RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 17:37:14)

evo da se stupasimo dok [sm=nosecka.gif] dodju... odosmo u goste [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 18:21:51)

Kuće, kuci ima li koga?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 18:45:03)

Gdje ste zenice? Nema vas danas nikako...mi isli vani,kupili sanke pa se malo sankali,rucali,gledali film sad se izlezavamo:)

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 19:34:24)

BEJBI lijepo si iskoristila vrijeme u porodicnom veselju,isto danas gledam nema nikoga na forumu,mene depresija uhvatila danas valjda se bliži termin,plakala sam ko aman evo sad kontam sto sam plakala [sm=smiley36.gif]

Danas kontala prasu sa rižom,nisam sacu nešto smiksat za jelo mada mi se ne jede al te

Bebe gdje ti živiš pa snjeg pošalji malo Pozelila sam

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 20:11:31)

Jesmo vala,bas nam je bilo fino danas hwhe...ja spominjala prasu i danas je napravila al samo sebi hehhw,moji momci ro ne vole pa sam njima pire i pohovabe pilece filete :)...Bas se fino najeli .. Sad okupala M, jos malo nek gleda crtabi i nahranit ga i na spavanjac..
A ha san u bihacu hehe... Baa napadalo snijega uuu.. Poslat cu svima malo[sm=smiley36.gif]

A sto si plakala saamy???

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 21:18:46)

evo i mene. cijeli dan sam se vrtila u krug.ništa posebno ali barem sam ubila vani par sati pa je lakše navečer zatvoriti se. moji svi zaspali. moja cura ne spava po danu zadnjih par mjeseci pa je već u pola 8 u krevetu i ne zna za sebe.iako me svi kritiziraju što je ne forsiram da spava danju,meni je ovako super. imam barem večer za sebe a ona kad zaspe cijelu noć se ne budi.i svi ujutro sretni i zadovoljni.spavaju li vaša djeca po danu.mojoj je 3 godine.

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 21:52:12)

Cao trudnice..

Da se i ja javim malo..muzek kuci,pa sam slabo na komp..ali vas redovno citam na mob.al mi je mrsko pisati s njega..

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 22:03:16)

Sprinter nista ne slusaj druge sta te briga.. Ti znas kako tvoje dujete dunkcionise..moj isto ne spava po danu a ima 3,5 g... I to odavno ne spava po danu, mozda je prestao sa nepunih 2 :).... Ja znam da mora odspavati 12 h u komadu pa sad zavisi kad legne... Uglavnom oko 23, neki prosjek.. Malo nam se poremetilo sad zimi... I zato soava do 9,10 otprilike...bekad 11.. Zavisi kad zaspe..jedino bi po danu spavao ako bas rano ustabe recimo 7.. Al to rijetko... Tak da nis ne brini, samo furaj svoje hehe..

Samy_ lo pa gdje ai zeno,skroz slabo nam se javljas.. Aj malo cesce se druzi snama ;)

Evo ja idem uspavat svog smizlu :)... Mislim samo da lezim pored njega, nista poaebno be radim..

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 22:13:03)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Sprinter nista ne slusaj druge sta te briga.. Ti znas kako tvoje dujete dunkcionise..moj isto ne spava po danu a ima 3,5 g... I to odavno ne spava po danu, mozda je prestao sa nepunih 2 :).... Ja znam da mora odspavati 12 h u komadu pa sad zavisi kad legne... Uglavnom oko 23, neki prosjek.. Malo nam se poremetilo sad zimi... I zato soava do 9,10 otprilike...bekad 11.. Zavisi kad zaspe..jedino bi po danu spavao ako bas rano ustabe recimo 7.. Al to rijetko... Tak da nis ne brini, samo furaj svoje hehe..

Samy_ lo pa gdje ai zeno,skroz slabo nam se javljas.. Aj malo cesce se druzi snama ;)

Evo ja idem uspavat svog smizlu :)... Mislim samo da lezim pored njega, nista poaebno be radim..

