RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:12:42)

jutro drage moje evo i mi ustali doruckovali i evo sad se spremamo da malo izadjemo iz kuce ne mogu vise bit u kuci nisam od subote nigdje izasla, vidim svasta ste pisale neka neka samo tako. [sm=smiley1.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:13:12)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Rose necu da plasim zenice, uostalom to krvarenje poslije poroda nije.nista i ne boli al ja sam Bogami 40 dana krvarila pomalo a znas da kazu da 40 dana poslije poroda si osjetljiva i treba polako sve... Zato sam i rekla zenicama da budu spremne [sm=smiley36.gif] neka ovako neka onako... Kako koja.. Normalno nece sat deset pakovanja ulizaka uzet al da znaju otprilike.... A meni su Bogami u vojnoj sve pokazale swstrice.. Eto valjda imala tu srecu da naletim na fine ljude :)).... Predamnom su mjenjale pelwne bebi i govorile kako trebam pupak srediti..valjda zavisi od osobe do osobe...

ona je imala sreću,ja krvarila 2mj.

evo ja gore napisala potpisujem za sestrice,a mislila sam na GAK
idem uredit ako uspem[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:13:58)

Ja sam koristila vir i zato su one najbolje i zbog rane.... Da moze disati a kroz ove obicne uloske ne moze.... Pa cini mi se tako sam samo vir koristila po dva stavljala dok rana.nije zacijelila,trebalo nekih 15 dana meni..nisam mogla normalno sjediti... Ne znam kolko su me sjekli... Patronazna rekla da nije puno,dva konca... Mozda se i zezala da me umiri ko zna hahha.....a ja nabasala na neku grubu patronaznu da Bog sacuva, nista mi nije pokazala

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:19:49)

ispravila[sm=smiley1.gif]

bejbibi dobro sam sada hvala Bogu
jeste virus pokupili i to svi,taman ozdaravili i nakon nekoliko dana ja opet fasovala nešto pokupila po igraonama na rođendanima

kako si ti?Tebi se bliži mašAllah
pročita šta imaš čistit,te potkrovlje,te prizemlje,elem mnogo posla
tako se odluči da ćemo ipak kupiti stan[sm=smiley36.gif]

eto sve je individualno,nekog potrfi dobra patronažna nekog sestrica
ali sve to bude dobro samo da oni nam zakmeče u naručju[sm=muca.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:25:53)

Ahahaha kad si vidjwla kolko posla oko kuce bolje stan [sm=smiley36.gif] i jest vala.... Dodusw ovo je mm babovina[sm=smiley36.gif]nismo je avojim trudom napravili i nije nasa zvanicno i sluzbeno[sm=smiley36.gif]al racuna se da jeat..... Uvijek ima posla oko kuce/ stana uh...

I ja sam pocela opet kasljat pa morat cu malo nesto za imunitet..eto stavila sam link na prethodnoj stranici napitak za imunitet morat cu.pravit..

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:27:13)

A blizi se blizi... Moc po mic hehee...al iskrwno jedva cekam da se porodim i da sve bude ok aBd.. Jer mi je ova trudnoca bas baa teska:(..

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:29:52)

Hvala na savjetima, dobro dodju iako nijedna zenica nije ista... al bar mozemo znati sta da ocekujemo... idem praviti rucak, pa malo na vjezbice i u goste na krompirusu [sm=smiley36.gif] tipkamo se veceras... [sm=smiley1.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:30:46)

Ahahaha kad si vidjwla kolko posla oko kuce bolje stan [sm=smiley36.gif] i jest vala.... Dodusw ovo je mm babovina[sm=smiley36.gif]nismo je avojim trudom napravili i nije nasa zvanicno i sluzbeno[sm=smiley36.gif]al racuna se da jeat..... Uvijek ima posla oko kuce/ stana uh...

I ja sam pocela opet kasljat pa morat cu malo nesto za imunitet..eto stavila sam link na prethodnoj stranici napitak za imunitet morat cu.pravit..

to je vaše ne brigaj[sm=smiley1.gif]

navali na bijeli luk,citruse i med i biće dobro

nego kad budeš onaj spisak uređivala dodaj mi datum termina 8.jun može?[sm=smiley1.gif]

vidim ti nas ubacuješ,pa mi bezveze da sama ispravljam[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:32:39)

Hocu bella ;)) samo tvoj termin nema [sm=smiley36.gif]

Dianaa ode ti.kod mmice,uzivj draga... Jedi malo i za menw krompirusu[sm=smiley36.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:33:34)

A blizi se blizi... Moc po mic hehee...al iskrwno jedva cekam da se porodim i da sve bude ok aBd.. Jer mi je ova trudnoca bas baa teska:(..

