RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 18:48:31)

evo i mene .imala sam problema s prijavom a davno sam se htjela javiti. bila sam danas na depilaciji pa kud puklo da puklo.rekla sam čupaj dokle mogu trpiti.kad ne mognem prekidaj.ja sam prije išla za bikini zonu a sad sam sve. nije strašno kako sam mislila.[sm=zmeden.gif]najgori je dio na preponama i gore prema stomaku. a dole ništa nije bilo strašno.tako ako namjeravate ići samo hrabro.
a što se tiče tih sredstava za otvaranje ni ja nisam imala pojma da se pije išta.znam za vrkutu da jača matericu.i ja je pila poslije spontanog.eto

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 18:51:23)

Meni sinoć prijateljice otišle oko 22 i 30, baš smo se fino ispričale, između ostalog i o ovoj na RRu aktuelnoj temi, ko šta brije i čupka. Majko draga, jesmo mi žene nadrljale po tom pitanju, neke briju i ruke, idu na brazilsku ili čupaju brkove, pa teže nam je nego muškarcima.

Ja skoro da i nisam imala dlačica na nogama i budala ih obrijem s 13, kako neko već reče, iz radoznalosti, da bar nisam. Obrve sam prestala čupati pa eto bar tu sebi živce uštedim.

A što se tiče carskog, ja sam mislila da će mi brijati stomak, jer su mojoj rodici obrijali kada je operisala slijepo crijevo. Nisam nikad imala jake dlakice na stomaku, malo se u trudnoći javljaju ove svijetle, ali sam mislila da im je to standardna procedura. Ja sam se kod kuće pripremila, računajući da će bit prirodan, a kontam oni će stomak ako bude CR. I bio je,CR, ali skroz po dnu stomaka, uz taj dio koji je već bio sređen, tako da me nisu oni dodatno brijali, što mi je naravno bilo drago.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:22:43)

Hello zenice evo i menw :) nista bas bile aktivne, al razumijem, vikend ;)... Uzivate li?? I mi mso danas hodali malo,pa na snijeg izasli..kod nas pola metra snijega ima hehwh.. Bas je napadao a danas Bogami hladno bas, a izgleda vecwras i sutra jos hladnije[sm=zz_cold.gif] joj kad smo bili vani dok smobprema autu isli M se okliznu i udario se u celo.... Bas zaledilo strasno.. Jest mi ga bilo zaoo, zeludac mi se okrenuo,al sreca nije.nista bilo al on cim se tako malkice udari i zaplace meni se srcw lomi :( ah majka ko majka cc

Gledali neki.horor glupi i ev sad se izlezavam... A nesto sam pospana, oci mi se sklapaju a da ne pricam kako se tek dosadjujem huh...

Sprinter [sm=bravo.gif] za depilaciju,blago tebi rijesila si se.. Joj sad i ja.nesto razmisljam o tome al znam da ne smijem kakvi.... Ja nw podnoaim kad noge cupam a kamoli gospodju[sm=smiley24.gif][sm=smiley29.gif]

Mala c super, bas si se obnovila [sm=smiley1.gif] ja imam i cizama i cipela i sandala i torbi pa ne smijem to ni kupovati visw [sm=smiley36.gif] mm jadan samo svoje cizmi, pa nije feer prema njemu... A i uvijek gledam da M kupim, mi smo vec u drugi plan pali [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:23:23)

Scarlet jel tebi omiljeni film prohujalo s vihorom ko i.meni[sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:37:07)

aha, jes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

scarlett -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:39:09)

Jao bejbibi, vi kao da ste ne u drugoj državi, kod nas snijega slabo skroz, malo se travnjak bijeli, ulica mokra, poželjela sam da mi škripi pod nogama- Zima u Sarajevu po pitanju snijega baš baš slaba.

Nego, da li su ženice iz Sa, za jednu trudničku kaficu i kukanje uživo [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:45:52)

To za mazanje gospođice uljem je namazati,haha je li koja probala je li pomoglo za lakši porod? ?

Gdje nam je prodilja za ponedjeljak ??