Javljat cu..obecavam..nego muz kuci,pa imali obaveza,i nikad da sjednem da sta napisem

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 22:39:56)

Nešto sve mi se skupilo udri plakati mislim nisam spremna da budem mama svaki sitnica još sam sama nemam nikoga da se ispričam kad se čujem sa mamom reko da je ne šokirao mm ko mm opet dati je neko dr,za olakšati se tako oo

Moja prasica,ostade nisam napravila nasigori sam smuckala začas evo gledamo film hladno je

Bihac preljep grad,bila sam 1 al davno,jeli ćevape kaže ovo su bihacki bez polje a samo u lepini

Tvoje dijete znaš najbolje kako ti godi pusti druge

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:08:56)

Ma nemoj tako draga,bices super mama nista ne brini ;).. Ja sam prvi put postala sa 24 g, ko dijete sam se osjecala a dobila bebu al evo ide nekako...najbitnije mi je da usadim djetetu one osnovne vrijednosti, da aBd raste u dobrog covjeka..svi mi grijesimo i biti mama je najtezi ali i najbolji posao ;)... Ima sbega,od izljeva ljubavi do svadja,pucketanja po guzi i mazenja.. Al ja znam da sam svom M najbolja :)) tako i ti... I sve zenice..... Vjeruj da je najlakse dok su mali.. Sto manji,manji problemi, al o velikim problemima cemo mislit aBd kad bude vrijeme :)... Ne razmisljaj o tone,bices super vidjet ces... Mislim da je najbitnije djetetu ljubav pojazati al ima svega tu hehe

Samy_ lo ok draga,javi se kad mognes ;)....

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:11:24)

A to da ti fali neko da se ispeicas vjeeuj da te razumijem u potpunosti..i ja ovdjw neman ama bas nikog svog..jednu prijateljicu koju sam upoznala ovdje al rijetko ae vidjamo..bas nemam skim da se isprucam :((

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:14:33)

Pitanje za sve zenice ( prvenstveno za terminuse i one koje su uglavnom same)

Recite mi jel planirate peujw piroda sta skuhati, tipa grah,punjene paprikw,sqrma itd,nesto sto mozwu zamrzivcu da stoji.. Da to imate pislije piroda da se moze samo ugrijqti za rucak??? Za vlstite potrwbe mislim... Ja nesto razmisljam o romw jwr sqd imqm M, ne moze suho jesti a nemam nikig da mi kuha.. Mm moze al musko ko musko, nije ro ro...sta vi mislite???

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:16:03)

Jaooo gresaka, sorry... Valjda ste skontale[sm=smiley36.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:24:45)

Cao drage trudnicice, sinoc sam napisala kilometarski post i izbaci me[sm=smiley19.gif], onda mi se vise nije dalo. Danas sam malo isla u setnju s muzem do Trebevica ali snijeg usuo i vjetar puse tako da smo samo popili kafu sa prijateljima i kuci. Danima me vec muci zatvor i nista od standardnih prirodnih lijekova (lan, jogurt, suhe šljive, smokve, marelice, limun u toplu vodu) ne pomaze i prvi put uzmem cepic, preporodila sam se, evo pjevam[sm=smiley36.gif] da oprostite na temi.
Ja sam u Sarajevu i zao mi je za ove aktivne forumasice sto niste blize da kafenisemo.
Ja prije nisam zamrzavala hranu ali sad kako sam na bolovanju i obzirom da svakako nikad ne znam napraviti kolicinu samo za nas dvoje- zamrznem visak graha, lece, sarme, cak i tijesto za picu ili kiflice, kad sam lose ili idem doktoru/do posla dobro mi dodje da nam izvadim i eto rucka. Super ti je ta ideja mada se ne moram brinuti za muza kad budem u bolnici, mame su blizu i moja i njegova[sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:38:05)

Večer ženice drage, ohoho vidim niko nije baš bio aktivan tokom vikenda.

Ja sam danas skoro cijeli dan preležala, jutros morala izaći do prodavnice, sva sam se uspuhala, mislila sam da će me mučnina popustiti na zraku, međutim cijeli dan sam fuj.

Ja redovno zaledim hranu, recimo grah uglavnom skuham u onom velikom loncu, pojedemo dio jedna dan za ručak, a ostatak podijelim u jednu veću zdjelu za još jedan ručak za nas troje i ostatak u neke manje zdjelice, kada želim podgrijati samo sebi ili da MM jede kada ja nisam kod kuće.

Meni tako lakše, kao što Merien kaže, naročito kada dođem iz grada gladna, a ručak onda samo podgrijem.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:42:30)

ja se nešto omišljam da koristim one platnene pelene, kažu da se vremenom i finansijski isplate, a da su zdravije to svakako. Međutim, nemam nikakvog iskustva s tim i meni čak izgleda komplikovano, a onda i kad čitam o njima i ma hiljadu nekakvih vrsta i dijelova, ne mogu da skontam šta i koliko bi mi trebalo. Jeste li vi o tome razmišljale ili koristile s prvim djetetom?

