RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:44:01)

na youtubu sam samo gledala klipove vezane za amniocentezu...porod ne [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:47:07)

Ocigledno da nam je i bolje da ne gledamo.[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 12:20:37)

Drage moje rr jaranice,toplo vam prepirucujem,da vi prvorotkinje koje ne znate kako sve to izgleda, da ne gledate te snimke :)) ovo vam jw jedan dobronamjeran savjet jer cete se isprepadati zive a ne mora znaciti da ce vama tako biti :) nijedna trudnoca ni.porod nisu isti a vi cete se samo.prepasti i nabijati sebi nervozu i stres a to vam stvarno u trudnoci ne treba a pogotovo pred porod..potisnitw tu znatizelju prijevremwnu jer cete za par dana.mjeseci vidjeti sta vas ceka... Zatrudnile smo i beba mora izaci kad tad a cilj nam je da trudnocu i porod sto opuatenije aBd docekamo jel tako :).... Zato vaa opet molim da ne gledate, za vase dobro :).. Jer na kraju krajeva to nije nista strasno i to je nasa priroda.. Ne bi nam Bog dao taj blagoslov nama zenama da nosimo i radjamo.djecu da ne mozemo :). Prema tome samo uzivajte. A trema pred pirod je normalna mada nema potrebe ni zato a vjerujte znat cete kad dodje vrijeme:).. Nije to porodjaj ko na filmu vrisnes triput i beba izadje hahahha... Traje satima tako da imate vremena za sve.. Pogotovo ako vam vodenjak pukne sigurno cete znati hahaha.. U tom slucaju odmah bolnica, ali ni tad drage moje se ne porodjate odmah, trebaju sati i sati.... Da boli,boli.. Samo se neke znaju kontrolisati a neke vriste i snaraju se i gube energiju i pocnu gubiti svijest.... Ja sam onako umjereno vristala a imala bolive punih 22 h bukvalno, i nije mi bilo u razmaku ovom onom bego konstantno sam ih imala cini mi se svake dvije minute od pocetka... Nista nije bilo ko u teoriji :) videnjak mi tamo pukli i na kraju ukljucili drip... A o tim instrumebtima ma becete ni pomisljat hahahha...od trenutka kad krenu bokovi molit cete Boga samo da beba izadje hahahha ;)) ja sam vristala " Vadite ga vise izmene , ne mogu ovo trpiti " hahaha..... Samo relax;)))

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 12:28:58)

Malo.je duzi post moj al.obavezno.vi prvorotkinje procitajte, vama sam pisala :))

A neka je pitala za mobitele... Mobitele ne daju zbog MRSE... Znate da u sarajevskom jezeru postoji taj prob a sumnja se i za vojnu..eh ja sam prije skoro 4 g na vojnoj radjlala. I imala sam mob u torbi i nisu bas dozvoljavali.. Al onak krisom sam koristila jer sam bila malo duze... Znam da me jedna doktorica napala jer koristim mob a imam bebu pored sebe i doji..rekla ni da preko mob, se prenose najvise bakterija pa nije ok zbog bebe...al je to sve zbog Mrse

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 12:35:22)

ma meni za mob rece samo da ga sklonim od bebine glave...radi zracenja... ja pomjerila na komodicu i to je to

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 13:16:00)

zdravo cure, uh al se nacita i sve sam zaboravila [sm=smiley36.gif], ali ovo nisam. Drage moje prvorotkinje, sto sam i sama, negledaj te porede ni na cemu i neslusaj te price sa poroda, a narocite one sa komplikovanih poroda. Niti jedna trudnoca nije ista pa tako ni porod, svi mi razlicito podnosimo bol i razlicito reagujemo u istim u sitacijama. Yasto razmislajti o necemu na sto nemozete uticati, molite Boga da vam olaksa i to je sve sto mozete. Negubite snagu na vristanje, nego slusajte savjete dr i osluskujte svoje tjelo. Ako vam dodju misli o trudnoci, a vi pustite muziku ili se pozabavite necim sto ce vam skrenuti paznju sa poroda. A sto se tice porodilista, znam za tuzlansko porodiliste jer sam iz tih krajeva da je dozvoljeno imati mobitel, a obavezno je pelene i maramice za bebu, ulosci i higenska sredstva za porodilju, sok od narandje i narandje. Ovo znam jer mi se prije mjesec porodila prijateljica na UKC-u TZ.
Nego hajmo na neke vedrije teme, micu li se bebe? Kad ste prvi put osjetili micanje bebe, meni je prva beba i osjetila sam pocetkom 15 sedmice pulsiranje na desnoj strani, i znala sam da je beba iako muz nije vjerovao, jer mi je stomak skroz mali i dalje nosam istu odjecu, ali na uzv ssmo vidjeli da su noge na desnoj i dr je potvrdio da je to pulsiranje udarci bebe, a kod Vas?

