RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:27:11)

Aahaha vi ste ko.mi oko imena...za M smo se lahko dogovorili ali sad za curu bas tesko....mm je staromodan malo( a nije toliko star haha,blizu tridesetih smo) on je htio halima hahha...ma reko kud ces to djetetu aaaaa...bas staromodno ime ( meni barwm) i meni se svidjala imena kao ranija,dalia,nadia,ajna,zara,tajra itd......i nekako se slozimo ajna...al kaze on meni ma haj nek ti bude ajna al cu je ic upisati i dati.koje ja hoc hahaha[sm=hudicek1.gif][sm=jezicek.gif]...ma reko hoces malo sutra bez mene hhahah...naravno sali se ( nadam se [sm=zmeden.gif] hahahha kad me fakat iznenadi tamo sa nekim djulsom hahhahaha......

A ako je tm birao prvo ti biraj sad za drugo ;)).... Lejla je presesto( iako sam jedna od njih hahah)... Emma mi se jako.svidjaaa....ja volim ta muslimanska,univerzalna imena i naravno lijepo znacenje da ima...
A eto.ti i par rijedloga syo sam navela.mozda vam se oboma sviidi neko drugo heheh

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:28:04)

Kod nas 18 stepeni,al ima nekog hladnog vjetra,stavimo kape pa se suncamo,hehehe. Bujrum kod nas kad god hoces,mi smo nekih 50km od Pize,Na zapadnoj obali Italije. A snijeg pozelimo kako ne,omrzne i ovo vrijeme,al eto mm radi ovdje pa smo trenutno tu,ko zna gdje ce bas zivot odvesti...Planiramo kakav posao u Bosni pa da se vratimo,ovdje smo sami samcati,ima jedino kolega od mm al nije da se nesto puno druzimo,par puta godisnje. Svi nasi u BiH pa jedva docekamo godisnji.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:31:52)

Hvala na pozivu ;).... Imam i ja tetku negdje na moru,blizu rima cini mi se,na A neko mjesto..ne mogu se sad sjetiti[sm=zmeden.gif].... Ajj mi smo se za 5 godina braka 4 puta seselili hhahaha....uglavnom zivjeli smo i u slo godinu dana ali se vratili tu....al iskreno da ti kazem razmisljamo da idemo gdje vani[sm=smiley13.gif] ovdje je situacija katastrofa nazalost....ja dvije plate ne mozrs bas puno..jedino da se u politiku ubacimo hahahha.....

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:45:31)

Lijepo mi je Nadia,njemu ne. Njemu se svidja Zara ali imamo Saru,pa mi bezze da se tako slicno zovu seke. Sad on ima neke ideje o dva imena,a ja kolutam ocima heheh. Ovdje se ime daje odmah u radjaoni,bar su mene pitali prosli puta,nisam se bila ni porodila. Sad kazem mm neces ici sa mnom na porodjaj,da mogu sama da izaberem ime. Cuj starac a covjek u trideset_ima,heheh,gdje ces to reci :D mm ima 31,ja 25 i obicno ga zezam kad kaze da ga nesto boli,reko od starosti je to. A za selidbu i mi smo tako u 4 god tri stana promijenili. Sad bih da idemo u njemacku,jer bi tamo i ja mogla raditi,ovdje nema nista,bas je kriza za posao...

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 15:00:51)

Ma kazem staromodan hahhaha...voli ta neka imena da Bog sacuva hahaha....a ne volimo ta sa dva ili neka sa y,x,w itd..kaze u bosni smo, nismo u americi il tamo nekoj zemlji da prilagodimo njima..i jesttako,slazem se stim hehhee...
A jest italija u krizi sada,isto ko slo...dosuse ja bi cini mi se svugdje imala problena da nadjem.posao jer sam pokrivena pa bas nisam.pametna..jedino mozda tamo nekw skandinavske zemlje ne gledaju to,mada i u njemackoj ima puno pokrivenih da rade dobre poslove
...ma eto ne znam,nisam pametna...ograniceni su nam fakulteti i.meni i mm tako da ne znam koliko bi mogli u nasoj struci naci posao, mada bi ja i cistila nije mi problem nikakav,samo nek se posteno zaradi..to mi najbitnije....

