RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (13.7.2014 23:32:30)

hej zenice moje drage
evo mene,kupili smo danas kolica[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
graco mirage sa mickey mouse aplikacijom sa 240 snizena 144KM lagana,lijepa i slatka
sretnemo muzevu rodicu i kroz pricu nam ponudi as svoju[sm=smiley36.gif] sjedalica je camova sa postoljem i samo se uklopi nema vezanja i daje nam ona racun jer ima garanciju jos uvijek kad cijena 293 KM njima kupio dajdza iz Amerike to smo rijesili i veliki kamen mi je pao sa srca
Almond uhh kako boli ja pijem donat mg svaki dan onu malu flasicu od tada ali morat cu malo stopirati jer mi je ubrzalo probavu[sm=jezicek.gif]
odoh da spavam umorna sam samo da vam se malo pohvalim[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
laku noc lijepo pajkite[sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (13.7.2014 23:50:16)

[sm=zz_mstickle.gif][sm=zz_mstickle.gif] znaci kupila si ih,
nisi se mogla stisnuti da ne kupis[sm=jezicek.gif]
e nek si vala,da vam dobro posluze,
bas mi je drago da si to rijesila,
ja jedva cekam kad ce nama kupiti,
trebali bi krajem ovog mjeseca ili pocetkom augusta,
mi krevetic nismo jos sklopili,
i necu se zuriti,moram i posteljinu kupiti,
ali za to imam vremena.

Joj,zene uhvatila me panika,
ova moja danas cijeli dan me necim probada nisko,
tako me strah da nisu nogice[sm=smiley13.gif]
sreca sutra imam kontrolu pa cu vidjeti...
Samo mi jos ta briga treba...

Slatko mi pajkite[sm=smiley1.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (13.7.2014 23:54:54)

Hvala vam puno,drage mamice. Samo Boga molim da sve prodje ok i jedva cekam da svog sincica drzim u rukama i zagrlim i izljubim :)

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 0:06:14)

IZVORNA PORUKA: leme

Hvala vam puno,drage mamice. Samo Boga molim da sve prodje ok i jedva cekam da svog sincica drzim u rukama i zagrlim i izljubim :)

[sm=bravo.gif] jos jedna zimska bebica,bas nam se
zima plavi,izgleda ce biti najvise djecaka[sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 1:00:55)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

Ako bude pisulja i mene imat ce velik izbor da bira decka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 1:45:48)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Ako bude pisulja i mene imat ce velik izbor da bira decka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] neka,ove nase ljetne su se
morale za vratove hvatati,
kose cupati [sm=smiley36.gif]
ja jos nisam zeta nasla [sm=smiley19.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 2:00:21)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

[sm=smiley36.gif] neka,ove nase ljetne su se
morale za vratove hvatati,
kose cupati [sm=smiley36.gif]
ja jos nisam zeta nasla [sm=smiley19.gif]

Ja sam lamiji izabrala, 20 dana stariji od nje... Svekrva ce joj biti aBd za 10 ;)

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 8:03:23)

'Jutro žene, kako ste? Ja evo na poslu.. Ne smijem više ovdje pisati da su mi prestale mučnine... Par puta kad sam napisala, odmah sutradan me ponovo uhvate [sm=smiley36.gif] U petak se pohvalih, vikend jedva preživih, koliko me je bilo uhvatilo.. Čini mi se bilo šta slatko da pojedem, odmah mi muka... Hajd', dobar razlog da ne jedem bezveze [sm=smiley36.gif]

Nego, zanima me slijedeće... Ja u prethodnoj trudnoći nisam radila, cijelu trudnoću sam išla privatno, pred kraj otišla u Opštu bolnicu, i to je bilo to.. Nikakvih kartona, ništa.. Osim, naravno, onog standardnog u ambulanti kod dr. opšte prakse.. E sad, neki dan mi priča poznanica kako ide privatno na preglede, ali s vremena na vrijeme ide u dom zdravlja, jer mora, zbog trudničkog kartona... Nisam je ispitivala ništa, jer ne zna da sam trudna, nešto mi se nije pričalo, pa da vidim ovdje... Ima li to veze sa zaposlenjem, otvaranjem bolovanja? [sm=zmeden.gif] Moj je karton sada u ambulanti u kojoj ja zbog posla moram biti..

