RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 16:10:48)

lala jeste i meni najlakse jelo.Mislim komplet jelo,ne moram razlisljati o dodacima kao npr. riza,moram nesto iz nju,pire,sampinjoni,pil file.......
A pita je komplet jelo,sama za sebe,salata i to je to.
Nije ni nikada tesko napraviti ako treba i u pola moci ustati i praviti pitu.Uzivam u kuhanju.
A isto tako moras shvatiti da neke zene bemaju volje da razvijaju i prljaju kucu brasnom(s obzirom da nisu iskusne) a ima i onih kojima jednostavno ne ide od ruke.
Ja sam tako hljeb pravila i nikako da mi uspije.Sve uradim kako treba,pred mamom,svekrvom ,govore mi kako samo da ja svojom rukom uradim,ali nece.Nezz ni sama koliko sam tako brasna bacila,uceci se.Tek u 22 godini mi sasvim slucajno uspjelo i od tada uvijek mi uspije.Imam obicaj reci da smlatim kako bilo ispast ce mi dobar hljeb.

alman -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 16:23:52)

joj da ste vidjele moj prvi hljeb prije udaje nisak ga nikad pravila a ni mama zena radi i ne treba im puno hljeba tako da uvijek kupuje, a svekrva opet stalno kuha hljeb hajd reko da i ja probam al ja nisam nikog pitaka kako cu joj ja sam njeg osolila toliko a valjda nisam puno germe stavila il joj so nije dala da nadodje to kad se ispetlo mogla sam covjeku glavu razbit koliko je bio tvrd, i poslije nisam mozda ni godinu pravila a sad mi je masAllah predobar jos ja mjesam bijelo, inegralno, jecmeno, razevo i jos dodam lan i susam, ma predobar a i zdraviji

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 16:35:45)

Zenice,sada na fb prijateljica stavila komentar na rodzendanske slike nelog doktora s trudnicama.(trudnice su mi privukle paznju)
Svoj rodzendan proslavio uz nase Sarajevske trudnice.Divne slikee.Ime mu je Sanjin Dekovic,radi na Jezeru i kod Vilsonovog set_alista neka mala klinika za ginekologiju i plasticnu hirurgiju,ako sam dobro skontala.Nikada do sada nisam cula za tog doktora,po slikama vidim da je radio na Kosevu zajedno s mojim bivsim ginekologom dr.Murtezic(meni divan dok.) .Citajuci njegovi historiju pocetka studiranja do povetka rada na klinici,samo.pohvale .Zene ,majke,trudnice samo mu pisu koliko je divan covjek.i dr.
Jeste li ikada cule za njega?
Bas me fascinirala biografija i radno iskustvo.[sm=smiley1.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 16:50:12)

Cao curke moje, pravicu rižu sa piletinom i povrćem sad napravih sok za imunitet sa voćem i povrćem pa sokovnik opravdano dok se nije škodilo na njemu

Opet moja dosadna zaova šalje mi poruku Šta treba uzimati da beba nema grčeve, reko hvala meni nije do toga nego mislim na porod grčeve to možda ne bude

Je li koja od vas išla na tečaj za porodilje da malo objasni kakve su to vježbe kako disat nemam kad ići malo je kasno za to bliži mi se

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 16:58:53)

Evo menw zenice, papali i sad se izlezavamo hahah... Jos malo pa na kontrolu aBd.. Hvata me neka trema hihi...
Grah je super ispao jamii...ipak je tajna u loncu hehhe... Ali mi je jaaako mali.lonac pa sam nasula u serpu i dosala jos vode i zaprsku napravila.. Ma super...

A jifke ne znam razvijati,doduse nisan nikad ni probala mozda bi i znala al meni to prekomlikovano izgleda kad vidim sveki kako pravi.... Dok moja mama drugcije pravi pite.. Tako da tek kad sam se udala vidjela kako sveki razvlaci... Ma meni je ok i sa kupljebim jufkama [sm=jezicek.gif]....

Mala c ja nisam cula za tog doktora, doduse slabo znam i tw doktore ostale po bolnicama, samo za nekw.cula..

