RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 10:29:57)

Rekli su mi da je dječak, a u ponedjeljak dok sam bila na 4D i ugledah mu ponos [sm=jezicek.gif] Nek je zdravo samo, nije ni bitno uopšte. Pretpostavila sam da ima još vremena, tako mi doktor kaže, samo se iskreno nadam da hoće, da to ide prirodno. Vjerovatno kad sve to aBd prođe i bude kako treba, ovdje ću kukati kako je bolilo [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 10:30:14)

Milenium mozes sve spremit za 2 dana,sutra su najavili lijepo vrijeme, buru,pa mozes sve oprat i ispeglat..ja se uvijek volim spremiti ranije da mi to ne stvara dodatnu nervozu.. nisam ti poslala slike al ih cuvam za tebe,M.mi ima upalu grla pa ne znam gdje mi je glava..
Andy pocetno mlijeko je kolostrum, vidjet ces samo guste kapljice i to obavezno daj bebi da podoji i stavljaj ga sto vise da doji i bit ce mlijeka[sm=smiley1.gif]

Mjeseceva Pratilja -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 13:38:59)

IZVORNA PORUKA: marseljeza

Rekli su mi da je dječak, a u ponedjeljak dok sam bila na 4D i ugledah mu ponos [sm=jezicek.gif] Nek je zdravo samo, nije ni bitno uopšte. Pretpostavila sam da ima još vremena, tako mi doktor kaže, samo se iskreno nadam da hoće, da to ide prirodno. Vjerovatno kad sve to aBd prođe i bude kako treba, ovdje ću kukati kako je bolilo [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif]

To obavezno. [sm=smiley36.gif]

Mjeseceva Pratilja -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 13:39:48)

Cure, je li neko ima frke sa smedim iscjedkom?[sm=zmeden.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 14:23:55)

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Cure, je li neko ima frke sa smedim iscjedkom?[sm=zmeden.gif]

Vecina trudnica je imala, najcesce sve bude ok al moj ti je savjet obavezno nazovi dr pa ti mozda ukljuci dabroston i odredi miirovanje neko vrijeme..

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 14:26:37)

Pozzdrav zenice! Kako ste mi vi danas ? Bejbibi bas mije zao za maloga ako bgd bice bolje . Ja za kasalj malom pravim caj od secera i mlijeka finog je ukusa tako da ga hoce piti a presjece odma kasalj. Neznam znasli kako se pravi , jacu ovdje bapisati u malu serpu stavis jednu do dvije kasike secera i sacekas da se secer otopi u to dodajes 2 dl mlijeka i sacekas da prokuha i onda skidas sa peci. Najbolje pit sto toplije. Mjeseceva pratilja vidim pitas za smedji iscjedak nisam imala taj problem , moj tije savjet da odma pozoves svog dr.i posavjetujes se sa njim. Milenium jeste da sam 33 sedmica i da ima jos vremena ali bi nekao da sve pripremim ranije kako nosim djevojcicu a od mnogi sam cula da one znaju da pozure vani prije termina nekako me strah da nebude sve spremno na vrijeme. A kako mi to poslije nema ko drugi obavit Muz ce morat da pazi sina ne bi mu mogla i tu obavezu dati a neznam bili iznao kupit sve sto treba[sm=smiley1.gif].

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 14:31:40)

dan [sm=smiley1.gif]
bejbibi bas mi je zao sto ste bolesni,ali sad je to zavladalo toliko da nije iznenadjujuce,da nam brzo ozdravite
milenium,neka je nama marincii kod kuce i neka se oporavlja,a ti zeno pripremaj se sta nam cekas,ja sam pocela polako robicu prati i peglati,sve mislim bolje prije nego kasnije
andy evo zene su ti savjetovale sve za dojenje a i ja isto prvih dana nisam imala mlijeka nesto,samo kolostrum
mjeseceva p. ja sam se bas pitala sta je s tobom sto nam se ne javljas,i no idea se ne javlja ali ona je na mirovanju i rece ruzno joj za racun. mora sjediti kad hoce da se javi
marseljeza i moj djecak je zadkom okrenut,trebam krajem mjeseca na kontrolu da vidimo jeli se maleni okrenuo ali ja po udarcim i pokretima mislim da nije jos pa vidjecemo opet,sad smo 33 +
amani ma pripremi ti sve,kod mene je ista situacija i pocela sam polako,nemogu ni da zamislim mm da to sve radi dok sam ja u bolnici,na sto bi to licilo[sm=jezicek.gif]

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 14:35:23)

Amanni meni takodjer nrma tko spremati pa planiram do 35.tjedna sve obaviti tako da budem mirna,ak imam ja jos puuuno dotada[sm=smiley1.gif]
bejbibi moja curica ima upalu grla pa te razumijem,nesto nas bas krenulo u zadnje vrijeme s virozama

