RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 21:54:35)

Hehehe dobra si Ali bolje sve nek je spremno ja sam mislila Novu torbu jos uzeti ako naletim na snizenju ako ne moze i ova sto imam. A znam kako umotas bebu i ruke joj umotas . Ja to Nisam radila ovdje u bolnici je obuku u gegice i bodi i u vrecicu za spavanje stave i imas ti bodica svako jutro dobesu i gegica kolko te volja da cio dan da bebu presvlacis a nemas potrebe .

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 22:03:37)

Ee da da,tako sw umota:)..... Ma joj to kod vas bas super.kakvi, ovdje nema toga:(.?. Moras sve donijeti

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 22:13:10)

Cula sam da u Sarajevu je sad na Jezeru sad Super za roditi da imaju bas i opremu i sve vrhunsko to mi je Rodica pricala sad kad sam bila u Bosni iako radi u Vojnoj bolnici kao Medicinska sestra isla je rodit na Jezero

milenium -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 0:27:54)

POZZ ženice,samo da se kratko javim pa idem i ja da napokon spremim torbu za bolnice vrijeme je,vidim vi već spremate mjesec dana prije a ja svaki čas mogu rodit a još nisam ništa namirila. snijega ko u priči, evo čitam u novinama da je jedna žena zbog snijega morala roditi u dz, beba teška 5 kg i sto gr. nadam se da neće više padati i da cu moći stići do rodilišta.

vanchy marinci je dobro,uživa sa svojim dječakom,dječak doji,muž joj je uzeo slobodno pa je on uz njih[sm=smiley1.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 9:48:22)

Jutroooo,sta ste se to uspavale jutros??? Da ne cistite snijeg? Zavidim vam...[sm=smiley19.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 10:00:00)

jutro [sm=smiley1.gif],nemojte da ja sad pisem minuse hehe
milenium pa gdje si ti draga,vjerujem da si imala posla i obaveza ovih dana,pozdravi nam marincii,bas fali,nadam se da ce vam ocistiti ceste da je lakse,ali cini mi se najavljuju sljedecih dana samo nize temperature
kod nas isto snijesko pao,meni drago ali mm mi jucer nedade ni nosa proviriti strah ga da se ne okliznem i ne padnem a i mene je iskreno,kako me ove kosti bole po suhom se tesko krecem,danas trebala na kontrolu i planirala malo prosetati i kupiti jos par stvari ali nista od toga,samo cu izgleda iz auta na pregled i kuci,bas sam nesto nervozna danas pred pregled,jedva cekam da odem
jucer smo sklopili kolica,navukli one platnene djelove jer sam njih prala,oprala i navlake sa sjedalice,torbu i nosiljku,ostala mi je jos posteljina,neznam jeli mi rano za nju,nadam se da cemo veceras i krevetic sasataviti
sto se ja raspisa,od nervoze,nadam se da su mi sve trudnice dobro,no idea i mjeseceva p. nadam se da i vi uzivate i milkite svoje mrvice

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 10:14:54)

Jutro trudnice..ja isla vadit nalaze, nesto me jako svrbi koza zadnjih par dana pa sam isla provjerit jetrene enzime a i zeljezo usput da vidim kakvo je stanje..
bebac mi je pravo aktivan,valjda kako puno jedem zadnjih dana pa i on uziva[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 10:30:34)

Jutroooo,evomene samobez minusa :))... Kod nas snijeg pravoknapadao :).... Evo jos lezim,samo sto sam se probudila..M mi jos spava...pohladno mi je u kuci,moram naloziti....
ROSE sretnoo draga, nemoj biti nervozna,bice sve ok;)

AMANNI jezero porodikiste se bas obnoviko aki ja sam prije skoro cetiri g na vojnoj radjala jer je na jezeru bilo price o onoj MRSI pa se nisam usudila tamo, a iskreno meni vojna super,cisto,sestrice prefine i doktori,plus muz moze bit na porodu a na jezeru ne moze ( sad se u avgustu moja snaha tamo porodila i nisu dali)

MORENA,MILENIUM drage moje jeste se umorile [sm=smiley31.gif] kako su vam prosli praznici,jeste li uzivale :)) falile ste nam ovdje... Sad se javljajte cesce da ne djelimo minuse[sm=jezicek.gif]....

Haloooo ostale spavalice gdje ste....

MIRAH vama fali snjesko a? Ajte malo kod,nas [sm=zz_cloud9.png][sm=zz_playfull.gif] da se grudvamo

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 12:38:54)

Zene gdje ste nestale???