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:07:09)

Evo i mene,vratia se Sime [sm=jezicek.gif]
Lijepo i ugodno sam prosetala,kupila za kucu sitnice i svratim u jednu mebi omiljenu radnju da vidim sta ima,kupim grudnjaka i gaca.[sm=jezicek.gif]

Bejbibi,prepade me na prvi pogled od tebe ovako dug post.Nisam navikla da pises ovako duge pa zato [sm=smiley1.gif]
A sto se tice video klipova,nemam namjeru gledati bas iz tog razloga sto je to vise kao horor nego normalan porod.Iz prica znam(naslusala sam se prije) da ima i laganih i teskih.
A sve u svemu,najvaznije je da beba dodje ziva i zdrava,spremna da dodje na ovaj svijet.Majka priroda za sve se pobrinula pa i za izlazak bebe i jacinu bola koji se moze izdrzati i tako lahko zaboraviti.
Samo uz Boziju pomoc da bebica izadje i da sve bude ok,a ja....pa poslije toliko godina necu da mislim o sebi....ona je vazna.
Ovdje nezz mogu li mob da se nose u porodzajnu salu,a u sobi vjerovatno moze.Mm ce biti samnom i osjecam da ce mi njegovo prisustvo dati toliku snagu i smirenost,a da sam sam nezz .......

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:12:54)

lala i ja sam u 15-toj sesmici odjetila bebicu tj. talasanje i neko pomijeranje.Rekla sam mm on kaze nemoguce rano je,pa sam mislila mozda je zaista rano,mozda su grcevi,crijeva....ali u podsvijesti sam bila ubijedzena da je to beba.
Kada sam otisla na uz pile se razmahalo nogicama i rukicama.Kako sedmice prolaze hvala Bogu sve jasnije osjetim bebicu.
Jedva cekam,ako Bog da,25.02 kontrolu i da je vidim.Na zadnjoj kontr. okrenulo majesnu guzu i prekrstolo nogice.Lijepa moja mala guzaaaa[sm=love.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:17:53)

Hehe mala c pa pisem ja i duze postove al uvijek ima onih smajlica pa ne izgkeda ovako strasno hahah [sm=smiley36.gif]....ma samo sam htjela da vas iskrwno,od srca savjetujem za to jer nemate nista od tog glwdanja i sekiranja ;)... BOGAMI ja nisam ni razmisljalla dok bolovi nisu stigli a i to vala se istrpi, pogotovo neko ko ti ko.tolikoooo iscekuje bebicu :;)))...... Tako da samo broji dane do poroda aBd a vidjet ces da sam porod nije nista u usporedbi sa zeljom da drzis bebicu svoju [sm=smiley1.gif]....i sigurno ce ti pomoc prisystvu muza vjeruj a to je nesto najljepseeee...prelijepo iskustvo za oboje ;))... Meni je tako zao sto ovdje ne daju da prisustvuje porodu, place mi se od tuge[sm=smiley13.gif] ali nesto razmisljam,posto sami samcati, ne bi.ni.mogao prisustvovati jer ce morati biti sa M..... Sta ces....

Evo ja stavila grah u onaj pretis lonac, samo da se hairli skuha da be explodira sta [sm=jezicek.gif]....prvi put to koristim pa drzite mi fige hehhe.....