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 14:41:33)

Morena kad je tebi termin? Meni je 1 februar sve kontam ima jos a brzo ce to proci

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 14:46:45)

IZVORNA PORUKA: Amanni

Morena kad je tebi termin? Meni je 1 februar sve kontam ima jos a brzo ce to proci

15.4. Imam jos puno vremena,al polako cu pocet spremat stvari u 2.mjesecu [sm=smiley1.gif]

Mjeseceva Pratilja -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 15:28:40)

U 8 sed sam prokrvarila. Ne mnogo ali sam odmah otrcala u hitnu i dr mi je dao progesteron tablete 2x 7 dana. Krvarenje je odmah prestalo. Bila sam na strogom mirovanju u tom periodu. Dan nakon ispijene terapije javlja se smedi iscjedak. Vidan na toalet papiru. Sad sam na bolovanju kuci, odmaram, cuvam se ali dr nije zabrinut. Sve je ok i kao vidimo se u januaru na normalnom pregledu.

milenium -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 16:27:47)

mjeseceva pratilja dobrodošla[sm=bravo.gif],samo slušaj dr i sve će bit ok.[sm=smiley1.gif]
kiša danas i ružno vrijeme niti mogu prat niti sušit.

andi ,sad bi jedna naša dr na to ''nemam mlijeka''rekla''mlijeko se počinje stvarati u sedmom mj trudnoće''[sm=smiley1.gif].nije ni meni došlo prvi dan.al sam ga stavljala na sike,jer njima je i par kapi dovoljno dok imaju par dana.

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 16:33:12)

Cao zene..mi i dalje kasljucamo.. Vodit cu ga doktoru oko 7 pa cemo vidjet..AMANNI bas cu pravit taj napitak da vidim hoce li piti...hvala na savjetu...ostale pozdravljam vas,javim se kasnije..odo sad da pravim to

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 18:59:16)

Bejbibi bas mi je zao zbog malenog,i moja S kaslje ali Samo ponekad valida ima malo slajma pa joj smeta kad spava ili kad se zadise. Meni isto pomaze ovo secer i mlijeko,prava stvar za kasalj,a cula sam isto da se mogu istopiti Negro bombone u mlijeku i to kao pomaze... Vidim salite se na ne spavanje,i meni je tako bilo em me bole kukovi,em moram stalno u wc i ja u apoteci ttazim caj,dali mi mjesavinu kamilice,melise i jos neki zaboravila sam...uglavnom spavam ko mala beba [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 20:52:20)

Vecer zene:) ecvo napokon da se fino javim...M je cini se bolje od onog napitka..nije vise kaslhao,sad jel to pomoglo ili je jednostavno.prestao kasljat,ali prije da ce od toga biti.. AMANNI hvalaaaa ti puno za taj savjet..redovno cemo ga pravit,a pravoo je ukusno...jedino ga muci malo nos al kai cemo staviti pred spavanje da moze fibo spavat.....ipak ga nisam doktoru vodila...nadam se da ce biti bolje..a temp nema vise

Sta se radi??

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 21:31:28)

Hej, trudnice...

Vidim da ima prehlada, viroza, šta li već... Evo i moja cura se malo prehladila, nema veliku temp., malo kašljuca i nos joj začepljen, ne curi non stop.
Nadam se da joj se neće pogoršati, jer me strah da joj ne bi bilo lošije, a da onda ja završim u bolnici.

Meni je već dobro kraju, bar što ja osjetim. Dečko nema dovoljno mjesta, pa me stalno gurka. Nešto računam, da mi je još do idućeg tjedna izdržati, da mogu završiti još neke sitnice, jer ne volim ostavljati stvari na pola. [sm=jezicek.gif] E pa kao da će svijet propasti kad ja odem negdje.[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Mjesečeva Pratilja...dobro došla i želim ti ugodnu i lijepu trudnoću. Sretno.[sm=bravo.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (17.12.2014 22:07:48)

Bejbibi drago mije da je maleni bolje , mom sinu uvjek pomogne taj napitak i mi ga pravimo cim pocnemo kasljucati ja bas izbjegavam mu davati lijekove ono bas kad moram dam kad vidim da nemam drugog izbora. Mi sutra imamo kotrolu prvu u bolnici nadam se dace biti sve uredu.

