RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 19:58:07)

Tako mi je uvijek kada jedem.
Mlijeko ne mogu smisliti,nazalost.Pribala sam piti po jednu casu dnevno ali ne moguuuu ga.
Nisam nikada voljela mlijeko.A od obicnog jogurta mi se snizi protisak.Imam vocni.Sad cu s njim probati.
Mada sam navikla na ovaj osjecaj u zeludcu.
Uz Boziju pomoc usla sam u 4-mjesec.Mozda krajem 4-tog pocnem osjecati.
Ako Bog da 14 januara imam kontrolu,pa cu vidjeti kolilo smo narasli i jeli sve ok.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:04:56)

Mashalla[sm=bravo.gif] samo polako...nemoj se previae umarati...pa pa odsad pa nadalje bi trebala osjecati leptirice heheeh...mada ja sam tamo oko 20 sedmice pocela fi.o raspoznati pokrete....dotad sam imala problema sa nadutoscu i gasovima pa nisam znala sta je sta[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]....
Uh i ja jedva cekam na kontrolu da idem...zvat xu dr poslije nove da zakazem pregled...
Sta mislim sta nosis?? Mislim sta bi vise voljeli ;) jeste razmisljali o. Imenima :)) mada je rano al je stvarno teskoo skontati ime [sm=smiley36.gif]

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:15:48)

Nezz,sada samo osjecam gasove i grceve crijeva.
Bas cu poceti pratiti svakim danom dali osjetim bilo kakav cudan osjecaj u stomaku.Osjetila sam ja kao leptirice ali kontam da je to od crijeva ili sta ja znam.
Bas cudan osjecaj,ne znam ga opisti.
Do sada nisam pratila,sve kontam rano je da se osjeti.
Zato sam neki dan pitala lada ste osjetile prvi put bebu,blago,kada ste smorene i opustene.
Nedavno sam osjetila bas nisko kao tri pokreta blaga,ali mm misli da je rano.
Ostaje mi da cekam i pratim.Jedvaaaaaa cekam da osjetim.

A sto se tice pola,mm gleda stomak i zeza me s pitanjem,znas li sta je djecak ili djevojcica.
A ja od pocetka imam neki osjecaj da je djecak.[sm=zmeden.gif]
Mm suti i smije se nece da kaze nista.
Da bude djevojcica moja nasljednica [sm=smiley36.gif]
Da bude djecak babin ponos.[sm=smiley1.gif]
Tako da mi je svejedno sta ce biti,samo da dragi Bog da,da mi bude zivo i zdravo.

O imenima nisamo jos nista razgovarali.
I ja sam jos malo u grcu,sve cekam da jos vremena prodje.Negdje od 7 mjeseca pocet cu opusteno da razmisljam.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:22:25)

Ma dobro,polajo..osjetit ces aBd ;))... Samo opusteno i beez napora...sve ce biti uredu aBd..eto,ja sam tek oko 20 sedmice pocla osjecati fine pokrete...

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:25:14)

Suti,pokusavam maximalno biti opustena i negativno ne misliti.
Hmmm cesto osjetim kao skakiljanje i bockanje u stomaku da se moram pocesati.

Bejbibi,da me vise ne ruzis,iskupila sam se za jucerasnji dan sto nisam pisala.
Ispunile smo duznost dezuranja.Skoro dvoje stranice smo nas dvije ispisale [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:38:42)

Pa to moze biti to,al polako osjetit ces aBd;))
Hahahhaa necu,necu...ispunili smo kvotu zadanas[sm=jezicek.gif]....ma ja danas citav dan u kuci pa haj tipkaj po telefonu...bas nista posebno nisam radila...sad gledam seriju..mah nista posebno..ajd slobodna si za veceras hahahah....Ma salim se naravno..al eto bas je fino kad se aktivira tema...a iskrwno nemam se kome izjadati pa onda ovdje svama promuhabetim hahahah

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:45:53)

Evo i ja gledam film Tajni agent 007.
Uhhhh sada mi je lakse kada znam da nemam jedinicu,mislim da sam ispravila [sm=smiley36.gif]
Sta se ba sekiras,nas dvije cemo drzati temu aktivnom.[sm=jezicek.gif]

