RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 0:15:49)

Mala c picnula sam.kuhinju, sjaji se[sm=smiley36.gif]....nek je barem to cisto..al sam bas svaku ladicu,svaku ormaricu...crkla sam hooj

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 0:20:11)

hvala zenice ma cuvam se jasta odmaram lezim brzinski skuham sta za jelo i tak a zdravstveni sam radnik tj.na birou vec 4god.zavrsila sam Visoku zdravstvenu u Tuzli kao i srednju medicinsku međutim nigdje nemogu upasti u posao sve veze i vezice tak da sve znam oko svoga stanja muzic terenac 10 dana na terenu radi 5 odmara tak da smo vise udaljeni nego skupa al pozelimo se pa nemamo kad ni svađati posteno ahahha eto slobodno pitajte ako vas sta jos zanima tu sam :*

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 0:35:54)

Uh draga znam kako ti je zbog posla...bas je tesko.kod nas za posao,samo stela.radi nazalost...al imas dobro zanimanje pa nikad se ne zna...;).... Pisi nam redovmo,za sve smo tu hihi...
Ja se odjavljujem za veceras :* laku noc drage moje

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 0:36:09)

bejbibi zvat cu ja tebe u goste par dana [sm=jezicek.gif] kad si nam tako vrijedna
banovici eh eto sve znas,jos si vecinom sama,samo uzivaj,vjeruj da ces pozeliti odmoriti kasnije haha,a i sto ti mala c. kaze samo pozitivne misli,uspjecete ti i mrvica malena ako Bog da
joj ja ovih dana samo jedem,prvo moj rodjendan,sad od malog pa evo i nova se blizi(gdje bih sad prekinula niz[sm=jezicek.gif]) a istrosila mi se (srecom ili nesrecom) baterija od vage,sad klikajuci pojedoh kikirikija evo sve mi muka [sm=smiley13.gif],ima da me doktor na Mars posalje kad mu odem,jos i oticem mogu misliti plusa [sm=sad.gif][sm=sad.gif],uff kasno mi se sad zaliti,odoh na spavanje,moji uveliko spavaju,neka se dobro zaljepi ovo sto pojedoh [sm=zz_banghead.gif][sm=zz_banghead.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 9:13:07)

Dobro jutro spavalice .
Sta je ovo nigdje ni jedne debele [sm=smiley36.gif]
Kod nas snijeg po malo pada [sm=bravo.gif]
Koja radost.Jutros ustala mm sjedi jede krofne i pije mlijeko,pikazuje mi prama prozoru.
Waaaaauuuu pahulje bijele [sm=smiley1.gif]Mada znam da od njega nema nista i nece puno napadati,alinipak ga je lijepo vidjeti.

Ja sinoc kao slomljena.Ustajala i wc kao robot.Svaka kost me boli.Trbo jadan kao balon zategao se i.ala sam osjecaj da cu explodirati.

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 10:12:22)

jutro i kod nas pada snjesko,bas je divno vidjeti i ja se radujem kao djete...
mene sinoc glava zaboli i nikada nije prestala,odoh sta doruckovati i popiti paracetamol izgleda da sama nema namjeru prestati...lijepu nedelju vam zelim [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 10:13:46)

Jutrooooo i kod nas snijeg [sm=bravo.gif] ne pada trenutno al.je preko.noci pravi pokrivac snijezni napravio [sm=smiley1.gif]....volim snijeg, ne volim bljuzgavicu,ali onaj krupni, fini super jee..al ce se moj maleni obradovati kad vidi juhuu[sm=smiley1.gif]

Ja se nisam.bas naspavala nesto..kasno zaspala, gledala neku seriju krimi i onda svako malo se budila zbog mm.i.njegovog hrkanja,izludi me vise[sm=zz_er_what.png][sm=zz_banghead.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 10:14:05)

Jutrooo,mene moja cura nakon dvije godine pustila a se naspavam. Ona se inace dize u 7-8 danas u 9:45h koja ljepota :) Kicma me prestala boliti nece znaci beba jos van,al ove kosti dole rasturaju :( Kod nas sunce,nigdje oblaka,S odmah pocela da vice sunce,ljulju,obuci me Mama...Kontam danas spremitu torbu za bolnicu,mislim sve sam ja to vec pripremila al neka ga u torbi.
Bejbibi,Jesi li uspjela izbijeliti zavjese?
Rose,sta kazu kako je sad u zenici u bolnici,prije 4 gid su bile po dvije zene na krevetu
Banovici koja si generacija med skole u tz,ja sam 04/08,bas mi je zao da nisi uspjela naci posao...

