scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (18.12.2014 1:37:46)
|
VeÄer ženice, kako ste? Nigdje nikog, a meni se ne spava [sm=smiley13.gif] Kao prvo da Äestitam ANDY od [sm=smiley27.gif] Draga eto i ti doÄeka svog bebana živog i zdravog i nadam se da će to uvijek tako biti. Nadam se da se nisi mnogo napatila na porodu, sad se samo mazite i uživajte. Bejbibi, jel to onaj napitak kad se Å¡ećer uprži pa dodaÅ¡ mlijeko, ako je, dobro pazi, ja sam ga pravila prije nekih 10tak dana i Å¡ećer mi je prsnuo kada sam poÄela doljevati mlijeko, to mi se nikad ranije nije desilo, vjerovatno sam malo požurila, svu me je isprskalo, al nije bilo niÅ¡ta straÅ¡no osim na kažiprstu, tu mi se velik komad Å¡ećera zalijepio i ja ga pod vodom odvojila, izaÅ¡lo prvo ono kao žulj, a kasnije se naopravila jako duboka rana, toliko je boljelo, a nemaÅ¡ Å¡ta vidjeti i evo joÅ¡ uvijek me zateže i nije sasvim zaraslo. InaÄe i nama to jako dobro pomaže i uvijek pravimo. MOja sveki pravi s vodom i doda joÅ¡ i limuna u to, a it o je dobra kombinacija. MjeseÄeva pratiljo, ja se pitam Å¡to nam se ne javljaÅ¡, javi se Äešće, vjerujem da će s iscjetkom biti sve ok, jer ako je smeÄ‘kasto, to obiÄno nije neki problem, ali ja bih se svakako javila doktoru. Drage žene ja preksinoć nakon onakvog dana, padanj a u nesvjest, obilaska doktora itd. konaÄno kad sam se naveÄer smirila i ovdje javila u tom periodu sam osjetila prvi put bebu onako baÅ¡ baÅ¡ jako. BaÅ¡ sam bila uzbuÄ‘ena, jer sam oÄekivala da ću je i prije osjetiti i onda bi baÅ¡ konkretno. Sjedila ovdje s vama se dopisivala i Äaskala s mužem i moradoh u toalet i tamo prokrvarim, ostave me u bolnici preko noći, urade nalaze rezultati isti kao i dan prije. Na prijemu su me pregledali i rekli da vide kontrakcije, kojih ni na jednom pregledu do tada nije bilo. Ja imam problema s astolicom, pa sam možda i zbog napona prokrvarila. Niko mi to nije znao reći, Å¡ta je taÄno razlog, ali sve je hvala Bogu proÅ¡lo ok i otpustili su me juÄer popodne, rekli da mirujem i tako to. Ja se evo stalno osjećam malaksalom i iscrpljenom, postaje mi sve gore, evo radim na popravljanju krvne slike, al to ide tako sporo ne znam Å¡ta da radim. Da li da kupim totemu, ide li to u trudnoći [sm=zmeden.gif] Znam da kažu da je grozna, al meni se Äini da bi mi trebala koja doza infuzije da se malo popravim [sm=smiley36.gif], ovako ne mogu da funkcioniÅ¡em normalno. Da li od infuzije bude bolje samo kad se tek primi il mi stvarno može malo popraviti stanje, da odem možda do dr. opće prakse i pitam, ili je to glupo?
|
|
|
|