scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 12:46:43)
|
DD [sm=nosecka.gif] Lejla super da si dogurala do 12 sedmice, baš smo se pitale i brinule što se ne javljaš. Ja bih na tvom mjestu pozvala doktoricu i možda čak odmah otišla, možda ti opet poveća dozu dabrostona. Mei je tako bilo u prvoj trudnoći, jednostavno moraš biti baš pažljiva i mirovati, teško je, ali vrijedi Ja sam danas jako slabo Jutros sam odvela sina u vrtić i svratila u samoposlugu da kupim par sitnica za ručak i osjetila sam da mi je vruće i ponestaje zraka. Kada sam baš osjetila da mi se muti pogled, zamolila sam jednu trgovkinju da mi da da negdje sjednem i ako može malo vode. Osjećala sam da ću se srušiti i pričuvala sam se uz frižider. U slijedećem trenutku neki ljudi me dižu s poda, moje stvari ključevi, telefon rasut, sve po podu... kontam šta se dešava, a već me pitaju jesam li ok i govore da sam se srušila. Ja odmah govorim da sam trudna i pitam koliko je to trajalo, kaže jedna žena samo par sekundi i da se ne sekiram da nisam pala na stomak. Kaže da sam se dočekala na koljena, i onda se valjda srušila. Kasnije sam primijetila da mi je jedno koljeno zguljeno i da je krv išla, ali nije ništa strašno, više me boli lijeva ruka i stražnjica s lijeve strane, vjerovatno sam na tu stranu pala, ko će ga znati. Uglavnom u svemu tome jako sam sretna kada vidim koliko dobrih ljudi ima, jedna gospođa me odmah odvela do doma zdravlja, koji je srećom nekih 200m od te samoposluge i u međuvremenu sam zvala supruga da izađe s posla, jer ne mogu ženu maltretirati da sa mnom hoda po DZ. Uglavnom primili su me i 15tak minuta pokušavali izmjeriti pritisak, kažu kao varira, pa ne mogu izmjeriti, a ja vidim da im aparat nije dobar, jer su stalno ponavljale, Ah šta ti je, Ah što neće... Meni pukne film, vidim niko ne zove dr. a mene samo zanima jel sve ok s bebom i ja njima kažem odoh ja ginekologu. Odvezem se sa svojim suprugom do naše dr. i uradili su mi nalaze, pa će biti gotovi popodne, pritisak mi je 70 sa 100, a bio je na zadnjem pregledu 95 sa 125 i rečeno mi je da pripazim da ne jedem slano. I hajd ti sad budi pametan [sm=zmeden.gif] nemam pojma šta mi je bilo. Nisam bila gladna, pila mlijeko 20 min prije toga, samo sam osjetila žeđ i da mi je loše i mogu vam reći da je ovo grozan osjećaj kad ne možeš da vjeruješ svome tijelu, kad vidiš da se u sekundi sve može promijeniti. Pozitivna stvar u svemu tome je što smo vidjeli bebsija i hvala dragom Bogu, kaže dr. da ona to nije ni osjetila, čuli smo srce, sve hvala Bogu ok. Sad mi je laknulo. Ali kontam kako spriječiti takve stvari. Počela sam davati instrukcije jednom momku i putujem do njega nekih 10tak stanica tramvajem, a znate kakve su gužve u Sa, sad mi je žao da odbijem da to radim, iaonako nemam posao, a onda opet kako vjerovati samoj sebi da sam dobro. Ništa, vidjet ću popodne šta će mi reći kakvi su nalazi krvne slike, pa ću odlučiti.
|
|
|
|