Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (13.7.2014 23:28:06)
|
DV Evo ja sam danas prelezala citav dan, lose bila i malo prije stavi onu jednu pod jezik i prestadose mi muke... Trazicu jos da mi propisu, da cuvam za drugi put hahah Muz otisao kod moji na iftar i da gledaju utakmicu a ja i moja lutkica gledale The Parent Trap, milion pitanja i pod pitanja i vezi razvoda braka i tako toga je bilo.. Otisla je da spava sada a ja malo na tv i internet, trazim braticu ideju za poklon. Sutra mu 2 rodjendan :) IZVORNA PORUKA: binanina Ilhana, eto mi smo tu negdje, blizu, vidim na trudničkoj listi za decembar. :) Znači i ti još imaš mučnine :( Meni rekli kao prestat će to nakon 12 sedmice, a ja pamtim samo jedan jedini dan bez mučnine, i bilo je tačno 10 sedmica. I ja sam povračala, eto, sada je prestalo hvala Bogu, ali svaki put i sada nakon jela, užas osjećaj [sm=smiley19.gif] Dosta hrane sam tako i odbacila, jednostavno kako mi izaziva nakon jela gađenje, ja to ili ne jedem, ili silom gutam... A također, mučnina se pojačava kada uzimam one vitamine, pa sam i to batalila... Samo folnu pijem, i to mi je sve sad za sad. Ljubicica, ti nama fino kada aBd dobiješ bebicu svoju i kada se dovoljno odmorite zajedno, lijepo i detaljno sve opiši :) Ja se ubih čitajući sada kako to sve izgleda, svaka žena drugačiji porođaj ima, pa i simptome... Lijepo je makar znati šta nas čeka, pa da ne paničarimo u tim trenucima plaho [sm=smiley1.gif] Ja sam se prestala nadati poboljsanju u 9 sedmici jer od tada mi je sve gore i gore, cak sam i do bolnice stigla 4 dana radi dehidracije i pijem sada redovno tablete 4x dnevno i plus imam jedne sto bi trebala pod jezik 2x dnevno al njih koristim samo kad mi bas postane skroz ne podnosljivo. I ja sam dosta hrane izbacila, u zadnje vrijeme pokusavam da vratim bar povrce jer mi je se metabolizam promjenio skroz u losem smjeru, a nisam navikla na to. Ja kad sam pila vitamin E sa Lamijom kad sam bila trudna svaki put bi povratila tako da sam odma prestala sa njima, sad sisam magnezijum i B6 i nije mi lose od njih, kazu neki da su i C-vitamin dobre protiv mucnine... Ja ne citam porodjaje :) nisam ni sa Lamijom pa mi je bilo lahko otici na porodjaj jer mi nismo sve iste tako da sto moze biti nekome tesko tebi moze biti lahko... A sad znam sta me ceka i nije me nimalo strah nit o tome mislim puno... Mene jedino sikira sto mi je babica rekla da ako proracunaju da ce beba biti prevelika i da cu onda se poroditi u 35-37 sedmici jer ne znam kako ce to biti al valjda bude sve uredu, znam da vrijedi sve ovo sto prolazim ;) IZVORNA PORUKA: mimi xy evo da vam mahnemo mi smo stigle kuci[sm=bravo.gif] bebica i ja smo super malo boli rana eto sve proslo kako treba... Sad se borimo sa dojenjem mlijeko mi bas nadolazi a bebica nema jos snage da izvuce. Nedostajale ste nam nisam citala citavu sedmicu kako ste sve ...kad stignem pisacu jos detalja pozdravljamo... Cestitam! Sve najbolje maloj bebici a mami brz oporavak :) IZVORNA PORUKA: leme Drage trudnice, Evo da se i ja prikljucim forumu i da s vama podijelim svoje misli i eventualne strahove s obzirom da me na ovu temu vi najbolje razumijete :) Trudnoca mi je, hvala Bogu, uredna al' me imam strah od poroda neopisiv :( sada sam u 20oj sedmici, termin mi je 2.12. aBd. Ovo mi je prva trudnoca. Dobro nam dosla :) nadam se da ce ti se svidjeti nase druzenje :) aBd da ostatak trudboce prodje kako treba i lahak porodjaj da imas :) Sto se tice porodjaja kao sto sam gore navela ja nikad to nisam citala jer nismo svi iste tako da porodjaji su razliciti, izbjegavaj te price bi ti preporucila. ABd sve ce proci kako treba, vidjet ces ;) i naravno ha ti beba bude u zagrljaju zaboravices na sve ostalo ;)
|
|
|
|