RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:26:41)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: malen@89

evo dodala sam te na fb i odma ogladnila,sad moram ici nesto praviti da jedem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
masala curica ti je med,plavusica mala [sm=smiley1.gif]

Hahah kaze meni prijateljica da moj Instagram gleda samo kad je sita [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Meni ostalo grickalica svakakvi nakon kina tako da cu to dok ne bude ki se spavalo :)

Razumijem je u potpunosti [sm=jezicek.gif] al ja sam mislila da sam sita kad sam one slike ugledala shvati da sam bassss gladna[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:43:22)

Ja ev isla sebi palentu napraviti,kaze mm neces valjda reko hocu,sta da radim kad sam gladna joooj a danas sam mu pricala o maslanici s piletinom od chili pa cu nju abd sutra za rucak,koja sam ja poguzija lijepo sam ja i rekla bice mi sa 100 kg na porod otici [sm=smiley13.gif]
Sad se ovaj malac uzvrtio,uopste se nemogu nageti da jedem odma pocne udarati valjda i on vidi da pretjerujem [sm=jezicek.gif]

Ja sam vec zaokruzila 100 -:)...mogla bih I ja palentu Bogami,sto mi dade ideju a jela pitu prije sahat.
Majko moja ja sad pred kraj samo jedem a kazu ne deblja se u zadnjim sedmicama a ja imam apetita vise nego ikad do sad [sm=smiley13.gif].

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:45:56)

samo da vam pozelim laku noc
ja dok sam oko iftara,pa sudje pa klanjala prodje noc
ja sam se najela vrucih somuna i tope jedva disem[sm=smiley36.gif]
odoh sad da se tusnem pa u krpice bas sam umorna

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:46:25)

Ja navece uzmem kornfleks :) sa jogurtom bude malo ko kukuruza :)

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:59:23)

Ja cu morati praviti puru ako ne odem u dzamiju na iftar.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:02:15)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Ja cu morati praviti puru ako ne odem u dzamiju na iftar.

A ja kod vas jos dan :) a odi bona u dzamiju :) bice svega [sm=smiley36.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:06:42)

Haha ma bude uglavnom arapska jela ali sve puno ljuto pa me kiselina muci onda a ukusno jeste.
Kod mene tek 6 poslijepodne.
Malo me nerviraju ove zene kad odem u dzamiju sa svojim komentarima:te otekla si,te mali ti stomak,sto ne vidjam doktora sedmicno a vec pred sami kraj bla,bla ..

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:11:13)

Haha ma bude uglavnom arapska jela ali sve puno ljuto pa me kiselina muci onda a ukusno jeste.
Malo me nerviraju ove zene kad odem u dzamiju sa svojim komentarima:te otekla si,te mali ti stomak,sto ne vidjam doktora sedmicno a vec pred sami kraj bla,bla ..

Aha ja kontam nas dzemat :) mi idemo u BiH dzamiju i bude bas svega doduse ja sam malo teska sa hranom pa jedem vecinom mamino, moje i od hodzinice [sm=smiley36.gif] a od kolaca samo od jedne teta Remize jedem oblandu... Oj morat cu je zamoliti da mi jednu napravi, obecala mi je jos davno al je nisam vidila odavno a sad vako [sm=nosecka.gif] nece mi moci odoliti :)

A ne volim ni ja ta pitanja, zato izbjegavam na fb da postavljam slike... Sto duze ne znaju sto manje cu morati odgovarati na pitanja...

maca76 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:13:02)

IZVORNA PORUKA: vilmica

Dobro jutro, kako ste mi danas moje drage [sm=nosecka.gif] ?

ja se fino naspavala, evo nahranila i presvukla bebicu i sad spava, dusa mamina. Slikicu cu vam staviti uskoro, ne mogu nikako da uhvatim vremena ni da procitam sto napisete.
Danas idemo na kontrolu za rez, pa cemo poslije toga prijaviti bebu, jedva cekam [sm=smiley1.gif]