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 15:27:06)

Zenice moje drage, mi smo bili u slavlju pa se nisam stigla javljat[sm=smiley1.gif]hvala vam svima na cestitkama..
saljem vam virtualne kolacice hehe[sm=darilo.gif] ja sam dobro, ovih dana previse jedem i stomak mi je bas porastao, sad sam bas prava trudnica[sm=smiley1.gif]
nadam se da ste mi sve dobro

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 16:22:46)

Mir@h,nisam znala da je tako kriza kod vas,znaci isto kao i u Bosni?
Bejbibi,sto se tice pokrivenih zena,ovdje ih ima jako dosta.
Sestra od mm je hadzinica samim tim je i pokrivrna,radi kao pravnica.
A u pravu si da pokrivene(zene sa hidzabom) nebih rekla cudno gledaju,svrstavaju u isti kos s Turcima.
Turkinje su ovdje katastrofa bezobrazne.
Nedavno je bila polemika i protesti Muslimana u Becu da dokazu da mi nismo teroristi.
Za svabu je islam sve isto(vehabije,Palestinci,Turci........).pa su im ovdje davali dokaze i objasnjena da nismo mi oni za koje misle da jesmo.
Sada je bas malo to zeznuto bar ovdje u Austriji.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 16:58:23)

Morena draga uzivaj u praznicima..a pupa raste jeli...ma sve ima svoju ljepotu,samo da nije kriticno sta i treba uzivati ;)

MALA C znaci zaova ti radi kao pravnica,moja koleginica, ali ona sigurno se tamo skolovala pa je zato i uspjela.mislim da ja nemam sanse da tako sta radim negdje vani kad sam ovdje zavrsila :( jedino bih mozda mogla sta kao diplomata il medjunarodni.odnoai jwr sam to magistrirala....
Ma jako je kriricno sad za muslimane svugdje :(.. Menw su u slo gledali ko teroristu vjerujte.. A ne nosim nikab vec samo maramu,hijab..znaci normallno se oblacim samo sto imam turban na glavi...( iako nemam nista protiv nikoga, ni sa nikabom,hijabom,ili scim god)... Ali opet cudno gledaju..bas zalosno stvarno...zbog pojedinaca debila koji nemaju veze sa islqmom mi smo normalni sikanirani.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 17:01:25)

A to za austriju znam,jer mi je prijateljica tamo i bas kaze na kursu dok je bila dosao kao direktor i rekao da hoce da i oni ucestvuju kao na tom skupu o muslimanima jer jw i ona pokrivena a muz joj imam tamo....kao nesto da se odrzi da islam nije teroristicka vjera i sl...

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 17:39:57)

Bejbibi,jeste ovdje se skolovala.Dosli su ovdje jos kada jenona imala 6-7 godina,a mm je mladji 2 godine od nje.
Ona je ovdje uzela drzavljanstvi i Austrijski je drzavljanin.Kaze da nekada bas dodje u neprijatne situacije zbog tiga sto je pokrivena.
I njen muz je imam ovdje u 10 bezirku..Imaju djevojcicu i treba da ide u Kindergarten.Mislim da su je upisali u islamski garten.
Mada ja nemam nista protiv da ide u obicni garten sa ostalom djecom.(da ne duljim o tome,to je vec druga tema.)
Mislim da bi na pocetku bilo jako tesko,dok ne postignes neki status ovdje.
A da,tacno ne da je bilo to predavanje i da su dolazili mnogi koji nisu upuceni u istinu o Islamu.Nazivali nas i nasu vjeru pogrdnim imenima.Mada je na svu srecu zakon za sve iste.
Zakljucak svega je da smo mi i Turci i teroristi.
Trebat ce dostaaaa godina da nas pocnu gledati normalnim ocima,kakvi zaista jesmo mi.
Npr,mebi je lakse jer nisam pokrivena ali kafa u dokumentima vide nacionalnost pogled ispod obrva svaki put dobijem.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 17:57:03)

Ma da,naravno,da ne duljimo stom temom ali da je zeznuto jeste..eto mi smo zivjeli u sloveniji godinu dana i stvarno su me cudno gledali :(... Al nisam obracala paznju....al krivo.mi je jer fakat razmisljamo da negdje drugo.odwmo jer je ovdje u bih katasyrofa:( ovdje ne bi imala problema zbog matame i radila sam, odnosno pripravnicki odradila u opcini u sa bez frke,ali stela ovdje zezaaa :(.... Ne mozes nista bez toga..al eto,opet smo sretni jer mm.radi,ali stvarno se ne moze sa jednom platom...sqmo ono da kraj s krajem slozis a da ti sad nesto postognes,tipa kuca,auto itd trsko Bogami....
Vidjet cemo,nikad se ne zna gdje te zivot nosi ;)
....a ti bi mogla lahko dobit drz aus ako ti tm.ima..a dijetw ce ti aBd odmah dobiti,barem.smo.mi tako u slo..M je bez problema dobio iako ke rodjen u sa,jermm ima drz pa nije prob a ja imam stalni boravak i sad htjela ganjat za drz al.se moram odreci bosanskog a zasad ne dolazi u obzir....a najvise sam htjela imati eu drz u slucaju da negdje drugo.odemo ali sreca mm.ima......a za posao je cini mi se svugdje kriza :((

