RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 16:01:17)

Helloooo zenice [sm=smiley1.gif]

Da ne dobijem minus ili jedinicu moram se javiti [sm=smiley36.gif]
Jutros smo mm ja ustali,on popio kahvu i spremili se,otisli da vidimo za kupatilo neke elemente .Tu hodali dva sata,poslije odemo u kupovinu za kucu.
Uzmemo sta mi treba(sutra nedelja nista ne radi) kontala napravizi pitu,neki dan nisam pravila kada sam kontala,i neki kolac(rolat)
Dosli kuci,jeli i uhvatila da cistim kuhinju.On uzeo neke ukrsne sare za zidove da pravi.Oribala wc-e,kupatilo nisam mogla.Sad kontam nemam snage praviti pitu niti kolac.
Najvjerovatnije cu sutra.
Imam tona vesa za peglati.Stan velik a treba ga generalno ocistiti.Ne mogu.
Dok sam ribala kuhinju 2 sata pocela me ledja i stomak boliti.Popijem magnesium i evo nalo sjela.

Mir@h,kao sto sam rekla,mi kada nesto planiramo inace ne bude.[sm=smiley13.gif]
Javili mu iz firme da mora biti do 7 januara ovdje.
Sinoc gleda slike Bjelasnice i Sarajeva,sve pod snijegom(lud je za zimom).
Sva nasa raja otisla za Bosnu,uhvatila ga nervoza poceo da hoda po stanu,s jednog mjesta na drugo da sjeda.
Nesto mi ga bilo zao.Koliko se nadao i planirao.
Moji zovu jesmo li krenuli,negovi otisli.... bas smo [sm=smiley13.gif]

Banovici,dobto nam dosla na temu.Ugodnu i urednu trudnocu ti zelim [sm=bravo.gif]
Probaj se opustiti,sto vise miruj,lezi i nadji sebi neku zanimaciju(tv-e,casopisi,muzika)
da se opustis.Ni slucajno nista tesko,izbjegavaj maximalno svakodnevne poslove koje si do sada obavljala.
Samo da prodjes prvo tromjesecje i poslije je lakse.

Boze,koliko sam umorna nezz jesam li sve napisala sto sam htjela.[sm=zmeden.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 16:15:32)

Bas mi je zao da vam je tako ispalo,i moj dragi je nervozan. Jos gore sto ima slobodne dane a ne moze ici jer meni svaki tren moze krenuti porod. Ali sta ces,neka smo zivi i zdravi :D

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 16:25:16)

Trudnice, kako ste??
Ko je sledeci za porod :)? cuje li se ko sa marinci,kako je ona i njen djecak?
Rose, polako sa navlacenjem bradavica i diranjem dojki moze da izazove prijevremene kontrakcije..
Gdje cete za NG?
Poljubac od mene i N!

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 16:38:25)

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Bas mi je zao da vam je tako ispalo,i moj dragi je nervozan. Jos gore sto ima slobodne dane a ne moze ici jer meni svaki tren moze krenuti porod. Ali sta ces,neka smo zivi i zdravi :D

Da,vjerujem da je nervozan.Jos ako je neko od raje otisao dole uhhhh.
Ali Boze moj,sta je tu je.
Meni je moj govorio na ljeto da idemi renovirati mojoj mami kuci.
Rekoh ti bi da ja s djetetom od dva mjeseca negdje idem [sm=zmeden.gif]
Znas i sama kako je kada su radovi u kuci.Propuh....
Nema sanse.
Kao ostani ti odo ja,pa usuti i kaze gdje cu te samu ostaviti.
Muska glava kada nesto skonta,nikada ne razradi cijeli plan.[sm=smiley36.gif]

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 17:05:27)

Mir@H u Banovice sam se udala heh tu zivim sa muzicem svojim,sami smo pa tak da uvijek ima nekog posla a ja neznam sjediti jer sve me ceka al nadam se da ce biti sve ok u ponedjeljak idem opet na bockanje i malu kontrolu da vidi dr.kako napreduje pa vidjet cemo a bit cu ja aktivna jer vecinu vremena provodim sama muz terenac ..i hvala svima na dobrodoslici :*

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 17:16:59)

Naviknut ces se ti na njih i zavoliti :) Malo mjesto,svak svakog zna. Meni najvise fale kafe s mojim curama,pogotovo subotom i cevapi iz Sarande :D Javljaj nam se svakako.
MalaC svi su otisli pa mm poludio,heheh,a ja ionako ne volim ici zimi zbog djeteta.

