lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 13:16:00)
|
zdravo cure, uh al se nacita i sve sam zaboravila [sm=smiley36.gif], ali ovo nisam. Drage moje prvorotkinje, sto sam i sama, negledaj te porede ni na cemu i neslusaj te price sa poroda, a narocite one sa komplikovanih poroda. Niti jedna trudnoca nije ista pa tako ni porod, svi mi razlicito podnosimo bol i razlicito reagujemo u istim u sitacijama. Yasto razmislajti o necemu na sto nemozete uticati, molite Boga da vam olaksa i to je sve sto mozete. Negubite snagu na vristanje, nego slusajte savjete dr i osluskujte svoje tjelo. Ako vam dodju misli o trudnoci, a vi pustite muziku ili se pozabavite necim sto ce vam skrenuti paznju sa poroda. A sto se tice porodilista, znam za tuzlansko porodiliste jer sam iz tih krajeva da je dozvoljeno imati mobitel, a obavezno je pelene i maramice za bebu, ulosci i higenska sredstva za porodilju, sok od narandje i narandje. Ovo znam jer mi se prije mjesec porodila prijateljica na UKC-u TZ. Nego hajmo na neke vedrije teme, micu li se bebe? Kad ste prvi put osjetili micanje bebe, meni je prva beba i osjetila sam pocetkom 15 sedmice pulsiranje na desnoj strani, i znala sam da je beba iako muz nije vjerovao, jer mi je stomak skroz mali i dalje nosam istu odjecu, ali na uzv ssmo vidjeli da su noge na desnoj i dr je potvrdio da je to pulsiranje udarci bebe, a kod Vas?
|
|
|
|