Happymum nema veze sto mi niko nije otvorio temu, bitno je da vi ovdje znate, vi ste moje drugarice drage.. tako mi je bilo lijepo druziti se s vama, brze vrijeme u trudnoci prodje a sve tako prirastete srcu. Kako se ti osjecas, jesi li nestrpljiva? Nekako si mi sva mirna, za razliku od mene, Vanne i SdZ, sve smo jedva cekale da vise krene [sm=smiley36.gif]

New mama uzivamo vala, samo bih je gnjavila, stvarno niko ne zna koliko se voli ovo malo stvorenje dok to same ne dozivimo [sm=smiley1.gif]

Bambi09 hvala ti na lijepim zeljama [sm=smiley31.gif] dokle si ti, i tebi se polako blizi ako me dobro pamcenje sluzi [sm=smiley1.gif]

Maca76 pozelila sam i ja tebe bona, vidjecemo se ako Bog da uskoro.. kad budem sama zovem te da mi malo dodjes [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Vidim tema su ruzni snovi, i mene su pratili kroz cijelu trudnocu, doduse i prije sam ih cesto imala ali u trudnoci bas, bas. i sad kad sam se porodila, stalno nesto ruzno sanjam, ali eto nadam se da ce proci.

Ljubimo vas moja princezica i ja [sm=smiley31.gif]

Zovi obavezno ....jedva cekam da vidim malu princezu[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ljubi princezu punooooo!

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:16:23)

Ja ev isla sebi palentu napraviti,kaze mm neces valjda reko hocu,sta da radim kad sam gladna joooj a danas sam mu pricala o maslanici s piletinom od chili pa cu nju abd sutra za rucak,koja sam ja poguzija lijepo sam ja i rekla bice mi sa 100 kg na porod otici [sm=smiley13.gif]
Sad se ovaj malac uzvrtio,uopste se nemogu nageti da jedem odma pocne udarati valjda i on vidi da pretjerujem [sm=jezicek.gif]

Ja sam vec zaokruzila 100 -:)...mogla bih I ja palentu Bogami,sto mi dade ideju a jela pitu prije sahat.
Majko moja ja sad pred kraj samo jedem a kazu ne deblja se u zadnjim sedmicama a ja imam apetita vise nego ikad do sad [sm=smiley13.gif].

Ma i sama sam ti takva,ja u 7 jela cevape i pila jogurt,tesko disala koliko sam se najela,mm se sokiro kad sam ustala da pravim puru nemoze covjek da vjeruje da sam gladna.Sreca pa sam visoka,ko god me vidi govori pa nisi se udebljala a 16kg nabrala do sad.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:21:39)

Aha ja kontam nas dzemat :) mi idemo u BiH dzamiju i bude bas svega doduse ja sam malo teska sa hranom pa jedem vecinom mamino, moje i od hodzinice [sm=smiley36.gif] a od kolaca samo od jedne teta Remize jedem oblandu... Oj morat cu je zamoliti da mi jednu napravi, obecala mi je jos davno al je nisam vidila odavno a sad vako [sm=nosecka.gif] nece mi moci odoliti :)

A ne volim ni ja ta pitanja, zato izbjegavam na fb da postavljam slike... Sto duze ne znaju sto manje cu morati odgovarati na pitanja...

Mi nemamo bos.dzemat ovdje,ljudi nisu zainteresovani bas da ga oforme.
A blago tebi pa imas mamu tu da ti kuha,bas sam gledala slike sto si postavljala na ovoj temi iftari....sve super izgleda...ove snicle u sosu su mi extra.
Imas dobrog ucitelja za kuhanje bos.hrane,ne umije to bas svako.
Svaka cast tvojoj porodici pa su I pored toliko godina boravka tu ostali pri svojim obicajima I kulturi [sm=bravo.gif].