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 10:16:11)

Hmmm ne znam sta bi doruckovala...jedu mi se ustipci al.mi ih mrsko praviti [sm=smiley13.gif] morat cu nesto brzinski...
Sta vi planirate za rucak???

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 10:26:06)

MIRAH nisam.jos [sm=jezicek.gif]....kazem vam,cekam.razmjestajj da pravim po kuci pa generalku napraviti...necu dva puta da perem u mjsec dva[sm=jezicek.gif]...eto iskreno,najvise mrzim prozore prati[sm=smiley11.gif]..pa sve to odgadjam..i skontala sam da cu.tu generalku pred porod praviti da mi bude cisto sve....

ROSE evo vidis nisam ja toliki cistunac[sm=jezicek.gif] nemoj ti mene zvati u goste[sm=smiley36.gif]..hocu na tortu samo hahhaa....
Ma znate kako,kod nas je mama svaki dan prasinu brisala i usisavala( ko kad je puna kuca uvijek bila) i meni to ostalo od nje...i ja sam prije trudnoce svaki dan usisavala, pogotovo sa nalim djetetom uvijek nesto prosipa itd..a sad kako ne amijem sad svaki drugi[sm=jezicek.gif]....onda wc isto skoro svaki drugi dan detaljno vrisem...to mi je nesto fuj kad je prljavoo..a znate kako je s muskima oni nista ne gledaju,a mene to izludi,pogotovo kupatilo....stalno tackice po ogledalu a ja stalno krpu u ruke [sm=jezicek.gif]
Sad kad je mm bio van bih( pisala sam vam,kad sam sama ostala) a jest mi bilo fino sto se kupatila tice uvijek cisto,merak..stalno bi sjedila u kupatilu[sm=smiley4.gif][sm=zz_bounce.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 11:06:10)

Pitam jer sam ja svoju iz kuhinje neki Dan oprala normalno i nista,sve ostalo Po njoj,jer je naspram peci ma nije ni metar udaljeno. Pa i frca Po njoj i jos pkys kako vice pari prozit stora kupi. Ja odmah nazovem mamu da ponesr drugu,al u medjuvremenu kontam ne mogu biti bez zavjese. Ja njuvubacim u masinu stavim 2-3 doze vanisha direktno Na nju i plus gore deterdzent dodam,opralo je Na 30 bijeli se...

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 11:12:16)

Hallo drage zenice vidim vise raspisale mene je moj sin probudio u 9h i kaze Mama nije mrak mogu ustati:-) Mi smo vec doruckovali ja usisala e sad kontam ubacit deke nek se operu. Kod Nas sunce ali hladno je vani bas . Za rucak neznam sta cu nema jos ideje

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 11:37:53)

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Pitam jer sam ja svoju iz kuhinje neki Dan oprala normalno i nista,sve ostalo Po njoj,jer je naspram peci ma nije ni metar udaljeno. Pa i frca Po njoj i jos pkys kako vice pari prozit stora kupi. Ja odmah nazovem mamu da ponesr drugu,al u medjuvremenu kontam ne mogu biti bez zavjese. Ja njuvubacim u masinu stavim 2-3 doze vanisha direktno Na nju i plus gore deterdzent dodam,opralo je Na 30 bijeli se...

Joj to je super..ja sam kupila u dm neku za izbjeljivanje pa cemo vidjeti rezultate kad operem..javit cu vam [sm=smiley36.gif]...mi se sredili,idemo malo vani i M kupiti sanke... Jao tog veselja kad je vidio snijeg hahaha...bas uziva...

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 11:38:57)

Danas smo usli u 29 sedmicu[sm=bravo.gif]

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 12:10:42)

Čestitke bejbibi na ulasku u još jednu sedmicu. Ja sutra aBd ulazim u 21 i kad se sjetim svih strahova u početku da li ću uspjeti iznijeti, mučnine, malaksalost itd. dvadesete sedmice su mi izgledale svjetlosnim godinama daleko. I ja čekam da aBd uđem u 7 mjesec, pa onda kontam da ću moći malo odahnuti.

