RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (25.12.2014 22:55:13)

Sta je ovo veceras niko ne pise? Drage zenice jeste mi dobro ? Mi smo veceras isli malo prosetati iako je hladno imasli smo navise radi malog da se malo istrckara a i meni je prijala setnja. Sad cu malo s muzem tv pogledat i naspavanje

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 0:45:56)

Cao drage moje trudnice!!!!
Svima koji danas slave Bozic, sretan bio i svi predstojeci praznici.
mi smo dobro, spavamo,kakimo,jedemo volimo se i moramo da ga slusamo :)))
Nismo uspjeli da dojimo ali ja nesto sitno mlijeka izmuzem pa mu dam.....nikako da mi se poveca mlijeko bez obzira koliko pumpala a on uopste nece sisu...i kad je uzme ne uzme kako treba samo gricka bradavicu..... Pomirila sam se sa tim i sta je tu je, zdrav je sretan i sit a meni je to najbitnije.
Slabo udjem na forum a i kad sam tu vecinom vas citam cisto da vidim kako ste, ja zivim na drugoj strani svijeta i imam osjecaj da odgoj djeteta je ovdje totalno suprotan nego tu kod nas pa mislim da se ne bi u nekim stvarima slozila sa ostalim zenama ili pak ne bi se usudila poslusati savjete bez obzira koliko iskusnije od mene tako da i nisam aktivna previse.
Uci cu povremeno da vas vidim,cuvajte se i mazite pupe, sto Andy kaze ja bi opet bila trudna:)

ananas_ze -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 1:09:14)

IZVORNA PORUKA: Vanja88

Cao drage moje trudnice!!!!
Svima koji danas slave Bozic, sretan bio i svi predstojeci praznici.
mi smo dobro, spavamo,kakimo,jedemo volimo se i moramo da ga slusamo :)))
Nismo uspjeli da dojimo ali ja nesto sitno mlijeka izmuzem pa mu dam.....nikako da mi se poveca mlijeko bez obzira koliko pumpala a on uopste nece sisu...i kad je uzme ne uzme kako treba samo gricka bradavicu..... Pomirila sam se sa tim i sta je tu je, zdrav je sretan i sit a meni je to najbitnije.
Slabo udjem na forum a i kad sam tu vecinom vas citam cisto da vidim kako ste, ja zivim na drugoj strani svijeta i imam osjecaj da odgoj djeteta je ovdje totalno suprotan nego tu kod nas pa mislim da se ne bi u nekim stvarima slozila sa ostalim zenama ili pak ne bi se usudila poslusati savjete bez obzira koliko iskusnije od mene tako da i nisam aktivna previse.
Uci cu povremeno da vas vidim,cuvajte se i mazite pupe, sto Andy kaze ja bi opet bila trudna:)

Nemoj da te ja ganjam po rr, sikter na temu i podjeli nova,drukcija saznanja a svakim danom imas sve vise iskustva!
Lijepo je cuti nesto novo a bebe ko bebe sve jedu,kake,piske imaju grceve i toliko o tim carima,haj na temu!

Ostele uzivajte u blazenom stanju!

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 10:13:50)

Pa dobro jutro zenice drage,gdje stee to nestale sve :( aaaa pa nije valjda da ce nam utihnuti tema..ma dajte pisite malo vise..pisite sve sto vam se desava u toku dana u tom trenutku [sm=smiley36.gif] tako cemo biti aktivnije....
Ja sad ustala a iskreno.jos mi se spava :(... Eh danas Bogami kod nas tmurnije vrijeme a pokazuje mi na mob i snijeg... Hmm navikla sam se na ono sunce al neka snijega...a pokazuje i jaaakooo niske temperature...e ne volim bas kad je hladno a.ni kad je prevruce :((.... Ali zbam jedno sigurno,ako padne snijeg moj maleni ce uzivati[sm=bravo.gif]..

Sta ima kod vas??? Dajte javljajte se, nemojte samo.po jedan post :((... Znam neke slave praznike al barem mi.koje ne slavimo mozemo pisati a ostale ce nam se prikljuciti kasnije[sm=smiley36.gif].....

Ja danas kuham rizu i teletinu,i salata,supa..eti klasicno nesto...

