RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:34:12)

ma zensko ja uvijek kaze m prave su sretnice one koje nemaju problema sa dlakicama ja se citav zivot s tim borim pokupila od oca taj muski gen jos se rano pocela brijati iz radoznalosti, nisam ni znala sta cu sebi uraditi al sta ces

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:38:01)

mala kako kod tebe danas bebica je li se vise mrdala bas sinoc citam da se bila umirila, kod nas izgleda imaju isti ritam i moja je juce cijeli dan bila mirna i ja sam se bila zabrinula a zato danas kao da se isteze osjecam pritisak na besiku ali i ispod rebara, a evo sad negdje sa strane.[sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:38:12)

Kakve su mi nige bile epilator me spasio.
Imam ih svudje po malo,neke se vide neke ne.
Mm me zna zezati jesi cupava [sm=smiley13.gif]

Oci mi se vec polahko sklapaju.
Gutte nacht tipkamo se sutra.[sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:40:28)

Suti....tek danas pred mrak se pocela javljati i evo je sada pravi gimnastiku[sm=bravo.gif]
Nisam ja jos osjetila da me gura pod rebra.Najbise odjetim ispod pupka.Kao da tu gura nogicama.
Pa generacija su moraju se folirati isto [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:41:49)

moj se ne smije ni zaliti ja sam ju jos dok smo se zabavljali naglasila sa imam sa tim problem i kad sam se depilirala epilatorom bile su se prorijedile m djutim nemam uvijek vremena presla na bic i opet zeznula stvar opet poguscale[sm=smiley13.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:44:16)

idemo na spavanje valja sutra ustati ranije ako ne bude snijega idem kod mame na cijeli dan sa malcem muz radi

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:44:38)

Moj je bio ovdje a ja u Bosninkada smo se zabavljali.
Kada dolazi ja sva izdepilirana,glatka nigdje dlacice(njegovana treba)
Kada smo se uzeli i pocele dlacice covjek dobio sok [sm=smiley36.gif]
Nije znao da imam ih,pa sam uvijek vodila racina da i dalje nema dlacica.[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 0:45:46)

Hajde i ja jedva gledam
Lahku noc[sm=smiley1.gif]

AzraB -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 8:23:08)

Jutro drage moje! Jeste se naspavale?

[sm=smiley36.gif] ko o cemu, trudnice o gospodjicama. Svima nam je dosadilo vise depilirati svaki drugi dan [sm=smiley36.gif] Kako vrijeme odmice ja svoju sve manje vidim pa vise ne znam ni kako je sredim [sm=smiley36.gif]

Sto se tice imena za bebu, mm i ja smo se iz prve slozili da to bude Esma, eh sad...ako nam se do kraja ne svidi jos koje ime [sm=smiley1.gif]

Vidim pricale ste i o tabletama, ja nista nisam pila od pocetka trudnoce osim standardnih vitamina.

bejbibi meni nekako pouzdaniji termin po uzv, nego po zadnjoj mens...Ali razlika mi je izmedju ovo dvoje 9 dana, pa ne znam bas... Kad mala odluci izaci tad je termin svakako [sm=smiley36.gif]

Danas idem da se malo osisam i dotjeram [sm=bravo.gif] jedva cekam [sm=smiley36.gif] jucer je sveki pravila rucak, danas moja mama, tako da odmaram i od kuhanja [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 9:16:30)

jutro zene, evo i ja uranila. Evo jedan prirodni recept za kasalj, mm uvjek pomogne. Kad pravite caj od secera i lijeka, nakon sto uspete mlijeko dodajte list lovora i kasiku suhe zalfije, pustite da vri 10 min, sklonite i procjedite, piju se 3 solje dnevno. uspjesno ozdravljenje. NAPOMENA ako caj piju trudnice NE stavljati zalfiju.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 9:57:14)

Jutroo zenice,jeste se naspavale :) pravo ste aktivne bile ;).....