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 17:23:54)

Eto kome cu svratiti na kafu kada budem isla familiji u Puracic [sm=smiley36.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 17:27:00)

Evo i mene da se javim konacno sam malo sjela umorna sam haos. Banovici dobro nam dosla zelim ti lijepu i mirnu trudnocu. Mirah cestitm izlazak u deveti Mj. , ako bgd ija cu uskoro . Oprala sam robicu za bebu i ja ali nikako nestizem popeglati. Kolko ste vi pripremile ili planirate za pocetak pripremit kopletica? Ja sam kupila 7 komada br 56 i 12 bodija56 i neki majcica jednu treneku56 i dvoje hlace56cm straple carapica par za tek rodjenu bebu vrecicu sam uzela 62 da je komotnija i 3 dekice , 2 posteljine i 2 Peskira mada imam i od malog neznam sve se bojim da mi nebude za prave dane malo

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 19:19:33)

Eeee bas ste se raspisale hhehe...sta rade prijetnje[sm=jezicek.gif]....evo da se i ja kavim...mi glledali.film.pa nisam mogla da se javim..bas.mi.bio interesantan a glup kraj...nejse...
Zenice mene i dalje boli stomak..cura se vrti a mislim da mi.ona zadaje bolove jer me.gornja desna.strana, ispod rebara,bas zabolila...
Hej to znaci da se penje a[sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif] joj nadam se....mada je osjecam i nisko...mirovat cu jedno vrijeme dok ne.odem na.kontrolu da vidim.stanje...a da izvinete muce me i gasovi pa me.zato.i boli...samo da nije sta strasno uj....mada mislim cim se beba vrti da je ok.a[sm=zmeden.gif]

MALA C aaaj bas mi je zao da su vam propali planovi :(( joj meni kad plan propadne, propadne mi citav dan,bas budem.neraspolozena..mrzim kad mi.nesto me.ide po.planu..al haj Boze zdravlja pa cete ici...sta ces... Takav je zivot,uvinek.nesto iskrsne...

AMANNI ja sam.uzela samo jedan.kompletic za curu jer imam od M punooo robice i bezze da kupujem a sve neutralne boje a i da je plavo sta me briga haj Bogati,beba kobeba slatka u svemu hehehhe...a. I mama mi je hrpu stvari nakupovala, ona cini mi se svaki dan.nesto[sm=smiley36.gif] kazem joj zeno nemoj trosit imam robice al dzaba...jos je ona tako vesela sto je cura pa sve nesto slatko preslatko nakupovala hehhehe......tako da tih gegica,bodica imam mali.milion...

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 19:24:46)

BANOVICKO [sm=smiley36.gif] ( nemoj xamjeriti na prromjenjenom.nicku ;)) odmaraj zeno zasad...znam da je tesko mirovati ali moras....ja tako nisam i prokrvarila u 7 sedmici,zabvrsila u.bolnici..pila terapiju do 5 mj. Nisko nosim ( mada se povlaci.polako) i imamm.bolove stalnooo....stalno se plasim.prijevremenog poroda a nekad pretjerujem.s usisavanjem.i ciscenjem a ne smijem.... Iako sam 29 sedmica ( sutra aBd punimoo [sm=bravo.gif]) odnosno 28+6....

