scarlett -> RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar (11.12.2014 14:26:49)
|
Dobar dan drage moje. Loptice, hvala, ali iskreno da ti kažem, to sam u početku više radila iz nekog inata, kad vidim da nešto ne može, onda ja to moram [sm=smiley36.gif], ali paralelno sam učila i o važnosti dojenja i o tehnikama za rješavanje problema. Bejbibi, hvala na receptu, provjerit ću za tu so, ali taj sok obzirom da sadrži toliku koncentraciju svježih jabuka, može ( ali i ne mora) djelovati na promjenu stolice, grčeve ili slično. Naravno da sve može proći ok, ali u slučaju bilo kakvih promjena kada ako Bog da budeš dojila, da znaš da razlog može biti i ta jabuka, odnosno 5-6 jabuka. Ja ručak pravila jutros u 9h, jer sam išla na instrukcije, pa da je gotov dok se vratim, a i MM će u drugu smjenu prije nego ja dođem, tako da sam tako rano završila. Pravila pire, šnicle od mljevenog mesa, salatu kristalna i rotkvice, a imam supu od jučer od bundave. Evo najela se čim sam došla, al mi nešto ove šnicle posuhe i vazda mi budu takve ako ih ne jedemo odmah, ne znam u čemu fulam kad pravim. [sm=smiley13.gif] Loptice, moje trudnoće su totalno različite, ne znam šta me čeka u 9tom mjesecu, ali jedino zajedničko su im mučnine. U prvoj sa sinom je bukvalno preko noći prestalo negdje čini mi se oko 14 sedmice, nisam povraćala nikako, ali sam nisko nosila i osjećala pritisak cijelu trudnoću, morala se čuvat i td., ali sam nekako cijelu trudnoću imala puno energije, super se osjećala, čak i kad mi je pritisak bio visok nikakvih tegoba osim oticanja nisam imala. Svi su mi govorili da ću roditi prije termina, a ja ga prešišala 5 dana i na kraju na CR. Ova trudnoća opet tako se slabo osjećam, jučer dok sam se u Socijalnom popela na 1 sprat da ovjerim knjižice, morala sam sjesti odmoriti prije nego stadoh pred šalter, stalno mi se spava, nekada se jedva kontrolišem u tramvaju, bude me stid koliko zjevam, dok suđe operem, kao da sam njivu preorala, ali eto hvala Bogu da trudnoća nije nisko i da s te strane nemam tegobe. Ma hajde izdržat ćemo mi za svoje [sm=duda.gif] sve što treba, samo neka su nam žive, zdrave i sve dočekamo da ih uzmemo u naručje. Čestitke na dobrim vijestima sa kontrola, a Enno tebi sretno da išćekivanje čim prije prođe i pozitivno završi.
|
|
|
|