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 13:43:02)

Bejbibi tu sam ja..nego evo nesto sam se zabrinula, po nalazima krvi sam bas anemicna a ja se super osjecam.. i nalaz urina mi je los,pise bakterija dosta a i leukociti povecani.. [sm=smiley13.gif] veceras mi je pregled pa sam bas nervozna..eto izjadah se

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 13:55:30)

Morena draga ja sam tako u prvoj trudnoci stalno imala losiju krvnu sliku a super se osjecala,i te referentne vrijednosti sto onibpored stave nisu za trudnice pa zato toliko odstupa. Nemoj se puno brinuti eto veceras ti je kontrola pa ce ti tvoj dr najbilji savjet dati. Bakterije u urinu sredis cajevima ;)
Rose javi nam kako prodje kontrola
Bejbibi rado bi se mi grudvale da ste nam blize :D nas dvije isle na ljulju,ne znam kako SAM se vratila strasno su me kosti dole zabolile...

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 15:16:48)

Samo da mahnem ev bebac zove :-)

Ljubim vas sve redom [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 16:51:40)

Ej zenice ev mene..dok sam rucak napravila,cistila malo,M istusirala upiskio se bio pa sesav jadan smrzo..jos dok sam nalozila evo jadan opet poceo kasljucat i nos mu curiti..nadam se da senece razboliti[sm=zmeden.gif]..pq jeli i evo sad pijemo nes sa mm a M po obicaju gleda brojeve,sada mnozenje[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]...

MORENA urin mozes srefit cajevima,brusnica...ne brini draga,bice sve ok..a za anemiju ne znam sta pomaze...

ANDY uzivaj draga hehe...

Gdje ste ostale???
ROSE jesi.li bila na.kontroli

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 16:53:27)

MIRAH mi danas citav dan u kuci :( M htio vani al.meni bilo.mrsko i hladno[sm=zz_cold.gif].....

Proleti.mi.dan a wvo sad me neka dosada spucala..radila bi nesto a hladno.mi da se pomaknem...hmmm

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 18:47:09)

Gdje ste zene danas,nigdje nikoga...Ja se ubih od dosade,jos me dragi smara s Novom godinom,oce da idemo gdje vani sjediti a meni bezze da idemo sami. Reko skuhat cz ti serpu graha i uzivaj cijelu noc :D

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 19:25:06)

Pozz drage zenice! Evo i mene cijeli dan nismo bili kuci. Prvo sam jutros bezveze otisla na kotrolu ona setra sto radi ocito je pukla dala mi termin za danas i ja odem ne rade pise da su na odmoru do 0.5 . Januara kad nisam poludila .pise ako nekom nesto bude hitno da ide u bolnicu. I mi odatle krenemo kuci mali pocne plakati nece kuci i produzimo u susjedni grad kod djevera i jetrve i kod nji neplanski provedemo dan. Ali kako kuci dodjo poceo me zeludac da boli neznam od ceg cak sam jednom da izvinete povratila. Bejbibi ja neznam sto nedaju dole da muz bude prisutan bas glupo od njih, ovdje vala mozes povest kogod hoces bitno je da te ti ljudi cine opustenom.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:21:31)

Evo zenice mene..ja se razradila :)... Oprala prozore u dvije sobe al samo sa unutrasnje strane:( sa vanjske ne.mogu jer zaledi ona voda, smrc[sm=smiley19.gif] ima li koja ideju kako sa vanjske na ovoj hladnoci operem???

Evo stavila zavjese iz tih soba da se peru ali one nisu prljave tako da nece biti razloga za izbjeljivanje [sm=smiley36.gif]...ma dosadno mi bilo a reko haj da sta uradim....a mrzim kad napola uradim posao[sm=zz_banghead.gif]..da mi je i sa vanjske oprat nekako hmm....malo prebrisala prasinu i dosta od mene..barem nek te sobe budu ciste..a mozda mi za novu dosje svekrva( ne radi a i rodjendan joj je pa hoce ovdje da ga slavi... Bice veselo[sm=lev.gif][sm=zz_dance.gif]...

Hmm ne znam sta bi joj uzela za rox?? Imate li ideju?? Moderna mi je sveki[sm=smiley36.gif] voli se lickati i picnuti sto bi se reklo haha...kakav set za tus a??

Eto,sta jos da vam kazem..trenutno gledam seriju pa kad budu reklame da stavim zavjsesse[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:23:35)

Eeej fali mi MALA C.... Helloooo gdje siiii... Ostavila me u dezurstvu... OPET[sm=hudicek1.gif]

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:39:28)

evo i mene nesto sam danas lose isla sam na pregled srce pocelo kucati al i dalje opasnost pa se skupilo svega terapija ista inekcije na 5dan i tableta svaki dan kao i mogucnost prijevremenog porodjaja ako uz Boziju pomoc sve bude ok dakle meni nepreostaje nista osim cekanja [sm=smiley13.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:43:51)

