Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (19.7.2014 21:44:35)
|
Evo i mene da vam se malo javnem. Mi bili na selu cak i nocili nakon vise od 2 godine, pa nam sve bilo super. Samo ja nisam mogla spavati ledja me rasturala, ali nadoknadila sam danaa. Binanina kako radim u kadrovskoj pa malo kanom i poznajem zakone, sto se tice zdravstvenog, besplatno je pregledi i te stvari, jedino sta se placa su eventualni lijekovi ili ono sto svaka trudnica pije vitamini zeljezo ili sta vec. Po zakonu nalazi koji su redovni u trudnoci su u pravilu besplatni, ali sve je to na nivou federacije. Eh sad imas posebno uredjene zakone po kantonima koji imaju temelj u federalnom zakonu, pa se od kantona do kantona razlikuje. U mom kantonu je recimo sve besplatno od papa testa vodjenja trudnoce poroda ostanka u bolnici poslije poroda. Jedino sto se lijekovi placaju i to sve zavisi koji nisu na esencijalnoj listi. Naravno postoji i privatnik, pa svako ima pravo da ide i privatniku kojem sve placa. Ja npr. Idem i privatniku kojem placam uzv 50 KM a idem i u dom zdravlja gdje mi je sve besplatno. Sto se tice mojih rijeci i stavova, postujem svacije misljenje a svoje temeljim u vjeri. Skoro sam dozivjela iskustvo koje mi je ucvrstilo vjeru u Bogga i nema tog koji ce me ubijediti da se ista na ovom svijetu mozw desiti ako je On odlucio drugacije. Dova je spas za sve. Meni je dr. Rekao da mi beba ima mali problem sa bubregom, ali ja samo saslusam i kazem dobro, a sad da idem prijw nego se rodi dijwte da se nesta bocam i testiram, ne hvala. Ono moze biti da je sve to pogresno i ako dragi Bog odluci da bude zdravo u potpunosti, bit ce, ako odluci drugacije, to cemo vidjeti kad ae rodi i onda traziti rjesenje. A Bog nije ostavio niti jedan problem da mu rjesenje nije dao.
|
|
|
|