scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (15.12.2014 12:46:43)
|
DD [sm=nosecka.gif] Lejla super da si dogurala do 12 sedmice, baÅ¡ smo se pitale i brinule Å¡to se ne javljaÅ¡. Ja bih na tvom mjestu pozvala doktoricu i možda Äak odmah otiÅ¡la, možda ti opet poveća dozu dabrostona. Mei je tako bilo u prvoj trudnoći, jednostavno moraÅ¡ biti baÅ¡ pažljiva i mirovati, teÅ¡ko je, ali vrijedi Ja sam danas jako slabo Jutros sam odvela sina u vrtić i svratila u samoposlugu da kupim par sitnica za ruÄak i osjetila sam da mi je vruće i ponestaje zraka. Kada sam baÅ¡ osjetila da mi se muti pogled, zamolila sam jednu trgovkinju da mi da da negdje sjednem i ako može malo vode. Osjećala sam da ću se sruÅ¡iti i priÄuvala sam se uz frižider. U slijedećem trenutku neki ljudi me dižu s poda, moje stvari kljuÄevi, telefon rasut, sve po podu... kontam Å¡ta se deÅ¡ava, a već me pitaju jesam li ok i govore da sam se sruÅ¡ila. Ja odmah govorim da sam trudna i pitam koliko je to trajalo, kaže jedna žena samo par sekundi i da se ne sekiram da nisam pala na stomak. Kaže da sam se doÄekala na koljena, i onda se valjda sruÅ¡ila. Kasnije sam primijetila da mi je jedno koljeno zguljeno i da je krv iÅ¡la, ali nije niÅ¡ta straÅ¡no, viÅ¡e me boli lijeva ruka i stražnjica s lijeve strane, vjerovatno sam na tu stranu pala, ko će ga znati. Uglavnom u svemu tome jako sam sretna kada vidim koliko dobrih ljudi ima, jedna gospoÄ‘a me odmah odvela do doma zdravlja, koji je srećom nekih 200m od te samoposluge i u meÄ‘uvremenu sam zvala supruga da izaÄ‘e s posla, jer ne mogu ženu maltretirati da sa mnom hoda po DZ. Uglavnom primili su me i 15tak minuta pokuÅ¡avali izmjeriti pritisak, kažu kao varira, pa ne mogu izmjeriti, a ja vidim da im aparat nije dobar, jer su stalno ponavljale, Ah Å¡ta ti je, Ah Å¡to neće... Meni pukne film, vidim niko ne zove dr. a mene samo zanima jel sve ok s bebom i ja njima kažem odoh ja ginekologu. Odvezem se sa svojim suprugom do naÅ¡e dr. i uradili su mi nalaze, pa će biti gotovi popodne, pritisak mi je 70 sa 100, a bio je na zadnjem pregledu 95 sa 125 i reÄeno mi je da pripazim da ne jedem slano. I hajd ti sad budi pametan [sm=zmeden.gif] nemam pojma Å¡ta mi je bilo. Nisam bila gladna, pila mlijeko 20 min prije toga, samo sam osjetila žeÄ‘ i da mi je loÅ¡e i mogu vam reći da je ovo grozan osjećaj kad ne možeÅ¡ da vjerujeÅ¡ svome tijelu, kad vidiÅ¡ da se u sekundi sve može promijeniti. Pozitivna stvar u svemu tome je Å¡to smo vidjeli bebsija i hvala dragom Bogu, kaže dr. da ona to nije ni osjetila, Äuli smo srce, sve hvala Bogu ok. Sad mi je laknulo. Ali kontam kako sprijeÄiti takve stvari. PoÄela sam davati instrukcije jednom momku i putujem do njega nekih 10tak stanica tramvajem, a znate kakve su gužve u Sa, sad mi je žao da odbijem da to radim, iaonako nemam posao, a onda opet kako vjerovati samoj sebi da sam dobro. NiÅ¡ta, vidjet ću popodne Å¡ta će mi reći kakvi su nalazi krvne slike, pa ću odluÄiti.
|
|
|
|