruku

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 10:13:18)

IZVORNA PORUKA: AzraB

ti si onda bila prava mrsavica, i ja sam 172, i dobila sam 13 kg od pocetka... ostala trudna sa 60 kg...

[sm=smiley36.gif] ja na prvom pregledu imala 53,5 kile [sm=smiley36.gif] doduse, prije toga je bio Ramazan pa sam bila smrsala. Sad mi kazu da sam taman, a ja nisam navikla na ovoliku tezinu [sm=smiley36.gif] sve mi nesto novo kroz citavu trudnocu [sm=smiley36.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 10:26:22)

Pravnica i ja imamo termin u 2 dana, možda se i na porođaju sretnemo [sm=smiley36.gif] I ja sam prošli put na CTG čekala dva sata, pitala sam se jesu li sve žene odlučile u februaru roditi aBd [sm=bravo.gif] Ja sam sutra aBd tamo oko 1, ako odlučiš da budeš tad nekad, objasnim ti kako ćemo se sresti :D Ja sam torbu tek jučer spremila, samo osnovno, nešto ne mogu oko toga pretjerano da se zamaram, znam mogu mi donijeti sve što mi treba kad krene, svakako mogu se samo unijeti sitnice kad krene porođaj koliko su me uputili. Ostalo, kasnije uzmeš.
Koji ste broj uzele za bebicu za izlazak aBd?
Što se tiče čišćenja, više mi je muka od toga. Stan koliko god da čistiš, ja ne znam šta je ovo, neka se prašina navuče i digla sam ruke zadnja 2 dana, za vikend ću opet generalno, ako me uhvati porod, tu mi je sestra i zaova, a i svekrva, nek očiste [sm=bravo.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 10:39:09)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Helloo zenice,evo mene opet ranim :( jos danas aBd... Nisam se naspavala,jedva u 00.00 zaspala i stalno se budila ma uzas..evo pocinje me glava boliti od nedpavanja....opet ce mi majstori oko 8 doc, samo da hoce zavrsit prije....a ne smijemo ni loziti pa se nadam da se necemo smrznuti [sm=smiley36.gif]

Selzy,Vir80 su najbolje, te ces koristiti onih 40 dana, pogotovo dok si u bolnici... Jer su one prozracne a dole treba zraka nakon poroda...nemoj zaboraviti kupiti i jednokratne gace, ko mreza su neke,imas u apoteci,dobro ce ti doci, bolje nego obicne gace...a mozda mozes kombinirati vir i prave uloske( ne sjecam se kako sam prvi put)
Ugl ja sam kupila neke violetine sensitive,a inace koristim obicni always al on zna nekad svrbiti... Mislim da cu ipak vir koristiti abd 40 dana...

Nemojte zaboraviti kupiti i D3 kapi i espimusisan za grceve.. Inace to preporucuju... Il mozda mozete to kasnije... Al hidrogen 3%, zavoje,bivacin,to odmah uzmite trebat ce za pupak... Ugl pikazuju ti sestrice kako tretirati pupak i mjenjat pelenne,o dojiti :))) to u vojnoj b...

Selzy ja sam spakovala torbu jos u decembru [sm=smiley36.gif] trebam jos samo ove dzidze iz apoteke uzeti i uloske..... Bebine stvari su kompletirane, samo moram madrac oprati i neku komodicu kupiti za stvari bebine...danas ce ovo grijanje biti gotovo aBd, pa ce od cetvrtka biti ljepse vrijeme i toplije pa cu generalku aBd.... I pred porod skuhat sta i zamrznuti.... I onda cekati bebaca :))