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 17:09:33)

Sretno na kontroli i javi nam kako cura napreduje[sm=smiley1.gif]

Nisam ni ja,ali vidim da je radni kolega sa dr.Murtezic i dr.Bukvic,a obojicu znam.
Imala sam svog privatnog ginekologa kod kojeg sam isla aki od jesne clanice aa rr saznam da je zatvorui ordinaciju(stariji covjek).Pa bi voljela da nadjem dobrog ginekologa da mogu kada sam u Bosni otici,a ne da trazim i cekam termine.Ako cu traziti dok bolje mi je ovdje sve na gotovo zavrsiti i krenuti.Ali opet za ne daj Boze da znam kome cu se obratiti i da je strucan.

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 19:17:46)

Evo mene zenice... Uh bas sam se iznervirala sad kad sam dosla i vidjela sta je pogrijesio... Uglavnom sve ok kaze al jooooj on to sve brzinski radi i ne posvjecuje se kako treba [sm=smiley13.gif]....uglavnom zeznuo mi zadnju mens i umjesto 08 napisao 18 i to automatski valjda mjenja datum poroda pa umjesto 17 ispalo 27 [sm=smiley29.gif]...onda mi je napisao da je gastacijska dob 32 plus 6 a po mojim racunicama tj po mens je 34 plus 2... Mislim da je ipak trebao racunat 33 sedmice[sm=zmeden.gif]...to po ultrzv... I okto.odstupanje ali cura je mashalla 2258 gr sto odgovara 34 sedmice ....

Eh sad obim glave je 81,4 mm to je BPD ... Trbusna supljina je 286,2 mm to je ono FAC
Asta je FL? To je 67,9 mm

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 19:21:37)

Odo se kupati da se malo opystim bas sam se nesto iznerviala[sm=smiley13.gif]

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 19:48:30)

Draga bejbibi, ne nerviraj se, takvi su doktori, bahati, pogotovo drzavni, gdje ides? Na stranu sve, nek su beba i mama dobro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] a ostalo ce doci na svoje.
Bas ste se raspisale drage trudnice i sve sam uredno procitala i ukratko da prokomentarisem ali prvo Rose:
stalno pricas kako ces se morati rijesiti tog kamiona stvari za djevojcice pa evo mene da se dogovorimo! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Za Dekovica sam cula sve najbolje a kako je mene taj covjek skinuo sa dnevnog reda kad sam se htjela naruciti na GAK uzas jedan- nema on vremena, dodji mjesec pred porod ili idi kod nekog od kolega a mozes mi doci jedino privatno, pregled je toliko i toliko, tu i tu. Ma meni dosta.
Kad smo kod pite i graha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] grah mi je sad moj najbolji (valjda sam narcis) a i muzu a sa pretisom sam toliko dobra da je muz jednom prilikom rekao (i to pred mojom mamom i njenom kolegicom) kako ne kuham ja vec pretis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] pitu ne pravim i ne pokusavam jer je muz djabeticar i ne smije je cesto a za to rijetko svekrva je vise nego maher a hljeb crni bogami pece kucni pekac, moderna domacica hahaha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] I jos jedna tema, nisam radjala ali sam imala missed ab i spontani pobacaj izazivan tabletama nakon progesterona koji je ucvrstio maternicu, 7 dana agonije, bolova i izbacivanja ploda u kuci, mislila sam da ni trudna vise necu smjeti ostati a zacudo nije me strah poroda, uopce ne razmisljam...doduse, tek sam 6. mj. i imam se kad prepadati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 19:59:33)

Marien.,idem privatno pa i ocekujem od njega da mi se 100% posveti al jok... Ko kad ob naruci deset zena u 18 h i sce to brzinski radi...

A napisao je jos da je straga, pa jel to znaci da cu morati na cr [sm=zmeden.gif] iskreno se nadam da necu, radije bi prirodno aBd....
U plusu sam 3,5 kg [sm=smiley36.gif] sto znaci imam 74,5..briga me... Jedva sam se popela na onu stolicu ginekolosku[sm=smiley36.gif] pritisak skolski

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 20:05:03)

Pa koliko si se udebljala draga, pa ti bas nemas puno kila??? Slazem se, za privatnika jos veca sramota za takve propuste mada ni ovim drzavnim ne bi trebalo opravdavati.

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 20:15:44)

Bejbibi,vjerujem da si se iznervirala,jos privatnik.Bitno je da je sve ok.