žao mi je[sm=smiley13.gif]
ali proći će to brzo,evo već si izgurala haman do kraja

Dianaa mamiš me tom pitom[sm=smiley36.gif],evo se razmišljam da ustanem i zamesim i ja jednu
prijatno ti bilo,uživaj[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:34:20)

Amanni...porodila se [sm=bravo.gif]
Tukica...porodila se[sm=bravo.gif]
Adicaa...10.02porodila se
Saamy...15.02
Marseljeza...24.02
Sprinter...24.02
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Alman...29.06
Mala curica...30.06
Bella...08.06

Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Adano...22.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

Samy_lo...04.09

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:36:25)

Eto te bella sa zvanicnim terminom [sm=smiley36.gif]

Ja sam stavila da sw adicaa porodila iako nam se nije nijednom javljala :(( al twrmin joj juce bio pa et...kako god da je iskreno se nadam da vec drzi bwbicu avoju i da su obje uredu :))

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:37:38)

Ej nisam upratila da se samy javljala????!!!

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:40:22)

Eto te bella sa zvanicnim terminom [sm=smiley36.gif]

Ja sam stavila da sw adicaa porodila iako nam se nije nijednom javljala :(( al twrmin joj juce bio pa et...kako god da je iskreno se nadam da vec drzi bwbicu avoju i da su obje uredu :))

hvala[sm=smiley36.gif]
možda se porodila,pa nema vremena da se javi
samo nek je sve ok.pa javiće se

ja idem prošetat malo po forumu,pa se kasnije javim
ostajte mi u zdravlju i nemojte se prejedat,dajte mi snage da se i ja zaustavim[sm=smiley36.gif]

Bella.88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:41:56)

Ej nisam upratila da se samy javljala????!!!

pa i njoj je termin ovih dana,možda su nam stigle i dve [sm=duda.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:47:46)

U nedelju joj termin :) mislim da se nije juce javljala?![sm=zmeden.gif] il sam prolupala...haj javit ce se[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:50:04)

https://www.facebook.com/video.php?v=1078646062161943&fref=nf hahahahha dusa dragaaa

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:52:09)

Evo i mene :) Vidim da se zalite da ste lose spavale...i ja sam slabo odmorila, jutros se probudila oko pola cetiri da idem u wc standardno ali se malena onda razigrala i raskakala pa sam i glad osjecala i tako onda dugo nisam zaspala...jutros mi se umjesto dorucka jela baklava pa sam isla vani traziti da kupim...nije ni blizu domacoj ali smo se napucale i popile sok od narandze i kafu pa smo sad u vodoravnom polozaju...odmaramo...
Jesam, ja sam ta sto je jedva zatrudnila...10 godina braka...prve 2-3 god. se cuvali kao dosli u drugi grad...zbog posla i njegovog i mog...privatno stanovali...kad smo se smjestili u svoj stan pocinje rad na bebi...nije islo...obisli sve moguce i nemoguce dr...probali sve i svasta...ne daj Boze nikom...bili i na vantjelesnoj...u medjuvremenu ja dobila i hvala Bogu uspjesno mi operisali tumor u materici...mislim da je to od stresa...sad bez iceg ova malena se ugnijezdila....nikakve terapije...zato mi sad nije tesko ni lezati kad moram kraj prljavih prozora i gomile prasine....samo da nam ona dodje ziva i zdrava i na vrijeme...

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:56:47)

Navlacite me sad na krompirusu ali sam se preforsirala jutros trazeci baklavu pa ce ipak rucak biti brzinski....makarone sa sirom i vrhnjom...haman ko sirnica hahaha....