Miruj zasad,pusti briskanje il sta vec.. Jos ti.primas inekcije znaci.moras mirovati...strpi se malo draga... Proci ce vrijemw brzo

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 19:42:42)

Vidim ja ti se nama nesto usutila [sm=smiley36.gif]
Paaa,jesti malo tesko palo.[sm=smiley13.gif]
Nasli smo mi sebi lijeka za razocarenje [sm=smiley36.gif]
Danas nam stigli elenenti za kupatilo koje smo narucili da promijenimo.
Bas smo happy zbog toga.Mm je odmah uzeo da sklapa i evo da zavrsava.Sve sklopljeno,sutra,ako Bog da,cemo postaviti.
Doce njegovi prijatelhi da mu pomognu.Zadovoljna sam,sam mi se svidja.
Dok je mm sklapao ja da ne sjedim uzela i napravila kolac [sm=smiley36.gif]
Ledja me bas bole,danas sam pretjerala.Ovaj tempo nisam imala od kada sam zatrudnila.

Ehhhhh,sutra moram napraviti rucak za nas i njegove prijatelje koji ce doci(bio bi red).
Pitam mm hice li samo njib dvojica doci,kaze neznam,mozda i zene povedu.
Ajjjjj ljubavi znas da ne mogu puno spremati i poaluzivati.Odmah me ledja i stomak bole.
Nadam se da gospodje nece doci(ne poznajem ih licno).

eto napisah se ja vama na brzinu svasta.
Odo jesti supu,skuhala sam sebi,bas mi se nesto jede.

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 20:55:50)

Vecer trudnice moje.. ja sam bas u guzvi pa nista ne stignem pisat.. il smo mi u gostima il nama netko dolazi,svaki dan tako.. eh moja bebica je pocela lupati pravo, jedva cekam pregled da vidimi koliki mi je bebac narastao[sm=smiley1.gif]
veceras su nam najavili snijeg,bas mu se radujem hehe

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 21:47:06)

Evo mene opet :)) ja procitala da je Mala c ribala kuhinju pa reko odo i ja [sm=smiley36.gif] ma izribala samo tako haha...nej sam barem to..nisam mogla sjediti,sad me krsta bile...odo se kupat a M stavit na spavanjac...jedva nesto pojeo.. Slabi mi jede zadnjih dana..mozda jednom na dan :(.... Mozda mu zbog prehlade nestalo apetita...ugl cujemo se kadnije,idem se kupati :)

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 21:47:44)

Mala curice vjerujem da ti je tesko posluzivat i kuhat za vise osoba ja sam juce imala na rucku 10 osoba jedva sam sve to postigla iako sam Kolac kupila i sinoc kad su otisli ja od umora nisam mogla ni rucati ni vecerati samo sam pod tus i u krevet jutos me u kuhinji cekao haos. Ja sam u 34 nedelji i svaki dan mije teze i teze kretatise osjecam da se bas brzo umaram. Bejbibi imam ija plavi bodica i gegica od malog i kupvala sam i 62 stvari jer Mali mi se rodio 56cm i nije te male stvarcice nosio mjesec tako da mi se bas puno ne kupuje 56 br jer se bas malo iskoristi

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 22:18:34)

zene moje bas ste aktivne ja bezze usla da vidim ima li sta god haha na onim postovima nacekas se odgovora pa i zaboravis da si nekad nesto i pitao a bujruma ko god prolazi kroz nas mali gradic nisam daleko ..odmah na pocetku hehe ah cuvam se opet kolko mogu mada se osjecam dobro i puna energije pa vidjet cemo u ponedjeljak stanje jel se popravlja

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 22:24:15)

Banovici ja nisam imala ti problema ovo mije druga trudnoca moj tije savjet da samo slusas dr sta ti kaze i naravno da se pridrzavas tog i bice to sve ako bgd. uredu

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 22:28:01)

Evo mene nazad [sm=smiley36.gif] BANOVICI ovdje se stalno nesto sara heheh...
AMANNI pa jasta, ne treba bezze kupovati..sta fali ako je plavo a curica,pa ne mora sve roze biti..eto ja stvarno samo to odjelce kupila a i mama svasta nedta,al mi ne treba.. Kazem ja mami ako ces kupovati kupuj za malo vece[sm=smiley36.gif] jer ce mi to trebati a za novorodjence imam...
Uh brate ja sjoto 29 sedmuca ( sutra aBd) pa mi tesko kretati se,mogu mislit amanni i ostalima koje su blizu 9 mj...
Joj ja danas bas slabo jela :S... Kad sam u 11 doruckovala i to skroz malo..pila ness pa me valjda to zatvorilo...sad sam gladna,idem nesto pojesti :(

