RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 20:47:38)

Ženice, koliko sarma treba da se kuha, ne mogu mamu dobit na telefon [sm=smiley36.gif]

scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 21:02:27)

Evo probala sam jednu, ja mislim da je vo gotovo [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 21:16:02)

Sta je ba ovo,niko online osim scarlet [sm=smiley36.gif] draga treba jedno dva sata da se skuha..onako laganini....

Uh jesam ja umorna :( isla sa prijateljicom ginekologu i ona yrydna 9 sednica [sm=bravo.gif] morala ja snjom jer ne zna bosanski najbolje....bice trudnica i bebica mashalla[sm=bravo.gif]...onda oprala jednu turu odjece za bebu i to bijelo, pa to sterala ko da sam kopala...pun stric,odnosno ona zica..male stvari pa ih ima hrpa,ledja mi otpala:( fakat se brzo umorim.....odo sada nesto jesti gladna san [sm=jezicek.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 21:19:35)

Oko 1,5h-2 ,ovisi o kolicini i jacini vatre,probaj rizu jel mekana.

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 21:26:09)

Andy koliko hladis ovu smjesu za rafaelo??? Obisla sam cio grad dok ne nadjoh mlijeko u prahu. I to na kraju me dragi autom vozio u neki market i ja mu usput unistim naocale...[sm=hudicek1.gif] ovako je izgledao,mislila sam da ce me iskipat iz auta da idem pjeske kuci [sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 22:36:10)

Ohladi ju toliko da mozes da stavis u ruke da pravis kuglice ;)

milenium -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 0:40:21)

anelat drago mi je da ste bebica i ti dobro[sm=bravo.gif] i čestitam još jednom[sm=smiley1.gif]

scarlet ja često pravim sarmu.javi kakva ti je ispala. [sm=smiley1.gif]

andi,čekamo slikicu tebe u novoj haljini[sm=smiley1.gif]

morena ima li još mučnina, pisala sam ti na temi životinjsko.imam ti neke duple sličice[sm=smiley1.gif]

mirah i ovdje slabo gdje ima kupit mlijeko u prahu,pa ga i ne pravim često. kako tvoja trudnoća?

vidim zeljanicu spominjete,ja je ne volim ni nacrtanu,od pita jedino burek i krompiraču,počela sam jesti i od sira a nisam ju prije volila.

marinci su izvadili kateter tako mi reče[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

žene drage,ja hodam ko patka ili guska,gegam se,ne mogu normalne korake da pravim,kao kad gledam one trudnice u predrađaoni[sm=smiley1.gif] a nije mi još dosta toga spremno pa ne bih voljela još rodit

milenium -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 0:41:19)

baš se osjeti da vanchi fali[sm=smiley13.gif]

loptice javi se na pp,možda se sretnemo u bolnici[sm=smiley1.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 7:43:34)

Dobro jutro žene :) Čestitke novopečenim mamama, uživajte sa svojim mirisnim bebicama :) Jedno pitanje za vas iskusnije. Sinoć su me bolna leđa probudila, znači to je bio konstantan bol, dok nisam nekako jastuk stavila pod bok kad sam legla, pa sam smirila i prošlo je. Baš sam se prepala, svašta mi nešto kroz glavu prođe. Sad je evo lakše, nemam problema dok sjedim i hodam, nemam nikakve napade bolova, samo ona težina koju inače osjećam. Jel moguće da to tako bude sad kad je trudnoća poodmakla, 29+4 sedmica. Tek u ponedjeljak imam pregled, uh. I još nešto, bol u debelom crijevu, aaaa. Neće me valjda hemeroidi zakačiti [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 7:46:46)

Jutroooo,ima li zime kod vas???Ovdje jutros pravo hladno,ali nikad nema snijega a ja puuuuno volim snijeg. Moja Sara poranila jutros da isprati oca Na posao i nece da spava vise a ja jedva gledam. Milenium i ja se tako gegam,ko patka al bukvalno,divim se zenama moje nose stikle u trudnoci,ja zaboravim i hodati u njima. Moja trudnoca ok,Samo trebam piti zeljezo,malo sam anemicna

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 7:52:45)

Marseljeza kod mene je to s ledjima normalna pojava,nekad me tako uhvati dodje mi da placem. Za debelo crijevo,kakva ti je stolica,ako je tvrda pij jogurt i puno tecnosti,izbjegavaj ljutu hranu. Ja u trudnoci nisam imala problema s njima,ali poslije porodjaja svaki odlazak u wc mi je bio pakao,ko da me nozem rezes,uh kad se samo sjetim[sm=smiley19.gif]

marseljeza -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 7:58:47)