VANJA uzivvaj sa bebacem..a znamo da je svugdje raxlicito za djecu pocevsi od hrane koja se. Uvodi pa ostalo..tako.da me brini samo pisi.. Al mislim da si sad aktivnija na temi beba do 1.rodjendana ;))))

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 10:17:17)

Idem vas redom prozvati [sm=jezicek.gif]
AMANNI,MALAC,MIRAH,MARSELJEZA,NO IDEA,MJESECEVA PRATILJA,MORENA,ROSE,SCARLET,MILENIUM,
Hajmooo javite se da ne djelim jedinice[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 10:36:03)

Bejbibi ja jutros ne funkcionisem [sm=smiley36.gif]
Gosti bili sinoc do jedan,onda sam morala da spavam sa S u krevetu. Zacepljen joj nosic ,ne moze da dise pa me cijelu noc pipkala i morala sam stalno biti okrenuta prema njoj,sad me ledja ubijaju,a tek ova kost dole,grrrr. Super za snijeg,meni bas fali,ovde nikad ne pada :(
Jeste li razmisljale o imenima za djecu?Mi se dvoumimo izmedju Emma i Edna

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 10:37:15)

uh evo mene odmah,ja sam uvjek bila dobar ucenik ne dozvoljavam jedinice haha
kod mene je frka sad,danas mi je malenom rodjendan,veliki momak mamin,jucer se bio razbolio pa bili kod dok.,sreca danas je punooo bolje pa i slavlje stoji,pa sam sinoc do kasno pravila torticu,sad odoh da je ukrasim pa na kupanje,peglanje outfita i tako,kod nas se na brdima vidi snjesko ali nije nam jos sisao pred vrata,jedva cekam da i to dodje,danas moram zvati dok. da se narucim na pregled,da vidim kako mi je ova mala bebica,meni su bolovi malo manji ali jesam ovih dana odmarala i odmah je bolje..
vanchi bas mi je drago sto si nam se javila,ljubi bebicu,uzivajte,a ananas ti rece za javljanje,samo naprijed
andy i ti uzivas sa [sm=duda.gif],neka,neka smigate mi i ja jedva cekam da upoznam svog meda malog,uskoro aBd
imate poljubce i zagrljaje od mene,a bice i komad torte nekada kad mama zavrsi hehe

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 10:54:50)

E bravoo,imate petice [sm=smiley36.gif]...ROSW sretan rox tvom malenom,da ih slavite jos punoooo zajedno u zdravlju i veselju :).....
MIRAH i ti i rose imate opravdanje za ne javljanje hehhehewh...al nadam se da ces danas bit bolje,odmaraj danas ( koliko ti S dozvoki) malenoj dusici zelim brz oporavak..moj je tek sad ozdravio... Evo ga probudio se pa idem mu pravit kakao,on to obavezno ujutro pije [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 11:13:01)

Ajooooj pa napisem.post i.nece da salje aaaaa[sm=smiley19.gif]

Ideno opet.....evo ja napravila kakao M i sebi ness i kiflu jedem...moj M odmah za telefon i brojeeve gleda,lud je za brojevima...bit ce neki nerd hahahah....

A za ime.mi smo odlucili ajna....bas nam je tesko birati pogotoov zensko ime...al eto nadam se da ce je aBd fino nositi,ima fino znacenje to je najbitnije....

MIRAH meni je.ljepse emma... Prwlijepo ime....sigurno je sad takmicebje izmedju tebe i tm hehhehw

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 11:14:26)

MALA C pisiii, nemoj samo viriti..napustila si dezurstvo,nije fer[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 11:18:15)

Evo ga sad sunce :))... Hmm bice zanimljiv dan[sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 11:58:18)

Ma ko to ovdje galami [sm=jezicek.gif]

Jutro,ja sada doruckovala,bas sam bila gladna,nisam htjela vecerati pojela jednu jabuku i legla.
Moram priznati da sa mm sinoc istjerala iz sobe koliko sam hrcala [sm=jezicek.gif]
Nikada ne hrcem.
Jucer smo isli na planinu malo setali popili caj i prelijepo bilo.Mozda zbog ostrog vazduha sam hrkala [sm=jezicek.gif]

RR me stalno izbacuje [sm=zmeden.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:02:00)