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 11:57:11)

No ideaa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] samo odmaraj draga,briga te za prozore i ostalo

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 12:05:02)

Rose necu da plasim zenice, uostalom to krvarenje poslije poroda nije.nista i ne boli al ja sam Bogami 40 dana krvarila pomalo a znas da kazu da 40 dana poslije poroda si osjetljiva i treba polako sve... Zato sam i rekla zenicama da budu spremne [sm=smiley36.gif] neka ovako neka onako... Kako koja.. Normalno nece sat deset pakovanja ulizaka uzet al da znaju otprilike.... A meni su Bogami u vojnoj sve pokazale swstrice.. Eto valjda imala tu srecu da naletim na fine ljude :)).... Predamnom su mjenjale pelwne bebi i govorile kako trebam pupak srediti..valjda zavisi od osobe do osobe...

hehe moguce sve...ja sam se porodila 2010-e...srecom pa sam isla na one vjezbe inace pojam ne bih imala [sm=smiley36.gif] doduse vidjeh jednom kad su bebu preda mnom raymotale da promjene pelenu...ali nit je ko sta objasnjavao nit je pitao treba li [sm=smiley36.gif]

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 12:13:18)

Da ne pomislite da sam ja neka prljavica...smetaju mi i prljavi prozori i zavjese i fali mi da uzmem usisivac i krpu u ruke...ali ne smijem...zazmirim kad vidim nesto prljavo i cekam proljece ili bar da se priblizimo devetom mjesecu...
Nego, mene zanima u kakvim ste vi odnosima sa grudnjacima vlastitim...ja stalno kupujem nove kao udobnije i vece ali majke mi ko da oklop stavljam....svaki mi smeta...neki dan kupila neki bez zica pamucni i veci a sad ga moram skidati kao da pancir nosim smeta mi...

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 12:23:38)

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Pravnica i ja imamo termin u 2 dana, možda se i na porođaju sretnemo [sm=smiley36.gif] I ja sam prošli put na CTG čekala dva sata, pitala sam se jesu li sve žene odlučile u februaru roditi aBd [sm=bravo.gif] Ja sam sutra aBd tamo oko 1, ako odlučiš da budeš tad nekad, objasnim ti kako ćemo se sresti :D Ja sam torbu tek jučer spremila, samo osnovno, nešto ne mogu oko toga pretjerano da se zamaram, znam mogu mi donijeti sve što mi treba kad krene, svakako mogu se samo unijeti sitnice kad krene porođaj koliko su me uputili. Ostalo, kasnije uzmeš.
Koji ste broj uzele za bebicu za izlazak aBd?
Što se tiče čišćenja, više mi je muka od toga. Stan koliko god da čistiš, ja ne znam šta je ovo, neka se prašina navuče i digla sam ruke zadnja 2 dana, za vikend ću opet generalno, ako me uhvati porod, tu mi je sestra i zaova, a i svekrva, nek očiste [sm=bravo.gif]

Zvala sam dr. i narucio me ujutro tako da cu ja ipak poranit. Al sad su svakako ceste posjete Gaku pa ko zna... mozda se i sretnemo. Ponedjeljkom i cetvrtkom su najvece guzve na ctgu zbog onih komisija... uhh.. Ma nista, u torbu snikers i sokic i laganica... [sm=smiley36.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 12:26:00)

no idea lezi i odmaraj draga, sve prasine, prozori i kucni poslovi mogu cekati. Uzivaj u trudnoci maksimalno i cuvaj se samo. Zao mi je sto si morala proci kroz sve to, ali hB kad ste uspjeli na kraju.
ja sam sebi morala kupiti veci grudnjak, ali sad mi vec smeta, koji god da obucem srklet me neki hvata. Oblacim ga samo kad negdje idem, i jedva cekam kuci da ga skinem [sm=smiley36.gif] ne znam kako cu izdrzati do aprila [sm=smiley36.gif]

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (11.2.2015 12:45:51)

Zeznula sam se samo sto su mi se ucinili super udobni grudnjaci kad sam probala pa kupila dva razlicite boje...pukla 50 KM...a i prije dva mjeseca isto tako...ali sta bih...reko' da imam ...sad cu ih obuci samo kad idem vani a po kuci nek tarlaha sve...problem mi je jedino kad neko pozvoni na vrata a ja poletim da se obucem...dobro da se sva ne polomim u panici...
Sad odoh citati knjigu sto sam juce pocela i polako pripremati rucak...a krompirusa mi pred ocima...nije iskljuceno da cu se predomisliti pa je ipak praviti...zderonja sam pravi postala...
Ostajte mi zdravo!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>