RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Aleah -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:40:05)

Super si! Obraduj je poslije kontrole, bas ces se osevapiti[sm=smiley1.gif]
Ja sam isto kobtala nista ne govoriti dok se bas ne bude vidjelo, jer sam prosle godone izgubila jednu bebu u 5 mjesecu iz nepoznatih razloga[sm=zmeden.gif], pa sam isto mislila da,je ne sekiram, ali nisam mogla izdrzati,a svakako bi kazem odmah skonzala, jer sam cudna, ne pijem kafu, ne pusim, povracam,,mislilm.,jasno ko dan[sm=smiley36.gif]

ABd cemo mi to izgurati..odmaraj, ne dizi dijete, razmazi se malo komotno ,,tako sqm i ja sebi priustila ovaj put i aBd ce sve biti dobro[sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:41:11)

IZVORNA PORUKA: Aleah

Bejbibi, uzmi Biokap delicato farbu, nju mislim da samo mozes u apoteci kupiti..navodno da nema ama bas ni kedan stetni sastojak,,poatohi biokap nesto isto bez amonijaka, a postoji i oba delicato i bez svih ostalih cudesa,,navidno 100 % biljna, linija za trudnoce. Ja se aBd planiram farbati za desetak dana..[sm=smiley1.gif]

Aha ok hvala ti...vidjecu sta cu jer se ja inace ne farbam, jednom sam se samo i to iz znatizelje.. A nemam potrebe hB jos hehe....al sam htjela pramenove malo svjetlije od moje boje, cisto da budem malo sarena[sm=smiley36.gif]... Cini mi se da ste pisale da mogu pramenovi[sm=zmeden.gif]

saamy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:41:33)

ROSE hvala ti pisat cu za ove će piće, aaa pila sam ovdje čajeve neke,prasak sto se razmuti u vodi al ništa ne pomaže [sm=zmeden.gif]
Ee tako nemam ni ja nikoga da mogu dobit za bebu,muž ima familije,al oni to sve sa liste po nesto,ja nemam nikoga samo će mi mama doc kad se porodim to je to

Pozelila sam graha nikako mi ne ispadne kom kad umene mama napravi,kupim gotovi al nije to to

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:42:08)

Super si! Obraduj je poslije kontrole, bas ces se osevapiti[sm=smiley1.gif]
Ja sam isto kobtala nista ne govoriti dok se bas ne bude vidjelo, jer sam prosle godone izgubila jednu bebu u 5 mjesecu iz nepoznatih razloga[sm=zmeden.gif], pa sam isto mislila da,je ne sekiram, ali nisam mogla izdrzati,a svakako bi kazem odmah skonzala, jer sam cudna, ne pijem kafu, ne pusim, povracam,,mislilm.,jasno ko dan[sm=smiley36.gif]

ABd cemo mi to izgurati..odmaraj, ne dizi dijete, razmazi se malo komotno ,,tako sqm i ja sebi priustila ovaj put i aBd ce sve biti dobro[sm=bravo.gif]

bas mi je zao zbog gubitka...5 mjesec je vec formirana beba,,,nadam se da cemo sve izgurati do kraja i bez problema [sm=smiley1.gif]

Aleah -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:43:31)

IZVORNA PORUKA: bejbibi

Bejbibi, uzmi Biokap delicato farbu, nju mislim da samo mozes u apoteci kupiti..navodno da nema ama bas ni kedan stetni sastojak,,poatohi biokap nesto isto bez amonijaka, a postoji i oba delicato i bez svih ostalih cudesa,,navidno 100 % biljna, linija za trudnoce. Ja se aBd planiram farbati za desetak dana..[sm=smiley1.gif]

Aha ok hvala ti...vidjecu sta cu jer se ja inace ne farbam, jednom sam se samo i to iz znatizelje.. A nemam potrebe hB jos hehe....al sam htjela pramenove malo svjetlije od moje boje, cisto da budem malo sarena[sm=smiley36.gif]... Cini mi se da ste pisale da mogu pramenovi[sm=zmeden.gif]