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:18:43)

Hmmmm slovenci su mi opcenito cudni.
Kada idem za bosnu ne volim kroz Sloveniju,idemo preko Madzarske .
Kod nas je drugaciju zakon.Mm ima drzavljanstvo a ja moram ovdje zivjeti 10 godina i tek onda mogu predati za drzavljanstvo.
Naravno da se odreknem BiH(sto je moguce)A sada je usvojen zakon ovdje i u Njemackoj da dijete odjeno ovdje ima
automacki drzavljanstvo i pravo na drzavljanstvo roditelja(BiH)
Mislim da to do puniljetnosti vazi oba drzavljanstva,poskije moze birati koje zeli.A ovdje se za mjesec dana
promijeni zakon.Ko zna sta ce biti za 18-19 god.

Za Bosnu i situaciju u Bosni znam.
Ja sam isto sama zivjela u Sarajevu i radila.Po zanimanju sam Fizioterapeut,plata uzas,neredovna.
Da ne pricam radis a nisi prijaljen......i jos dosta rupa o pravu radnika.
Tesko jeste,sve postaje gore i gore.Ne vidim nikakav napredak u Bosni,nazalost.
Volim Bosnu pozelim je,5 dana budem i jedva cekam da odem iz nje.
Gledam napacena lica jadnog naroda,prljav grad politika unisti sve.........

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:29:28)

Ma uh,slovenci su....da ne.kazem sta..oni su ovako kulturni,ljubazni pred tobom a iza ledja samo tracaju i kedva cekaju da te zeznu.. A tek.sto su skrti [sm=zmeden.gif].....a moj M je rodjen u sa i tu ima drz po rodjenku a u slo cini mi se ako jedan pd roditelja nije drz ni dijetw ne.moze dobiti iako je tamo rodjeno( to si donijeli.zbog velikog broja.imigranata koji na taj nacin pokusavaju da dobiju socijalu tamo,a sad je slo u krizi pa su bas strogi).. .a moj M ima jer mu je babo drz..a ja imam pravo na drz nakon 5 g braka sa drz slovenije...eh sve sam ja to stigla ali jedan od uslova je polaganje slovenskog jezika a ja sam to pala...mislim jedan dio ispita nisamm.polozila i automayski nista ne mozes proci..no.briga me drugi.put,svakako se sad ne.mogu odreci drz bih kad smo tu....ma haj kako.god,sta ces,nada zadnja umire hehhee...bicemo.i.mi jednom drz eu [sm=jezicek.gif]....
A za bih da ne.pricam.vise jer me uhvati nervoza[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:40:31)

Vjerujem da te uhvati nervoza.Mada dosta naroda ne vjeruje kakva je dole situacija.
A iskrena da budem,ima nas svakakvih svugdje pa i u nasoj Bosni.Evo moja poznanica zivi na bistriku,zavrsila je Frizeraku skolu i kaze nema posla.
Radila u nekoj trgovini djecije odjece i napustila.Zasto?Ne odgovara joj radno vrijeme,a bema djece nema nikoga da mora zuriti kuci .Muz joj radi dva posla fizikaner.
Predalagala sam joj da ide cuvati djecu,nece,da ide na pijacu prodavati,nece.........
Sjedi cijeli dan za comp i samo kuka kako ce poludjeti posla nema,u kreditu itd.Da ne ispadne ogovaranje.Ovo sam navela kao primjer svakog 10-tog pojedinca.

I bolje ne pricati vise(pisati) o stanju u BiH,dovoljno je sto svaki dan to gledate i borite se s tim.Ne treba narod jos psihicki ubijati.Daj malo da se opusti
nasali da skrene misli sa svakodnevnice.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:46:01)

Uh da,tp je tako skoro kod svakog...zale se a sto kazes samo za comp i udri po tastaturi...niko nece da se potrudi da badje posao..moze se svasta raditi,posteno naravno, pa koliko toliko zaraditi... Ja iskreno nakon pripravnickog nisam ni trazila jer sam zatrudnila i fakat sam se pronasla u ulozi domacice[sm=smiley36.gif] ja vise volim da ja odgajam.svoje dijete nego.vrtic..nisma se mogla odvojiti odd M, mislim da bi me to unistilo....eh kad sam htjela sad raditi opet zatrudnim.i nista haha....
A ti imas bas super zanimanje,mozes svugdje stim radit...

muhica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:50:35)

mala curice nije uredu da tako pricas o nekim narodima npr palestinco narod koji je toliko proganjan iz svoje zemlje slicno kao bosna u ratu. nemoj sebe smatrati boljom od nekog drugog. slazem se da terorizam nije uredu pocinjen sa bilo koje strane. licno zivim dugo godina u njemackoj i ovaj narod je i vise tolerantan. samo mislim da nije uredu vrijedjati bilo koji narod ili naciju.