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:22:07)

I sve ti hocu napisat za te kontrole i ja od pocetka idem svake 4 sedmice,i zadnji put kad sam isla bila 32+5 i pitam ja kad cu opet doci kontam rece za dvije sedmice,kaze on kad budes punih 37 dodji [sm=zmeden.gif] a idem privatniku znaci placam svaki pregled.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:26:01)

Nekako vecina tezi ka necemu po njihovom misljenju "boljem" I " modernijem" I bjeze od onoga sto jesu.
Ja isto uzivam u kuhanju I volim da slikam I postavim na fb sto kuham pa me m zeza kaze: reci ce ti ovi ovdje Bosanci da si zaostala ko to jos kuha a zivi na Floridi,vruce i sl.,kazem ja neka oni jedu " kupovno" pa onda dijete od 2god ima kolesterol I pritisak.
Ja se ponosim svojim kulinarstvom.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:29:24)

I sve ti hocu napisat za te kontrole i ja od pocetka idem svake 4 sedmice,i zadnji put kad sam isla bila 32+5 i pitam ja kad cu opet doci kontam rece za dvije sedmice,kaze on kad budes punih 37 dodji [sm=zmeden.gif] a idem privatniku znaci placam svaki pregled.

E nek si me bas malo utjesila.Hvala!
Meni probise glavu sa time..a I ja se onda malo zabrinem mozda bi I trebalo sedmicno sad jer pijem tablete za pritisak pa zbog toga.Ali hvala Bogu sa njima je ok pritisak.
Ali opet me bude strah jos ako citam o tome uspanicim se [sm=smiley13.gif].

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:41:37)

Uh moji su uvijek bili strozi sto se tice tradicije... A i mi nastajemo tako..

Nama je bilo zabranjeno da pricamo swe u kuci, koliko god sam slusala englesku muziku toliko nas je babo ucio o sevdahu a mama ilahije, bas me Lamija pita kako znam svaku pjesmu i ilahiju :) a sto se tice hrane mama mi kuhar citav zivot i odrasla sam uz nasu hranu i najbolja mi je :) a ona prije 1,5 godinu otvorila onu prikolicu i ima burek i sirnicu po narudzbi i vjeruj da svedi narucivaju i to nece u zvrcima nego onu okruglu a cevape i pljeske vole ne normalno...

A to sto nasi ismijavaju i mene su kad nam je hodza rekao ako nadjemo 5 djece za mekteba dolazice u nas grad da ih obucava jer nije lahko naci vremena za ovaj grad gdje nam je dzamija i ja sviju pitala hoce li da upisu djecu oni mi ismijavaju al ipak sam uspijela da skupim 10 djece pa mi to obavljamo po kucama pa se mjenjamo... Tesko nekad bude ali stvarno moramo od pocetka ih uciti kako treba, nedo Bog danas peru mozak sa svih strana pa necu da posle bude ko sa onim dvijema iz Austrije sto su otisle u Siriju i udale se...

U nasoj kuci se uvijek Islam naglasavo, i svi znaju ko sam i sta sam na poslu jer se pinosim time i radi toga imam veliki respekt a ima ih stariji od mene koje to kriju od svedjana i radi toga ih ne vole, oni vole kad si iskren prema njima.

Moja Lamija je npr prvo naucila nasa slova, svedska ce sad poceti u skoli. Prica nas bas dobro i time se ponosim, a nece nista u BiH da govori na swe jer kaze niko je ne razumije. Upisali smo je u mekteb sa 4 godine i vjeruj da isplati se, pocela je a nije znala ni citati ni pisati a u nivou je sa 10-godisnjacima.

Gledah nocas ramazanski program i bi bas tema odgoj djece i bilo je poucno, glavno je bilo da dijete se odgaja od prvog dana zivota a ne kad poraste i "razumije". Tesko je ovo vrijeme sada, bas nikakvih granica nema kao sto je bilo kad smo mi bili dijeca i uvijek kazem svaka cast roditeljima koji u danasnje doba uspiju dijete na pravi put izvesti...

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 0:49:53)

E nek si me bas malo utjesila.Hvala!
Meni probise glavu sa time..a I ja se onda malo zabrinem mozda bi I trebalo sedmicno sad jer pijem tablete za pritisak pa zbog toga.Ali hvala Bogu sa njima je ok pritisak.
Ali opet me bude strah jos ako citam o tome uspanicim se [sm=smiley13.gif].

