RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 15:11:37)

Ja odspavala malo :) da ne zahrcem u kinu haha :)

Ja se nadam da cu ubrzo poceti dajodam bez problema, bila sam se navikla busem naposo i kad je lijepo vrijeme izadjem ranije a nekad i pjeske do posla, 8 km, i bas mi godilo a sad 500 metara plafon da hodama da ne moram se odmoriti :(

Oj opet cudan san :/ sanja da ko lezim i probudi se a stomak mi ogroman i beba se sa osliksla sa vanjske strane, eno je malo lumpuje pa valjda me to probudilo hahaha

Odoh sad laganini obaviti sta trebam, kontala sam haljinu obuci ali bojim se sa mi ne bude zima pa cuu tolama i dzemperu za dvaki slucaj ;)

Vidimo se posle drage, budite dobre :)

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 15:18:10)

evo i mene iz lutanja[sm=smiley36.gif]
joj zenice sad sam vam se nasikirala,ja se inace puno znojim nenormalno,i maloprije odem do cm-a na pijacu po povrce i u dp mozda sam bila sat ili sat i po vani i hocu da se tusnem skidam gacice i one skroz mokre pored mog standardnog iscjedka mokre budu inace malo mokre ali da li sam se toliko oznojila[sm=zmeden.gif]prepala sam se da mi nije plodna voda kako to izgleda,kako da znam?uhh bas sam se zabrinula u petak imam kontrolu pa ce doktor vidjeti,znoji se neka od vas u ima li ovakvih problema[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 15:21:32)

Lovepower meni gace znaju biti toliko mokre da ih bukvalno mogu cijediti. Evo sada bas tunika na meni je sva kompletno mokra i jedva cekam kuci da je skinem.

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 15:23:28)

jojj bas ti hvala ma meni nije nikad ovako pa sam se prepala,uvijek bude pomalo ali eto ludo zensko vazda na najgore misli [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 15:47:35)

Ja kad sam s Tarikom bila trudna ako se previse vrti zalim se muzu sto je tako, ako se ne javlja opet se zalim :D Kaze on tebi covjek nikako da ugodi :D
Nego kad se stomak pocinje vidjeti. Ja nesto kontala da se u drugoj trudnoci vidi ranije jer je to sve vev jednom rastegnuto :D Sad sam ono kao eto malo se udebljala, izgledam kao da sam se prejela :D Sad sam sedamnaesta nedjelja, pocetak

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 15:54:58)

ma mi uvijek strahujemo za djecicu pa evo i kad smo trudne...majka!
meni je prva trudnoca pa ne znam tacno ali sve zenice kazu da su ocekivali da ce ranije da im se primjeti stomak a nije,valjda zavisi od gradje zene sta ja znam,ma nije 17 sedmica pocetak to je skoro pola mada ja i sad u 29 sedmici govorim sebi ma imas jos 6-7 mjeseci fore tek si na pocetku,eto tako mi je proletilo[sm=jezicek.gif]

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 16:02:39)

kad smo kod stomaka i 17. sedmice, ja sam u 17. i ravna sam :)
1.trudnoca

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 16:07:43)

tirutiru haj majke ti idi okupaj se i za mene jednom[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
posalji nam slikicu jednu da parimo oci [sm=smiley36.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 16:49:54)