Oci me vise bole,lezim i pisem s telefona.
Mislim da smo za danas ispunile bonus [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (26.12.2014 20:52:57)

Ahahahah jesmo.jesmo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hajde slobodna si hahahahah.....suyra se nastavlja [sm=jezicek.gif]

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 3:45:07)

MC, ja evo upravo čekam tvoje kiflice da budu gotove [sm=smiley36.gif]
Do kasno sam pravila neke kolače, imat ću goste sl. sedmice, dolaze roditelji od MM a i moji, tako da ću se baš nakuhati, pa rekoh nek makar kolačiće imam gotove, pravila sam ove što mogu duže stajati, taman da omekšaju do sl. sedmice.
I obzirom da sam zaglavila s poslom, pa dok sam očistila kuhinju, kontam sad će još mal i sabah, pa rekoh da napravim mojim momcima doručak [sm=smiley36.gif] A naravno i ja ću se najesti i onda u krpice. Sutra se pišemo oko podne, neću sigurno poraniti [sm=smiley1.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 9:12:09)

Jutro zene!Kako ste mi? Ja sam se juce bas umorila dokazila mi od muza dva brata sa zenama i djecom oni zive u susjednom gradu tako da su bili do nacece . Samo sam sudje sinoc stavila u masinu nista vise nism mogla, a danas imam opet goste ovdje komsije svabe juce se najavili. Sad moram ovaj haos od juce da pospremam. A bas bi samo lezala

mala curica -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 10:00:03)

Scarlett bas me zanima kakve ce ispasti.Mada vjerujem da cr biti mljacccc
tijesti je super.Poslije tri dana stajanja mm jeo i kaze bas su dobre.Vjeruj kao da su svjeze,a ne stajala.

Hajd ti zeno odmaraj malo i naspavaj se [sm=smiley1.gif]

milenium -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 11:34:06)

bejbibi evo mene[sm=smiley1.gif]
hvala na čestitkama svima[sm=smiley1.gif] kod nas se slavilo ovih dana,na badnjak kolače pekli a i prije,pa Božić,pa onda jučer i daqnas su dva sveca,mm slobodan do ponedjeljka. nisam se stigla javiti ,na Božić sam imala 22 ljudi na večeri,rekla sam ako ne rodim u iduća 2 dana ,ne znam onda kad cu....trebalo je to sve poslužiti,namiriti,na nogama stajati. srećom pomnogli su mi oprati suđe,kolača isad imam ,pravila sam šest vrsta,danas mi isto dolaze gosti,a sinoć smo mi išli u goste...a ja sve teža i teža. ne izgledam debelo al s obzirom da sam prije imala 56 kg ove me sad kile ubiše i puno mi je to na moju težinu i visinu. u plusu sam 15 kg al koda sam 30.

pozz ady i vanchy,bravo za vaše [sm=duda.gif]

mirah sad kad si napisala da si u italiji sjetih se da kumi iz italije nisam čestitala bOžić,odoh sad.
do kojeg si ti tjedna dogurala?

marseljeza i scarlet bome vam nije bilo lako u životu.
marseljeza i ja sam imala taj iscjedak,to je normalno,samo nek nije krvav i neugodna mirisa.

morena kako ste vi proveli blagdane?

hladno je očekujemo snijeg,al sumnjam da će pasti...

banovici -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 13:44:54)

pozz moje dame ja sam nova na ovoj temi a bila sam aktuelna na ostalima haha uglavnom ja sam tek 13.12 ugledala svoje [sm=rozacrtici.gif] isla sam 19 na pregled i mrvica je prisutna s tim da postoji rizik i od spontanog pa sam i zabrinuta mada se trudim da nerazmisljam o tome uglavnom primam inekcije progesterona na 5dan i nadam se da ce sve proci kako treba i da cu uzivati ostaje nam cekanje ..