I ja sam na heparinu,bockam se svaki dan i kad sam tek zatrudnila ja sam mislila da cu imati cesce kontrole,al hvala bogu sve uredu pa dr.kaze nema potrebe a ja mu vjerujem jer je stvarno veliki strucnjak,tako da ima potrebe on bi mene narucivao svake sedmice njemu vise para.Tako da necemo se brinuti bice to abd sve uredu

Anelat -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 7:32:38)

i ja sam 17 sedmica i lijepo mi se nazire stomak, prva trudnoca a nisam ni jedan kilogram dobila u trudnoci.

Anelat -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 7:34:46)

ne brini se normalno je da ti bude muka jer je "teska" za stomak. obavezno je mijesaj sa crvenim sokom bilo kojim i popij prije jela pa jedi.

Anelat -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 7:39:28)

Nemojte se sikirati za kontrole.. Ja kad idem na kontrolu u hodniku stoji tabelarni prikaz kontrola i primjetila sam da u prvom trimestrU ide se svake 4 sedmice u drugom svake tri sedmice i pred kraj svake druge sedmice tako nekako stoji sljedeci put cu detaljno prepisati pa Vam staviti ovdje. Inace taj tabelarni prikaz je radio doktor Balić iz Tuzle.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:04:29)

IZVORNA PORUKA: Anelat

ne brini se normalno je da ti bude muka jer je "teska" za stomak. obavezno je mijesaj sa crvenim sokom bilo kojim i popij prije jela pa jedi.

Draga ako je ovo odgovor na moje pitanje za Tothemu, mozda mi je zato bilo muka jer sam popila poslije jela. U uputstvu sam procitala da moze i poslije jela. Razmutila sam s vodom, jer mi sokovi ne odgovaraju, muci me kiselina od bilo kakvog soka. Pijem samo vodu i Donat. Crveni sokovi pogotovo su mi teski, cak sam povratila jednom crveni sok, te od tada izbjegavam sokove.

Dobro vam jutro zelim.
Kod nas je vec ucacarilo pravo. Evo vec sam pocela da se lagano topim. Doruckovala sam i sad pijem kafu. Vjerovale ili ne, prespavala sam cijelu noc. Ustala samo jednom do wc-a i to jutros na sabahu, bas ezan zaucio i vratila se zaspala do 7. Bas sam se odmorila. Ali sam drzala jastuk medju nogama pa sad da li to ima kakvog uticaja ili ne, ne znam. Nije mi ni bitno samo nek sam se naspavala.
Zelim vam ugodan i lijep dan.

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:08:29)

Otvorila sam temu,rodila Hapymum [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:11:57)

[sm=sloncek.gif]

I feel goooddd taramrararararaaaaaaaaaaam so good aa aa soo good aa aaa tarararararaaaaaaaaaaaaaaaaaammm

[sm=sloncek.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:15:02)

IZVORNA PORUKA: new mama

Otvorila sam temu,rodila Hapymum [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Pih dok ja iskuca na mob ti stize prije :P

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:17:51)

A sad dobro jutro od nas [sm=smiley1.gif]

Kako divne vijesti na sabahu,prvo procitam za Vanne,a onda mi Hapymum salje poruku,ma kao da sam ja rodila,bas mi je drago da su rodile i da je sve ok,a kod hapxmum bas curetina mashAllah[sm=bravo.gif],bucka mala,jedva cekam da je izgnjavim [sm=love.gif][sm=love.gif]

Nisam nista citala sta ste pisale,nadam se da ste dobro,ja moram jutros zvati Gak da vidim kad mi radi dr. da idem na kontrolu,valjda cu do kraja sedmice.[sm=smiley1.gif]

Juce cistitla rernu,tamo sam se umorila nesto,valjda nezgodno da se zavlacim,a i ruka me boli cim nesto jace naprezem odmah mi se zila upali,ma uzas,ni zasta sam [sm=smiley36.gif],ali hajde makar se sad cakli [sm=smiley1.gif]
Ljubimo vas sve [sm=smiley1.gif]

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:18:32)

IZVORNA PORUKA: new mama

Pih dok ja iskuca na mob ti stize prije :P

Znas kako kazu ko prije djevojci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>