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:46:23)

Kako bi ja bila za tu kaficu u Sarajevu.Da sam dole obavezno bi pile [sm=bravo.gif]
Ja se danas ishodala i spava mi se [sm=smiley13.gif] a rano mi jos.

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:55:45)

meni se ništa ne kupuje. neki dan hodam po tržnom centru ko stuha i nemam pojma šta bih gledala. na kraju kupim sebi jednu super majicu na sniženju svoju veličinu i kad sam je kući probala zategla me na rukama,užas. inače nositi S ali sam uzela M pa kontam može. valjda će mi moći poslije poroda. hoće li mi ruke ispuhati. udebljala sam se 14 kg.ovaj zadnji mjesec nisam ništa dobila na težini.čitala sam da je to normalno.baš ne mogu jesti velike obroke jer mi bude muka.pa valjda zato. ali sam prvih mjeseci trpala u sebe sve što bi mi došlo pod ruku.

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 19:58:14)

moja kuma kaže da je masirala međicu zadnji mjesec i da je dobro prošla na porodu. čitala sam na internetu o tome,pa sam zakljućila da je to baš gnjavaža.svaki dan po deset min.razvuci je lijevo-desno,gore,dole,....ko će to svaki dan. nek je režu.hajde zarast će.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 20:10:40)

Jasta,ova krajina skroz drugcija majke mi.. Al bas sve od mentaliteta do nekih sitnica.... No dobro...nije ovo nista kolko je tad bilo u sarajevu.. Joj shecam se heheh M bio bebaa a ja hocu kod mame pa je pozovem da se nadjemo negdje na pola puta da ga oni nosi da be bi ja skliznula[sm=smiley36.gif]...izgleda nas prati snijeg gdje god da smo hewheh....bas mi mama kaze sad da nema tamo skoro nista al je hladno... I ovdje veceras hladno brr...eh da sam u sa i ja bi na tu kaficu :(())..

Hahhaha sprinter smijesna si mi za to masiranje[sm=smiley36.gif]..

Samy pa moja prijateljica je pila i mazala se maskinovim i jos neku kremu sto joj dr rekla da ne puca i fakat nije pukla nit je sijekli...al druga trudnoca to..prvu je jesu sjekli.. Ja cu pocet hurme jesti i to maslinovo, ja volim to ulje tak da mi nije prob nikakv...

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 20:14:00)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Amanni...porodila se [sm=bravo.gif]
Tukica...porodila se[sm=bravo.gif]
Adicaa...10.02
Saamy...15.02
Marseljeza...24.02
Sprinter...24.02
Pravnica...26.02
Dianaa...28.02

Bejbibi...17.03
Selzy...24.03
Sara_mo...31.03

AzraB...03.04
Gift...03.04
Morena...15.04

Marien...13.05
Scarlet...17.05
No idea...25.05

Alman...29.06
Mala curica...30.06
Bella...06

Mybaby...03.07
Lala88...20.07
Anitaa...30.07

Rose...14.08
Mastalica...15.08
Aleah...26.08
MAM...28.8
Bebac bucko...31.08

Samy_lo...04.09

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 20:26:47)

hurme- jesu li to datule? nisam znala da su tako zdrave. sad sam tražila po internetu i vidim da su super i za vrijeme dojenja.
joj jesam pospana. noćas sam se opet probudila oko 4 i do 6 gledala film. nisam mogla zaspati. kontala o imenima.i danas cijeli dan mm i ja kontamo i kontamo....i još nismo smislili.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 20:35:11)

Da hurme.su datule...prefine su al nadji one pune, mesnate,velike.. U kutiji sto dodju, onw iranske a ne one sto su prozirnom.folijom umotane tanke, ne valjaju te...jao mislim dacu ih odmah sutra picet jest hahah vec mi voda ide na usta .. Citavu kutiju bih mogla pojest u jednom danu jamii

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 20:42:26)

hurme su super, al sto kazes bejbibi ima ih bas bezveze, budu nekakve suhe al one u kutiji su extra.... evo i mi se sad vratili, bili na kolacima sa prijateljima i njihovom princezom... snijeg pao sinoc i vec danas ga nema [sm=zmeden.gif] mi sad, smoki, banane, sokic i bit ce valjda kakav film... i ja bih pila kafice sa vama da sam u sa... [sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 21:19:38)

Kako čitam vidim sve jele neke kolače [sm=smiley36.gif] hodali ste,kuci bila posle šetnja tek sad večerali a ah gulaš mmmm

Hurme nemogu naći te velike prije kod mene mama dobije veliko pakovanje sočne ufff al debljaju hahahha mogu pojest,da se ne zaustavim [sm=jezicek.gif]

Šta radite sada,gledam film smjesna!