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 23:42:36)

Sto su te draga mucnine napale, koja si ti sedmica?
Ne daj se i odmaraj, valjda bude bolje brzo. A juce si mi naumpala, ti si u Sarajevu jel' de?

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:19:26)

Aha,onda cu i ja tako lediti hranu pa da imam poslije poroda.. Nase majke.nisu blizu zato sam i pitala uglavnom one koje su same i koje nemaju nikakvu pomoc[sm=smiley36.gif]..ipak, hvala na odgovorima, sad znam da cu i ja tako.. Alli to cu.poceti tamo pred kraj, odnosno blizu.poroda pa da ne stoji bas dugoo... Bas cu morayi.izdvojiti par dana da mahsuz kuham hehhe....

A sto se tice tih platnenih pelena, jel pitas dal koristimo te umjesto pampersa????! Ako.je to.pitanje onda je.moj odgovor strogo NE... Vala mi se ne da mucit stim kad imaju.pampera il nekw druge.. Kad se sjetim maminih prica i muka koje su mucile ona i strine ne pada mi na pamet da ja prolazim kroz to [sm=smiley36.gif] to mi je zezancija po citave dane peri-susi...ma kakvi..ja ih ne bi.preporucila da sw tako.koriste...imam tih platnenih al vise za briskanje,za povoj ako treba i sl..al koristiti da beba kaki u njima nema sanse.... Ne znam ni.kako bih to koristila [sm=zmeden.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:27:24)

Merien, ja sam evo od danas 27 sedmica i puno sam povračala, pa čak i u 4 mjesecu, al sad hvala Bogu više ne povraćam, al nekad mi tako bude muka, dođe mi da sebi izazovem povraćanje, da mi bude lakše.

Bejbibi, meni je to davno predložila jedna prijateljica, često sam radila daleko od kuće, nekad sam putovala po 1,5 u jednom pravcu do posla i onda kad dođem kući ili nije mi ni do čega, a onda mi je ovo dosta pomoglo. Samo ja nemam zamrzivač, imam onu dvospratnu komoru iznad frižidera, nema tu baš dosta prostora.

A te pelene nisu one kao što su naše mame koristile, to su tretra pelene i ja ih imam i uglavnom smo ih koristili za podmetanje, brisanje, pa jedno vrijeme i za široko povijanje, ali ove su stvarno super, ne znam hoću li uspjeti sliku postavit. Sve mame koje ih koriste su prezadovoljne i hvale ih, međutim, ja se bojim da sebi ne napravim baš previše posla.

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:30:33)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0209/5yf-196502.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0209/s3j-pli-an.jpg[/img]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:32:19)

One imaju valjda i neke uloške unutra, ali ima ih općenito dosta vrsta s nekakvim nazivima, ja ne kontam šta je šta. Inače mi izgledaju baš super, medeno i mislim čak da kod njih i ne treba ono široko povijanje. Da li ono uopšte treba i sa pampersom [sm=zmeden.gif] Mi smo stavljali prva dva mjeseca, jer nam je patronažna tako rekla, pa sad ...

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:37:29)

BEJBI eto razumijes me,sama si u gradu osjećaš neku prazninu tako dođe žuta minuta sto bi rekli

Hranu neću praviti a da mi neko kuha nema ko mm će jest sendviče zna sebi napravit ako Šta hoće

Ovo za pelene fino zvuči vidjela sam po radnjama ali nekako ko će to prati onako one samo u smeće imaju sad vrećice za pampers da ne smrdi u smeću kako ili piša

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:43:00)

Vecer zenice evo i mene, bila za vikend malo kod svojih, najbolje je kod mame [sm=smiley1.gif] sammy nemoj se sikirari, samo pozitivno, blago tebi pa si blizu i ubrzo ces dobiti svoj smotuljak [sm=duda.gif] samo pozitivne misli .. Bejbibi znam par zenica koje su isto bile aame i tako su nakuhale svega i namirile se za mjesec malo prije termina, to ti je prava stvar da se jos i oko toga ne peglas, pa neka i muz malo pomogne [sm=smiley1.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (9.2.2015 0:55:42)

Saamy izvini nisam upratila, je li i tebi prva beba? :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>