Lala ja sam kasno pocela skontati pokrete jer sam na pocetku bila naduta i imala grceve i gasove da izvinete pa nisam znala sta je sta [sm=jezicek.gif] a sad se bas vidi kad se vrti hehe

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:19:33)

IZVORNA PORUKA: mala curica

lala i ja sam u 15-toj sesmici odjetila bebicu tj. talasanje i neko pomijeranje.Rekla sam mm on kaze nemoguce rano je,pa sam mislila mozda je zaista rano,mozda su grcevi,crijeva....ali u podsvijesti sam bila ubijedzena da je to beba.
Kada sam otisla na uz pile se razmahalo nogicama i rukicama.Kako sedmice prolaze hvala Bogu sve jasnije osjetim bebicu.
Jedva cekam,ako Bog da,25.02 kontrolu i da je vidim.Na zadnjoj kontr. okrenulo majesnu guzu i prekrstolo nogice.Lijepa moja mala guzaaaa[sm=love.gif]

Mala c toliko me raduje tvoja radost i uzbudjenje da mi krenu suze Bogami [sm=smiley1.gif]...samo uzivaj draga moja ;)

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:24:04)

Bejbibi,jesi....prvo me nasmijes pa me rasplaces[sm=smiley1.gif]
Slatko si me nasmijala zanpretis lonac i da ne explodira.Ja ga nemam i nisam nikada ga koristila,a planiram uskoro kupiti.Pa ce mi biti kao lod tebe sada [sm=smiley36.gif]

A rasplaka me a tim sto se iskrenost i osjecanje osjetilo u rvom zadnjem.postu [sm=smiley1.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:35:47)

pozdrav zenice kako ste mi evo i kod nas proljetni dan a mi kod svekrve na selu pa malo isli setali po brdima, ja sam hvala Bogu dobro nista me vise ne boli stomak i evo sad kad sam legla bebi pocela igrati u stomaku bas lijepo gurka[sm=smiley36.gif]
bejbibi ja stalno koristim preti lonac za grah posebno i bosaanski lonac i gulas to mi je najsladje iz pretisa[sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:46:46)

moj maleni evo sad stavio rukicu na stoma i osjeti bebicu joj da ga vidite kako je sretan evo donosi autice i voza po stomaku igra se sa bebicom [sm=smiley36.gif] sva sam se raznjezila kad ga vidim kako ljubi i grli stomak [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:53:32)

Mala.c pa i ti si mene rasplakala onim postom o kontroki i iskreno sam napisala da me tvoja radost raduje i uzbudjuje Bogami...zelim ti najbolje i do kraja bez problema da izneses trudnocu i sto laksi porod aBd, i zdravu bebicu :))))) svima to zelim od srca!!!!

Alman tvoj mali je dobar hehw..moj M je bio jako ljubomoran na pocetku,stalno htio udarati pupu ali kako vrijemw odmice sve vise prihvaca ideju o sestri hehwh... Pa sto kazes tako igra se sa stomakom pa ljubi hahhaa... Al i ja se trudim da ga priblizim pa kazem kako ce cura kakiti u pelene i plakat ce a on se valja od smijeha..... Dusa moja,mene najvise strah da ga nesvjeano ne odbacim.. Ono da necu imati vremena za njega :(((.. Samo molim Boga za strpljenje i neizmjernu ljubav prema njima.... Beba scakako za picetak ne zna nista ma mi je bitno da se M tad pisvetim al valjda cu stic sve aBd

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:55:45)

A sto se lonca tice, evo nekako napreduje hahaha [sm=jezicek.gif] zasad smo ok [sm=smiley36.gif].....ma ovi lonci su najbolji, grah bude gotov za sat vremena... Nadam se da je tajna u loncu i da ce mi ispast ko mamin grah [sm=smiley36.gif] a ako ne ispadbe eh onda bacam lonac, ipak da je do mene hahahhaha

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:56:48)

Il da sebe bacim [sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif] reci cu mm da me moze slobodno zamjeniti hahahha[sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 14:58:42)