Ja sam na svajet svoje prijateljice kupila one špageti zavjese i zadovoljna sam s njima, samo sam prvu uništila, toliko se zapetljala nakon pranja 5 sati sam je pokušavala otpetljati i na kraju sam je prerezala, srećom uklopila se na kuhinjski prozor.
Mene zeza što su nam u ovom stanu sastavljeni dnevna, trpezarija i kkuhinja, pa i hodnik i svi se mirisi prošire, teško izračćiti, pogotovo ako kuham grah ili nešto slično, a prozor je velik u kuhinji pa baš bude hladno ako ga cijelo vrijeme držim otvorenim. [sm=smiley13.gif]
Pričala sam sa suprugom da kupimo napu, jer nije ugrađena u kuhinju, ali mi sestra reče da su joj neki majstori koji su kod nje provjeravali plin, rekli da napa ne smije u domaćinstvo u kojem se grije na plin. [sm=zmeden.gif]
Ne znam zašto je tako. To su joj rekli ja mislim iz Sarajevogasa, pa kontam znaju ljudi šta pričaju, ali opet ne znam kako da riješim ovaj problem s mirisom. Znate li vi, ima li to kakave veze jedno s drugim.

Ja ručak imam gotov, sinoć napravila kelj s krompirom, prvi put, da vidim baš hoće li ovi moji momci htjeti jesti, a imam i čorbu od bundeve.
Sad me bejbibi napomenu na uštipke, pa pošto još nismo doručkovali kontam da nam odem napraviti.

MC kiflice su ispale ok, ostalo još par komada[sm=smiley1.gif]

Ja sam još uvijek prehlađena, grlo me boli, a sutra i prekosutra mijenjam kolegicu, po 6 časova. Ima da ostanem totalno bez glasa.[sm=smiley13.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 13:03:48)

Scarlet draga ovdje se svi griju na plin,plinske nam i peci i svi imaju nape...pa ti vidi sad :D Ja doduse ne koristim svoju jer mi je kuhinja odvojena i imam veliki prozor tako da je uvijek otvoren kad nesto spremam.

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 15:29:37)

samo vi pravite kiflice i pisite a ja cu misliti na njih [sm=smiley19.gif] tak da sam se natjerala i napravila i slane i slatke da me zelja mine hahaha zene moje nemojte o jelima pisati samo jedem [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 16:33:53)

Hello..evo mene :).. Umorila sam se danas,sve me zivo boli :(.... Evo popila mg i lezim..ubise,me krsta ne mogu vam opisati koliko :(.... Mi ono isli u fis al nismo kupili sanke M... Drugi put...kupili mu neku garazu,autice...razgledali malo,uzeli za kucu..ma hej dok si reko keks ode 100 km a nista nisi uzeo [sm=smiley29.gif][sm=smiley5.gif][sm=smiley24.gif]

Joj SCARLET vjeruj da,ja 7 mj al nikako nisam mirna.. Cini mi se kako se blizi sve mi gore..ne da me strah poroda nego prijevremenog :(... Puna energije a,ne smijem nista a i kad radim nesto zaboli me stomsk pa kontam eto ga sad ce izac.... Ma samo da mi je uci u 9....

Ja pravila sudzukice i pire al nije mi nesto sjelo...nisam ni jela bas..valjda umorna

Kako vi...
Kod nas pada snjeskoo i to bas navro [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 16:35:17)

Scarlet i kod mojih je plin pa ima napa...ne znam sto ne bi smjelo[sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 16:37:55)

I kod mene je sve sastavljeno, i dnevna,trpezarija,kuhinja...pustim napu a i zracim..sta cu..i meni nekad smeta i nervira me al tako mi je grah pao [sm=jezicek.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 16:56:21)

Hallo zene evo i mene i mi smo isli malo setati kod nas danas sve prodavnice otvorene radi nove g. bude to tako dvatri puta u godini. Nasla sam usput lijepu ljuljacku za bebu tesmo kupili i malenom neke bagere :-)Onda je Muz predlozio da rucamo vani da se ja ne mucim kuci sto sam se odma slozila-:) te smo rucali u jednom Italijanskom restoranu i sad dosli kuci . Ja sutra imam kontrolu ako bgd bas me zanima sta ce mi reci dr