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 14:11:00)

Evo mene na raport da mi bejbibi ne da jedinicu,ali vidim da ce ona danas dobiti jednu :)
Banovici,dobro nam dosla,zelim ti mirnu i skolsku trudnocu. I sama sam imala rizik od pobacaja u prvoj,primala injekcije,vaginalete,pila neke hormone,i evo moja cura ina 2,5 god. Samo se opusti,uzivaj i sto manje radi. Nemoj da dizes bista tesko i da se istezes.Jel to mjesto u kom zivis ili onako nick ?To ti je meni najdraze mjesto na svijetu,nazalost daleko me zivot odveo.
Milenium bas jutros mislim sto se ne javljas,da se nisi porodila,dokle si dosla ti? Ja sam danas 36 punih

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 14:16:30)

Mala curice jel ti putujes danas,sretno i uzivaj u Bosni sa svojom mamom i sekom,uh ja sam svoje puuuno pozelila.

Kod nas pada kisa i smrze se,tako da smo luci cio dan a trebamo ici gledati kolica,Samo mi jos to fali al nikako da se nakanim...Kazu sutra ce snijeg i na obali,na brdima vec bijeli. Kakvo je stanje kod Vas?

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:12:18)

Ahahah evo mene, samo nemojte jedinice dijelit [sm=jezicek.gif]... Prvo da pozelim.BANOVICI dobrodoslicu..draga samo.odmaraj sad na.pocetku i miruj..cestitam.na trudnoci. Javljaj nam se redovno:))
Eh drage moje, sad ja na raport hahhahaa...javila bi se ja cim.sam oyvorila jutros oci ( u 11) haha ali me snaha nesto zvala,pricale i pricale i onda dosao mm, pa dorucak spremaj,jeli i spremili se i na skitanje...otvorio se veci fis ovdje kod nas i htjeli tamo ali bOze ovog naseg naroda ko da u zivotu nisi vidjeli shoping centar...ma to je i na ulici parkiralo [sm=zmeden.gif] i odustalli od fisa, otisli u bingo shoping centar koji je do.fisa a mozete mislit i tamo parkirali ljudi da bi u fis[sm=smiley36.gif] ma svasta kod nas,cirkus majke.mi hahha.....sjeli tu na kafi i htjwli u kino ali nesto mi M nije bio raspolozen a i ne znam kako bi reagovao..dugo je njemu sat ipo da sjedi, kontam u.ervozit ce se[sm=zmeden.gif] kad ste vi svoje odveli prvi.put u kino??????

I eto disli kuci sad i reko da se ja svojim zenicama.prvo javim da mi ne daju jedinicu[sm=jezicek.gif]....rucak imam od juce,samo cu supu pravit...al.kasno smo doruckovali tak da necemo.jos ruckati....gledat cemo neki film.. Ja uzivam gledajuci filmove skoro svaki dan neki gledamo.....

A vrijemee brrrr hladno i vidi se na planini malo snijega i.po krovovima jer je sinoc padao malo.. Eh sad hocel opet pasti Bog zna...vjerovatno da hoce....

Sta ima kod vas???

Joj menw nesto cudno boli stomak zene [sm=zmeden.gif] i sinoc me bolio i danas...popila apaurin...donji dio, neki pritisak me ubi...i beba se slabije javlja.... Ma nadam se da nije nista, mozda kako raste pa stvara pritisak

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:15:51)

Jel i vas zeza rr il samo mene[sm=smiley36.gif] zamalo da mi.ovajj prethodbi post ne prodje... Krebula slati i izbaci me jaooo pa se vratim,kopiram tekst i opet se prijavim i paste odgovor i eto hB proslo....uh al me to nerrvira kad mi tako bude... Pa moram nekad ispocetka a ono dug post[sm=hudicek1.gif]...dobro je sad proslo...

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:33:48)

Bejbibi neka si se javila,ja se zabrinuh sta te nema :) Mene nije nikad bolio tako stomak pa ne znam sta da ti kazem...al me pocinju boliti ledja...tako mi je bilo prvi put evo i sad osjecam. Kazem ja mm boli me,kaze od cega pa reko mozda krece polako,uh kaze ima da te zakljucam u sobu dok ti Mama ne dodje nema radjanja. I sama se nadam da nije to to,rano mi jos[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:40:34)