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:54:35)

Ok shvacam i podrzavam zene koje imaju manju djecu.Bolje da odgajas ti scoje dijete nego da radis a platis nekome.Finansijski ti dodje isto.A ko ce dijete bolje odgojoti bolje nego majka.
Tako da podrzavamZato muzevi se bore i rade da obezbijede svojoj porodici sve sto je potrebno.
Ne mogu i ne opravdavam zene koje nemaju obaveze,omladina da samo pricaju nema posla a bira posao.Ovaj hocu ovaj necu.
Meni kada je bilo kas zapelo za posao bio mi je basssss potreban.Prihvatim da radim u pizzeriji na posluzivanju.U zivotu ja tacnu konobarsku nisam izela.Prvo sam se dobrooo isplakala kuci inotisla na posao.Ne znam to raditi i nisam ja to.Ja da konobarisem.u pizzeriji(mada nema alkohola,samo hrana i sokovi).........nisam sebe mogla zamisliti.
Ali nuzda zakon mijenja,naucila sam i to,ponos stavila pod noge i zavrnula rukave.
Mogla sam i ja sjediti kuci i ovo necu raditi ovo hocu.

Kazem ima svega,kod Svabe ima stvarno posla i placa ali moras raditi
Ne moras raditi sto zavrsis ali moras nesto raditi.

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 18:58:04)

IZVORNA PORUKA: muhica7

mala curice nije uredu da tako pricas o nekim narodima npr palestinco narod koji je toliko proganjan iz svoje zemlje slicno kao bosna u ratu. nemoj sebe smatrati boljom od nekog drugog. slazem se da terorizam nije uredu pocinjen sa bilo koje strane. licno zivim dugo godina u njemackoj i ovaj narod je i vise tolerantan. samo mislim da nije uredu vrijedjati bilo koji narod ili naciju.

O cemu ti pricas?
Neznam jesi li procitala sve postove.
Uopce ne vrijedjam nikoga,ne daj Boze svi smo mi ljudi.
Pricam opcenito o Islamu kako pod Islamom smatraju teroristima bilo koji narod ove vjeroispovjesti.
Pogresno tumacis postove ili nisi citala sve

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:11:56)

Mala c ja sam tako odlucila i svjesno i nesvjesno jer mi je dijete na prvom.mjestu..hB nije nam toliko zapelo da moramo oboje raditi...a sto kazes,nuzda zakon.mijenja i jest tako..ne daj Boze kad bi zapelo i ja bi zasukla rukave i za lopatu ako treba....zasad nam je ovako ali evo ipak se nadam negdje vani da odemo da bi i ja mogla raditi i iskreno ne bi voljela da me neko zbog vjere diskriminise..moram se odmah nadovezati na MUHICU i reci da niko nikog nije uvrijedio ali je istina da zbog pojedinaca iz pojedinih drzava ( ne generalizujem) da nas gledaju drugacije i pogledom ispod obrva i sa sumnjom i sta sve ne...licno.iz iskustva govorim da su me slovenci zbog moje marame gledali u mene ko u teroeistu i zagledali.bi se iako sam ja uvinek.bila ljubazna i pozdravljala...jednostavno zapadni svijet, kad su u pitanju muslimani i idlam,generalisu..htjeli.mi to priznaati ili ne.. Ali je na nama NORMALNIMA da to iskorijebimo i dokazemo im suprotno....iskreno da ti kazem i ja nekad posumjam u svoje kad vidim kako se pijedinci iz nekih zemalja ponasaju pa cak i pojedinci iz bih...i to noje uvreda to je realnost.....i nisu svi isti naravno...imam ja rodbine u njemackoj i svugdje po svijedu i pokrivenih i ne pokrivenih o znam koliko toliko tolerantni..ali nazalost zbog desavanja u zadnjih nekoliko godina MI smo sikanirani i vrijedjani diljem svijeta a to nije nikako fer..jer da smo svi malo tolerantniji prema okruzenju i razlicitina od nas bio bi puno ljepsi ovaj svinet...ja iskreno ljude dijelim na dobre i.lose..nikome ne popujem kako da se ponasa,obuce,odgaja i sl al brate budi insan pa da se postujemo medjusobno.i sve pet...

