RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 21:57:59)

IZVORNA PORUKA: TiruTiru

ahahah, srele smo se sinoc, teta prodavacica je tersala kako kad otpakuje kolica ne moze nikad to vratit kako je bilo, a ja ti prokomentarisah da ih je tesko rasklopit :))) i nekako, velika su kad se sklope ona kolica...
a jesam, dosla sam s mora :))
IZVORNA PORUKA: lovepower

evo mene
juce sam citav dan hodala,sinoc dosli kuci oko 22h pa se nisam javljala legla da spavam umorna kao pas..
Marinci sa malim zakasnjenjem sretan rodjendan malom Mateju,nije on vise ni mali,da vam je ziv i zdrav jos dugo godina i da ga malo braco slusa i da se fino slazu aBd[sm=smiley1.gif]
ssinoc mu bili u Wisi u konzumu kad na akciji gracova kolica sa 270 KM na 180 KM i ja mm ih malo pregledamo bas lijepa i lahka za koristenje ali iako na slici ima da se rucka moze premjestati nije mogla i odustanemo [sm=smiley13.gif]
sinoc me opet grc uhvatio uhh kako ono boli [sm=smiley19.gif]
tirutiru jesi to stigla kuci sa mora?
mishkice kako je tvoj muz?jel ozdravio?kako je Majlica?kako tvoja trudnoca napreduje?
koliko trudnica nam se nikako ne javlja,srculence,misty_mama,mama.maa???

ajoj pa ne mogu da vjerujem,hahahaha i ti gledala one baby stvarcice [sm=jezicek.gif] pa na slici kao moze se okrenuti rucka a ustvari ne moze,jesu velika kad se sklope ali kad sam skontala tehniku lako se i sklope i rasklope a nisu mi teska ali eto svejedno ih nisam uzela,a bas mi je zao sto te nisam znala prije mogle smo skupa one police razgledati[sm=smiley36.gif] ti 18 sedmica a ja ne skonta pupija,samo zgodnicu nekakvu [sm=love.gif][sm=love.gif]
vilmice mashAllah za dojenje bas mi je drago,nadam se da ce i meni biti tako a za kuhanje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] probudila Hena mamine skrivene talente [sm=bravo.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 4:43:22)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Jutro :)

Ja evo tek se probudila, probudila me potreba za toaletom hahaha nocas sam pila tecnosti ko luda...
Ipak sam napravila cheesecake sinoc, pa odnijela mami i babi i onda ostala na iftaru i nasopala se paprika u kajmaku i svu noc pila vodu...

[img]http://www4.slikomat.com/13/0711/eva-image.jpg[/img]
Cura je dekorisala je...

Jedva sam je napravila al odose mi sledeci vikend pa sam morala napraviti im bar jednom...

Jutros sam toliko umorna bila da sam prespavala tabletu u 7, a kad god nju fullim bude mi lose citav dan...
Mm stigao jutros ranije, eno sad sa Lamijom ode vani da se igraju sa glinamolom...

Inace imajte mahanje, ja moram nesto u kljun staviti da vidim da ovu muku uklonim ako mogu...

Mmm super izgleda,posalji koji komadic [sm=smiley1.gif].Dekoracija za 10-tku svaka cast malenoj.

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 8:16:37)

jutro [sm=kava.gif],evo je jedna da konacno i ja nekada poranim,imamo malog gosta,E. rodicu pa je ona poranila,a mali spava jos,kako su mi okruglice,mi dobro...

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 9:45:41)

jutro spavalice
uh rose bas ti hvala na kafici,spava mi se jos uvijek ali ceka nekakv posao ja sebi znam nasteliti tako na ove tmurne dane koji su se ubili za lezanja i filmova
sinoc su mi brat njegova djevojka i mama bili na iftaru ali sam pizze pravila jer su oni ludi za njima a i sami su mi ih narucili ne smijem ni reci koliko sam napravila doduse,1 svekru,1 mm odnio danas na posao,1 mama odnijela kuci i bilo ih je jos dok smo svi jeli [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
ukljucila sam masinu ali imam jedan ves od juce nije mi suh ne znam sta cu sa ovim a peskiri mokri pa sam morala[sm=smiley13.gif]
sto ste se to ulijenile nema vas na temi [sm=smiley36.gif]

MamaMaa -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 10:17:40)

Drage moje, kako ste mi sve redom? Nisam se dugo javljala, svašta se nešto izdešavalo, pisat ću vam u dužem postu.

Nego, od jutros me nešto brine. Sinoć sam kasno legla, a probudila se prije 6h, sva nikakva. Na momente me uhvati blaga mučnina i boli me stomak... a bol je neka kao da sam se strunila. Tačnije, boli me gornji dio stomaka, iznad pupka... i taj dio je u nekoliko navrata bio baš tvrd. Recimo kad sjedim pa ustanem odmah mi muka i taj neki ružan osjećaj u stomaku.Trebam li se brinuti? Moj dr. je na godišnjem, ali danas je dežurna jedna fina doktorica, otišla bih na pregled ako ovo potraje do kraja dana... ali ako se nekoj od vas dešavalo i ako je normalno, recite mi da se ne brinem. Ja dosad nisam imala nikakvih tegoba u trudnoći (niti mučnine na početku niti ikakve bolove), pa me ovo sad baš zabrinulo. Bila sam u srijedu na kontroli i sve je bilo u redu.