Koja si ti.ono ssedmica..jesil usla u deveti??? Ma haj nije valjda jos to hehhe..neka jos malo....ma iskreno da ti kazem sad me citav stomak.poceo boliti na intervale... Nisu to kontrakcije, barem.mislim....ne smijen govoriti mm da me boli on odmah zove doktora haha a ja necu da pravim pa.iku bezveze..dok god nema krvarenja ja se nekako skuliram i kontam haj sve ok proci ce.. .. Al ako nastavi ovqko definitivno cu se naruciti...a trebala bi pocetkom janurara ic na kontrolu.zadnji put bila 3.12 znaci sad bi oko 3. Trebala....vidjey cu kako ce mi biti danas..
Kad tebi dolazi mama...joj nema nista ljepse kad imas mamau.pored :)).... Ja sad ne znam kako cu sama :((

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:45:00)

Evo sad gledam iscjedak,normalan je...hB.. Vjerujte da me nekad strah pogledati sta se dole desava[sm=smiley36.gif]....al eto zasad je ok.ma mozda je i nadutost pa me boli..sinoc jela zelenu salatu a ona me uvijek nadima

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:48:22)

da se i ja javim,sve ok,maleni se javlja vise nego jucer,ja rucak spremam,jucer sam se bas umorila,tako da mi se danas nista ne radi,samo nesto zjevam a mislim da cu imati goste opet veceras...
u pon. nam je kontrola jedva cekam,da vidim jeli se ovaj gospodin okrenuo ili ne
imam jos najmanje dvije masine oprati stvari za bebu,trebam i torbu spremiti,sve to nesto ja planiram poslije nove,mada koliko planiram daj Boze da sve stignem,a mm sinoc govori eto sve je proslo sad samo odmaraj,ma ja sta ima [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],neku noc sam pocela bradavice mazati i izvlaciti,tako sam ih i prosli put pripremala kao za dojenje i vidim kapljicu,dvije kolostruma bas mi drago bilo i skontam bas koliko se to sve priblizilo...eto ljubim vas sve,sutra je nedelja pa neznam dali cu imati kada da se javim

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:49:13)

MIRAH mene ledja razvaljuju,pogotovo krsta... Ja sam ko baba kakva...ma i babe su pokretljivije od mene... Ja se nekad jedvaaa dognem koliko me prikljeste..ma cini mi se svaka me kost u tijelu boli u ovoj trudnoci:(.... Tek sedmi.mj a ja se jedva krecem vjerujte...eto ja nisam vjerovala kad cujem da se zene jedva krecu a evo i meni je tako....sve mi jw tesko... sto MILENIUM kaze ko da imam duplo vise...ja sam isto oko 15 kg u.plusu[sm=smiley36.gif] a tek sedmi mj hahahha....al nisam uopste opterecena.. Samo sto mi smetaju,zadisem se brzo,nemam kondicije..mozda sto je i beba nisko pa zato. Ko ce ga znat..da samo prodje dobro aBD

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:49:29)

Usla sam u 9. 36 sedmica punih danas,al kako sam prvo prenijela 8 Dana sve mislim i sad ce tako biti. Mama dolazi 15.ako Bog da,ma ja se ne bih bez nje ni usudila radjati heheh. I ona radi,al eto ipak moze nekako doci mjesec dana...

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:53:05)

ROSE tebi jos malo ostalo...a ja sam sve vec za bolnicu spremila Bogami..nisam normalna [sm=jezicek.gif]...neka spremno..i torbu spakovala hahahahah....mada imam jos punooo posla i kupiti svasta za bebu... Pelene i tako to al eto vecina je uradjena hhahaa......a krevetac nismo sastavili.jos..kolica oprala, sredjena samo cekaju hihi....a krevetac cekam da krenwm sa razmjestajem..nadam se poslije nove....
Sta su vam navalili ti.gosti hahahha....joj zar nemaju razumjevanja da ste trudne, da ste umorne, da ate sebi teret a kammoli jos nekog sluziti.... Ma ja sam rahat sto se toga tice[sm=jezicek.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (27.12.2014 15:54:37)

MIRAH uzivaj sa mamicom [sm=smiley1.gif] sigurno ce ti biti od pomoci..i olaksati definitivno...uh kako bi ja voljela da moja dodje na duze..ko zna mozda i dodje,vidjet cemo aBd

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>