RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:21:45)

IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Otvorila sam temu,rodila Hapymum [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Pih dok ja iskuca na mob ti stize prije :P

Znas kako kazu ko prije djevojci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma nek nam se ona porodila pa ko god prvi, moram reci Visnji da izbrise onu :) [sm=smiley36.gif]
Sreca pa moze proci tako jer sam u drugom stanju :)

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:31:38)

aa evo jedne cmizdrulje[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
suze radosnice naravno
bas mi je drago
jutro i od nas bujrum na kaficu
new mama ja sam neki dan cistila,znam kako ti je...i eno vec se vise ne blista[sm=smiley36.gif]
Ilhana svaka ti cast sto tako odgajas malenu i sve se slazem sa tobom bs je tesko dijete izvesti na pravi put u danasnje vrijeme ali eto to je nas zadatak i trebamo ga ispuniti u ime Allaha...
ostale dizite se da vidite kako nam je dan lijepo zapoceo[sm=bravo.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:32:33)

Jutro okruglice drage-...evo nam novih cura[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:44:58)

Evo i meni vala bas drago suze krenule :)

Lowerpower boriti se za njih moramo, ja ne vjerujem u odgoj u skoli. Odgoj pocinje kod kuce a u skolu idu da steknu znanje.

Joj ja zaspa sa glavoboljom i evo se probudila sa istom, vrijeme bezveze a moram Lamiju voditi na plivanje. Sunca nigdje na vidiku nema nit ce ga biti... Svedi bi se sada pitali a kako postite a sunca nema [sm=jezicek.gif] haha

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:46:17)

Pozdravi i od mene.... Joj, mene opet mučnine uhvatile [sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif] Nit' jesti, nit' ne jesti.... [sm=smiley13.gif]

Blago ovim ženicama što su se riješile... Ja se nisam planirala zaustavljati na drugoj trudnoći (naravno, koliko je to u našoj moći), ali kako mi je krenula ova, uhhhhh...

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:47:07)

Uh moji su uvijek bili strozi sto se tice tradicije... A i mi nastajemo tako..

Nama je bilo zabranjeno da pricamo swe u kuci, koliko god sam slusala englesku muziku toliko nas je babo ucio o sevdahu a mama ilahije, bas me Lamija pita kako znam svaku pjesmu i ilahiju :) a sto se tice hrane mama mi kuhar citav zivot i odrasla sam uz nasu hranu i najbolja mi je :) a ona prije 1,5 godinu otvorila onu prikolicu i ima burek i sirnicu po narudzbi i vjeruj da svedi narucivaju i to nece u zvrcima nego onu okruglu a cevape i pljeske vole ne normalno...

A to sto nasi ismijavaju i mene su kad nam je hodza rekao ako nadjemo 5 djece za mekteba dolazice u nas grad da ih obucava jer nije lahko naci vremena za ovaj grad gdje nam je dzamija i ja sviju pitala hoce li da upisu djecu oni mi ismijavaju al ipak sam uspijela da skupim 10 djece pa mi to obavljamo po kucama pa se mjenjamo... Tesko nekad bude ali stvarno moramo od pocetka ih uciti kako treba, nedo Bog danas peru mozak sa svih strana pa necu da posle bude ko sa onim dvijema iz Austrije sto su otisle u Siriju i udale se...

U nasoj kuci se uvijek Islam naglasavo, i svi znaju ko sam i sta sam na poslu jer se pinosim time i radi toga imam veliki respekt a ima ih stariji od mene koje to kriju od svedjana i radi toga ih ne vole, oni vole kad si iskren prema njima.

Moja Lamija je npr prvo naucila nasa slova, svedska ce sad poceti u skoli. Prica nas bas dobro i time se ponosim, a nece nista u BiH da govori na swe jer kaze niko je ne razumije. Upisali smo je u mekteb sa 4 godine i vjeruj da isplati se, pocela je a nije znala ni citati ni pisati a u nivou je sa 10-godisnjacima.