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:17:20)

Mala curice ona valida mesto nije dobro procitala...ovdje subproblem svi stranci,mislim da bi bas talijani najradje unistili sve,ne bitno koje smo vjere. A eto sva istrazivanja pokazuju da ih stranci drze u zivotu jer placajujuci im porez imaju penzije,njih precise ima u penziji jer zive Po 100god,a malo radi. Nije ovdje bas kriza kao u bosni ali je tesko,masovno zatvaraju fabrike. Meni nije problem nista raditi,jedno vrijeme sam moju s z ruku pa Isla peglala,super imala svoj dzeparac. Nebi mi bio problem ni njegovati neky staru osobu ali nemam gdje dijete,a dok platim vrtic mista mi nebi nibostalo. Al ajd mladi smo,taman dok ibe malo porastu bit ce zar i kakvog posla ili cemo put njemacke. Ja bih zaisa voljela jednog Dana raditi kao med sestra,to sam od malena htjela.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:24:22)

E blago tebi Mirah kad imas to zanimanje...medicina i sl grane svugdje prolaze a i najtrazenije su..tako da sretno u svako
Slucaju gdje god da odlucite....a znam 100% da te grane traze..uvijek ima.neki konkurs na netu da traze inzinjere, med sestre i sl.. I to tako njemacka,svedska,norveska.... A Bogami za mene koji god posao da radis samo nek je posten,nista nije sramota

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:29:47)

Zaista mi nije namjera bilo koga da uvrijedim ili ne daj Boze ponizavam.
Zao mi je sto se postovi ne citaju onako kako pise,a ne da svako vidi i shvaca kako njemu odgovara.
Mislim da jasno pisem i obrazlozim svoje misljenje,bas iz toga razloga da me nebi neko pohresno shvatio.

Bebjbibi,shvacam sve i upravu si kada kazes kada zapne nije sramota niti tesko zasukati rukave i raditi.

Mir@h,nisam znala da je kod vas tako.Steta sto se fabrike zatvaraju i narod ostaje bez posla.Vjerujem da je tesko gdje oni doseljenike ne prihvataju bas najbolje.
Mada mi nikada nije bio jasan razlog.Pa i mi koji dodjemonu neku drzavu,tu radimo,zaradimo,trosimo novac,ne stetimo egzistenciju drzave.
Prihvatimo pravila i jednostavno se uklopimo u njihov tempo.

Nemam predstavu kakvi su u sustini Italijani,i vas standard.
Ali uvijek sam imala misljnje da je Italija jedna stabilna zemlja.Ne bogata,ne siromasna.Negdje srednjeg ekonomskog stanja,ali sigurnog.
Nezz zasto sam imala to misljenje [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:34:16)

Mala c i jest italija bila.stabilna ali se u zadnje vrijeme pocela srozati.ko i slovenija...ma hej,sviugdje su sada te krize da BOg sacuva...mislim da nijedna zemlja nije vise stabilna ko sto je bila..osim mozda svice[sm=smiley36.gif] nekako mi je ona najstabilnija...
Ma ne ode niko iz svog kraja zato sto im je lijepo.pobogu..odu zato sto im nije i iskreno kakavo je ovdje stanje svi.bi.otisli da mozemo...nazalost....al haj dosta o ovim teskim temmama...hajmo.mi.o bebicama [sm=smiley36.gif] jel lupkaju svoje mamice :)) mene danas ne bas previse,umirila se cura nesto..hmmm

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:42:25)

Hihihi,upravu si.Dosta o teskim temama,na kraju da ne ispadne da me svi pogresni shvate ili pogresno citaju.[sm=smiley36.gif]
Ja cekam svoje maleno da ga osjetim,nisam jos osjetila.
Ja imam problem s varenjem hrane.Sporo mi zeludac vari hranu pa me pocne boljeti.Tako mi je od pocetka trudnoce.
Pojavio mi se taj osjecaj jos dok nisam znala za trudnocu.Mm govorila nesto pojela,prehladila zeludac.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:53:47)

Au sigurno te boli zeludac :( popij hladno.mlijeko.mozda pomogne...il jogurt kakav...a koja ssi swdmica??? Aha cini.mi se treci.mj jel :).... Ej evo.kod nas snijeg[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] ql onaj.mokri

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>