RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (20.7.2014 22:45:23)

vece
bubydina poslala sam ti pp [sm=smiley1.gif]
malena 89 sigurno vec upoznala svog sina,nadam se da je sve ok i da ce nam neko javiti lijepe vijesti
ja danas ipak hodala,isli do fis-a u Vitezu,imaju super snizenja neka,uzeh sinu majcicu pamucnu za citavih 3,5km,a sebi nasla trudnicke hlace 20 km,bas se obradovah kad nadjoh
ostale okruglice nadam se da su dobro

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (20.7.2014 22:53:48)

porodila se nasa malena89 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
maloprije mi je poslala poruku kaze da je sin isti svoj otac[sm=smiley36.gif]
tezak je 3860 gr duzinu ne zna,maloprije su joj ga donosili malkice su se mazili pa ce je pustiti da se odomori
rana je boli malo nije strasno
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
i Chill nam se danas porodila,moja rpijateljica pozanje njenu sestru pa mi je rekla sve je uredu
danas smo dobili 2 nove mamice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (20.7.2014 22:56:52)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] malena 89
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] chilli
mamama brz oporavak,bebama sve najljepse u zivotu,da su im zivi i zdravi i pametni....

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 7:46:15)

'Jutro dame... Nadam se da ste raspoložene, naspavane i odmorne... Mi smo danas 17+1... Ide polahko... Još dvije sedmice ako Bog da do pregleda... Baš sam nestrpljiva, i molim dragog Allaha da je sve kako treba...

Novim mamicama čestitke od srca... [sm=bravo.gif]

Nego, hoću i ja u te nekakve grupe po fb [sm=smiley36.gif]

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 8:08:07)

Cestitke novim mamama :D
Ja kako sam izracunala da sam sad 18+4 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Necu doktoru do polovine augusta jer mi je divke na odmoru :D Bebicu sam cini mi se pocela osjecati mozda jednom do dva puta dnevno kad imam vremena po malo da se ispruzim [sm=smiley36.gif]
Kaze mi jucer jedna zena eto to jos rodi i podvezi jajnike [sm=zmeden.gif] Uvijek me razocaraju tako glupi savjeti zena. Sta sad, mozda ja hocu cetvoro djece [sm=jezicek.gif]

Ja sam mislila ici i na Jezero da vodim trudnocu ali nemam kome Tarika ostaviti a on bi demolirao GAK za pola sata. Nego ako koga zanima ima u Waikikiju predobrih stvari za trudnice. Ja sam kupila 3 majice po 9 KM (one sa slikom bebe ali su bas kvalitetne, hlace neke siroke od viskoze koje nisu na trudnickom ali su fantasticne (imaju u maslinastoj i crnoj boji) i ima divnih kosulja posebno za pokrivene mame dugih rukava. Kazem za njih jer ne nose kratke. CIni mi se da su po 22 KM.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 8:15:46)

Jutro i od nas. Evo nas na poslu gurkamo se [sm=smiley1.gif]
Cestitke novopecenim mamicama, zdrav i dug zivot bebicama, a mamicama brz oporavak. Hapy otvori teme da se moze cestitati objema [sm=smiley1.gif]
Zelim vam ugodan i lijep dan [sm=smiley1.gif]

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 8:20:49)

I ja čekam Divanovića [sm=smiley1.gif] Ja sam malo zabrinuta jer baš i ne osjećam bebu... Jest' da sam cijeli dan na nogama, i navečer se komiram, baš budem umorna... Ponekad se desi ono nešto nedefinisano, više nisam sigurna jel' to od moje želje da osjetim nešto ili je stvarno [sm=zmeden.gif]

A što se tiče glupih komentara.. Meni je nedavno jedna mlađa kolegica rekla (bio je sami početak trudnoće pa nije mogla ni naslutiti da sam trudna): Blago tebi, ti sve riješila, udala se, rodila dijete, i to je to.. Kao ono 'Dosta to jedno, šta će ti više'... Ma generalno, to petljanje u tuđu privatnost mi je jedna od najmržih stvari... Želim li ja jedno, dvoje, ili petoro djece, to je samo moja i mm stvar... Ako i imaš mišljenje, zadrži ga za sebe.. Ali eto, ljudi sebi daju svašta za pravo...