Gledah nocas ramazanski program i bi bas tema odgoj djece i bilo je poucno, glavno je bilo da dijete se odgaja od prvog dana zivota a ne kad poraste i "razumije". Tesko je ovo vrijeme sada, bas nikakvih granica nema kao sto je bilo kad smo mi bili dijeca i uvijek kazem svaka cast roditeljima koji u danasnje doba uspiju dijete na pravi put izvesti...

Sinoc napisah podug komentar na ovo I ne prodje mi [sm=smiley13.gif].
Bogami ih je danas tesko usmjeriti na pravi put pogotovo ko je vani,izlozeni su svemu I svacemu krecuci se u drustvu ovakvom kakvo jeste.
Sad je normalno I trend sve sto ne valja.Ovdje mozes nadrljati dobro ako kazes nesto protiv ovih homokeksica.
A dijete iduci u drzavnu skolu uci da je to "normalno" I slicne stvari.
Moja E ide isto u mektebsku skolu vec 2 godine I to je veliki spas,dijete vec vidi da su mnoge stvari sto se rade neprimjerne I nelogicne.A I I sam isto upisala jer I ovdje startuju sa 4 god. u mekteb.
Ovdje vise niko od Bosanaca ne salje djecu u mekteb.
Mnogi od njih ne vole arape pa zato.
Meni je bitno da ide nije vazno ciji je mesjid,a Bogami bolji im je plan rada nego u bosanskim jer u susjednom gradu mi prijateljica predaje vjeronauku I imaju samo 2h sedmicno a moja ide 4 dana po 2h I bas je dosta naucila zna sura koliko I ja plus dova hejbet a tek joj 7.
Inace,kad sam bila u Bosni u maminom komsiluku niko ziv be salje djecu u mekteb sto je vise nego zalosno.Ne znam sta taj narod misli,zar je sramota uciti dijete svojoj vjeri jer ako ne postuje svoju nece ni druge vjere.
Ovdje isto dosta Bosanaca zrelih godina je predilo ime bas iz tog razloga da se ne zna da su muslimani [sm=smiley13.gif].
Cudan vakat dosao Bogami.

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:48:06)

Odoh ja da se spremam pa na kontrolu,dr. mi na ultazvuku,ljubimo vas pa vam se javim kad dodjem [sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:54:30)

Ljubicice, ja sam jednom od jedne mame dobila komentar "Lahko je tebi odgsjsti dijete po islamu u Svedskoj, ovdje je to ne moguce" a to me je bas ono skrhalo jer je zena iz Gorazda a znam kakvi su gorazdani sto se tice vjere i da licno ona zivi nekoliko metara od dzamije al eto po njenom je lakse meni koja zivim u zemlji koja za sve svoje ne uspijehe krive nas muslimane. Al svi cemo mi pred Allaha jednog dana, neka svako radi kako njima odgovara a mi kako nama.

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:55:34)

Odoh ja da se spremam pa na kontrolu,dr. mi na ultazvuku,ljubimo vas pa vam se javim kad dodjem [sm=smiley1.gif]

Hajde pa nam daj malo detalja s pregelda..ja uzivam to citati[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:55:51)

Sto kazete kod hapymum bas cura od naramka. MasAllah. Neka se ona nama kutarisala.

Ilhana a sad bih ja svede da pitam a kako da djeca plivaju kad nema sunca [sm=jezicek.gif]

Misti i nemoj stajati. Nemoj ni gledati kakva ti je sada trudnoca, jer ne mora znaciti da ce se ponoviti. Kod mene je treca i vjerovala ili ne isto kao da mi je prva, uopste ne lici na prethodne dvije, a opet druga je bila puuuuka suprotnost od prve. U prvoj i nisko nosila i krvarila i svasta nesta, a samo se kleberala. U druogj sve bilo dobro osim mucnine i samo sam plakala. Evo treca s pocetka malo krvarila, u sredini mucnina i povracanje, prejake glavobolje, ali hvala Bogu kazem dobro je. I ako bude po mom, ici cemo i dalje. Ali cini mi se samo ako prevarim cojeka pa ga osamutim ili silujem [sm=jezicek.gif] Ma samo dragi Bog zna koliko cemo djece imati. Ali ja bih voljela jos. Eh hocemo li stici u smislu dok budemo plodni, ipak zagazili smo u 37-mu oboje, vidjecemo.