Evo mene [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja još uvijek radim, pa kad sam jutros krenula na posao bilo je ono budi dragog, ajd me vozi, snijeg i ja smo na Vi, hercegovka u Sarajevo došla, ma ajde :) Tek mi se muž sa terena vratio, znači ja sam evo cijelu trudnocu "sama" provela, nije bilo strašno iako me ljudi znaju čudno gledati pa kako. Pa fino zaboga. Em sa radila, redovno vozila MO-SA, pa SA-Crna Gora, ništa mi bilo nije :) Sestra mi kaže da će ovo moje dijete biti pravi vagabundo, samo negdje skitamo. Ali, smirili smo se zadnje 2 sedmice, ne može više. Mama ne vidi nožne prste, dosta je hodanja :D

jutros iscjeadak nemam, počela sinoć koristiti vaginalete i danas je već bolje, ono definitivno nije bila plodna voda, nije imalo te nijanse roze boje, štaviše malo, malkice žuto kad se osuši, da oprostite na izrazu :)

Nadam se da ste sve dobro :) Ko još ima termin u februaru? :)

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:16:49)

E hvala Bogu da ste se javile [sm=smiley36.gif]
MALA C ti imas jedinicu jer si me napustila u dezurstvu [sm=jezicek.gif]....ma bas je tema.utijnula kako su vanja i andy otisle na drugu[sm=smiley36.gif]....yrebamo se aktivirati vise.....e haj nek si bas uzivala na planini..malo cisyog xraka nije na odmet hihi....joooj kod nas mm hrce,izludiiiii me....fakat cu ga izbaciti u drugu sobu,DOSTA MI JE VISE [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] ma da mi je naspavati se prije.poroda,kad cu kasnije...taman mi se ustabililo spavanje nakon M i sad mi mm ne da spavat[sm=smiley36.gif]..?...

MARSELJEZA svaka ti cast,dobra si..... Ma hel nije ti tako faleko MO, svako malo.mozes [sm=bravo.gif] ja sam iz SA u bihac dosla i predaleko mi sad da putujem kako trudnoca odmice a zadniji put bila krajem septembra :( malo je rec da sam pozelila i sa i svoje, al nek je zdravlja pa cemo ici aBd.....
Ej super da se iscjedak povukao....ja ga imam stalno a dr mi nikad nista nije dao...eto atalno nosim.dnevni ulozak.....al sam ja uvijek.imala proble
A stim bijelim pranjem :(.... Skoro ga uvijek imam ( i.mimo trudnoce)... Ma haj bice bolje,nije to toliko strasno....

Ja imam termin 17.3 a rox mi 16.3 [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] jao zamislite rodim za rodjendan hahahaha... Aaaaj morat cu curu na silu drzati unutra da ne izadje prije hahahaha
A bas bi bilo cool imati isti dan rox ;)....... Jucesam isla setati po radnjicama malo i Boze sto ima.lijepw robice za curice,zaljubila sam se...oni prslucixi,kosuljice,suknjice aaaaaa preslatkoooo

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:19:40)

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Bejbibi ja jutros ne funkcionisem [sm=smiley36.gif]
Gosti bili sinoc do jedan,onda sam morala da spavam sa S u krevetu. Zacepljen joj nosic ,ne moze da dise pa me cijelu noc pipkala i morala sam stalno biti okrenuta prema njoj,sad me ledja ubijaju,a tek ova kost dole,grrrr. Super za snijeg,meni bas fali,ovde nikad ne pada :(
Jeste li razmisljale o imenima za djecu?Mi se dvoumimo izmedju Emma i Edna

da je bila djevojcica sada najvjerovatnije bi bila Edna bas mi se svidja

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:26:00)

Jutro drage moje, javljam se na raport bejbibi [sm=smiley36.gif], ja sam skoro ustala, legla sam oko pola 4, em sam jučer cijeli dan radila po kući, konačno je sav namještaj tu, uslijedilo je pražnjenje ostalih kesa, em sao sve troje bolesni, MM najviše, sinoć se nekoliko puta preznojavao u toku noći, čak je i deka bila mokra, evo stavila je da se pere. Tona veša još čeka, a sušilica mi ne radi.[sm=smiley19.gif] Napolju snijeg pada konačno.[sm=bravo.gif]

A. me jutros probudio da ga spremim za vrtić, srećom on se najbolje drži u ovoj prehladi, malo kašljuca i nosić moramo često čistiti, al on ništa ne kuka, nema temperaturu, ni ja ni MM nismo imali snage a ga vodimo jutros u 8 u vrtić. Sad sam malo došla sebi, pa moram izaći do biroa za zapošljavanje, inače će mi to ostati do iza NG, a A. već dosađuje, Hajmo mama...., Kad ćemo više... On jedva čeka da izađe na snijeg, lijepo pada, ali je bljuzgavo [sm=smiley13.gif]
Joj jest mi se mrsko spremat, glava mi je tako teška.