U Waikikiju sam nedavno kupila hlače za trudnice, još su mi malkice u stomaku velike, možda do bajrama mognu i bez kaiša, vidjećemo, a dobila sam od mame isto iz waikikija tuniku, koja će baš pasati uz te hlače, pa sam odlučila da ću to za Bajram [sm=smiley36.gif] Waikiki mi se sviđa što mogu naći štvari da su šire, dugih rukava, ne prevelikog izreza, i povrh svega nisu providne... Ja sam pokrivena, i onda je baš nezgodno iskombinovati ljeti kombinaciju, pa sve nekakvi slojevi, crknem od vrućine i bez ovih poludjelih hormona... Evo baš danas imam na sebi košulju iz waikikija ispod koje ne treba ništa, pa fino lahora, a ja rahat [sm=smiley36.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 8:34:39)

Jutro iz vrelog Mostara,probudila se sva mokra ovo je uzas,hocu kisuuuu.
Novim mamicama cestitke od srca,djecica nek su im ziva i zdrava punoo godina.

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 9:44:40)

Jutro, divke nam dolazi 4., odmah cu da ga zovem :D samo njegovom UZ vjerujem kad je spol u pitanju :)
19-1 je vidim ipak kod mene danas,
juce u u vajkikiju kupih majcicu crvenu, lijepu...e sad salvarice nemadoh strpljenja traziti, unervozih se :)

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 9:55:54)

Vala ja kad imam sta potrositi mogu cijeli dan hodati :D Sad smo malo u skripcu zbog stana pa malkice vise stedimo dok ne stanemo na noge ponovo aBd. Sad sjedim, pijem kafu i kontam koji je rahatluk kad si sam kuci i ne ocekujes da ce ti neko upasti u stan svaki cas i prokomentarisati kako leziz sjedis , je li razbacano itd itd.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 10:19:19)

Ja danas 20 punih tjedana,znaci na pola sam puta jos ovoliko i eto bebice.
Vidim pricate o waikikiju,i kod nas se otvorio neki dan .Bas cu otic pogledati sta ima,meni se nikako ne nose te trudnicke hlace s onim sirokim pojasom preko stomaka od tog me skrlet uhvati.Valjda cu naci nesto sto moze ispod stomacica a da me ne steze

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 11:10:50)

Joj zene drage, sto se ja nahodah. A prepone me zaboljele pravo. U ovih sat vremena presla sam nekih 5 km. Otisla do IZ uplatila vitre, pa otisla do zdravstvenog ovjerila knjizicu, pa otisla kupila dorucak i evo tek sad dosla u office i jela. Stomo mi je haman na nogama, Boga mi spustio se pravo. Mah na hajr...

Marinci draga jesu li te popustile mucnine?

Ostale zenice jestel zive na ovoj sparini

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 11:18:14)

Pozdrav zenice [sm=smiley1.gif]

Meni danas prvi pregled, vec me hvata nervoza uh[sm=smiley13.gif]

Nadam se da ce sve biti dobro, da cemo cuti srculence [sm=smiley1.gif]

hapymum -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 11:36:01)

Otvorih vam temu za malenu89i chili

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 11:46:14)

BAMBI09 evo sam taman povracala:/,izgleda dok ne rofim nema mi mira.Ovaj tjedan idem na pregled pa cu vidit s doktorom jel ima nesto da mi da da mi ovo olaksa,sreca ne povracam tekucinu i po jedan obrok mi ostane da ga ne povratim pa se nadam da je bebici dosta.
BAMBI 1 sretno na kontroli

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 12:05:34)

Juhuuu.. Pozdravcic od mene :)

Marinci, pitaj za Lergigan/Lergigan comp i Zofran ;) to su sto ja pijem...