Nego na um pade mi san sto sam nocas sanjala, hej mozete misliti stigla sam i sanjati. Kao ja i mm vracamo se s nekog putovanja, sad na aerodromu uzasna guzva, a meni se kao neki salterski upucava, pusta me preko reda, a mm ljubomoran. Demonstrativno me ostavlja i odlazi u onoj guzvi a ja za njim trcim i dozivam ga "Safete, Safete stani bolan znas da ja tebe volim". Eh da, kao mm je Safet Susic [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:57:08)

Lowerpower boriti se za njih moramo, ja ne vjerujem u odgoj u skoli. Odgoj pocinje kod kuce a u skolu idu da steknu znanje.

Joj ja zaspa sa glavoboljom i evo se probudila sa istom, vrijeme bezveze a moram Lamiju voditi na plivanje. Sunca nigdje na vidiku nema nit ce ga biti... Svedi bi se sada pitali a kako postite a sunca nema [sm=jezicek.gif] haha

To si u pravu korijen dobrog odgojs I dolazi upravo iz kuce ali I drustvo ima veliki utjecaj na formiranje licnosti.
Jer djeca vole da oponasaju jedni druge tako da je mekteb pun pogodak,jer mi to dodje kao zivi primjer onoga sto joj govorim da valja ili ne valja jer djeca vole da oponasaju jedni druge I gleddjuci svoje vrsnjake sta iz obje skole(drzavne I dzamiju) sami se uvjere u sve receno.Ali najvaznije je upucivati dove da ih Allah cuva I uputi aBd.
I mi sami smo im primjer.
Meni E kaze mama sto ti ne nosis maramu?E reko sine I ja se pitam -:).
Ali opet joj kazem nije vazno sta I kako nosis vec kakva si osoba I kakav ti je karakter.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 8:57:22)

IZVORNA PORUKA: Misty_mama

Pozdravi i od mene.... Joj, mene opet mučnine uhvatile [sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif] Nit' jesti, nit' ne jesti.... [sm=smiley13.gif]

Blago ovim ženicama što su se riješile... Ja se nisam planirala zaustavljati na drugoj trudnoći (naravno, koliko je to u našoj moći), ali kako mi je krenula ova, uhhhhh...

Nedaj se draga, isto razmisljamo. Jedna drugu cemo bodriti ;)

Hej ja sam citala na am. forumu da pepparmint pomaze nekad i vjeruj da mi zvaka zna malo utanjiti mucnine... I B6 vitamini su isto dobri, obda neko dole kaze C-vitamin isto dobar... Probala sam i nekad pomogne a nekad ne :/

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:01:16)

[sm=jezicek.gif] draga Bambi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
isto spanska serija[sm=jezicek.gif]
koja je ono sanjala pa nije znala jel joj muz momak ili ipak muz pa plakala i kad se probudila i vidjela ga kraj sebe smirila se[sm=jezicek.gif]
ja jos nemam te snove[sm=smiley36.gif]
aa sto se naoblaci kod mene
new mama sretno na kontroli

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:01:55)

Ljubicice, ja sam jednom od jedne mame dobila komentar "Lahko je tebi odgsjsti dijete po islamu u Svedskoj, ovdje je to ne moguce" a to me je bas ono skrhalo jer je zena iz Gorazda a znam kakvi su gorazdani sto se tice vjere i da licno ona zivi nekoliko metara od dzamije al eto po njenom je lakse meni koja zivim u zemlji koja za sve svoje ne uspijehe krive nas muslimane. Al svi cemo mi pred Allaha jednog dana, neka svako radi kako njima odgovara a mi kako nama.

Tacno tako.
Ali ne volim kad moje metode odgojs smstra nazadnim a svoje cool,za to cu se vazda pobuniti ma ko da mi podje pametovsti na tu temu.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:03:04)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

To si u pravu korijen dobrog odgojs I dolazi upravo iz kuce ali I drustvo ima veliki utjecaj na formiranje licnosti.
Jer djeca vole da oponasaju jedni druge tako da je mekteb pun pogodak,jer mi to dodje kao zivi primjer onoga sto joj govorim da valja ili ne valja jer djeca vole da oponasaju jedni druge I gleddjuci svoje vrsnjake sta iz obje skole(drzavne I dzamiju) sami se uvjere u sve receno.Ali najvaznije je upucivati dove da ih Allah cuva I uputi aBd.
Ali opet joj kazem nije vazno sta I kako nosis vec kakva si osoba I kakav ti je karakter.