Javit ću vam se sa dužim postom, sad rekoh samo da vas pozdravim dok me niste zaboravile i da me riješite ove brige. [sm=zmeden.gif]

MamaMaa -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 10:19:23)

Drage moje, kako ste mi sve redom? Nisam se dugo javljala, svašta se nešto izdešavalo, pisat ću vam u dužem postu.

Nego, od jutros me nešto brine. Sinoć sam kasno legla, a probudila se prije 6h, sva nikakva. Na momente me uhvati blaga mučnina i boli me stomak... a bol je neka kao da sam se strunila. Tačnije, boli me gornji dio stomaka, iznad pupka... i taj dio je u nekoliko navrata bio baš tvrd. Recimo kad sjedim pa ustanem odmah mi muka i taj neki ružan osjećaj u stomaku.Trebam li se brinuti? Moj dr. je na godišnjem, ali danas je dežurna jedna fina doktorica, otišla bih na pregled ako ovo potraje do kraja dana... ali ako se nekoj od vas dešavalo i ako je normalno, recite mi da se ne brinem. Ja dosad nisam imala nikakvih tegoba u trudnoći (niti mučnine na početku niti ikakve bolove), pa me ovo sad baš zabrinulo. Bila sam u srijedu na kontroli i sve je bilo u redu.

Javit ću vam se sa dužim postom, sad rekoh samo da vas pozdravim dok me niste zaboravile i da me riješite ove brige. [sm=zmeden.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 10:26:02)

hej MamaMaa a ja bas juce govorim kako te odavno nema[sm=zmeden.gif]
vjerovatno ti beba pritisce zeludac,cim osjetis i bol i pritisak i mucninu ja se ne bih brinula na tvom mjestu,sve je to normalno sto vise rastu vise ce nas gnjeciti na sve strane,meni ispasta mjehur vec mjesec dana konstantno mi se piski i nekad mi nagnjeci pa me bas zaboli,u zadnje vrijeme fino opipam izbocinu gdje beba izbaci glavu ili guzu uhh to je tek pritisak pa ga guram nazad a on onda pobjegne dusa moja,ne brini se sve su to cari trudnoce[sm=jezicek.gif]

maca76 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 10:34:41)

Dobro jutro drage moje!

Evo da se i ja malo javnem.[sm=smiley36.gif]

Juce sam bila na kontroli i masAllah sve je u redu.U 24 sam nedjelji[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Beba prati mjere kao da prepisuje sa papira,a doktor kaze da je sjeo kao turcin i da mu samo fali jos nargila..[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mada moj doktor jos nije vidio tacno sta je ...drugi dok je on bio na godisnjem rekao je da je djecak.
Ovom mom bebac ne da da vidi cisto i bas mu je bilo krivo...veli da nas ova beba opasno zafrkava[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Nalazi krvi uredni i urinokutura stelirna...
Mirna bar do naredne kontrole...

Ja evo hocu da ovu moju kucu malo dovedem u red..Danas druga smjena ,a sutra slobodna. Tako da cu sutra malo u skitnju..samo da mi ovi ovdje opet ne iskljuce vodu[sm=zz_furious.gif]

MamaMaa ne znam sta bi ti rekla.....mozda se beba okrenula pa ti vrsi pritisak. Ipak bilo je na kontroli sve ok...polako nemoj puno da se brines ,ako ti bas bude puno tegoba ipak idi do dr.cisto da sebe smiris.

Zenice moje pozelila sam vas punoooooooo............[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

MamaMaa -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 10:37:53)

Lovepower vidjela sam ja da si ti pitala za mene, malo sam na brzinu preletjela zadnjih stranicu-dvije. Evo jedan zagrljaj od nas dvije za tebe i tvog dječaka. [sm=smiley31.gif]

A ne bih se brinula da je samo osjećaj mučnina, nego ta neka ružna bol me baš zabrinula. [sm=smiley13.gif]

Znači i tvoj dječak je aktivan kao i ova moja prduljica. Ja svoju ne guram nigdje, ali gura ona mene. Recimo bude mi baš smješna... ja legnem na desni bok, a ona se onda više povuče prema lijevom, valjda tamo ima više mjesta. I onda kad se ja prevrnem na lijevi, ona počne da se buni, gura me i udara u fazonu: Halo, mama, odluči se na koju ćeš stranu da legneš! [sm=smiley36.gif]

malaaaa -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 10:53:56)

Dobro jutro evo ija da SE javim posle duze vremena mada SE i inace slabo javljam vecinom citam.. ☺ ja sam konacno u finale 😁 po racunanju Termin mi je 5.8 ultrazvuk pokazuje 1.8 a tacni Termin za dolazak moje [sm=duda.gif] u srijedu znam kada cu napravit Termin za carski

malaaaa -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 11:01:10)