Ma mene je ovo sa leđima prvi put uhvatilo, mislim pomalo me bole stalno, taj osjećaj tereta, ali ovo sinoć..ma užas. Do prije 3 dana nisam imala nikakvih problema sa stolicom, evo sad je već malo promijenila na neko neugodnije stanje, da ne detaljišem previše, znaš šta mislim [sm=smiley36.gif], Ne znam ni šta se desi, ja baš pijem mnogo tečnosti, zdravo se hranim, ali eto vjerovatno sam nečim ipak narušila to fino stanje :) Jučer sam se preforsirala definitivno, ne mogu više ni trčarati koliko sam mogla, vrijeme da povučem ručnu definitivno.

amrara -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 8:07:31)

Samo da vam javim da sam se porodila 10. 12. Bolovi poceli u 5 ujutro, brzo sisli na 10 min, u bolnicu otisla 7 cm otvorena. Nisu me stigli ni klistirati, porodila se u iducih sat vremena. Nisu me sjekli, samo sam malo pukla imam 4 konca. Normalno sjedim. Djevojcica 4070 teska, 54 duga :D Sad se patimo s dojenjem, vec sam ragade navukla pa ne znam sta da radim.

morenaa -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 9:09:45)

Amrara cestitam[sm=bravo.gif]kako mi je divno procitati da je netko tako brzo rodio i to velika bebica, cura prava[sm=smiley1.gif]
milenium pisala sam ti na facebook;) a za mucnine me stid vise i pisat, jedan dan povracam pa 2 nisam i sve tako..a jos malo i ulazim u 6.mjesec.

grozđe -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 9:52:05)

Dobro jutro drage zenice [sm=smiley1.gif]

Eh prosle godine decembar je bio moj mjesec ali beboni pregura cak do 8.januara...

Svima vam zelim sve najbolje i najlakse porode, a posebno mojoj Andy... Andy presretna sam zbog tebe [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

abd sve ce to biti dobro i vidis kako zivot prica bajke... bice to najljepsi Bozic i Nova godina [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

evo moj Rijad skoro godinu dana vec ima..mama brzo na posao, a on u vrtic.... poslusan je to momak...prohodao sa 10.mjeseci pa se ganjamo po kuci...

Volili bi iduce godine u ovo vrijeme ponovo zatrudniti pa vidjet cemo [sm=bravo.gif]

ljubimo vas mnoooogooooo sve i sretni praznici [sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 10:24:24)

Zdravo zenice,kako ste danas...AMRARA cestitam od srca...mashalla na,brzom orodu i bebici...[sm=bravo.gif] to kod tebe pravo brzo :))...

I kod nas hladno,ali suncano...samo da nije tmurno.... Mislila sam malo prosetati sa M, otic vidjet kakav kompletic za curu :))... Vidjecu hocu li moci hodati jer se i ja gegam,a tek je 26+5... Stvarno mi je ova T skroz drugcija....sinoc me bolio donji dio stomaka a nesto se slabo cura vrtila,prepala sam se bila..al evo je lumpuje sada :))..

Da vas pitam nesto..dokad se pije mg??? Ja pijem onaj direct..moze li se to svaki dan??? Ili samo kad osjetim bol...mada mi je dr propisao i onaj aspirin 100 za bolove al ne usudjem se uzimati

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 10:30:25)

jutro trudnice
Amrara cestitam draga,super sto si tako fino prosla,za ragade neznam puno savjeta,mazes li onom kremom ili svojim mlijekom, zraci bradavice da to sto prije zaraste sve i pazi dobro na polozaj,da beba uzme citav onaj smedji dio a ne samo bradavicu
morenaa pa kome ces pisati za mucnine vec nama,nadam se da ce biti bolje ako nista za jedno tri mjeseca hehe
Mirah i ja volim snijeg ali ni kod nas jos ne pada,hladno je pa smo vecinom kuci a mene to slomi
milenium drago mi je sto su marincii skinuli kateter puno je lakse bez njega,molim te pozdravi je puno kad se cujete...ja sam onda jucer pravila tvoju omiljenu pitu haha sa krompirom i mesom,trebala sam te zvati
andy draga ima li treme,jeli sve spremno za djecaka,vidim kolaci jesu,ja slucajno dobih mlijeka u prahu dosta,vecu kesu pa neznam sta bih s njim eto dala si mi ideju,tamam napravim i zamrznem
ja dobro samo eto dosada me ubi,pravim one zvjezdice i lance,ukrase za novu godinu sa djecakom,nemogu se pohvaliti da sam nesto talentovana haha,bebac je postao mirniji,blazi udarci,vjerujem da nema vise toliko mjesta da udara iz zaleta haha ali se redovno javlja,danas cu vjerovatno ukljuciti prvu masinu robice da operem i popeglam,ledja me zezaju i naprijed me kosti bole,pa se bojim da kasnije necu sve stici na frku pa da sad polako...nadam se da ste mi sve dobro i da bebice slusaju