U Svedskoj je dokazano da od zatvorenika/kriminalaca iz BiH nijedan nije isao u mekteb, nema ni jedno mektebsko dijete da se bavi tim sto ne treba. To nam svaki put glavni imam za bosnjake u Svedskoj podvuce kroz usi. Znaci ipak to ima svoj smisao, uce ih ispravno ispocetka kako i sta je pravilno.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:04:16)

IZVORNA PORUKA: lovepower

koja je ono sanjala pa nije znala jel joj muz momak ili ipak muz pa plakala i kad se probudila i vidjela ga kraj sebe smirila se[sm=jezicek.gif]

Al gdje bas Susica nadje[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:04:48)

samo da vam pozelim laku noc
ja dok sam oko iftara,pa sudje pa klanjala prodje noc
ja sam se najela vrucih somuna i tope jedva disem[sm=smiley36.gif]
odoh sad da se tusnem pa u krpice bas sam umorna

Kako pravite tu topu?
Dok sam studirala u Sa cimerka je vazda pravila za iftar s ja nisam nikad pitala za recept,bas mi je ukusna bila.
Ima svugdje recepata Ali mi treba iz prve ruke [sm=smiley36.gif].

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:07:40)

U Svedskoj je dokazano da od zatvorenika/kriminalaca iz BiH nijedan nije isao u mekteb, nema ni jedno mektebsko dijete da se bavi tim sto ne treba. To nam svaki put glavni imam za bosnjake u Svedskoj podvuce kroz usi. Znaci ipak to ima svoj smisao, uce ih ispravno ispocetka kako i sta je pravilno.

Uh nemoj da te pojedini cuju za to,nas narod smatra da su hodze najveci lopovi.
Zet mi je hodza i znam sta prolazi.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:08:13)

Na zalost moja Ilhana moram se sloziti s tvojom mamom. Evo moja cura je od prosle godine krenula u mekteb. Nije da joj nisam dala ranije, vec je upisivala u drugom mektebu ali je hodza nista ispitivao nije samo joj zadavao zadace i nikako nije mogla da se uklopi da ide sa svojim vrsnjacima, a nije se vala ni on trudio da je ubaci u grupu koja je odgovarala njenom uzrastu. Helem djetetu nije bilo interesantno i odustane. Eh kako se napravila Kayserija to je nama bliza dzamija i kao pripadamo tom dzematu, krene ona samnom te na teravije, te malo po malo, privolim ja nju opet. Bogme krenem i ja da obnovim gradivo i lagano evo dosla sam do Kur'ana. Kad sam proljetos dobila diplomu za zavrsenu sufaru, vidi ona da je to pravo te hoce i ona. Hvala dragom Bogu za par mjeseci je zavrsila prvu godinu i bas je hodza pohvalio kako je dosta znala a i brzo je savladala novo gradivo i stigla da na vrijeme zavrsi prvu godinu.
Eh, sve to uz Boziju pomoc mi fino i lijepo zavrsimo, ali okolina, krenuvsi od moje porodice pa komsiluka prijatelja tamo ovamo, svi vidim da se kao podsmjehkuju kad ja to spomenem. Helem, odustala sam od spominjanja, jer ne razumiju ljudi da nam se sve lose desava zato sto nema vjere i morala. Nema vise stida. Nema postovanja. A to se uci kroz vjeru. Rekla sam da cu svoju djecu upucivati u vjeru koliko god budem mogla i necu dozvoliti da mi bilo ko stane na put u tom pogledu. Neka se i smiju neka i prigovaraju neka i pokusavaju odvratiti nas, ali ja cu ustrajati uz Boziju pomoc.
Evo i Nane je vec poceo se interesovati da bi on isao u dzamiju. Pitala sam hodzu rekao je da je ipak jos mali, ali na jesen da ga mogu dovesti pa da vidimo kako ce se ponasati. Ja ga vec ucim kratkim surama, ali ne forsiram previse jer jos nije poceo cisto da prica, jos uvijek mu je sve na C.
Ja sam svima cudnovata i luda bila sto sam trudna isla svako drugo vece u dzamiju na namaz, pa ostajala po sat vremena radi ucenja sufare, pa poslije i Kur'ana, ali nisam se obazirala na to. Zahvaljujem Bogu dragom sto mi je muz izlazio u susret i nikad nije prigovorio, samo mi je jednom rekao da se ne forsiram ako osjetim da ne mogu. I eto, otisla sam na prvu teraviju i vidjela da stvarno vise ne mogu pa cak ni sa stolice, stomak me bolio cijelu noc. Nadam se i molim Boga da ce mi oprostiti sto ne klanjam, postiti ne smijem ni pomisliti. Ali zato svako vece odvojim sat - dva pa ucim u Kur'anu.
Oduzih ja ko hodza teraviju [sm=jezicek.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:10:19)