Zadnja 2-3 dana ne osjetim bebu tako intenzivno, skoro nikako, a prošle sedmice, sam imala nekad osjećaj da pravi kolut naprijed. Jel to normalno, davno sam bila trudna s A. pa se i ne sjećam. Valjda je to ok.[sm=zmeden.gif]

Za ručak smo sami nas dvoje, MM je druga smjena, ne znam još šta ću praviti, al me apetit zeza, stalno bih mogla nešto jest, mučnine još nisu sasvim prošle, al ja stalno osjećam glad. [sm=smiley13.gif]

marseljeza, ja sam imala nekad u 2-3 mjesecu par dana taj narančasti iscjedak, al samo prošlo. Sad je bijelo i ima ga baš puno, ne mogu bez dnevnih uložaka. Moja doktorica ne diže paniku oko toga. Vjerujem da će mi nekada pred porod dati nešto da se porođajni kanal pročisti, tako mi je bar bilo u prvoj trudnoći.

Ja sam živjela s malcem 1,5 godinu sama, MM bio na školovanju u susjednoj zemlji. Uh bilo je teško, radila sam, pa se djete razboli, pa nemam kome da ga ostavim, pa traži slobodan dan, pa ne daju, pa traži zamjenu... Jedino pozitivno je bilo što sam ga u vrtiću mogla ostaviti i u drugoj smjeni, vrtić je radio do 22h, a sada su nam to ukinuli. Naravno nikad nije ostajao do 22h, ali ako ja s poslom završim u 19 i 20 (zadnji čas), onda dok dođem po njega, već bude i pola devet, jer sam vazda bila zaposlena pravo daleko od kuće. Al sve se da izdržati kad se mora. I nama su se čudili, neki su govorili kako vodimo nesređen život [sm=smiley13.gif], al to je bilo daleko od nesređenog života. Nažalost čovjek nekad mora žrtvovati nešto da bi nešto drugo dobio. Lako je komentarisati onima kojima je život dao sve na jednom mjestu i posao i stan i roditelje koji će pomagati. Moji su u jednom gradu, suprugovi u drugom, a mi smo u Sa.

Eto drage ženice, ugodan dan vam želim[sm=rozica.gif], a ja se bacam na posao.

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:26:01)

marseljeza ma ti si super,sta ti se imaju cuditi,bitno je da je sve ok,da nemoras mirovati i meni kad kazu pa dobro ti za 8 mjesec kao hodam krecem se pa sta cu,sad me malo ove kosti zezaju ali nedam se ja,ja imam u febraru termin 03,,amani i mirah cini mi se isto kraj januara ili feb.
bejbibi hvala na cestitkama [sm=smiley1.gif],pazi da ne pretjeras sa cuvanjem,tako je meni s E. bio termin 19-ti i ja mislila to ce biti 20-tog na mamin rodj. ali on odluci da mu je fino i produzio do 26-tog [sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:43:36)

SCARLET hvala na raportu[sm=jezicek.gif] ma zeno mislim da si se naradila ovih dana pa zato ne osjetis bebu...i ja kad se razradim ne osjetim...eto juce se toliko umorila hodajuci ii kad sam dosla kuci,lezala,nisam je osjecala skoro nikako...sve je to id umora......odmori malo ako mozes,cisto radi sebe..nemoj se toliko naprezati,polako ces stic sve....a ni ja ovdje nemam nikog..moji u sa,njegovi u sko pa nam nekad bas tesko kao npr kad sam zaglavila u bolnici a mm radio a M ne ide u vrtic.. Ma joj tesko je,al stiggne se nekako....
Sve mi zene stignemo ;) tako smo konstruisane hehe....