IZVORNA PORUKA: TiruTiru

kad smo kod stomaka i 17. sedmice, ja sam u 17. i ravna sam :)
1.trudnoca

Eh,bio je i meni ravan u prvoj do 7 mj,a sad u 3 nisu mi ni ledja ravna a kamoli u toj sedmici da je bio stomak [sm=smiley36.gif].
Sto se snova tice i meni naidju neki cudni snovi..sinoc sanjam da sam sa m u Parizu i da se trebamo spustiti niz veliki slide na Ajfelovom tornju reko ja ne mogu trudna sam [sm=smiley36.gif],e svasta.
Za znojenje i meni tako nekad naidje val vrucine iz cista mira i to kad sam u kuci a vani mi je dovoljno samo da izidjem gotovo je preznojis se toliko je vruce i sparno,moras se 2 puta tusirati dnevno.
Meni znojenje bude pojacano poslije poroda sto je i normalno.
Nego meni je kosa sad pred kraj tako postala mehka i mlitava a inace imam ostru kosu,izgleda k'o da sam ulja nalijepila nema sanse da izgleda ok barem 1dan....svasta nam ovi hormoni rade [sm=smiley13.gif].

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 17:14:41)

Da vam se javnem iz grada :)

Jaranica mi kasni jer joj muz jos noje stigo a dijete mora ostaviti sa njim. Pa ja uze u medjuvremenu da jedem.

Frizerke cuda cine :) kosa mi izgleda extra :)

Sto se tice znojenja ja se ne ormalno znojim, taman sam se bila prijavila za operaciju da mi to srede al cu morati sacekati. Imam ovaj problem od malena i Boga molim da mi djeca ga ne naslijede :/

hapymum -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 17:14:49)

jos sam tu da se zna,bila na kontroli radila uz beba sišla skroz u zdjelicu,plodova voda jos mlijecna,oni svi gore kazu da nema potrebe da ubrzavam porod,tako da ni sama ne znam sta cu majkemi.

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 17:27:21)

Nemojte samo o stomacima,meni se jedva u sirim majicama primjeti
da sam trudna,
kao da sam 5-6 mjesec,a ja usla u 8[sm=smiley19.gif]
uvijek sam imala zelju na veliki siroki stomak
mislim da ga u ovoj trudnoci necu imati[sm=smiley19.gif]

A te promjene u trudnoci,
kod mene je koza grozna,suha,
vise mi se alergije pojavljuju...
ma pravo se osjecam ruznijom nego sto jesam [sm=smiley36.gif]

Umorila sam se samo tako
uzela memnjak jos veci i opet malehan[sm=zmeden.gif]
kad sam se toliko prosirila[sm=zmeden.gif]
kupila sam i onaj za dojenje sreca moze mi
inace bi me depresija uhvatila
tako da memnjak imam,mast za (.)(.) isto
jos fali bebac[sm=jezicek.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 17:35:47)

Tek kad citam ove sto se trebaju poroditi
vidim koliko mi je dijete lopovo
moja se jos u 6 mjesec spustila u zdjelicu[sm=hudicek1.gif]

Hapymum ne znam sta ti kazem
ako ti je sve ok,i da ti se cekati onda cekaj da samo krene
ako ti je vise dosta,da bas ne mozes valjda nije ni indukcija nesto lose,
ne znam kako je kod vas

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 19:38:29)

IZVORNA PORUKA: lovepower

tirutiru haj majke ti idi okupaj se i za mene jednom[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
posalji nam slikicu jednu da parimo oci [sm=smiley36.gif]

u toj sedmici da je bio stomak .
Sto se snova tice i meni naidj

hahhaha, mislila sam popodne na vas dok sam ronjala lol
proganjam ljude po fb slikicama, ovdje mi ne ide bas :D nisam jos naucila :)))

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 21:24:06)

Ja se tivra iz kina, jedva sam izdrzala... da izvinete zadnjica me dobro boli sada hahhaha a i bilo mi je muka malo nakon pola filma sreca pa ponijela tablete samnom...

TiruTiru, jel to ti na moru? Nisam u toku....