Ja sam sada pojela tri palacinka i evo muka mi hocu da povratim.....tesko mi palo na zeludac evo boli me [sm=hudicek1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 20:35:21)

IZVORNA PORUKA: Marien

Pa koliko si se udebljala draga, pa ti bas nemas puno kila??? Slazem se, za privatnika jos veca sramota za takve propuste mada ni ovim drzavnim ne bi trebalo opravdavati.

Ma jesam hahha.. Obzirom da saam 162 visoka ovo je previse al kazu ne primjeti se hehe... Ma briga me

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 20:35:54)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Bejbibi,vjerujem da si se iznervirala,jos privatnik.Bitno je da je sve ok.

Ja sam sada pojela tri palacinka i evo muka mi hocu da povratim.....tesko mi palo na zeludac evo boli me [sm=hudicek1.gif]

Popij malo hladnog mlijeka mozda ti pomogne

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:05:59)

Šta radite ???

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:10:26)

IZVORNA PORUKA: mala curica

Zenice,sada na fb prijateljica stavila komentar na rodzendanske slike nelog doktora s trudnicama.(trudnice su mi privukle paznju)
Svoj rodzendan proslavio uz nase Sarajevske trudnice.Divne slikee.Ime mu je Sanjin Dekovic,radi na Jezeru i kod Vilsonovog set_alista neka mala klinika za ginekologiju i plasticnu hirurgiju,ako sam dobro skontala.Nikada do sada nisam cula za tog doktora,po slikama vidim da je radio na Kosevu zajedno s mojim bivsim ginekologom dr.Murtezic(meni divan dok.) .Citajuci njegovi historiju pocetka studiranja do povetka rada na klinici,samo.pohvale .Zene ,majke,trudnice samo mu pisu koliko je divan covjek.i dr.
Jeste li ikada cule za njega?
Bas me fascinirala biografija i radno iskustvo.[sm=smiley1.gif]

cula nego sta...na gak bi isla njemu na kontrole..AKO BUDE GAK :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:12:04)

IZVORNA PORUKA: saamy

Cao curke moje, pravicu rižu sa piletinom i povrćem sad napravih sok za imunitet sa voćem i povrćem pa sokovnik opravdano dok se nije škodilo na njemu

Opet moja dosadna zaova šalje mi poruku Šta treba uzimati da beba nema grčeve, reko hvala meni nije do toga nego mislim na porod grčeve to možda ne bude

Je li koja od vas išla na tečaj za porodilje da malo objasni kakve su to vježbe kako disat nemam kad ići malo je kasno za to bliži mi se

evo pa se edukuj

https://www.youtube.com/results?search_query=vezbe+disanja+za+porodjaj

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:15:00)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Evo mene zenice... Uh bas sam se iznervirala sad kad sam dosla i vidjela sta je pogrijesio... Uglavnom sve ok kaze al jooooj on to sve brzinski radi i ne posvjecuje se kako treba [sm=smiley13.gif]....uglavnom zeznuo mi zadnju mens i umjesto 08 napisao 18 i to automatski valjda mjenja datum poroda pa umjesto 17 ispalo 27 [sm=smiley29.gif]...onda mi je napisao da je gastacijska dob 32 plus 6 a po mojim racunicama tj po mens je 34 plus 2... Mislim da je ipak trebao racunat 33 sedmice[sm=zmeden.gif]...to po ultrzv... I okto.odstupanje ali cura je mashalla 2258 gr sto odgovara 34 sedmice ....

Eh sad obim glave je 81,4 mm to je BPD ... Trbusna supljina je 286,2 mm to je ono FAC
Asta je FL? To je 67,9 mm

koliko se sjecam fl je butna kodt od koljrna do kuka tko mjeri duzinu bebe i uz ostale mjere racuna tezinu

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:15:17)

Bejbibi, nek je sve ok...a nemoj se nervirati zbog dr...svi su oni takvi...ja sam ovu svoju izabrala bas zato sto ima strpljenja i detaljna je, ali su je zato izabrale i milion ostalih pa zato uvijek cekam na pregled po nekoliko sati...FL ti je duzina bedrene kosti...fino je cura tvoja narasla, masala!
Ja se danas smorila...pekla neko meso i posebno krompir...sta cu kad mi je guza zinula da prostite...prala kosu...dogulila jucerasnje ostatke onako naslijepo...peglala sta cu obuci sutra, da imam sta izguzvati u cekaonici...
Joj...ja volim pravu pitu tj. kad zamijesim ali nisam sto godina pravila...kad sam imala cudno radno vrijeme ...samo od kupovnih jufki na brzinu...a i hljeb domaci obozavam...mada nista to nisam jela zbog secera dugo...sad kad jedem moram mirovati...