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 8:30:38)

Ja ispratih m na posao,klanjala reko da malo uletim da vidim sta ima ovdje pa opet spavanka.
Vidim vi se dale u trazenje zetova -:),da odmah skinete I tu brigu sa vrata -:),izbor je veliki ovdje moze se ako djeca budu za -:).

Ilhana rr ...dobro si ti pa mozes ustrpiti da ne citas porodjajne price.

Ove sto imaju kontrole danas neka nam se jave kad zavrse kako je proslo I je li sve ok.
Malen@89 I Bubydina cini mi se I svakako sretno na kontrolama.
Odoh sad spavanka.

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 8:51:31)

Jutro..sretno na kontrolama okruglicama..[sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:04:32)

Jutro okruglice,
evo i nas,nisam se naspavala,legla u pola 4,
mama me probudila,
uspanicila da nisam u bolnici kad se ne javljam[sm=smiley36.gif]
mene ko god zove samo ako se ne javim
odma misle da sam osla u bolnicu[sm=jezicek.gif]
Umirem od straha zbog kontrole[sm=smiley13.gif]

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:06:33)

Bubydina, sretno draga, i samo hrabro, biće ako Bog da dobro [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:07:00)

Jutro :)

Ja u 7 ustadoh po jutarnju dozu droge :) i uleti na fb i u tom 8, reko da narucim novi internet kad kaze brze ce mi ukljuciti ako odem direktno te odoh i odma uze modem i ruter pa sad samo da sacekam da mi upale. Danas mi gase fiksni internet i tel, tel i nako ne koristim a beze pretplatu placam 7 eura...

Ljubicice, ne citam zato sto je moja snaha u prvoj trudnoci samo to radila i sviju zvala da joj ispricaju kako su se poradjale pa onda otisla istravljena na porod... Zasto bi to radila sebi kad nismo sve iste? Meni su govorili da ce mi trajati najmanje 24 sata porodjaj a trajalo par sati odkako su bolivi pravi krenuli... Imam lijepo iskustvo sa poroda i ne zelim ga kvariti :) samo sam ovaj put procitala proceduru CR jer mozda me ranije budu poradjali pa ako bi bilo to u pitanju da znam sta su mi opcije i nakon toga molim Boga da bude prirodnim putem...

Danas hB manje mucnina :)

Odoh pokusati ponovo zaspati ;) i nako sam oko tri zaspala, ja za vrijeme ramazana vazda poremetim spavanje a ovaj ni ne postim :/

Pisemo se :*

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:07:28)

Jutro okruglice,
evo i nas,nisam se naspavala,legla u pola 4,
mama me probudila,
uspanicila da nisam u bolnici kad se ne javljam[sm=smiley36.gif]
mene ko god zove samo ako se ne javim
odma misle da sam osla u bolnicu[sm=jezicek.gif]
Umirem od straha zbog kontrole[sm=smiley13.gif]

Bice sve dobro Bubic[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

leme -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:22:37)

Jaoo zene drage, mene iscjedak ubiiii. Ne smijem bez gaze izac iz kuce inace ce mi donji ves sav mokar biti. Nekakav je poprilicno vodenast sa bjelkastim primjesama. Sve me strah da nije,ne daj Boze,plodova voda. Sutra idem na kontrolu i jeeeedva cekam.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:28:20)

Jaoo zene drage, mene iscjedak ubiiii. Ne smijem bez gaze izac iz kuce inace ce mi donji ves sav mokar biti. Nekakav je poprilicno vodenast sa bjelkastim primjesama. Sve me strah da nije,ne daj Boze,plodova voda. Sutra idem na kontrolu i jeeeedva cekam.

Vjerovatno je bijelo pranje, sutra ce ti doktor/ica reci sta je. Ne sikiraj se, to nije zdravo ni za tebe ni za bebaru...