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 18:13:33)

Amanni i ja sutra imam kontrolu,sretno ti pa nam javi kako je bebica
Mirah vjeruj da nemam pojma,sto zena hiljadu misljenja hahaha,eto neznam ni dali mi spavacice trebaju,jedni kazu treba jedni netreba i neznam vala kome vjerovati,isto tako za uslove,doktore i takve stvari,ma prezivjela sam prije 5 godina,nije valjda sad gore,jos su poslije mene renovirali pa eto nadati je se boljem
scarlet i ti prehladjena,mene jucer onaj dosadni kasalj uhvatio,samo me nesto skakilja u grlu i stalno kasljem
eh ja sam danas pravo lijena,nista nisam uradila posebno,ma sta bi ima sutra dan

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 18:49:35)

Joj te ljuljacke su super,bas su fine [sm=smiley1.gif] al nisam kupila M pa necu ni sad...imamo besiku pa isto ga dodje hehe[sm=smiley36.gif]....

Ja sam u svoju torbu spremila: dvije spavacice,pidzama,2 ogrtaca,dvoje carapa,japanke i obicne kucne papuce,peskir veliki i mali,....od higijene: cesalj,cetkica,kaladont,sampon,gel za tusiranje,krema( ovo sve u mini pakovanjima), sapun,spuzvu,deo,sminka( maskara i.korektor)[sm=smiley36.gif] jos moram vir uloske i jednokratne gace,..za bebicu platnene pelene a moram pelene i vl.maramice....sredila sam i korpu za iznijet haha...tu je odijelce,dekica,i moja odjeca za van [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]...sve skoro spremno haha

Mi gledali film neki,vani pada li pada hihi

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 21:12:50)

Bejbibi jesu prakticne bas ljuljacke moj mali je imao i dalasam je jetrvi i sad kako ona ima bebu od 8 Mj.glupo mi bilo trazit sama sam kriva sto sam dala .Ovu danas sto smo uzeli moze beba do 9kg i nabaterije je ima 3 brzine tako da nemoram ja ljuljati:-) a ima i neke kao uspavanke i sto je nabitnje bila je na snizenju:-) Ti sve duplo spakovala ja sam jedino dvije pidzame stavila a jedan mantil i jednu spavacicu jesam 5 pari carapa i 2 BIH ako ako bogda bude prirodan porod ovdje ostajes 3 Dana a carski 7 dana ako nesto zatreba mi muz moze donijet mi . Ovdje mozes imat posjetu ubolnici ujutro od 9h pa sve do 10h navece. A zasto ce ti platnene pelene Bejbibi? Ja sam kuila samo 3 tako dodju u pakovanju kostaju 7 Eu a imam i 3 od malog ja to koristim samo ono kad beba vraca visk heane da obrisem. A pelene i uloske i One mrezaste gace imaju u bolnici .

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 21:27:12)

Ma haj sto samspakovala dublo al sto sam raaaaannoooooo spakovala[sm=jezicek.gif] ja sam tek 29 sedmica hahaha...zene jesam luda[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]
Bog zna koliko cu jos puta rraspakovati i spakovati haha...smijesna sam sebi....a platnenih imam desetak...a sta ja znam spakovala ih..sa M su oni tamo imali jer ih ovdje upakuju u te platnene[sm=smiley36.gif] barem u satajevu,ne znam ovdje..al eto nek ima....ja inace prvi mj upakujem ih ono cvrsto ( imam tu neku hmm kao dekicu, ne znam kako bi nazvala i veze se..lakse mi tako..tako sam i M, nisam mogla onako labavog da ga drzim[sm=zmeden.gif]....mozda vam ovo zvuci grubo i mucenicki [sm=smiley36.gif] al fakat nije jer ih u sa u bolnici tako upakuju da kazem....
A ovdje u nasim bolnicama,nemas nista,moras sve sama donijeti...

Ah znam tu ljuljacku. Moja snaha uzela istu,graco cini mi se...bas fina...meni mama rekla to uzeti al ja sam je odgovorila,sta ce mi kontam...imam besiku,ruke [sm=smiley36.gif]....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>