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 21:30:15)

Evo vala.i ja gledam.neki film al.izgleda glup... Jedem jabukovacu, nahranila.M i sad da ga uspavam a vjerovatno cu i ja zaspati bas sam nesto umorna... Kod nas baa hldno, ne mozes kucu ugrijati [sm=zmeden.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 22:08:17)

Joj ne spominite to čupanje :D Jednom sam je počupala i rekla više nikad za nikad i nikad ama baš nikad. Moja gospoja to nije podnijela najbolje[sm=smiley36.gif] Zato bic u ruke i sredim se, uzela sam ogledalo i malo tamo malo vamo. Biće još malo popravnog do porođaja, samo da me one tamo ne moraju dorađivati, ne diraj mi malu [sm=jezicek.gif]

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 22:34:08)

ma joj poslije je nezgodno kad počnu rasti.oštre,a rana boli. svrbi a ne smiješ se počešati .zato sam se ja i odlučila za dep.voskom.ja i nge već godinama nisam brijala.sredim ih epilatorom tako da sam oguglala na bol. ali epilatorom dole ne prilazim.e to je baš bolno.

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (7.2.2015 22:44:39)

u azelu imaju veliko sniženje i pravo lijepih i jeftinih stvari za bebače. ja sam neki dan kupila u čemu ću bebu iznijet iz bolnice i nemam namjeru ništa više kupovati jer mi je sestra proslijedila stvari od svoje bebe.baš se toga nakupilo. neće stići pola toga ni obući,prerast će.

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 2:05:12)

Sve ste zaspale? ??

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 10:04:37)

Hello zenice, dobro jutro :) jeste se naspavale??? Sta je ovo huce nikako aktivne..
Kod nas hladno uzas,nisam se nesto bas naspavala. Mogla bih jos :)..
Sta se danas radi i kuha??

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 11:39:32)

Uraniale jeste li se naspavale, vikend pa nigdje nikoga ja juce cijeli dan kod mame bile ma milina zato me evo danas ceka posla preko glave sutra mi malome rodjendan pa evo danas hocu malo kucu poraditi imam i veceras goste a i sutra pa mi valja i tortu praviti, [sm=smiley1.gif] a iskreno nesto nisam nimalo nagodna, prije 5 dana unaprijed planir[sm=smiley1.gif]m sta cu sve kuhati a sad ne bih nista, al cu se natjerati sve za moju dusicu dragu[sm=smiley1.gif]

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 12:12:40)

alman, moras za dusicu svoju sve srediti i pripremiti [sm=smiley1.gif]

Dobro jutro, tacnije dan,.. evo ja sam upravo zvala dr koja ce me poroditi i u utorak aBd idem kod nje na pregled i dogovor... sad me bas neka panika pomalo hvata... ja nemam posla nikakvog, jedino mi rucak problem ko i uvijek [sm=zmeden.gif] danas idemo kod mojih pa mozda i kod njih sta rucamo... to bi bilo extra [sm=smiley36.gif] veceras pozvani u goste, tako da mi sigurno nece niko dolaziti... [sm=smiley36.gif]
eto, proci ce i ova nedjelja pa ce se zenice vratiti na forum [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (8.2.2015 12:16:49)

Jutrooo od mene,zaspala oko 4 ujutro neće san,ne sviđa mi se da tako kasno idem na spavanje mjenjam noć za dan,uffff

Danas,veceri mislila sam prasu sa rizom,neka je spomenula skoro to jelo sjeti se reko mogla sam

AMANI ko će se potrudit ako ne mama,koliko god da si umorna,ljuta,nervozna,nikakva opet ćeš ti napraviti da sve bude super

Opušteno samoooo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>