RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 19:57:04)

Joj drage zene, ja sam sad dusu ispovracala [sm=smiley13.gif] al mislim da mi nesto od hrane nije sjelo jer prije nego cu povratiti tako me jako zabolio stomak ko kad ste bolesne i imate proljev pa ono zigne stomak :(.... Takve simptome isto imam kad dobijem trovanje hranom....beba se tu i tamo javlja,valjda nece nista biti...sada me neboli stomak nit mi se povraca al imam osjecaj ko dacu morati u wc...
Bas me iscrpilo ovo sad[sm=smiley19.gif] ko da mi se malo i vrti....valjda ce proci[sm=zmeden.gif]

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 20:02:00)

A joj bejbibi probaj malo kisele il koju jabuku pojedi. Zene mene jabuka spasava navecer od kiseline, stvarno je super. Svaku noc pojedem dvije jabuke i ne muci me kiselina, a jesam li legla bez ugusime, jednu noc mi je na nos udarila kad se nisam ugusila,fuj.

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 20:20:05)

Bejbibi ja sam tako prije 20 dana imala kao neki stomacni virus da sam cijelu noc povracala dok vise sluz nisam povratila nije stalo zeludac me bolio i zima me hvatala da sam isla kod dr zbog tog nista mi nisu dali samo da pijem caj mlak od sipurka i da jedem supu nista tesko ni masno dok se nesmiri mada sam ja jela i Banane jer sam cula da oblazu zeludac. Kako to kod vas u Bosni Unci ako je beba krupna odma idu na carski , ja sam rodila prirodno prvo dijete 4.100 a 56 dug nijedan dr mi nije pomenuo caraki jer je mali bio pravilno okrenut. Cak mi je dr privatno rekao carski rez je jedna od slozeni operacija i da on je nepreporucuje sem ako se mora.

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 21:03:28)

Dobro vece trudnice,da se i mi javimo. Ja danas peglala stvari za bebu,i kako je to potrajalo nogevsu mi bile toliko otekle da sam se prepala. Uglavnom je sad sve spremno,Samo trebam spakovati u torbu. Scarlet draga zao mi je sto ti se to desilo,ali srecom je sve dobro proslo. Probaj i neke prirodne preparate za poboljsati ks,tipa cvekle,pekmeza od divljih jabuka i sl...meni je to pomoglo,pored tableta.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 21:39:54)

Javljam lezim u bolnici na ctg ;) puko vodenjak :) trudovi nula haha javim kad budem mogla ... Evo sve sta trazim od vas je da se pomolite da sve prodje dobro i da bude sve ok :)

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 21:54:41)

Andy Andy Andy Andy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 21:55:09)

Bejbibi, ne sekiraj se, MM i ja smo skoro nekom pitom pokvarili stomak, kod mene je trajao proliv nekih 3-4 dana, samo voda, to probadanje kroz stomak, ničim nisam mogla popraviti stanje, u apoteci mi nisu htjeli dati nikakav čaj, navodno ne znaju da li u mješavinama ima nešto štetno za trudnice, ja se baš brinula za bebu, međutim doktorica mi je rekla da to ne može škoditi, znači ako pojedemo tako nešto, jedino ako se konstanto unosi nešto što izaziva takvo stanje ili truje organizam.

Mirah, naručila sam sebi baš iz krompir.ba taj pekmez i sok od cvekle i đumbira, imam još puno stvari kojima pokušavam popraviti, ali nešto ne ide.
Maloprije sam mjerila pritisak, jer sam osjetila opet blagu nesvjesticu i malaksalost, kad 110 sa 60 [sm=zmeden.gif] Odoh malo da prosurfam da vidim kako se može podići, nisam do sada imala takvu situaciju.

Andyyyyyy [sm=bravo.gif]nek je sretno da dragi Bog da da to brzo i sa što manje bola prođe i da uskoro svoga sinčeka zdravog držiš u naručju. Držim fige i mislim na tebe. [sm=smiley31.gif]

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 21:55:45)

Ne znam vidjet cu jos sa doktorom u bolnici, moj privatni doktor mi je preporucio carski rez jer sam prvorotkinja i beba je krupna, prije dvije sedmice imala je 3750, tako da sad ima sigurno 4300, a do kraja bi imala i preko 4500, pa on preporucuje carski. Al ipak vidjet cu sa doktorom u bolnici u cetvrtak. Meni je svejedno, samo da mi dodje ziva i zdrava.

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:00:17)

Andy da ti dragi Bog podari lak porod i da sto prije dojis svog sina!

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:01:04)

[sm=bravo.gif] Andy mislit cemo i moliti se za tebe naravno. Zelim ti svuuuu srecu svijeta i da nam se sto prije javis sa dobrim vijestima.

