RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:20:39)

ma kod mene je i dg jednoroga maternica a sa njom su kazu cesti spontani i prijevremeni porodi al et nije proslo 1mj.od te moje nove dg ja ostah trudna ..a dr.je fina Ermina i ona bas nekrije nista jer zeli da budem spremna na sve jer kod mene postoji i taj neki ugrusak koji nas zeza pa ostaje mi samo cekanje i nada da ce aBd biti sve u redu..a danas mi je i 2 godisnjica braka [sm=bravo.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:23:00)

Rose87 nije nesto strasno hladno kod nas i nema snijega. Ali kako vec od stomaka mije tesko vozit pa je muz me morao vozit a malog nemam kome ostavit tako da smo svi isli bezveze. Ima jos vremena mozda se tvoj bebac ipak okrene . Jesi prvog sina rodila prirodno ili carski? Banovici samo miruj i nemoj se uzneniravati pokusaj se opustit koliko mozes . Bejbibi ja zaista neznam trik kako oprati na niskoj teperaturi prozore.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:31:39)

BANOVICI cestitam godisnjicu braka[sm=smiley1.gif]

AMANNI nemaveze,skontat cu nesto,pitat cu mamu..mozda zna ona[sm=smiley36.gif].....uh jos da stavim zavjesu u spavacoj,crkla sam..bas se moram protegnuti,visoko mi...nadam se da mi nece nista biti..malo lezim dok opere masina i popila mg..a cura me lupka :)....
Ej kod nas je bas hladno a do nove prognoziraju i do -20[sm=smiley29.gif][sm=smiley5.gif][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek2.png][sm=zz_confused.png][sm=zz_cold.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:34:28)

Vidim svaki dan neke nove clanice vire na temu[sm=smiley36.gif] slobodno pisite drage,ne ujedamo[sm=jezicek.gif]

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:39:11)

bejbibi koji je mjesec MashaAllah kod tebe bas si mi aktivna odmori malo hahah a hvala na cestitki :*

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:56:02)

Ja sam ti draga 7 mj plus 1 sedmica, znaci 29+ 1.... Ma hej neki djavo mi ne da mira, stalno.bi nesto[sm=zmeden.gif] a cini mi se sad mi je kriticnije nego prije..mozda sto se sad ne pazim,ne mirujem..pa sve me neki strah obuzima ne daj Boze od prijevremenog poroda a ja radim li radim,nikako da stanem[sm=smiley29.gif]...morat cu malo.usporiti jer mi je kriticno.... Al blentava sam ja,kad nesto zamislim ja to moram uradit pa makar glavom.kroz zid[sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:57:30)

Idem staviti jos ovu zavjeau pa da legnem malo..a moram se protegnuti....bicr dobro aBd

Pitala sad mamu za prozore kako da ih s vanjske strane operem na.ovoj hladnoci kaze da probam toplom vodom i malo deterdzenta i brzinski pobrisem..bas cu sad probat jedan da vidim hocel uspjeti

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 22:09:22)

Amani ja sam i prvog rodila CR...joj i mi svog vucemo gdje god idemo i on je isao s nama danas,nije nam bas zgodno nesto ostavljati ga ali za bas hitne slucajeve i gdje on ne moze imamo ga gdje ostaviti
bejbibi mi cemo izgleda def. CR,ma neka su mi rekli vise da ne razmisljam kako ce i sta ce biti
banovici sretna godisnjica
ja ispekla koru i skuhala kremu za kolac,sad idem umjesati kremu i sastaviti kolac pa da mogu i ja odmarati laku noc trudnice

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 22:28:20)

Eto,uspjela sam toplom vodom oprati sa vanjske strane[sm=bravo.gif] sad sam rahat

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 22:34:27)

A zenice jeste mi vrijedne ja sam sad przila sebi parike sa kajmakom tako su mi fiknule jest da je kasno ali ja sam se najela sta me briga :-) Bejbibi ja u prvoj trudnoci imam lose iskustvo sa istezanjen bas zbog zavjesa tako da u ovoj trudnoci to muz ima zadatak. Nemoj da te prepadam ali nemoj da se igras stim. Ja sam tako oprala prozore i zavjese u osmom mjesecu trudnoce i kako sam se istezala beba se naglo spustila cak sam se i otvorila sva sreca da ovdje dr svaki pregled gleda i vaginalno pa je vidjela odma cak mi bila rekla da mogu da rodim svaki momenat odma mi ukljucila magneziju ujutro i navece jer on neda da se otvaras i strogo mitovanje znaci prelezala sam i fala bg u 39 nedelji rodila sina

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 22:49:00)

Uuh necu vise...jaoo, vec sam.popila magnezij...al fakat nevu nista raditi do.kontrole..ssutra cu zvati domtora da senarucim da vidim.kakvo je stanje..treba me i vginalno pregledati....nadam sam seda nisam sta zeznula[sm=zmeden.gif] dad me.bas uhvatila panika......