Ja ti vazda hodam sa uloskom, nasla sam ovdje jedne koje mi pasu jer nema nikakvih gelova i tako toga u njima... a inace imas one platnene koje su predobre :) ja ih trenutno nekoristim jer mm pere ves pa mi bezveze da mi to on radi...

leme -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:38:09)

Uhhh drzite mi fige :)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:45:56)

Jutro drage moje.
KAko ste ?
Meni vikend prodje dobro nosam povratila nijednom ,malo mi je bilo muka al to se da trpit samo da ne povracam.
BUBYDINA sretno na kontroli
MIMY XY cestitke na bebici a tebi brz oporavak.
LEME dobro nam dosla ja i ti smo u 6 dana razlike ,meni je termin 8.12-og.Sto se tice straha od poroda i mene pocesto uhvati ,jos kad se sjetim svog prvog poroda dodje mi da trazim carski al onda opet skontam da ni carski nije bezazlen to je ipak operacija pa me i to prodje ,pa onda koji dan ne mislim na to i onda opet sve ispocetka haha,

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 9:51:25)

Jutro zene :D Ja jos nisam pocela osjecati bebu a eto 18aesta nedjelja. Doduse nemam kad ni osluskivati kad me tare zaftrkava i zaspi oko 1 svaku nocc. Malo je prehladjen pa je mozda i do toga.
Sad dok citam kontam imam kolica, nosiljku, sjedalicu, odjecu za djecake koju cu proslijediti jetrvi, za curicu ce se vec aBd kupiti mada mi ne pada na pamet da gomilam kao sa Tarikom. Opet svako nesto donese. :D
Nego jesam li ja jedina koja ne moze da nadje hlace za trudnice. Ili im je kroj grozan ili su preskupe. Svratila u onu prodavnicu u Importanne, hlace 160 KM , to mi bas previse ja kontala negdje max do 60 :D. I da gledala sam na Otoci u zatvorenoj, na jednom standu ocajan kroj, na drugom su 50 KM ali su uske ne moze se disati u njima. Isto oni manekenski krojevi samo sa stomakom :D

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:21:05)

Pozdrav zenice trudnice [sm=smiley1.gif]Evo meni testic pokaza [sm=rozacrtici.gif], oko 6 sedmice sam [sm=smiley36.gif]

Kada ste isli na prvi pregled, jel mi rano? Neko kaze da ne treba prije 7 sedmice

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:26:04)

dan okruglice moje
ja jucer uzasna bila,imala glavobolju i povracala,tek pred spavanje pocela mi tableta djelovati i popusti me malo,pila sam paracetamol,on ne skodi bebi koliko znam,ali eto opet me sinoc uhvati strah,popila sam ga 2-3 puta do sad [sm=zmeden.gif]
mimy xy cestitam na bebici,uzivajte sad
budbydina i sve ostale koje imate kontrolu sretno...
novim [sm=nosecka.gif]- dobrodosle
ostale grlim jako,glava mi se opet javlja valjda me nece zaboliti opet

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:26:31)

Bambi cestitke i dobrodosla nam[sm=smiley1.gif]Mozes kad napunis 7 sedmica, ili 8, da odmah cujes i srculence..

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:27:14)

IZVORNA PORUKA: bambi1

Pozdrav zenice trudnice [sm=smiley1.gif]Evo meni testic pokaza [sm=rozacrtici.gif], oko 6 sedmice sam [sm=smiley36.gif]

Kada ste isli na prvi pregled, jel mi rano? Neko kaze da ne treba prije 7 sedmice

ako se osjecas dobro i sve je ok,ja nebih prije 7-8 sedmice,cestitam,sve najbolje ti zelim [sm=smiley1.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:31:58)

Rose, mene su uzasne glavobolje prtaile kroz obe trudnoce, paracetamola u saku ne bi stalo sta sam popila, bar da su pomagali,nego malo umanje koliko bilo....

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:32:10)

ROSE sta je s glavom ,jel imas nizak tlak ?i mene pocesto boli al ja ne pijem nista jer meno paracetamol i ne pomogne preslab mi je pa onda necu da ga bezze pijem.Probaj popiti kavu s nekoliko kapi limuna ,rekose da to bas pomogne iako ja nisam probala jer u trudnoci ne mogu kave.
BAMBI1 dobro dosla i evo kako zene rekose nemoj zuriti ako se dobro osjecas ,sretno.
MISKICE kako si ti?kako cura

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>