Dokle ste vi sa pripremama?? Ak vas jos sta zanima pitajte

hehe ne plasi zene...prvo vjerovatno vam nece trebati uslosci 40 dana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja sam poslije poroda prirodnog krvarila mozda 5-10 dana pomalo...ode to sve jos u bolnici u ona dva dana [sm=smiley36.gif]... nadalje u vojnoj bolnici sestre nista ne pokazuju nemojte se u to uzdati...ako mozete na vjezbe prije poroda iskoristitye jer tu sve objasne...ja sam samo zahvaljujuci tome znala sta trebam s pupkom, i kako bebu uzeti preko ruke da joj perem guzu i slicno...znaci u vojnoj mi je dala bebu, stisla bradavicu da vidim ima li mlijeka i rekla doji 5 minuta na jednoj a onda 5 minuta na drugoj...to su sve isntrukcvje...da ne govorim da mi je mlijeko nadoslo tek 3-4 dana da je do tada samo kolostrum curkao ...pa se nemojte iznnaditi ako vam se to desi [sm=smiley36.gif]

dobar savjet je da ppored ovih vir ulozaka koje cete odmah poslije poroda staviti, uzmete i neke extra velike standardne (one tanke, nepromocive koje cete staviti ispod i regularno zaljepiti krilcima na gacice)...jer ove vir nemaju nio krilca ni samoljepljivi a ni nepromocivi dio (to je samo vata u mrezici) i sve ce vam otici po odjeci i carsafima

i pitanje kako ces oprati madrac...ono meni djeluje ko nemoguca misija...ja sam planirala kupiti novi... [sm=zmeden.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 10:56:42)

hello ladies
da li se nas neko seća[sm=smiley9.gif]
evo mene nakon 100 god.ali imam opravdanje[sm=smiley36.gif],bila sam bolesna

šta ima ovde,šta se radi?
mučnina,nespavanja,žgaravice i bolova vidim ima[sm=smiley1.gif]
polako proći će[sm=smiley1.gif]
kad se porodite mučnine,bolovi i žgaravica odoše papa
ali nespavanje i dalje ostaje[sm=smiley36.gif]

mene su mučnine iscrpile prva 4mj.,kako su one prestale došla im prijateljica žgaravica satra me[sm=hudicek1.gif]
sve mi smeta od hrane,čak mi i voda i čaj izazivaju žgaravicu
pomaže mi plazma,hljeb i orbit ali samo trenutno

ja malenog ispratila kod nane,danaas ne radim odmaram[sm=smiley36.gif]
danas ću ručku krompir i kobasice,nisam ih jela ima 100god

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:05:41)

Dianna i pravnica ne treba da pukne ni.vodenjak ni sluzni cep da bi.imale bolove..meni nije nista od toga a dan pred twrmin krwnuli bolovi ko menstrualni oko 4 popodne koji su postajali sve veci i twk naredni dan se porodila u 19.15... Vodenjak mi pukli tamo i na kraju drop ukljucili

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:08:59)

Rose necu da plasim zenice, uostalom to krvarenje poslije poroda nije.nista i ne boli al ja sam Bogami 40 dana krvarila pomalo a znas da kazu da 40 dana poslije poroda si osjetljiva i treba polako sve... Zato sam i rekla zenicama da budu spremne [sm=smiley36.gif] neka ovako neka onako... Kako koja.. Normalno nece sat deset pakovanja ulizaka uzet al da znaju otprilike.... A meni su Bogami u vojnoj sve pokazale swstrice.. Eto valjda imala tu srecu da naletim na fine ljude :)).... Predamnom su mjenjale pelwne bebi i govorile kako trebam pupak srediti..valjda zavisi od osobe do osobe...

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:10:17)

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Helloo zenice,evo mene opet ranim :( jos danas aBd... Nisam se naspavala,jedva u 00.00 zaspala i stalno se budila ma uzas..evo pocinje me glava boliti od nedpavanja....opet ce mi majstori oko 8 doc, samo da hoce zavrsit prije....a ne smijemo ni loziti pa se nadam da se necemo smrznuti [sm=smiley36.gif]

Selzy,Vir80 su najbolje, te ces koristiti onih 40 dana, pogotovo dok si u bolnici... Jer su one prozracne a dole treba zraka nakon poroda...nemoj zaboraviti kupiti i jednokratne gace, ko mreza su neke,imas u apoteci,dobro ce ti doci, bolje nego obicne gace...a mozda mozes kombinirati vir i prave uloske( ne sjecam se kako sam prvi put)
Ugl ja sam kupila neke violetine sensitive,a inace koristim obicni always al on zna nekad svrbiti... Mislim da cu ipak vir koristiti abd 40 dana...