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 0:01:01)

bejbibi drago mi je da je djecaku bolje,moj nece to da pije [sm=smiley13.gif] mozes misliti a neki dan je popio solju mlijeka kuhanog sa lukom [sm=smiley11.gif],meni muka ali cula da je i to dobro kod kaslja a on nista samo kaze mama ovo ti mlijeko mirise na pitu [sm=jezicek.gif]
loptice koja si ti sedmica,ma neka tebi [sm=duda.gif] dodje ziva i zdrava a poslovi ce cekati,nikada se sami ne urade
Amani sretno na kontroli,javi nam se kad zavrsis,ja bih trebala krajem mjeseca,jedva cekam da vidim jeli se ovaj [sm=duda.gif] okrenuo
danas je maleni bas aktivan,stalno nesto gurka i udara a to mi stvara zgaravicu uzasnu,slabo sta da pomogne,jedva sam danas sta uradila,,sageti se od kiseline nemogu,otisla malo do dm-a da kupim farbu,u petak mi godisnjica braka a u subotu rodjendan pa da se dovedem u red haha,ali ove bez amonijaka tako mi se brzo isperu,neznam jeli koja od vas koristila [sm=zmeden.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 0:31:20)

Evo M i m su zaspali..mislim jos davno ali nesto se M vrtio, suho mu grlo...kasljuco je jos malo pred spavanje pa cu vidjet kako ce veceras biti i sutra....napravit cu mu ujutru opet to mlijeko, svidja mu se...nos ga najvise zeza a i znoji se nenormalno ( doduse on puno skace sreca) i nema zasad temp hB... Najvise me sttrah te temp....znam da ovo mora svone odradit jedbo sednicu dana al samo da ne bude sta previse...ja sam ok hvala Bogu..jedem puno narandzi i limuna....mene jedino stomak boli ovih dana i to nissko..mozda sto sam peglala i prala odjecu pa sam se bas naradila [sm=zmeden.gif] moram par dana odnorit,al meni ne da djavo.mira ja sam perfekcionista i sve mora bit tip top[sm=smiley13.gif]...kad nesto naumim moram to odmah obavit...ccc

ROSE mali ti je bas simpa[sm=smiley36.gif] na pitu mu vuce mlijeko to hihi..mora da voli pitu [sm=smiley36.gif].....
Vidim puno djece bolesne, da hoce snijeg pasti pa da malo ubije ove bakterije...moj M uziva na snijegu,svaki dan pita kad ce :)

Eto zenice,laku noc..fino spavajte,odmarajte..pisem sutra raport[sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 1:37:46)

Večer ženice, kako ste? Nigdje nikog, a meni se ne spava [sm=smiley13.gif]

Kao prvo da čestitam ANDY od [sm=smiley27.gif] Draga eto i ti dočeka svog bebana živog i zdravog i nadam se da će to uvijek tako biti. Nadam se da se nisi mnogo napatila na porodu, sad se samo mazite i uživajte.

Bejbibi, jel to onaj napitak kad se šećer uprži pa dodaš mlijeko, ako je, dobro pazi, ja sam ga pravila prije nekih 10tak dana i šećer mi je prsnuo kada sam počela doljevati mlijeko, to mi se nikad ranije nije desilo, vjerovatno sam malo požurila, svu me je isprskalo, al nije bilo ništa strašno osim na kažiprstu, tu mi se velik komad šećera zalijepio i ja ga pod vodom odvojila, izašlo prvo ono kao žulj, a kasnije se naopravila jako duboka rana, toliko je boljelo, a nemaš šta vidjeti i evo još uvijek me zateže i nije sasvim zaraslo. Inače i nama to jako dobro pomaže i uvijek pravimo. MOja sveki pravi s vodom i doda još i limuna u to, a it o je dobra kombinacija.

Mjesečeva pratiljo, ja se pitam što nam se ne javljaš, javi se češće, vjerujem da će s iscjetkom biti sve ok, jer ako je smeđkasto, to obično nije neki problem, ali ja bih se svakako javila doktoru.

Drage žene ja preksinoć nakon onakvog dana, padanj a u nesvjest, obilaska doktora itd. konačno kad sam se navečer smirila i ovdje javila u tom periodu sam osjetila prvi put bebu onako baš baš jako. Baš sam bila uzbuđena, jer sam očekivala da ću je i prije osjetiti i onda bi baš konkretno.
Sjedila ovdje s vama se dopisivala i časkala s mužem i moradoh u toalet i tamo prokrvarim, ostave me u bolnici preko noći, urade nalaze rezultati isti kao i dan prije. Na prijemu su me pregledali i rekli da vide kontrakcije, kojih ni na jednom pregledu do tada nije bilo. Ja imam problema s astolicom, pa sam možda i zbog napona prokrvarila. Niko mi to nije znao reći, šta je tačno razlog, ali sve je hvala Bogu prošlo ok i otpustili su me jučer popodne, rekli da mirujem i tako to.

Ja se evo stalno osjećam malaksalom i iscrpljenom, postaje mi sve gore, evo radim na popravljanju krvne slike, al to ide tako sporo ne znam šta da radim. Da li da kupim totemu, ide li to u trudnoći [sm=zmeden.gif] Znam da kažu da je grozna, al meni se čini da bi mi trebala koja doza infuzije da se malo popravim [sm=smiley36.gif], ovako ne mogu da funkcionišem normalno. Da li od infuzije bude bolje samo kad se tek primi il mi stvarno može malo popraviti stanje, da odem možda do dr. opće prakse i pitam, ili je to glupo?