Nema na,cemu,,i ja sam je po prvi put kupila, eno je u ladici, ceka make over[sm=smiley36.gif]
A beli cu zadati preko nje i ja koji pramenak, komotno[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:43:47)

Saamy ni meni ne ispadne ko u moje mame ne samo grah nego i sve ostalo[sm=smiley36.gif]...mislim da nam fali prakse hehe,ili jednostavno mamina hrana je najbolja[sm=smiley27.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:44:31)

IZVORNA PORUKA: saamy

ROSE hvala ti pisat cu za ove će piće, aaa pila sam ovdje čajeve neke,prasak sto se razmuti u vodi al ništa ne pomaže [sm=zmeden.gif]
Ee tako nemam ni ja nikoga da mogu dobit za bebu,muž ima familije,al oni to sve sa liste po nesto,ja nemam nikoga samo će mi mama doc kad se porodim to je to

Pozelila sam graha nikako mi ne ispadne kom kad umene mama napravi,kupim gotovi al nije to to

ma imat ces dovoljno, male bebe se ne prljaju cesto pa ne moras puno ni kupovati, moja je znala biti u istom bodiju 2-3 dana, samo leze i nemaju se gdje ni isprljati...e sad ako prodje kroz pelenu, to je druga stvar [sm=smiley36.gif] [sm=smiley1.gif]...ja sam s malom pretjerala...ima kamion stvari sto bebecih sto curskih...ako bude djecak sada, valja se toga rjesavati [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:45:47)

Ma drage moje samo opusteno i bice dobro aBd :;))....

Aleah -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:49:16)

ABd! samo pozitivno, i tako se jedino moze i mora[sm=bravo.gif]

no idea -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 9:58:31)

Aaaaa...opet me rr ne voli...stalno me izbacuje....Dobro jutro! Ja sinoc otisla na spavanje bas rano sa mm jer je bio umoran...ustajala na wc dva puta i tek sad pravo ustala...sva se ukocila lezeci...
Aleah nazalost nisam ni blizu Sa pa da uzmem tu Lushovu kanu....ma uskoro cu imati prirodne pramenove...od sijedih ali i to je za ljude...
Bejbibi sretno danas na kontroli!
Joj....moram skontati nesto brzinski za rucak...a nista mi se ne jede...valjda od neke nervoze...ko ce znati od cega...

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 10:00:36)

ja se nisam htjela farbati u trudnoci, ni nokte lakirati a koristila samo alverde kozmetiku... izvukla sam pramenove 7 dana pred termin...sad kad skontam, peglancija je to od nekoliko sati, moze i bez toga ovaj put [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 10:05:42)

Jutro loptice moje,eh kad vas citam da vec imate iskustvo s prvom bebom zavidim vam,mene vec uveliko fata panika kako cu s bebom,kako dojiti,sta kupiti prvo za bebu,ma nekih mali milion pitanja,al panika uglavnom ogromna[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 10:10:42)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro loptice moje,eh kad vas citam da vec imate iskustvo s prvom bebom zavidim vam,mene vec uveliko fata panika kako cu s bebom,kako dojiti,sta kupiti prvo za bebu,ma nekih mali milion pitanja,al panika uglavnom ogromna[sm=smiley36.gif]

ja sam bila skulirana do momenta kad sam je rodila i kad mi je dadose u ruke...i odjednom sta ja da radim s tobom sada,,treba te hraniti, presvlaciti...kako cu [sm=smiley36.gif]

meni su jako pomogle vjezbe za trudnice da budem mirna, odradim disanje na porodu i da ne vristim i kasnije da njegujem bebu...jako puno savjeta, objasnjenja, kako pupak, kako pelenska regija, kupanje...ma mnogo mi je koristilo...startala u 25-oj sedmici isla do 41-e [sm=smiley36.gif] ovaj put cu preskociti jer necu stici [sm=smiley1.gif]

na rr imas listu sta ti treba za bebu...ako irovim stavim link ovdje, ja sam se tom listom vodila