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 11:07:11)

Amrara cestitke i od mene,dobro je da vec mozes sjediti,a za ragade krema,mehlem i mazi svojim mlijekom pa pusti da se osusi,nemoj odmah da se oblacis.
Rose87 mi smo tu negdje sa terminima 10-15 dana [sm=smiley1.gif] i ja evo tek perem baby odjecu,valjda bude suncano da se fino osusi.
Zaboravih ko je pitao za Mg,meni dr rece 2 doze dnevno nije rekla do kad. Al ne pijem ga sad toliko,uglavnom kad pocnu kosti da me bole il previse oteknem,ipak uskoro ulazim 9. aBd

rose 87 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 11:35:45)

pa da dvije sedmice razlike,mada meni ce CR raditi vjerovatno jednu sedmicu prije termina,ja cu u susilici osusiti jer je kod nas katastrofa napolju dim i smrad...ja vec poprilicno oticem,a pijem jedan mg,navecer pred spavanje,cini mi se da bez njega nebih mogla zaspati [sm=smiley13.gif]

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 13:04:36)

Dobar dan, trudnice!!!

Amrara...čestitam na bebici i tako lakom i brzom porodu.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Nadam se da će i moj proći tako, mjereći po prethodnim porodima i sa sadašnjim stanjem T sve bi trebalo biti ok, aBd. Rekla sam M, da me valja neće on poroditi do bolnice.[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Dečko se mami danas smirio malo, a jučer me je dotukao sa svojim lumpovanjem.[sm=smiley36.gif]

Milenium...kad je tebi termin, Hoćeš li i ti na BB u rodilište?

loptica7 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 13:06:59)

Zaboravih za Mg, ja ga pijem već oko 1,5-2 mj ne znam točno. Svaki dan po 1 tbl, ali kod mene je šumeći, rekli su mi da 1 doza ne može štetiti. [sm=zmeden.gif]

unchy -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 13:25:41)

Pozz drage moje, bila sam na kontroli, sve je uredu otvorena sam dobrih 1,5 prst i doktor kaze da bih mogla ubrzo. Dao mi uputnicu za bolnicu i to je to. Eto meni moje princeze jos malo ako Bog da.

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 14:08:26)

Brzinski da se javim:) Nisam vas zaboravila [sm=smiley36.gif]
Marinci cestitam na dobitku sina,da vam je ziv i zdrav! Amra tebi takodje, a te ragade i ja sam navukla, samo sto ja ni mrvice mlijeka nemam...dzaba muzem dzaba se on pati na sisi bolne su a mlijeka ni na vidiku! Hranimo se flasicom.... Danas idemo u savjetovaliste,samo da one tete ne galame na nas,poceo je malo vise da jede nego u bolnici meni drago ja bi stalno da on jede ali znate kakve su te tete bezobrazne.
Ko je sledeci na reduu? unchy?
Ljubimo vas Nikola i ja

Vanja88 -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 14:19:03)

vidim pisale ste nesto oko dojenja dohrane itd...
Ja sam ludo zbunjena...u bolnici hoce da dojis,vuku ti bradavice,daju savjete cak i elektricnu pumpu daju u sobama da izmuzavas.....onda kazu daj da beba navuce mlijeka sam, on se jadan naguta vazduha u prazno vuce uznervozi se i nista ne bude. Onda mi rekose da mozda zbog tableta za stitnu necu moci dojiti uopste, pa kasnije se radi o tabletama za visok prolaktin prije trudnoce...blablablaaa. Kao da meni nije krivo sto ne mogu dojiti....ali jebiga,neka je on meni sit i zdrav..

Mir@H -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (12.12.2014 14:27:24)

Ma samo ti njega nahrani Vanchi,sta ces ako nema mlijeka,nisi ti kriva. Svaka normalna mama bi volila da doji al kad ne ide-ne ide. Daj mu svaka 3h dozu koja pise na kutiji i nek popije koliko hoce. Daj mu i vodu,djeca na AD treba da piju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>