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 22:58:54)

Bejbibi nije mi bila namjera da te prepadnem nego da te upozorim sta se nedaj boze moze desiti zbog istezanja . Nemoj se bojati nego draga moja cuvajse. Pogotovo jer nisko nosis. Ja tad nista nisam osjecala nego sreca je bila sto sam ubrzo imala kontrolu i sto ovamo dr svaki pregled gleda vaginalno nekim zenama to nije bas sto ih gleda tako meni je to ok jer svaki put znam jeli sve uredu ili nije

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 23:05:52)

Hvala sto si rekla.svoje iskuatvo...ma znam ja sve to,da ne smijem raditi.nista tako al luda glava kontam.akko je dosad bilo.ok valjda ce tako do kraja biti... A evo lupka me beba,jel to dobar znak ili??? Sad me strah pomaknuti se.... Lezim.na.bok...i sve osluskujem.tijelo hocel.me sta zabolit il.ne...popila sam maloptije jedan mg direct..jel ok da popijem.jos jedan il je to previse???? Il pred spavanje

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 23:49:31)

Bejbibi naravno da je najbitnije da osjetis bebicu a to meni kad se desilo ja ni pocemu nisam osjetila nije me nista bolilo beba se normalno vratila a za magnezijum neznam smojesli ubrzo popiti ja sam tad pila ujutro i uvece pojedan sad u ovoj trudnoci ga ne pijem nije mi dr rekla pijem zeljezo i vitamine

milenium -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 0:33:52)

IZVORNA PORUKA: Amanni

odma mi ukljucila magneziju ujutro i navece jer on neda da se otvaras

[sm=zmeden.gif]
a ja i sad pijem mg,da ga prestanem piti? 39 sam tjedan.

banovići,miruj i ne brini ako se previše sekiraš beba to sve osjeti.i dobrodošla[sm=bravo.gif] i da, sretna godišnjica[sm=bravo.gif]

bejbibi,ja prozore samo pošpricam i krpom čarobnom po tome i to je to..

morena javi kako je bilo na pregledu večeras?

mirah i malena curica pozz i za vas.
rose koji kolač praviš,kad je ono tebi termin?[sm=bravo.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 11:01:51)

Banovici nemoj da te obuzmu negaivne misli, uvjeri sebe da ce sve biti dobro , opusti se, miruj koliko god mozes i ja sam sigurna da ce sve bit ok.. [sm=smiley31.gif] i sretna godisnjica braka[sm=bravo.gif]
Bejbibi okani se zavjesa, barem dok ne udjes u deveti mjesec,nemoj da te ruzimo sad..[sm=smiley1.gif]
Milenium prestani pit Mg,ja sam cla da se pije do 35.tjedna,uh ti bas pred terminom, jos koji dan i bebica stize[sm=bravo.gif]
ja sam bila na pregledu sinoc,bebica je super,sve dobro, a sto se tice mojih nalaza doktor nije uopce zabrinut,kaze da i nisam nesto posebno anemicna normalan nalaz za trudnicu, a sto se tice bakterija u urinu da pokusam najprije s brusnicom pa da ponovim nalaze onda cemo vidjet..

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 11:02:03)

Jutroo zenice.. Sta je ovo nigdje nikog,svi spavate :) ja se sad probudila i evo jos uvijek lezim,ne da mi se ustati...
Toliko sam se prepala sinoc kad mi je amanni to rekla da nisam mogla ni dobro spavati..probudila se oko pet pa opet zaspala oko sedam do sad...popila jedam mg..mada ne boli me nesto stomak,iscjetka nemam a nakontrolu tek u subotu [sm=zmeden.gif]..poludjet cu dotad...bas ne znam kako cu izdrzati,samo moliti Boga da nisam sta zeznula..mada se bebica javlja i lupka ko uvijek..osjecam je i gore i doke,znaci ko uvijek..nista odmarat cu do subote i nadati se najboljem aBd, i necu vise izazivati sudbinu :).. Dosta je bilo ciscenja,briskanja....uzet cu zenu neku za ovdje dnevni,trpezariju kuhinju a vala mozw i mm....

Kod,nas pravo hladno:(....