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 22:30:42)

Amanni ma nista pretjerano mi ni doktorica nije rekla sve normala osim teskih poslova i malo vise lezanje jer kod mene postoji mogucnost spontanog pa sta mi je suđeno to ce se i ostvariti

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 22:38:59)

bejbibi ma lijepo je ispricati se odmoriti misli bar meni mi smo 2 godine u braku tj.29.nam godisnjica i druga trudnoca dugo iscekivana jedna je vec zavrsila spontanim odmah na pocetku s tim da nije bila u maternicu al sve uredno nije billo problema pa me strah veseliti se

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 23:07:41)

Banovici polako draga samo,moras mirovati i nista apsolutno raditi po kuci..jer eto vec si imala taj nesretan slucaj :( samo.miruj i slusaj dr.....jeste vala.limepo se ispricati :) ja se ovdje nekako rasteretim.fune.zenice sve pa fino i.popricati [sm=smiley36.gif]...reci nam.nesto o sebi..odakle si,sta si po zanimanju, koliko godina... Da te upoznamo.malo [sm=smiley36.gif]nadam se da nisam.previse direktna al eto.mi sto.smo ovdje vec smo nekako stvorile sliku jedna o.drugoj pa da i tebe upoznamo ;)...
Meni bas drago kad se neko javi na temi,sto.vise to bolje hehhe

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 23:41:22)

Banovici draga ovdje bejbibi dijeli jedinice ako se ne javljamo svaki dan pa ti vidi kako ces :) Bejbibi bona ne cisti toliko,ionako kazes da ti rijetko ko dolazi,Nema se to kod Tebe kad sta isprljati ti vazda nesto cistis hehehe. Mi isli vidjet kolica,i nismo se mogli dogovoriti oko boje i ja uzmem neku posteljinu i ajd kuci. Amani ja sam samo jedan kompletic 56 kupila,ostalo je 62. Ma djeca to zacas prerastu ne treba previse odjece uzimati. Ja imam tonu od S,al sam puno dobila Na poklon i tako to...

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 23:42:19)

Banovici,shvacam tvoje strahove.
Razumijem te kako se osjecas i da ne mozes se opustiti.
Necu vise da cujem moguc spintani,sta sta bude.
Nesmijes se tako predavati.
Sugurna sam da ce ako Bog da biti sve ok.Vidjet ces u Ponedjeljak.
Ja sam imala jedan spontani i ba ovu trudnocu sam cekala 8 godina
Kada je test pokazao[sm=rozacrtici.gif] bila sam u soku.
Poslije lagano i opusteno,nisam vjerovala.Znam da sam trudna ali ne vjerujem.
Sve dok svoje sunce u 11-toj nedjelji nisam vidjela kako mase rukicama i nogicama.
E tu su mi emocije pukle u hiljadu komadica.

Sto vise sada lezi,pusti posao po kuci.Musli na sebe i svoju mrvicu.
Sama si rekla da si vecinom sama.
Ne stresaj se,pomozi mrvici,opusti se i odmaraj.
Vjeruj mi da sam tej dabas generalno kuhinju ocistila od kako sam trudna.