Moram se pohvaliti da mi je jaranica rekla da sam dobro smrsala i da je izgleda sve to otislo u stomak... a fakat primjetim po ovim trudnickim, uzela sam ih broj isti sto inace narucivam al su skoro za dva broja vece :) Haj neka mi zadnjica nestane bilo bi extra :D

Uglavnom film je dobar, ako ste citali knjigu slobodno pogledajte i film, stvarno je bio sav onako kako sam ja zamisljala kada sam citala knjigu.. i prije vremena sam pocela da placem jer znam kad se sta desava a bilo je oni curetaka koje su plakali ko da je istinit hahahah

Sada cekamo iftar da se naklopam buranije :D i jos koji kukuruz te onda idemo ciku u nadi da cu zaspati kao sinoc :D

Kako vama vece prodje/prolazi? :D

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 21:50:45)

Ilhana rr...drugarica ti je u pravu.
Ja sam isto primjetila da si smrsala poredeci ovu zadnji sliku sa onom sto si prije nje stavljala..samo sam ko tala da li da ti kazem ili ne da me pogresno ne shvatis.
Vjerovatno te mucnine iscrpe pa mrsas(logicno -:)).
Sad ti je bas stomak dosao do izrazaja.
Da ti Dragi Allah dz.s. olsksa te mucnine I da sabura,znam da nije lahko I mene su mucile do 18 s a moj problem je bio sto nisam mogla lahko povratiti,pa citav dan lezi.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 21:52:01)

Dobro vam vece zelim.
Mi bili u setnji pa mi dolazila seka pa pili kaficu pa tamo pa ovamo pa evo legli i hajd reko samo da vam pozelim laku noc.
Danas sam pocela da pijem Tothemu zeljezo, mislim da je neko spominjao da pije, pa da li je vama od prve ampule bilo mukica? Do danas sam pila Ferum Lek, a propisao mi Tothemu da malo brze popravim zeljezo ovo pred kraj. Popila sam pred vecer, a sada osjetim blagu mukicu, pa kontam da li je to tako normala.
U svakom slucaju, nadam se da cu veceras makar malo odspavati. Zelim vam sve naj naj... Tipkamo se sutra

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 22:25:47)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Ilhana rr...drugarica ti je u pravu.
Ja sam isto primjetila da si smrsala poredeci ovu zadnji sliku sa onom sto si prije nje stavljala..samo sam ko tala da li da ti kazem ili ne da me pogresno ne shvatis.
Vjerovatno te mucnine iscrpe pa mrsas(logicno -:)).
Sad ti je bas stomak dosao do izrazaja.
Da ti Dragi Allah dz.s. olsksa te mucnine I da sabura,znam da nije lahko I mene su mucile do 18 s a moj problem je bio sto nisam mogla lahko povratiti,pa citav dan lezi.

Ma ja ne zamjeravam oko toga jer sam pomirena sa tim kako izgledam :)

A i sa Lamijom sam smrsala al 7 kg, ovaj put 10 kg doduse vjerovatno je vise al nisam stajala odavno na vagu... Jedino sto me malo steze su dobji dijelovi oko stomaka, samo mi one niske gacice odgovaraju pa cu morati kupiti jos koje :) a i majice mi se podignu naprijed pa mi viri stomak haha
Imam srece pa mi se sa zada ne vidi nista osim sto se kaze msma struk dobro ukazo haha

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 22:36:12)

Vece zenice,
ja cijeli dan bila u kupovini prvo odemo do fisa,kupila neke bodice za svog djecacica,znas kako su lijepi a skoro svi na snizenju tako da znate kojoj trebaju trk u fis[sm=smiley36.gif],nakon toga do bimaca kupimo komodicu za presvlacenje,jel ima neka iskustva s tim?Mene ubjedjivali da nekupujem kao necu iskoristiti al et meni se bas cini prakticno a i svakako mi latice trebaju za odjecicu.I uzmemo krevet,madrac i posteljinicu bez sa medama ma preslatka je[sm=smiley1.gif] I da mi dan ne bi bio savrsen pobrinu se moj dido i to nenamjerno al opet nemogu se nikako dozvati,odem da ga obidjem izaso iz bolnice danas i pita me sta smo to kupovali,i ja mu sad pricam kaze on meni neznam sine al rano je to,znas ti koliko zena ima sve pokupuju i rode mrtvo djete [sm=smiley13.gif],e tu mi je i kraj bio bas sam se isplakala[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] a najgore sto ja od kako sam usla u deveti ako se beba nevrti samo malo ja odma pocnem paniciti i kuckati ga,sreca pa se on meni uvjek javi inace bi izludila [sm=smiley13.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 22:54:11)

