RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:31:03)

IZVORNA PORUKA: bambi1

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Jel nam se vratila bambi 1 sa pregleda?

Evo me:( tuzna sam pravo:(( ne vidi se plod,samo gestacijski mjehur, po tome trudnoca izgleda kao stara 3-4 sedmice, a po zadnjoj m je 6+1:((

izgleda da nista nece biti od trudnoce :(((
kontrola sljedece sedmice

Hejjj ne tuzna biti i meni se sa 6+1 nista nije vidilo samo gestacijska isto sam plakala i kukala... Za 3 dana otisla kod drugog foktora koji je odma vidio bebu i srce zato nemoj da se sekiras i. Meni je po tone kasnila ovulacijs 4 dana i bila sam tek 5+4 a ne 6+1 tako da nista nije uzalud

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:42:22)

Draga i ja sam prvi put osla na kontrolu bilo 7 sedmica
nije se vidio otkucaj srca,samo vrecica
i dok. samo rekla da je u maternici
i da dodjem za 15 dana
i sa 9 sedmica sam vidjela otkucaj
i bebicu

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:44:04)

ja sam imala prije 4 godine spontani,pa nakon godinu dobila svoju curicu. sad me ovo vrati opet na prvo iskustvo. nije dr izgledala bas zadovoljno :( kaze da mi je tvrda maternica I da se vidi samo gestacijski mjesak s zumanjcevom vrecicom , plod-embrion se,za sada ne vidi:(
dala mi je utrogestan vaginalete I konttola za deset dana . ko ce yo prezivjeti do tad :((

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:54:09)

IZVORNA PORUKA: marinčii

ILHANA pitat cu ga hvala na preporuci.
Kako si ti!jesu se tebi smanjile mucnine?
ROSE87 ja ne pijem kavu ali moze kapucino:)
Kakva je upala ,u urinu bakterije?pretpostavljam da si radila nalaze?
I ja radila prosli tjedan a tek krajem tjedna cu kod doktora a snizeni mi limfociti a granulociti malo uvecani valjda nije nista strasno

ma da u urinu,a bas prije trudnoce radila nalaze i nije bilo nista,ja sam i proslu trudnocu patila sa tim bajama

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:56:07)

ja sam imala prije 4 godine spontani,pa nakon godinu dobila svoju curicu. sad me ovo vrati opet na prvo iskustvo. nije dr izgledala bas zadovoljno :( kaze da mi je tvrda maternica I da se vidi samo gestacijski mjesak s zumanjcevom vrecicom , plod-embrion se,za sada ne vidi:(
dala mi je utrogestan vaginalete I konttola za deset dana . ko ce yo prezivjeti do tad :((

Meni je doktor na prvom uzv sa Lamijom teko da je mrtav plod i da dodjem za 4 sedmice opet... Utom su meni pocele mucnine i kad sm ponovo mu otisla na kontrolu plakala ko luda jer nisam htijela da cujem lose vijesti al srce se vidilo da kuca.... Prvi put mi reko da je 5 sedmica a drugi put 9...

Mozda doktorica zna tvoju situaciju pa nece da ti dize nadu... Sada miruj i cuvaj se i aBd za deset dana srce ce se vidjeti...

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:57:31)

bambi1 nemoj da se brines prije vremena,evo i ja kad sam otisla bila 6 sed. ja mislim i vidjeo se samo gestacijski m., sljedeci put za 15 dana srce malo kucalo [sm=smiley1.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:57:40)

Hej pa gdje ces bolje jos je i zumancana vrecica tu idto ko i kod mene ;) nista se ti nebrini bit ce to ok sve je to u redu vidjet ces isti slucaj ko i u mene ;)

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 19:03:41)

Zenice moje hvala vam, divne ste. Bas sam potonula. uvijek sam imala redovne cikluse pa me zato ovo bas brine.
a tko zelimo ou mrvicu

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 19:32:38)

Zenice moje hvala vam, divne ste. Bas sam potonula. uvijek sam imala redovne cikluse pa me zato ovo bas brine.
a tko zelimo ou mrvicu

Pa nesekiraj se ako ima zumancana vrecica u gestacijskoj gdje ces bolje od toga, plod je vrlo mali sa 6+1 da bi se vidio... Vidjet ces da ce biti sve ok i da ces za 10 dana javit da je sve u redu... Ukoliko nemozes izdrzat odi u petak kod privatnika ja ti garantiram bebaca i srce 1000%

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 19:36:12)

Nego meni sestricina javila danas da je dobila nalaz od aminocenteze 16 sedmica je ;( jako sam se isplakala i sad me boli i stomak i ledja;( onda mozete mislit koliko sam plakala ;( uzas. Da joj Bog da snage da prodje kroz ovo sta ju ceka ;(

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 19:55:45)

cure
ja nisam bila kuci od cetvrtka pa nisam ulazila da citam bila sam bizi
sta ima ovdje? ukratko ?? pa cu da vas citam unazad

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 20:13:41)

andy?? sta se to kod tebe desava, kako je prosao tvoj anatomski pregled,jel bebi slusa???

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 20:15:14)

Necu pisat tamo neznam dali moze da se vidi ;(

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 20:16:37)

Vanci kod nas je hvala dragom Bogu sve u redu i bebac je zdrav ;) samo me malo bolucka stomak, jer i vi imate bolove?

Vanchi gdje si ti lutala?