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 10:38:27)

jutro [sm=smiley1.gif]
scarlet a joj tebi se bas neda,pa i u bolnici si bila,prije svega [sm=bravo.gif] za bebicu sto je konacno pocela sutati mamu svoju,mozda da ti poruci da malo odmoris,znam da nama to nije lako nikada ali trudnoca ce proci sad pa sad,ako mislis da je zbog stolice krvarenje jesi li probala one prirodne pripravke,imas dosta savjeta od mlake vode ujutro do onog soka od sljiva iz dm,ja sam kupovala u vispakovim radnjama neki miks za probavu(sljive,smokve i neka trava cini mi se) ruznog je ukusa ali sta bi,za krvnu sliku bih se ja posavjetovala sa gin. neznam jesu ti dali ista ako su ti nalazi losi,meni su na granici pa pijem feroglobin,jer sam sklona anemiji,ta slabost bi se trebala popraviti cim popravis i krvnu sliku,mislim da infuzija nece puno pomoci ali opet nisam strucnjak da znam sigurno,takodje ako imas tlakomjer prati pritisak jer kad je nizak javlja se slabost i pospanost-znam jer patim s njim...nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci i da ces nam se uskoro oporaviti i poceti da uzivas u [sm=nosecka.gif]
bejbibi jesi vidjela kod mene namazanka s njim mi nikada nije dosadno,mene boli tako po dnu stomaka,kako raste stomo sve vise,ali i ja sam poput tebe,kad sta zacrtam da uradim tesko mjenjam planove,ono da ostavim napola pa ima i drugi dan i redovno pretjeram s poslom,posebno od kad sam trudna,bas sam postala peka neka sve mora biti na mjestu
eh ja danas imam u planu da pravim kiflice pa da ih zaledim i jos sto sta po kuci,nadam se da cu stici.ljubim vas

Mjeseceva Pratilja -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 11:41:13)

Bejbibi, da djecak aBd brzo ozdravi.
Scarlet, sjecam te se kroz maglu. Kako sam mirovala, nisam se uopce javljala. Sad sam tu.  Jucer I sinoc iscjedka nije bilo da bih ga opet vidjela ujutro. No kuliram..Ne boli me nista. Cestitam ti prve pokrete. 

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 11:54:21)

Scarlett bravo za malu lupkalicu[sm=bravo.gif] odmaraj koliko mozes,bit ce sve dobro..
mjeseceva pratiljo smedje znaci da je to samo zaostatak krvi od ranije, slusaj savjete dr i malo pripazi da se ne naprezes dok ne prodje..
Rose i ja redovno pretjeram s aktivnosti,dok me ne zaboli stomak ne stajem, nosam M. a ipak i ona ima 13kg sto nije malo i svaki dan kazem trebam malo smirit al opet sve isto..

no idea -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 12:09:57)

uh, sad sam morala ustati i napisati post sa računara[sm=zz_banghead.gif], sa tableta vas samo mogu čitati, napišem post, i čekam da ode, gnjavi me po pola sata i na kraju neće...
Andy, čestitam, sve najbolje tebi i malcu! Pusa!
Mjesečeva pratiljo, i ja sam tako negdje u 7-8 sedmici imala taj smeđi iscjedak, par dana i isprepadala se-otišla dr i ona mi samo povećala utrogestan na 3x2 i rekla da nema odnosa, u međuvremenu me svakih 10 dana kontrolisala, posljednji put u 16. sedmici na početku, ukinula mi utrogestan skroz ( do tad ga je pomalo smanjivala na svakoj kontroli), rekla da mi je posteljica baš nisko i da je zato bio taj smeđi iscjedak, i naglasila da strogo mirujem-nema odnosa, nema dizanja ničeg težeg od kašike, nema dužeg sjedenja, truckanja u autu...sad baš se trudim da mirujem, a ona mi je još rekla da vjeruje da će se posteljica vremenom podići ako budem slušala...danas sam baš nervozna, sutra na AC, i još moram da se truckam dva sata do bolnice, pa mi je frka...
Zna li neko šta nam je sa malom curicom, što se ne javlja? Nadam se da je sve ok, da odmara!

no idea -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 12:12:57)

Nemojte pretjerivati sa aktivnostima, i ja sam ista, stalno nešto hodam po kući, sve bi radila, a ne smijem...
Nadam se da prolaze prehlade kod dječurlije, a i kod scarlett slabost da će brzo proći...mene za stolicu spašava mlijeko toplo sa kašikom-dvije maslinovog ulja svako veče, i po koja suha šljiva...
Ljubim vas sve, moram sad ići u vodoravni položaj!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>