Ja evo kanim se da odem u grad sa Lamijom a mrsko ki iz kreveta izaci hihihi

Reko samo da vam mahnem :)

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 12:39:17)

dan okruglice hajde na kaficu [sm=kava.gif]
ja jutros bila na kontroli,ne uradi mi ultrazvuk,imam neku upalu pa mi dao antibiotike i brusnicu pa da dodjem za 15 dana na ultrazvuk,malo po gradu hodala i evo sad kod mame odmaram,vrijeme nekakvo tesko a i meni muka danas...
bambi 1 sretno na kontroli

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 13:43:46)

ILHANA pitat cu ga hvala na preporuci.
Kako si ti!jesu se tebi smanjile mucnine?
ROSE87 ja ne pijem kavu ali moze kapucino:)
Kakva je upala ,u urinu bakterije?pretpostavljam da si radila nalaze?
I ja radila prosli tjedan a tek krajem tjedna cu kod doktora a snizeni mi limfociti a granulociti malo uvecani valjda nije nista strasno

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 13:47:39)

Bambi1 sretno draga danas ....

Ja lezim i odmaram ;) mi smo punih 18 +1 usli u 19 sedmicu presretna sam ;) uzivam i radujem se

Marinci e miss mi i te mucnine vise da oce da prestanu ;(

Ja bi trebala sljedece nedelje kod ginekologa na kontrolu za trudnicku knjizicu ;) sad cu da je zovem da se narucim ;)

vilmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 14:32:44)

Samo da vas sve pozdravim i da vam posaljem puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

binanina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 16:10:33)

Bambi09, hvala na odgovoru za zdravstveno, ja sam u SBK, pa ću se tamo i raspitati.
Misty_mama, i mi smo danas tačno 17+1 hvala Bogu, a također, ni ja ne osjećam baš bebicu i pokrete, ali doći će kasnije aBd, sve u svoje vrijeme [sm=bravo.gif]

Novim mamicama iskrene čestitke, da uživaju sa svojim malim suncokretima [sm=duda.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 17:20:26)

IZVORNA PORUKA: marinčii

ILHANA pitat cu ga hvala na preporuci.
Kako si ti!jesu se tebi smanjile mucnine?
ROSE87 ja ne pijem kavu ali moze kapucino:)
Kakva je upala ,u urinu bakterije?pretpostavljam da si radila nalaze?
I ja radila prosli tjedan a tek krajem tjedna cu kod doktora a snizeni mi limfociti a granulociti malo uvecani valjda nije nista strasno

Ma taman se ponadam i opet povracam... :( bas mi tezak dan, evo sad lezim i kontam da cu ubrzo povratiti pa se nadam da cu zaspati prije da zadrzim bar ovo malo sto sam jela danas...

Kako ti prodje kod doktora?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:11:04)

Jel nam se vratila bambi 1 sa pregleda?

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:15:06)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Evo me:( tuzna sam pravo:(( ne vidi se plod,samo gestacijski mjehur, po tome trudnoca izgleda kao stara 3-4 sedmice, a po zadnjoj m je 6+1:((

izgleda da nista nece biti od trudnoce :(((
kontrola sljedece sedmice

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (21.7.2014 18:23:16)

IZVORNA PORUKA: bambi1

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Evo me:( tuzna sam pravo:(( ne vidi se plod,samo gestacijski mjehur, po tome trudnoca izgleda kao stara 3-4 sedmice, a po zadnjoj m je 6+1:((

izgleda da nista nece biti od trudnoce :(((
kontrola sljedece sedmice

Draga ne znam hoce li ti ovo biti utjeha al kad sam prvi uz imala rekao mi je doktor da je beba 6 sedmica a po mengi je bila 8, jel ti reko kad da se vratis opet na kontrolu?

Doktori vide starost ploda i plod je uvijek 2 sedmice mladji od sedmice u kojoj si... Mislim da je samo pre rano da se to vidi jos...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>