Jooj dlake su mi najveci problem:( ko majmun sam, imam crne dlake pa sve se vide... Ma nista,brijanje svaki drugi dan i to je ti... Voskom nema sanse gospodju da sredim a jesam ispod pazuha i noge,vise noge bole nego pazuh hehe...i imam po stomaku par crnih dugackih al ih ne diram, ko ga shisha vise... Da uvijek budem glatka trebam se svakih sat cupat [sm=smiley36.gif]

Idem nesto jesti, gladna sam

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 10:04:52)

uranile naspavale kako sam kasno legla dobro sam ustala, a po obicaju glava me boli jos sam je zamotala u sal sinoc, osisat cu se na kratko zbog pranja kose [sm=smiley13.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 11:11:25)

[sm=nosecka.gif] drage kako ste mi? ja jucer isla malo u shoping, kupili smo krevetic [sm=bravo.gif] bas sam happy [sm=smiley1.gif] MERIEN i mene ti je isto ta stidna kost pocela muciti tako negdje, mozda i prije, a sada boli jos vise, samo kad vise setam ili stojim, onda boli katastrofa [sm=zmeden.gif] i krsta i ledja i stomak tezak bas se osjecam ko rastelovana poslije duze setnje [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] BEJBIBI draga jesam prvorotka pa tjese me uvijek rijecima "ma hajde sta te ima biti strah kad ne znas sta te ceka" ono kao da me utjese [sm=zmeden.gif] i meni ti ta vrelina povremeno udari u glavu, ja se bas nekad prepadnem, jos ono kad puls osjecam ubrzano ja mislim da sam ti vec jednom govorila za to, htjela sam pitati gin.je li to normalno i kad si ti rekla da se i tebi desava nekako mi je bilo lakse, jer ocito se ne desava samo meni [sm=smiley36.gif] MALA C. ne brini za bebicu nekad znaju biti mirne po cjeli dan a nekad lupkati 24h zato se ne sikiraj, meni se beba obicno razbudi kada popijem solju caja i legnem na lijevi bok tada se bas razbudi i lupka [sm=smiley36.gif]

Selzy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 11:21:36)

Sto se tice dlakica nisam imala nikad problema s tim, cak su mi pravo rijetke i bas sam imala srece, nego sada u trudnoci imam osjecaj da sam

odlakavila [sm=jezicek.gif] kazu da je normalno zbog hormona i meni je bas jetrva pricala kako je njoj stomak bio dlakav i kako je poslije poroda sve nestalo, kao da su odpale [sm=zmeden.gif] ja nemam strasno, ali s tim da nisam nikako imala, sada bas primjetim, a cim udjem u 9-ti brijat cu se svaka 2,3 dana da to drzim podbkontrolom, jer ne vidim nista a i sa ogledalom mi tesko ide pa cu se nekako snalaziti [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 11:23:41)

Aha,Selzy i meni bude nekad to s pulsom.. Ma ko da mi srce skace...a sto sw bolova tice menw svw zivo boli... Pogotovo kad malo duze stojim,kad se saginjem,kad radim sta, kad setam, ma stomak me tad razvaljuje,lesja,krsta,stidna kost,trtica sve zivo.... Imam tad osjecaj da beba bas nisko bude.... Valjda je to tako kad se blizi :)....

Sta kuhate danas??? Ja bas nemam ideje :( vjerovvatno cu neku tjesteninu to.mi najlakse..... Bas mi jw.muka vise od tog razmisljanja sta skuhati uh

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 11:24:09)

jutro zenice, evo i nas... mm kod kuce pa kasnimo... i kod mene konacno snijeg pa cu malo kasnije izaci da proset_am... sinoc sa mamom izasla na caj i kolace, bas nam bilo fino... sta cete za rucak? ja nemam pojma [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] a evo ne zna ni bejbibi... pomozite nam [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 12:51:10)

pozz zene...srecom za rucak ne mislim puno...i mm i ja mislimo i dogovaramo se i zajedno prvimo...on je vec napravio pohovane pilece filete jos prilog (krompir) i gotov rucak [sm=smiley36.gif]...sutra idemo kod njegovih tako da ni taj rucak ne moram kontati...eventualno za ponedjeljak grah...ali kako on ponedjlejkom i srijedom radi navece onda ni ne kuham..meni i maloj nesto za veceru (ona ruca u vrticu a ja na poslu)...i gotovo..bas urijetko kuham [sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 12:54:34)

Cim dodje vikend, zenice urijede postove... hehe... ni ja ne znam sta kuhati danas, hmm... al ne zamaram se, kasno smo doruckovali, pa do rucka ima vremena... Posto je cist zrak, izaci cemo malo prosetat... i popiti kaficu, caj... onako laganica vikendom [sm=smiley1.gif]

Zenice koje su u terminu, da li poduzimate sta za lakse otvaranje? Ja sam pocela prije sedam dana sa cajem - vrkuta, a od jucer i sa hurmama... pa cemo vidjeti ucinak aBd [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 12:59:26)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Cim dodje vikend, zenice urijede postove... hehe... ni ja ne znam sta kuhati danas, hmm... al ne zamaram se, kasno smo doruckovali, pa do rucka ima vremena... Posto je cist zrak, izaci cemo malo prosetat... i popiti kaficu, caj... onako laganica vikendom [sm=smiley1.gif]