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 11:07:13)

Morena, evo necu vise...Amanni mi je otvorila oci,ne usudjujem se vise nista, ni do wc [sm=smiley36.gif]....
Draga bravo sa kontroly,eto hB nije nista...rekla sam ti za brusnicu,ona je najbolja,samo to pij...
Milenium ti sitno brojis,bravo :) josmalo.... A i ja sam tako prala prozore al kako je bas hladno ona voda zaledi pa bas budu grudve hihi....al et ne smijem vise nista dirati,dobit cu minuse ovdje [sm=smiley1.gif]

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 12:43:57)

bejbibi odmaraj zeno meni kazes pusti posao a ti gora od mene sa stomakom zavjese kacati mani toga opusti se i uzivaj jel ok a bit ce to aBd sve uredu curice su borci kazu hehe a hvala vam zenice divno je biti clan ove male porodice

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 12:46:06)

Hallo evo i mene ja sam malo kasnije ustala diruckovali stavila sudje u masinu izribala pec kako sam przila virsle ulje mi isprskalo usisala stavila ves u masinu i evo malo legla kisa pada pa sam bas nekako slomljena trebam i kupatilo izribati tocu dok se malo odmorim. Sta pravite za rucak? Ja imam supu od sinoc ispzicu filete i pofrit i kisele paprike. Bejbibi nemoj se sikirati vidjeces da ce biti sve ok , ja sam te samo upozorila sta nedaj Boze moze se desit. Milenium prestani pit magnezijum meni je dr. rekla da on steze matericu i sprecava otvaranje.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 13:00:42)

Evo lezim Bogami...ne boli me nista,nemam iscjedak,cura me lupka redovno,ujutru popila mg, pa valjda nije nista aBd:).... Kod,nas hladno i pada snijeg, bas pada......
Za rucak cu makarone sa filetima sitno nasjeckanim i to polit nekim umakom i dosta....nemam vise ideja,uvojek se jedno te isto vrti a i ne da mi se kuhat nesto pretjerano...
Gdje su nam ostale zenice,slabo se javljaju...mala c,scarlet,mirah

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 13:27:30)

Nemoj da se prepadas samo nemoj vise da se istezes muza nek kaci zavjese i sve sto je tesko:-) tako bogami i ja nece im nista biti moj se pocne bunit i opet uradi. Joj ija nemam neki ideja za kuhanje a uzasnje veijeme samo gledam Ono sto nije koplikovano to pravim. Moji najvise vole pitu a nemogu je cesto da pravim i oko nje ima posla.

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 13:33:59)

Evo mene :D Isla po uputnicu za EKG a dr me s vrata poce zafrkavat kaze ooo gospodjo vi se bas prejeli za praznike,hahaha. Onda poce ispitivati o islamu,reko pricala bih vam dr nego cekaonica vam puna [sm=smiley36.gif] fin neki dr samo sto voli puno pricat,dok da uputnicu prodje pola sata...
Milenium draga dosta sa Mg,mene bas bole kosti al ga ne pijem vec 2 sedmice.
Bejbibi tebe treba malo istuci da se naucis pameti...u 22h na -10 ona pere prozore,ccc

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 13:58:04)

Ahahaha vala bas sam blentava [sm=smiley36.gif] kad nesto naumim taman da cuskije padaju s neba ja to morqm uraditi inace budem ne raspolozena hahaha..bas sam blentava.... Ja tek u subotu na kontrolu :(
Ma kad mm.kazem da nesto treba uraditi trebam mu pola sata zvoncati da to uradi..sad cu pa sad cu..a mene to nerviraaaaa.....mada sam ja iz dosade to.pocela sinoc, mm nije bio tu a ja ko majmun se kacim[sm=jezicek.gif]

Joj M mi je poceo opet kasljat :( a nece domtoru da ide a i meni.mrsko :(((.... Pravit cu mu onaj napitak a i sirupe.imam neke pa cu.mu dati,mada je rat kad treba lijek piti :( jaoo rukama i nogama se bori, uzas....samo se nojim da mu ne bude kakav bronhitis pa bolje na vrijeme lijeciti...

Eto izjadah se malo...stavila sam sal oko stomaka ne bil ga malo podigla[sm=smiley36.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (30.12.2014 14:38:02)

Kod nas je bas hladno,puse bura, al iskoristit cu bar da svu robu operem[sm=smiley1.gif]
Moji momci se otisli sisat,a cura spava..za rucak cemo danas pizu..
idete li igdje sutra za docek il cete kao i ja u toplini doma hehe?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>