Hejjjjj vece zenice.
Bejbibi [sm=smiley31.gif] mm me "zarobio" s poslom.
Nadrdao se da mijenja namjestaj,pravi razmjestaj.
Kupio neke folije da neke netrine oblozi.Kao dosadila mu smedja boja hoce svjetliju.
Danas kupili i ode 50€ samo za rolne folije.
Pa mijenjao cesme i cijevi neke,kupovao produzetke........sta ja znam sta je vise radio [sm=smiley36.gif]
Naravno iza svakog posla ide ciscenje.
Danas grneralno ocistila kupatilo.Ljepota,novi elementi su legli kao bombona [sm=smiley1.gif]
Maloprije govori ehhh poslije jos nekih radova po stanu ide krecenje spavace sobe i neke ukrase po zidovima[sm=smiley29.gif]

Sada se okupala,vecerala i evo zasjela da vidim sta mi zenice rade.
Od kako je covjek na godisnjem mene slomi s poslom.[sm=jezicek.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:48:30)

evo mene bejbibi ne galami [sm=jezicek.gif]
bila sam na kontroli kod privatnog dok.,bebica je dobro hvala Bogu,tezak je 2,770 a jos je okrenut na zadak,pa sam morala i do drzavnog gin. da uzmem uputnicu za komisiju pa moram poslije nove nekada 7-og na komisiju za CR,malo me brine sto nece moj doktor biti tu,jer je on na godisnjem ali sta bi..
bejbibi ja ti stvarno nemam ideja za poklone,tu sam bas bezveze najradije bih da mi ljudi kaze direktno sta zele i hajde,ja nikada vala ne pogodim,i ja sam malo ormar sredjivala jedan danas ali nisam ni blizu ko ti vrijedna bila
Amani bas su te zeznuli,jos ako vam je hladno kao kod nas,meni se ne mili bas hodati,nesto me pravo strah da ne padnem
Mirah ma ni meni se nigdje vala ne ide,kad me ta kost i ledja zabole ja leci moram da malo dodjem sebi i neznam kako bih presjedila negdje noc
Andy neka si nam se javila,ljubi [sm=duda.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:49:29)

IZVORNA PORUKA: banovici

evo i mene nesto sam danas lose isla sam na pregled srce pocelo kucati al i dalje opasnost pa se skupilo svega terapija ista inekcije na 5dan i tableta svaki dan kao i mogucnost prijevremenog porodjaja ako uz Boziju pomoc sve bude ok dakle meni nepreostaje nista osim cekanja [sm=smiley13.gif]

Ne znam zasto ti to doktor govori.(pobacaj,prije vremeni porod [sm=zmeden.gif])

Mila,svaka zena koja zatrudni ima riziknod sponatanog pobacaja.Ali bas svaka.
Zato se kaze da je "najkriticnije"(da se tako izrazim) prvo tromjesecje.Ne samo tebi nego svakoj od nas.

Ja sam imala operaciju,kiretazu.
100% su mi rekli da cu imati ucestale spontale,a ako plod ostane prijevremeni porod mi je zagarantovan.
To su mi rekli u Bosni.
Bila sam ubijedjena da cu MORATI biti pod nekom terapijom da bi se trudnoca zadrzala.
Hvala dragom Bogu ni jedne jedine tablete ja nisam popila a 4-ti sam mjesec.

Uhhhhhhh kako mene naljute ti doktori koji daju takve komentare [sm=hudicek1.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 20:51:43)

nedaj se draga,cuvam fige da se bebica jako zakaci u pupi i da vec od sljedeceg pregleda mozete malo odahnuti,do tada se cuvaj,miruj i salji bebici lijepe misli

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:03:21)

Ej dragaa polako,nemoj brinuti i nabijati sebi nervozu..samo opusteno molim te...bice to dobro aBd...samo miruj.....ko sto ti je mala c rekla,to svakom govore...vidi ja sam prvu trudnocu bez problema sve a sad u drugoj krvarila u 7 sefmici, i prijetio mi pobacaj...uz terapiju do 5 mj i mirovanje ( iako nisam bas strogo mirovala) evo me hvala Bogu u7 mj [sm=smiley1.gif].....a evo ko sto mozes procitati naveliko kucanske poslove radima nebi smjela..pa hB zasad ok je....cak se bebica pocela povlacit gore...ja cu sutra zvati dr da se narucim pa cu mozda posle nove ici...bas me zanima kakvo je stanje..a radim po kuci skoro sve,.....ne brini molim te..zasad miruj...to je bitno i terapiju uzimaj.... I pozitivnoooo[sm=smiley31.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (29.12.2014 21:06:35)

ROSE znaci ides na cr??? Pa haj samo nek ste zivi i zdravi nema veze...bebica mashalla dobra :)...

Idem oprat zavjese iz spavace...
Ne rece mi nijedna kako mogu prozore s vanjske strane oprati da ne zaledi voda:((.... Il da cekam toplije dane....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>