Zenice koje su u terminu, da li poduzimate sta za lakse otvaranje? Ja sam pocela prije sedam dana sa cajem - vrkuta, a od jucer i sa hurmama... pa cemo vidjeti ucinak aBd [sm=smiley36.gif]

ja sam citala o tome pred prvi porod a na kraju nista od toga nisam uzimala...navodno treba i maslinovo ulje piti da beba isklizne [sm=smiley36.gif] a hurme inace ne volim...tako da...vjerovatno ni ovaj put necu nista posebno uzimati

ijaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 13:13:45)

IZVORNA PORUKA: mala curica

IZVORNA PORUKA: ijaa

ooooooooooo zene od kad mene nije bilo, muz bio tu pa uzivala...pa vam i vozacki polazem, svasta se izdesavalo....ima li kod vas snijega...kako vase[sm=duda.gif][sm=duda.gif] slusaju lupkaaju li ....ljubim vas punooo

Pa dugo ti je muz bio.[sm=bravo.gif]

Kako malena?Jeli se babi smijala?

Ti si pravo preuzela stvari u svoje ruke.Sama si s bebicom i treba ti da vozis .Nikada ne znas zasta ti moze zatrebati.

malena MasAllah svaki dan nesto novo izvodi....Vec se na galas smije...babo je naucio nosati pa se sada malo borim sa njom....mah nema mi druge moram to rijesiti, koliko muskarcu toliko i zeni je potrebno da polaze....nemam bas toliko vremena da se javim ali uzivam da citam postove....i sada malo citam o toj depilaciji i smijem se ...sjecam se dan prije sam sve obavila,, dan prije porodjaja..odrzavala kako sam god mogla, i ja dodjem sutra zaboljelo me te neke kontrakcije koje krenu ranije ona uze bic i ore nesto dole...ja sama mislim u sebi ma sta sad ores hahahhah....poslije mi nije bilo ni na kraj pameti...samo sto znam postanete ko tursticko mjesto dodju svi te gledaju dolje i cude se hahaha bar meni sporo se otvarala....sad mi je pomalo smjesno kad se sjetim ali u tom tad sam se samo molila da prodje hihih

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 13:29:17)

Nista posebno, samo hurme jedem zato sto ih volim... a danas smo punih 37. pa mozda bih jos sta trebala poceti ... [sm=smiley36.gif]

i evo mm skontao rucak... oslic+riza i brokoli+zelena salata... [sm=smiley1.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 14:18:05)

Jutrooo ili dan[sm=smiley36.gif] ooo čemu cavrljatee? ?

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 14:21:18)

Kažete nešto za lakše otvaranje na sta mislite na guzu ili na gospodicu ahaha Šta uzimate prvi put da to čujem da se nešto uzima! ??

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 15:04:11)

IZVORNA PORUKA: saamy

Kažete nešto za lakše otvaranje na sta mislite na guzu ili na gospodicu ahaha Šta uzimate prvi put da to čujem da se nešto uzima! ??

na gospodicnu mislimo [sm=smiley36.gif] pa eto, hurme, maslinovo ulje i neki caj... od svega, ja jedem hurme [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 18:28:18)

Evo i mene......Danas cijeli dan s mm hidala i tek sada dosla kuci ,mm ode s prijateljom na kafu.
Danas mi je mm kupio cizme sto sam htjela,jedne helanke i nausnice Swarovski,kaze to ti je za Valentinovo [sm=smiley36.gif]
Vidjela sam jednu narukvicu svidjela mi se,imamo neke punkte tako da cu ih iskoristiti kupiti i nju.[sm=smiley36.gif]
Jutros dok sam trazila cizme,svekijevci isli s nama,svekar suti i zeza,a svekrva nemoj te,ove su bolje,te ti nevaljaju,te mi se ne svidjaju......a ja nista kao da ne cujem
I mm joj kaze hajde prodzi tamo gledaj Boga ti,skloni se.Kada smo zavrslili i krenuli s prijazeljom na rucak kaze boli ga glava i smoren,rekoh i mene glava boli.Kaze njeva od njezinih komentara.....ja sutim.......I mene od nje. [sm=smiley1.gif]
Kucu smo ostavili u neredu....kontam sada je malo zategnem ,ne mogu vala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>