Bas ti bezveze pokvari tako divan dan :(

Ja komodicu nisam imala sa Lamijom, bilo mi je preci stvari za kupovati jer je takva situacija bila tada a sada sam vec izabrala komodicu. Krevetac imamo vec al ce mo kovi madrac kupiti jer onaj mo flekav nakon jedne nezgode sa flasicom lol

Ja uglavnom pocinjem kupovati ostalo ha prodje ljeto aBd :)

A sad da se malo nasmijete :)

Jednu noc, Lamija tek pocela u svojoj sobi da spava i jos se nisam navikla na trcanje sa flasicom i ja drzala jednu flasu sa vodom a drugu sa prahom i samo prebacim vodu u prah mucnem i dadnem joj... Ona samo htijela hladno.. I ona ti poce plakati u neko doba i ja ti nako kroz san uradim sta treba i da skinem poklopac ja odvrnem flasu i pljus u Lamiju, kad je ona pocela da vristi u tom skace mm i ne moze da vjeruje ocima hahaha
Uglavnom sada ima ogromna fleka na madracu pa moram joj kupiti...

A sto se tice koprcanja, ako se sikiras samo popi led ledenu casu vode, odma ce se javiti ;) to meni rekla babica prosli put a Lamija mi je bas bila ziva pa kad je ne osjetim zabrinem se al uradim to i u roku od par mi uta odma pocne da se gica :)

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:06:55)

Hahahhaha sto se ismija joj dobra si skroz,mogu mislit reakcije kod tm [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A i u mene je beba bas nemirna stalno ga osjetim i to bas jako udara,i onda cim to izostane ja pocnem paniciti nekad mi se desi i u toku noci kad ustanem u wc ako se nevrti da pijem sok,jedem cokoladu e nek si mi rekla za hladnu vodu sad cu i upalu grla fasovat hahaha
Evo mm sklopio komodicu,a krevetic cemo malo kasnije jer ce biti u spavacoj pa da nepravimo guzvu.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:12:58)

evo dodala sam te na fb i odma ogladnila,sad moram ici nesto praviti da jedem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
masala curica ti je med,plavusica mala [sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:14:41)

Joj uz vas cu ja natjerati mm da "provjeri" jesu li svi sarafi na broju [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Sa Lamijom mi nije bilo vako, teudnoca mi prosla ko dlan od dlan a ova ko da je tek pocela hahha udjem na app da vidim koliko sam vec trudna i ono razocaram se kad vidim da je samo dan proso...

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:15:56)

IZVORNA PORUKA: malen@89

evo dodala sam te na fb i odma ogladnila,sad moram ici nesto praviti da jedem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
masala curica ti je med,plavusica mala [sm=smiley1.gif]

Hahah kaze meni prijateljica da moj Instagram gleda samo kad je sita [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Meni ostalo grickalica svakakvi nakon kina tako da cu to dok ne bude ki se spavalo :)

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (2.7.2014 23:24:24)

Ja ev isla sebi palentu napraviti,kaze mm neces valjda reko hocu,sta da radim kad sam gladna joooj a danas sam mu pricala o maslanici s piletinom od chili pa cu nju abd sutra za rucak,koja sam ja poguzija lijepo sam ja i rekla bice mi sa 100 kg na porod otici [sm=smiley13.gif]
Sad se ovaj malac uzvrtio,uopste se nemogu nageti da jedem odma pocne udarati valjda i on vidi da pretjerujem [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>