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 20:18:56)

Andy kao sto napisah neki dan u Boziju volju se ne mozemo kvartati. Ako je On odlucio tako tako ce i biti. A vrlo lahko moze biti da su pogrijesili. Treba pratiti, po mogucnosti potraziti jos misljenja i biti sto smireniji. Ipak 16 sedmica nije mali period. Neka joj je Bog na pomoci, a molit cu da je pogresna dijagnoza.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 20:20:10)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: marinčii

ILHANA pitat cu ga hvala na preporuci.
Kako si ti!jesu se tebi smanjile mucnine?
ROSE87 ja ne pijem kavu ali moze kapucino:)
Kakva je upala ,u urinu bakterije?pretpostavljam da si radila nalaze?
I ja radila prosli tjedan a tek krajem tjedna cu kod doktora a snizeni mi limfociti a granulociti malo uvecani valjda nije nista strasno

Ma taman se ponadam i opet povracam... :( bas mi tezak dan, evo sad lezim i kontam da cu ubrzo povratiti pa se nadam da cu zaspati prije da zadrzim bar ovo malo sto sam jela danas...

Kako ti prodje kod doktora?

A draga neznam kako da tw utjesim i kod mene je ista situacija ima bolji i losiji dana al eto moramo izdrzati nema nam druge.
NIsam bila kod doktora svof tek cu u cetvrtak ili petak moram ga nazvati da vidim kad ima termin,al sam zvala sestru svoju i rekla joj da pita svoju doktoricu i ona mi rece da su ovi nalazi uredu pa eto malo sam se smirila.

ROSE a misa mu i baje navali na caj od brusnice bit xe to bolje.

BAMBI zao mi je draga al kako zene rekose to jos nista ne znaci sljedeci put ces abd vidjet i plod i cut srceko.

ANDY zao mi je za sestricnu al ja ipak ne bi vjerovala ni toj amniocintezi ,zna se desiti da i tu bude greska

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 20:31:08)

andy drago mi je cuti za bebaca, samo da sve bude ok...:)
mene nekada zna boliti ali veoma rijetko i to mi se cini da se trbuh rasteze tad
mi smo 19+4 danas

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 21:42:47)

zasto se ovdje niko ne javlja,sta se desavaaaa gdje su nestale trudniceee

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 22:15:23)

Pobjegle u grupu na Fb ,sve se tamo premjestile [sm=smiley36.gif]
lakse nam tamo pisati

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 22:15:32)

Neznam nije mi puno pisala,samo da je curica i da ima trisonie 21 i da ce prekinut trudnocu... Nisam puno ispitivala jer znam i sama kako je to ;( mene hvala dragom Bogu prestao stomak boliti ,ma to je zato sto bebac raste ;)

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 22:22:07)

Andy bas malo procitah o tome i na wiki pise da je 5% laznih nalaza. Al opet ona najbolje zna sta je i kako je. Zao mi je u svakom slucaju.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 22:38:22)

Bambi09 draga neznam sta da kazem, ona je rekla samo odma da ce prekinut trudnocu ;( jako sam bila tuzna i sva sjecanja su se vratila;( nisam htjela nista da ju pitam jer znam koliko joj je tesko .... Samo molim dragog Boga da joj da snage . Ona je 37 godina sada i zato i radi aminocentezu ;( a ima zdravog sina u 2012 rodila a u 2013 imala missed ab u 11 sedmici i sada ovu trudnocu 16 sedmica .... Nek joj dragi Bog sad olaksa iskusenje kroz koje mora proc ;(

binanina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (22.7.2014 0:23:19)

Bambi1, znam da je teško psihički izdržati u toj situaciji, ali moraš biti jaka. Skoro sve smo se uvjerile da u 6 sedmici ništa nije vidljivo, pa tako ni ja nisam vidjela, tek u 8 sedmici na pregledu čuli prve otkucaje. Bit će aBd sve u redu, pazi se sada u ovom periodu, pokušaj odmoriti, legiti, ne naprezati se, niti dizati bilo šta teško...

Andy i ja tako ponekad osjećam kojekave nedefinisane bolove na dnu stomaka i prtisak, ali izgleda beba se opet okrenula glavom dole.
Ja to tačno osjetim, jer kada je bila krenuta gore, nema bolova niti pritiska, a s bolom znam da je glava dole.
Izgleda, bebici veselo se tako igrati i gurkati, pa sve dok je sigurna, i te bolove ću izdržati [sm=smiley1.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (22.7.2014 7:58:38)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Bambi09 draga neznam sta da kazem, ona je rekla samo odma da ce prekinut trudnocu ;( jako sam bila tuzna i sva sjecanja su se vratila;( nisam htjela nista da ju pitam jer znam koliko joj je tesko .... Samo molim dragog Boga da joj da snage . Ona je 37 godina sada i zato i radi aminocentezu ;( a ima zdravog sina u 2012 rodila a u 2013 imala missed ab u 11 sedmici i sada ovu trudnocu 16 sedmica .... Nek joj dragi Bog sad olaksa iskusenje kroz koje mora proc ;(

Amin. Bit ce djece jos, ipak 37 godina nije strasno. Pa ja gazim 37-mu pa kontam da sam jos sposobna za radjati. Pa tako i ona, ako zeli jos djece, ima jos fore da proba, samo ne treba gubiti nadu i vjeru.

Dobro vam jutro zelim [sm=smiley1.gif]
Mi smo danas punih 36 sedmica [sm=bravo.gif]

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (22.7.2014 8:46:45)

Jutro !
Šta se ovdje radi?
Nisam upratila javlja li se tončica?
A nema ni lovepower[sm=zmeden.gif]
Bambi [sm=bravo.gif] još malo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>