Ej zene a jel vi znate pravu pitu napraviti??? Mislim da same pravite tijesto il koristite gotove jufke??? E ja ne znam jufke pravit zato kupujem, al sam se ipak udala [sm=jezicek.gif]
Znate da kazu ako ne znam pitu pravit nisi za udaju hahhaha
Malo sale ;)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:03:56)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Ej zene a jel vi znate pravu pitu napraviti??? Mislim da same pravite tijesto il koristite gotove jufke??? E ja ne znam jufke pravit zato kupujem, al sam se ipak udala [sm=jezicek.gif]
Malo sale ;)

i ja kupujem jufke i samo slagane pite pravim [sm=smiley36.gif]

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:04:10)

znam ja i piti napraviti al najvise volim da mi svekrva kad dodjemo njima zakuha ipak je ona iskusnija i kad ona zakuha razvuce mi se pravu ja je zovem dunim pita [sm=smiley36.gif]uvijek dvije velike tepsije mi ispadnu mada kod mene se zna desiti po neka grudica brasna kad zakuhajem

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:06:13)

bejbibi sto se tice pite, ja znam [sm=bravo.gif] da se pohvalim [sm=smiley1.gif]

i meni je prva beba, ne razmisljam o porodu uopste (iako sam 37 sedmica), zivim od danas do sutra pa kako bude... a radujem se jer sutra krecem na vjezbe za trudnice a vidim pisete da su korisne... pa eto bas se radujem [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:07:26)

IZVORNA PORUKA: alman

znam ja i piti napraviti al najvise volim da mi svekrva kad dodjemo njima zakuha ipak je ona iskusnija i kad ona zakuha razvuce mi se pravu ja je zovem dunim pita [sm=smiley36.gif]uvijek dvije velike tepsije mi ispadnu mada kod mene se zna desiti po neka grudica brasna kad zakuhajem

volim i ja kad sveki pravi pitu---jufka preko poda se razvuce ... amoja mama je ispala iy fola...i nema yivaca vise ya to...i ona sad kupuje gotovu...kaze zaboravila razvijati

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:07:35)

moj maleni ima dvije godine kako nam govori rodete mi bracu ili seku jedno vrijeme je govorio hoce obadvoje odmah i kad sam mu rekla da ce dobiti bebu tako je sretan i sad za sad ne pokazuje ljubomoru koje ce sigurno biti, i svejedno mu je sta je kaze ako bude seka ponovo ces mi roditi bracu [sm=smiley36.gif] sad nasao iz kindera neka vila figurica i to donese kaze ako je seka da se s tim igra, dusa mamina mala,
i on je spreman sve mi pomagati oko bebe samo kaze necu nositi pelenu kad se ukaki bas je gadljiv[sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:08:58)

IZVORNA PORUKA: Dianaa

bejbibi sto se tice pite, ja znam [sm=bravo.gif] da se pohvalim [sm=smiley1.gif]

i meni je prva beba, ne razmisljam o porodu uopste (iako sam 37 sedmica), zivim od danas do sutra pa kako bude... a radujem se jer sutra krecem na vjezbe za trudnice a vidim pisete da su korisne... pa eto bas se radujem [sm=smiley1.gif]

super ce ti to biti, iskoristi maksimalno [sm=smiley1.gif]

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:26:29)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Malo sale ;)

Ja nikada u zivotu nisam pitu napravila od gotovih jufki.Nista dok ja svojom rukom ne potkuham.
Pa sta da kazem......sveki me zna nazvati da napravim pitu ona ce sve donijeti....a mama me naicila da pravim kada sam bila 8-mi razred osnovne.
Probala sam pitu s gotovim jufama kod prijateljice i ne smeka mi nikako.Sve je stvar navike.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 15:46:37)

nikad nisam napravila pitu od gotovih jufki, osim pite od jabuka, ona je bolja od gotovih. A pitu kuham minimalno 2 puta sedmicno, jer muz voli pite. A kod svekrve obavezno pravim maslenjake, uzivam razvlaciti tjesti i kad mi je mrsko kuhati ja pitu napravim, najlekse mi i najbrze, a naucila sam je kuhati sa 17godina, i sad mama kaze da je moja bolja od njene, super kuham pite, i uvjek ih ja kuham i kod svekrve jer svekrva kaze da je moja pita super. I nije tesko, ko nezna obavezno nek proba nece vise nikad kupiti jufku.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>