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:45:57)

ROSE potrudim cu se da je drzim unutra do mog rodjendana,hahaha....al mislim da cure zure vani [sm=smiley1.gif]...ma salim se naravno...ja molim Boga da udjem u deveti pakad god da se porodim,samo da ne budw kakvih komplikacija....meni je malo rizicno,moram odmarati,ne smijem nista pretjerano al ova moja tvrda glava kad naumi nesto ide kroz zid[sm=jezicek.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:55:27)

Pozdrav moje zene ja popodne imam goste pa cijelo jutro sredjujem kucu .A nekakva sam bas teska ustala . Sto se tice imena mi se dvoumimo izmedzu Lejla i Dalia ijedno i drugo imaju lijepo znacenje. Za rucak cu praviti hadziski cevap i pitu od sira. Muza sam poslala da kupi tortu nemam vremena praviti kolac.

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 12:57:34)

Bejbibi Imam i ja taj iscjedak uvijek, samo kad je to u nekim normalnim količinama, vjeruj mi da ga ignorišem. Radila sam briseve i pap test nekad na početku trudnoće, bilo je poprilično ok. Rekao mi je doktor da se ne zamaram s tim, tako i da nisam. Meni se candida uvijek javi poslije slatkiša, posebno sad u trudnoći, izborim se s tim na narodne načine i idemo dalje :) Vjerujem ti da si poželila i ja sam, pa vrlo moguće da ćemo ujutro aBd zaputiti se južnije :D

Scarlett Vjeruj mi da te razumijem, takav način života traži mnogo odricanja i nije lahko. Ali ja uvijek kažem da je većina stvari trenutna i stvar iskušenja i da će proći. Ja sam 8 godina imala vezu na daljinu i sigurno da smo bili bliskiji nego većina koja se svaki dan viđala, ali nije bilo lahko. Međutim, vrijedilo je. :)

rose87 ma samo ti hodaj koliko god da možeš, tako mi je i samoj, ne kažem da ćemo se lakše poroditi ali je zdravije sve dok nas noge ne izdaju i ove teške kosti :D mene bebica sad kad udari poželim da skočim iz stolice, vrisnem ili tako nešto, masallah očito da je napredan ubi me živu :D

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:04:16)

Ja pristavila rucak,malo da odmorim pa cu kasnije salatu i supu....bas volim zelenu salatu,stalno bi je jela ali me nadima poslije[sm=smiley13.gif] ali ja je jedem briga me heheh....
AMANNImeni je dalia prelijepoo...ja htjela to ime al.mm je malo tradicionalan pa se jedva nekako slozio i sa ajna...a ja volim ta neobicna imena sa lijepim znacenjem...a lejla je precesto.... Sretno sa gostima[sm=smiley36.gif] meni ovdje bas bas niko ne dolazi...u tri.mj.mozda neko.od mm ovih...a smoje strane nemam nikog apsolutno..ali neka,meni.pase da sam sama hahahha...volim.svoj.mir...

MARSELJEZA bolje vam je juznije tamo sigurno nema snijega [sm=smiley36.gif] mama mi bas javlja da u sa pada li pada hehe...ni ovvdje ga nema...a nije ni hladno nesto...

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:16:10)

Bejbibi pravo si bas naruzila jutros,gledaj sad koji su postovi hehe. Mi vodili S do plaze da se malo nadise cistog vazduha evo je odmah se nos procepio,izganjala se,malo usetala u vodu,dijete mi je ko patka,nebi izlazilo iz vode [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:19:54)

Mirah morala sam hahhahaha...da se aktiviramo.malo hehhe....jao plazaaaa hocu i jaaa :(( da, taj morski vazduh je najbolji za otcepljenje nosa a i inace zaa zdravlje...ej pa jel.kod vas tako toplooo...znaci vi ste negdje na moru ( ne znam gdje dodje ovaj gradic vas).... Blago vam se, samo uzivajte ;)))).... Kod nas ce bit snijegaaa...ak prwtpostavljam da ga pozelite[sm=smiley36.gif] nije interesantno kad je sve isto jelda?! Dobro dodje malo.promjene....

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 14:20:09)

Uglavnom se izganjala,evo je sad spava,hrci isto ko babo joj. I mi bi neki ime sa lijepim znacenjem,a opet da je univerzalno,i svasta nesta,a ne moze sve u jednom. Mm se svidja Lejla ili Edna,a ja se iveliko navikla Na Emma,rekla sam mu ako budem sama Na porodu ja biram,on je prvoj dai ime sad je red Na mene.
Rose sretan rodjendan tvom malenom,sve najboolje mu zelim.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>