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:08:37)

Andy... puno sreće, lak porod i sve najbolje od srca ti želim. Očekujemo dobre vijesti.
Sretno. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:13:53)

andy duso eto tebi tvog [sm=duda.gif] ubrzo aBd,molim Boga da ti da sto laksi i brzi porod i naravno zivu i zdravu bebicu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
uncy samo ti poslusaj doktora,neke zene zbog konstrukcije nemogu da rode prirodno vecu bebu,vidjet ces vec sta ce ti reci,ma sto kazes samo da ona tebi stigne ziva i zdrava aBd
scarlet bas mi je zao sto ti je pozlilo,nije nimalo lako ni ugodno jer se uvjek bojis kad bi se moglo ponoviti,meni sol digne pritisak,tako da ja jedem slane kokice ili stapice
bejbibi nebrini,nevjerujem da moze nesto biti bebi,lijeci se i odmaraj

leme -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:14:05)

zenice drage,samo da vas pozdravim. nisam vam se javljala skoro mjesec dana, iz porodilista je bilo zadnje javljanje :) samo da vidim kako ste vi? vidim Vanja nam se porodila, cestitaaaam i puno zdravlja mami i bebici zelim :) sta je sa Marincii?? jel se i ona porodila?

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:16:56)

Leme i marincii nam se porodila, a evo cekamo vjesti od Andy.

leme -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:19:21)

supeeeer,nadam se da je sve ok sa Marinci i bebicom, a Andy drzim figr da sve prodje kako treba aBd. bebe stizu jedna za drugom[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Amanni -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:24:41)

Andy ja danas tebi pisala upravo damije tako krenuo porod sa pucanjem vodenjaka bez bolova i ti danas pises da i meni oce tako krenuti i vidi sudbine da tako se i desi. Meni su tad cekali do ujutro da bolovi krenu i da se otvaram kako nisu bolovi krenuli ni ujutro dali su mi indukciju dabi nakon pola sata pocela se otvarat i u roku 2h sam vec imala svog sina u narucju. Zelim ti srecu na porodu i da porod bude lagan da sto prije drzis svog sina u rukama

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:34:18)

leme neka si nam se bas javila,kako ti i bebica,slusa li mamu [sm=smiley1.gif]

leme -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 22:54:36)

slusa ne urekao se :) malo ima grceve, al smo nabavili onaj termofor sa kospama od visanja i to nam je spas. svima ga toplo preporucujem

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 23:02:10)

IZVORNA PORUKA: Amanni

Andy ja danas tebi pisala upravo damije tako krenuo porod sa pucanjem vodenjaka bez bolova i ti danas pises da i meni oce tako krenuti i vidi sudbine da tako se i desi. Meni su tad cekali do ujutro da bolovi krenu i da se otvaram kako nisu bolovi krenuli ni ujutro dali su mi indukciju dabi nakon pola sata pocela se otvarat i u roku 2h sam vec imala svog sina u narucju. Zelim ti srecu na porodu i da porod bude lagan da sto prije drzis svog sina u rukama

Ni ja nemm nista haha eto da mi oce ko tebi biti ;) ujutru u 8 ce mi dat tablete ako nekrene ... Ja moram u wc zene nedaju mi da ustanem jer je beba visoko jos ..... Nije se spustio kako treba ... U biti javim se hvala vam svima na podrsci ;)

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 23:45:43)

IZVORNA PORUKA: leme

slusa ne urekao se :) malo ima grceve, al smo nabavili onaj termofor sa kospama od visanja i to nam je spas. svima ga toplo preporucujem

super draga,uzivajte,pisi gdje nabavi to cudo,mozda zatreba [sm=smiley1.gif]
andy draga ljubim
odoh probati zaspati mada tesko da cu,neznam sta mi je u zadnje vrijeme,valjda nemogu da se nastimam

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (16.12.2014 1:42:33)

Andy draga sretnooooo[sm=bravo.gif] da aBd prodje sve kako treba :)....

Evo ja jos ne spavam...da izvine te. Sad sam imala proljev i c I ni mi se lakse je...a bas me probadao stomak..pila caj i jela stapice..nadam se da necu vise povracat i da cu zaspati :)

Laku noc svima... I andy javljaj ;)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (16.12.2014 1:51:02)

Da boli boli zene ... Naspavajte se pred porod i uzivajte sa pupama ... Jadna ova sto lezi pored mene u sobi ... Koliko disem ona nemoze spavat hahaha a ja samo puhcem ... Ljubim vas

grozđe -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (16.12.2014 9:20:26)

Andy mila nadam se da vec drzis u narucju svoga sincica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sretno[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ljubimo te beba i ja [sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (16.12.2014 10:17:14)

ANDY draga jel gotovo[sm=bravo.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (16.12.2014 12:36:40)

Cestitke Andy,sve najbolje tebi i sinu [sm=bravo.gif] Nadam se da nije puno bolilo i da ste oboje dobro [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>