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 10:12:33)

evo ako niste ranije vidjele

http://www.ringeraja.ba/forum/Za_bebu_i_mamu%25%25%25/m_14495/tm.htm

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 10:15:45)

Neznam jel mi gore ili bolje sto sam se svega nagledala u porodjajnim salama,jer sam zavrsila skolu za babice al nazalost ne bavim se time,mada to nije ni slicno kao kada imas svoju bebicu kojoj treba briga po 24h,e moje zene kad se sjetim tog perioda one jadne zenice vriste,skacu,kidaju infuzije,i nakon pola sata vidis placu od srece eh sta sam puta zaplakala s njima,a ako nadjes link postavi [sm=smiley1.gif]valjda mi sta pomogne

bejbibi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 10:25:42)

MAM draga pa ne brinni, sve to ide prirodno vjeruj ;) eto jos znas sta treba, radila si to... Ne sekiraj se, mi smo zene prirodno nadarene za brigu hehe...punoo ljubavii i strpljenja samo... Meni je malo kriticno bilo kupanje samo, ali sreca mama mi je bila blizu pa je dolazila svaki dan da kupa M, i tako jedno dvije sedmice.. Onda sam vjeruj znala i sama da ga kupam bez mm :)) a dojenje, joooj kad se sjetim... Odmah je dusa moja znao da uzme memu :)))) od prvog dana.. Halapljiv bio[sm=smiley36.gif] a sad nece nista da jede hehe..... A kako je to sve slatko :) pogotovo prvo dijete.....i da kazem jos da nista prethodno nisam citala nit znala,apsolutno nista

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:02:24)

MAM stavila sam link gore

a posto si babica, da znas da ipak ne moraju sve porodilje da vriste i kidaju infuzije...ja nisam... meni su kako rekoh vjezbe pomogle

sto se tice kupanja meni je svekrva bila tu u pocetku i pomagala...kako je moja S uyasno vristla kad se kupa ja sam je kupala svaki 2-3 dan, svakako je bio decembar, bebe nisu prljave pa nemoj da se stresiras ako je jedno vece ne okupas...kod nas nije palilo ono s rutinom kupanje-spavanje...ona bi se cesto razbudila od kupanja

za dojenje imas na rr ove savjetnice i teme posvecene dojenju, iscitaj...ja sam svoju S dojila 6 mjeseci uz dohranu a i to je uspjeh s obzirom da sam se morala vratiti na posao kad joj je bilo 3,5 mjeseca.-..ne brini, bit ce to sve ok, s bebom se radja i majka [sm=smiley1.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:07:26)

Pozdrav rr prijateljice [sm=smiley1.gif]
I meni je prva beba... al meni nije na umu briga oko bebe, sad mi samo porod u glavi... hehe... kako se primice sva sam pod tim nekim utiscima, valjda sto ne znam sta me ceka... Vec dvije noci ne spavam kako treba. Cak imam i predosjecaj da cu se poroditi ranije [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:11:35)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

Pozdrav rr prijateljice [sm=smiley1.gif]
I meni je prva beba... al meni nije na umu briga oko bebe, sad mi samo porod u glavi... hehe... kako se primice sva sam pod tim nekim utiscima, valjda sto ne znam sta me ceka... Vec dvije noci ne spavam kako treba. Cak imam i predosjecaj da cu se poroditi ranije [sm=smiley36.gif]

ja nisam ni bila svjesna poroda dok nisam krenula u bolnicu... [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:18:35)

nije mene strah poroda,mozda se sta promijeni do kraja,i sva sreca moja nisam panicar meni je samo u glavi da sve bude ok s bebicom a ja cu se nekako snaci[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:29:47)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

nije mene strah poroda,mozda se sta promijeni do kraja,i sva sreca moja nisam panicar meni je samo u glavi da sve bude ok s bebicom a ja cu se nekako snaci[sm=smiley36.gif]