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:16:17)

BEJBIBE bas si mi smjesna "ma briga me "[sm=smiley36.gif] šuti ja sam se udebljala 20 kg al kako kažeš ne primjećuje se ahahah

Neka si se istusirala, mene isto opusti tusiranje sto rekoše zenice neka ste vas dvije dobro ne misli o doktoru ja sam zamjenika svog,isto me tako iznervirao začas nešto završi, ama reko ja tebe plaćam za svoje pare ću nac ko ima strpljenja Boga mi tako i bilo sad ovaj je super,zezamo se bas me opusti

Kako ova trudnoca brzo prode, sve u nekom čekanju kontrola razmišljanja začas je vi mislite tako

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:16:58)

Draga bejbibi, ne nerviraj se, takvi su doktori, bahati, pogotovo drzavni, gdje ides? Na stranu sve, nek su beba i mama dobro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] a ostalo ce doci na svoje.
Bas ste se raspisale drage trudnice i sve sam uredno procitala i ukratko da prokomentarisem ali prvo Rose:
stalno pricas kako ces se morati rijesiti tog kamiona stvari za djevojcice pa evo mene da se dogovorimo! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Za Dekovica sam cula sve najbolje a kako je mene taj covjek skinuo sa dnevnog reda kad sam se htjela naruciti na GAK uzas jedan- nema on vremena, dodji mjesec pred porod ili idi kod nekog od kolega a mozes mi doci jedino privatno, pregled je toliko i toliko, tu i tu. Ma meni dosta.
Kad smo kod pite i graha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] grah mi je sad moj najbolji (valjda sam narcis) a i muzu a sa pretisom sam toliko dobra da je muz jednom prilikom rekao (i to pred mojom mamom i njenom kolegicom) kako ne kuham ja vec pretis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] pitu ne pravim i ne pokusavam jer je muz djabeticar i ne smije je cesto a za to rijetko svekrva je vise nego maher a hljeb crni bogami pece kucni pekac, moderna domacica hahaha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] I jos jedna tema, nisam radjala ali sam imala missed ab i spontani pobacaj izazivan tabletama nakon progesterona koji je ucvrstio maternicu, 7 dana agonije, bolova i izbacivanja ploda u kuci, mislila sam da ni trudna vise necu smjeti ostati a zacudo nije me strah poroda, uopce ne razmisljam...doduse, tek sam 6. mj. i imam se kad prepadati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

heh jos se nista ne zna kojeg je spola beba [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:18:43)

Marien.,idem privatno pa i ocekujem od njega da mi se 100% posveti al jok... Ko kad ob naruci deset zena u 18 h i sce to brzinski radi...

A napisao je jos da je straga, pa jel to znaci da cu morati na cr [sm=zmeden.gif] iskreno se nadam da necu, radije bi prirodno aBd....
U plusu sam 3,5 kg [sm=smiley36.gif] sto znaci imam 74,5..briga me... Jedva sam se popela na onu stolicu ginekolosku[sm=smiley36.gif] pritisak skolski

posteljica straga znaci da je na zidu materice uz ledja ...ako na nalazu pise prednjaci glava znaci da se beba okrenula u polozaj za prirodni porod

Dianaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 21:39:09)

IZVORNA PORUKA: saamy

ja krecem sutra u pola 2 pa cu prenijeti svoja iskustva...a odakle si saamy??

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 23:07:47)

Super sretno pa javi kako je bilo, u kojem dijelu tz si ti? živim u hladniji ostale curke zaspale nema vas! !!

Marien -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (4.2.2015 0:50:22)

Ma jesam hahha.. Obzirom da saam 162 visoka ovo je previse al kazu ne primjeti se hehe... Ma briga me

Draga moja, ja 165 visoka a vec imam 73 u 26 sedmici i bogami ja se sama sebi ne cinim uopce velika [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a gdje sam ja gdje ti sa terminom, pa ti stvarno nemas na sta da se zalis, to je suuuuuuuuper!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>