Majko moja jesam ohladnila a kod nas tek 3 ujutro gdje cu sad jesti.Ispratila m na posao I da vidim sta ima ovdje I zabavih se pravo...sinoc mi nije htjelo otvoriti stranicu.Odoh spavati nece li glad prestati.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:11:05)

Al gdje bas Susica nadje[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Eh eto moja Ilhana, hajd da je koji od igraca, recimo Vedo ili Haris... nego Safet... a valjda mi vise ovo SP u glavi pa mi i Pape dosao u san. [sm=jezicek.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:18:05)

Mi imamo hodzu zapozeliti, mladi i on i zena mu i bas smo se sklopili u drustvu. On prihvaca u mekteb svu djecu koja mogu sjediti i slusati, zna tacno kako treba sa kojom djecom i super su rezultati. A znam da mnogi ne daju dok ne pocnu da citaju i pisu da upisu.

Neki dan ga zezam da mora nabavitu stolic za presvlacenje, ove godine mashAllah dosta beba u dzematu imamo :) a nemamo gdje presvucipa ce vidjeti do pocetka nove mekteebske godine da nabavi :)

Ja od radosti sto se Hapymum porodila zaboravila tabletu popiti, sad bas gladna ali moram cekati jos 40 min da jedem hihihu

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:24:46)

samo da vam pozelim laku noc
ja dok sam oko iftara,pa sudje pa klanjala prodje noc
ja sam se najela vrucih somuna i tope jedva disem[sm=smiley36.gif]
odoh sad da se tusnem pa u krpice bas sam umorna

Kako pravite tu topu?
Dok sam studirala u Sa cimerka je vazda pravila za iftar s ja nisam nikad pitala za recept,bas mi je ukusna bila.
Ima svugdje recepata Ali mi treba iz prve ruke [sm=smiley36.gif].

ima puno nacina ali ja cu ti napisati kako ja pravim i meni je ova najbolja
uzmem kocku maslaca i istopim,dodam veliku kasiku pavlake,veliku kasiku svjezeg sira i nadrobim onog suhog dimljenog sira,topa ne smije da prokuha vec na laganoj vatri to topis da se sjedini naravno ako vas je puno dodas duple sastojke
topa se jede tako sto se vruc ramazanski somun umace u nju ne moze brate drugacije nikako[sm=smiley36.gif]
gotovo za 5 minuta a ja se najedem i to dobro,znam nekad preliti makaraone ovim

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:27:19)

I ja pravim ko lowerpower, ne svidja mi se ona sa jajima. To mi vec dodje ko kajgana :)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (3.7.2014 9:30:12)

Samo da vas pozdravim i da kazem da sam juce sok dozivila, tek sad dosla sebi :-(

Nazove me sestrai kaze deda umire, ja sam gotova bila presjeko me stomak.... Danas sam puno bolje... Bas je nasla nacin na koji ce mi to reci....

Dedi su otkrili rak i poslali ga iz bolnicekuc da umre jer mu nema pomoci, ima 80 godina i za njih to nije vrijedno spasa, ljudi moji taka vam je medizina u srbiji sta reci....

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>