Bejbibi,kakav dan zeno.Evo tek sada legoh da odmorim.Tako sam umorna,kao da me posao tjera.
Aaaa neka si picnula kuhinju.
Ujutro kada ustanes kao nova cista(bar meni je tako uzivam kada nema bi kasikice male)

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 23:44:52)

eh evo da vam i ja upadnem malo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i ja veceras imala goste,to su nam ljudi koji ili nisu mogli ili nije za njih bila igraonica pa sad naknadno dolaze djecaku na rodjendan,mada ja sam od pocetka rijesila da gostima ne kuham,rijetkooo nekome,mojim roditeljima kuham,nisu nam cesti,mm nema roditelje,ostali ko god nam dolazi nazove 2-3 sata ranije i ja stvarno nemam kad da sta pripremam i pitam se hoce li doci gladni ili ne,bude kafica,sokic,nesto slatko,kakvih grickalica tog uvjek imam po kuci i gostima koji su rijedje kod nas ili ako s nekim duze sjedimo bude meza neka(suho meso,sudjuka i to ) i bas sam rahat sto se tih doceka tice
vanchi hvala draga na savjetu,znam za to da izazivaju kontrakcije i netreba to ni raditi dok se ne udje u 9-ti mjesec a i tada samo ili malo pod tusem ili dok mazem kremom mada sve je to nama babica pokazala dok sam isla u skolu za trudnice,tako da mislim da je ok...poljubac za tebe i [sm=duda.gif]
bejbibi a ja eto skoro 35 punih sedmica i nista jos nisam ni torbu spremila-cak je jos nisam ni oprala,ni krevetic nije sastavljen,ni kolica(oprala sve navlake) ma bas sam nesto otegla sve ovaj put haha
banovici cuvaj se draga,ja sam sve olako shvatala dok mm nije izludio jednom i rekao da ce mene kriviti ako se sta desi,nije on to bukvalno tako mislio ali je tad meni iz gu... u glavu doslo da moram da se pazim i ako dr. kaze da mirujem to i trebam da radim,brzo prodje tih par mjeseci dok se bebica ne ucvrsti u pupi,nemoj me pogresno shvatiti,samo kasno se kasnije kajati i pitati sta je do tebe
kod nas pomalo snijesko pada bas me obradovao

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 23:48:58)

IZVORNA PORUKA: Amanni

Mala curice vjerujem da ti je tesko posluzivat i kuhat za vise osoba ja sam juce imala na rucku 10 osoba jedva sam sve to postigla iako sam Kolac kupila i sinoc kad su otisli ja od umora nisam mogla ni rucati ni vecerati samo sam pod tus i u krevet jutos me u kuhinji cekao haos. Ja sam u 34 nedelji i svaki dan mije teze i teze kretatise osjecam da se bas brzo umaram. Bejbibi imam ija plavi bodica i gegica od malog i kupvala sam i 62 stvari jer Mali mi se rodio 56cm i nije te male stvarcice nosio mjesec tako da mi se bas puno ne kupuje 56 br jer se bas malo iskoristi

Suti tek sam 4-ti mjesec a vec nemam snage.
Sto kazes unaram se brzo.
Evo poslije danasnjeg burnog dana noge mi trne,bride,kedja bole,isjetim kao da mi se stomak zateze(mozda raste pa zato),malo me po dnu boli.
Pa sta ce biti u 8-9 mjesecu,ako Bog da.
A tek sutra sta me ceka posla .......[sm=smiley29.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (28.12.2014 0:14:03)

Oooo vidi piskara se u sitne sate[sm=bravo.gif]...MIRAH sta cu,menw kad nesto uhvati da cistim.moram pa moram[sm=jezicek.gif] makar glavom kroz zid..volim da mi je cisto a eto tesko sa malim.djetetom,uvijek mesto razbacano...ali barem da nema prasine i toga....a imam ja posla kolko hoces..kuca na yri sprata..neki dan cistila potkrovlje,pa sve hocu.prizemlje ( mi smo u sredini) a da izvinetw nw moze mi g** ica...al morat cu.polako...ROSE ja sam spremila torbu cak.i za bolnicu hahah[sm=jezicek.gif] luda sam skroz hahah...odjeca spremna sva...samo trebamo krevetac sastaviti ali cu to tek kad napravim raxmjestaj.... Eh to jedva cekam vise da pocne pa da generalku u mom spratu...nisam jos zavjse oprala[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif].....eto.nisam bas cistunac ko sto zvucim hahhaha...al cekam razmjestaj hehhe....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>