ma naravno...sve trebamo biti svjesne da to boli ali svaki bol te dovodi blize cilju...i nije to neki bol koji se ne moze izdrzati...na vjezbama za trudnice ga usporedjuju s jacim menstrualnim bolovima..s obzirom da ih ja nisam nikad imala i uzevsi u obzir da neke zene iste prezive svaki mjesec samoj sebi objasnih da to ne moze biti tako strasno i nije bilo...eh sad ima slucajeva da je beba u nezgodnom polozaju, da je kratka pupcanica pa sve su to otezavajuice okolnosti...i nikad mi nece biti jasno zasto dr na prijemu ne uradi UZ da vidi stanje...nego neke zene pate satima i onda ih zavrse hitnim carskim rezom..ali hajde

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:31:15)

Dancek [sm=nosecka.gif] moje.[sm=smiley1.gif]
Nadam se da ste se lijepo naspavale.
Ja sada doruckovala i idem se spremiti i odo malo u setnju,pravi proljetni dan.

Pravnice,nama prvorotkinjama je bas zeznuto bas oko svega.A bolnica i porodzaj,trudim se da ne razmisljam o tome.
U nedjelju na tv emisija hitne intervencije i sada zeni kuci krenuo porodzaj i poradzajunje.
Ja se skamenila glesam i ne trepcem,mm mi pokriva oci da ne gledam.Rekoh mogu ja to sve na you tube naci ali necu uhvati me starah.
Borim se koliko mogu,nekako u prvinplan stavljam sve samo da to potisnem negdje.....[sm=smiley36.gif]

Pravnica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:35:19)

I meni je najvaznije da sve prodje kako treba... cak ni na porod ne mislim u smislu bola, nego tih procedura... npr. kako cu prepoznati prve znake poroda, hocu li ponijti sve sto mi treba, hocu li moci unijeti mob... hehhe... kakav je taj prijem... vise me ti detalji okupiraju [sm=smiley36.gif]

A to sa youtuba zaista nemam hrabrosti pogledati... pokusala sam i ukinula nakon 10 sec [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:41:45)

IZVORNA PORUKA: Pravnica

I meni je najvaznije da sve prodje kako treba... cak ni na porod ne mislim u smislu bola, nego tih procedura... npr. kako cu prepoznati prve znake poroda, hocu li ponijti sve sto mi treba, hocu li moci unijeti mob... hehhe... kakav je taj prijem... vise me ti detalji okupiraju [sm=smiley36.gif]

A to sa youtuba zaista nemam hrabrosti pogledati... pokusala sam i ukinula nakon 10 sec [sm=smiley36.gif]

ja sam u bolnicu otisla cim mi je pukao vodenjak...to ti je znak da ides odmah...bolove cekala u bolnici...ja sam u vojnoj se poradjala i unjela ruksak sa stvarima i mobitel naravno...zao mi sto zaboravih fotoaparata...muz u par navrata dolazio da donese sta mi treba...e ako ces na GAK mislim da je tu drugacije...u kesi ulosci, gace i carape...mozda peskir...navodno znene prosvercuju mobitele ali mi nije jasno zasto je zabranjeno...vjerovatno jer ne zele da odgovaraju ukoliko isti nestane [sm=zmeden.gif]...mislim da ako nema tema na rr da ima spisak na ulazu u gak?

mala curica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Februar (3.2.2015 11:42:20)

Iskreno ja jos nisam ni pokusala da gledam.Kazem ne zelim dasebi stvaram nervozu.
Da,od samog prijrma u bolnicuni porodzajnu salu,sto,lampe instrumenti.....bas je jezivo,ali vjerujem da u tom momentu necemo moci razmisljati o tim sitnim stvarima.
Mogu sebe zamisliti pred porod koliko cu biti nervozna......kada sam nervozna pred kontrolu,o ostalom da ne govorim.[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>