Nemojte zaboraviti kupiti i D3 kapi i espimusisan za grceve.. Inace to preporucuju... Il mozda mozete to kasnije... Al hidrogen 3%, zavoje,bivacin,to odmah uzmite trebat ce za pupak... Ugl pikazuju ti sestrice kako tretirati pupak i mjenjat pelenne,o dojiti :))) to u vojnoj b...

Selzy ja sam spakovala torbu jos u decembru [sm=smiley36.gif] trebam jos samo ove dzidze iz apoteke uzeti i uloske..... Bebine stvari su kompletirane, samo moram madrac oprati i neku komodicu kupiti za stvari bebine...danas ce ovo grijanje biti gotovo aBd, pa ce od cetvrtka biti ljepse vrijeme i toplije pa cu generalku aBd.... I pred porod skuhat sta i zamrznuti.... I onda cekati bebaca :))

Dokle ste vi sa pripremama?? Ak vas jos sta zanima pitajte

hehe ne plasi zene...prvo vjerovatno vam nece trebati uslosci 40 dana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja sam poslije poroda prirodnog krvarila mozda 5-10 dana pomalo...ode to sve jos u bolnici u ona dva dana [sm=smiley36.gif]... nadalje u vojnoj bolnici sestre nista ne pokazuju nemojte se u to uzdati...ako mozete na vjezbe prije poroda iskoristitye jer tu sve objasne...ja sam samo zahvaljujuci tome znala sta trebam s pupkom, i kako bebu uzeti preko ruke da joj perem guzu i slicno...znaci u vojnoj mi je dala bebu, stisla bradavicu da vidim ima li mlijeka i rekla doji 5 minuta na jednoj a onda 5 minuta na drugoj...to su sve isntrukcvje...da ne govorim da mi je mlijeko nadoslo tek 3-4 dana da je do tada samo kolostrum curkao ...pa se nemojte iznnaditi ako vam se to desi [sm=smiley36.gif]

dobar savjet je da ppored ovih vir ulozaka koje cete odmah poslije poroda staviti, uzmete i neke extra velike standardne (one tanke, nepromocive koje cete staviti ispod i regularno zaljepiti krilcima na gacice)...jer ove vir nemaju nio krilca ni samoljepljivi a ni nepromocivi dio (to je samo vata u mrezici) i sve ce vam otici po odjeci i carsafima

i pitanje kako ces oprati madrac...ono meni djeluje ko nemoguca misija...ja sam planirala kupiti novi... [sm=zmeden.gif]

potpisujem
bar je meni na GAK-u bilo tako,niko ti ništa neće pokazati
jedino možete imati sreće ako vas potrefi dobra patronažna da vam pokaže kako okupati bebu(to će vam verovatno pokazati i pomoći mama ili svekrva) i ono najbitnije kako postaviti bebu da doji ili da odete na vežbice pre[sm=smiley1.gif]

što se tiče mlijeka to je normalno.mlijeko se stvara 3-10 dana po porodu,a do tada je kolostrum
s tim da se može desiti da i kolostrum kasni pogotovo ako je radjena sekcija,da znate da odmah ne posežete za flašicom[sm=smiley1.gif]...,meni se kolostrum pojavio tek treći dan i to skroz malo,a kasnije mlijeko u potocima navalilo[sm=smiley36.gif]

ja sam tako koristila uloške ispod violetine,a preko vir i obične pamučne duboke gaće
samo ne znam kad je epizotomija da li se smiju violeta i ostali koristiti zbog rane,pa pitajte doktora

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:10:20)

Gdje si bella bas sto godina te nema :).. Nadam se da si ok sada... Jel to neki virus bio kod tebe.. Ovo vrijwme katastrofa pa svi bolesni

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>