Mama maa kod mene je bebica poprecno pa ja cudne i neprijtne bolove Imam sa strane a i pokrupna je 😊pa..vjerovatno zato mora sebi mjesta pravit

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 11:49:51)

Mahanje,
mi samo ustale,probudile se ranije,
ali nisam mogla ustati,
sinoc uzmem pregledati odjecu,isprobavati,
i malo sjedi,malo stojala,
uhvatile me kontrakcije nisu me jos pustale[sm=smiley13.gif]
bas mi ova trudnoca neda maknuti,
mislila se uslikati,jos slike nemam,
pa da zalijepim u dnevnik,
sto bebici pisem...

lovepower salji mi recept od pizze u pp
da isprobam,
sigurno su dobre kad ih toliko napravis[sm=smiley1.gif]

mama ma [sm=smiley31.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 12:03:32)

MamaMaa isto je i kod mene samo se gura i nema gdje ga nema[sm=jezicek.gif]
ne sikiraj se bona pa mora nesto nekad boljeti znas li ti sta se desava nasim organima kako ulazimo u zadnje mjesece trudnoce[sm=zmeden.gif]
Bubydina hahahaha kod mene ti je pizza za 10 min gotova samo ranije potkuham tijesto i to isto kao za hljeb,brasno germa i so dodajem tople vode da dobijem onu loptu i onda uljem polijem tijesto i gnjavim ga dok ne dobijem glatko tijesto ostavim malo nekad pola sata a nekad i dva zavisi sve,onda tepsiju namazem margarinom i tu lopticu malo razvucem rukama i onda nastavim u tepsiji razvlaciti dok je ne popunim rijetko kad ja to oklagijom nesto mi mrsko
eh pravim sebi sos,uzmem onaj paradajz sos u tetrapaku i naspem u mali bokal tu dodam,obicno ulje,maslinovo (a nekad ga nemam pa ne stavim) so,biber,vegetu izmedju prstiju secera i mozda jednu kasiku vode,stavim dosta origana u to i mjesam da se sjedini (ovakav sos pravim i za makarone samo sto prvo preprzim bijeli luk i stavim koji svjezi paradajz pa onda dodam istu smjesu i pustim da prokuha)ovim sosom premazem tijesto,stavim malo sira,salame,sampinjona,ma sta hoces bude tu povrca raznog i sudzuke,suhog mesa,feta sira ma svega sto volis,stavi preko jos sira pospi malo origana i u sporet na najvecu temperaturu da korica malo dobije boje i gotovo je otprilike 10-13 minuta ja pecem jer su stvarno tanke kod mene...
kad god nam dolazi drustvo kod nas je pizza glavna,meni brzo i jeftino a svi se obraduju,nasa kuca je uvijek asocijacija na pizzu i neki domaci sok [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
ako ti sta nije jasno ti mene pitaj

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 12:16:08)

A tako isto i ja pripremam,
tijesto oklagijom razvijem(u Krajini se sve mora oklagijom[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] )
samo nisam tako sos pripremala
moracu probati [sm=jezicek.gif]
nama je mm neki dan pravio,
bila je bas predobra (tanka,hrskava) [sm=jezicek.gif]

hvala za recept[sm=bravo.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 12:26:25)

ma meni mrsko oklagijom ja to na brzaka rukama za minutu zato je bolje da duze tijesto odstoji na toplom pa mozes sa njim sta hoces
uhhh hrskava i tanka mmmm a onaj sir istopljeni jojj a preko paprika[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 12:56:08)

IZVORNA PORUKA: lovepower

ma meni mrsko oklagijom ja to na brzaka rukama za minutu zato je bolje da duze tijesto odstoji na toplom pa mozes sa njim sta hoces
uhhh hrskava i tanka mmmm a onaj sir istopljeni jojj a preko paprika[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

rodicemo paprike[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=zz_bounce.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 13:32:44)

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]
zeno ali me nasmija evo me stomak zabolio[sm=smiley36.gif]
sta ces ti danas za rucak da ti ukradem ideju mada imam preko pola kile sampinjona moram ih danas iskoristi,a nemam puno brasna danas ce mm kupiti vrecu ali do tada rucak mora biti gotov [sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 13:44:11)

Meni je već mm napravio ručak,
ja ustala on već priprema,ima obaveza danas pa da me se riješi ranije[sm=smiley36.gif]
krompir i paprike[sm=jezicek.gif]
a on posti,za iftar ćemo pizzu[sm=jezicek.gif]

A sad vidjela na tv-u
pire krompir,pohano meso i to mi se jede,
pa ćemo to sutra[sm=jezicek.gif]
a ti možeš to i dodati sampinjone u vrhnju,
ili i njih ispohati[sm=zz_giggle.gif]
ja kako sam na ležanju samo mislim šta bi jela[sm=zz_happy.png]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 13:55:51)

[sm=jezicek.gif]cuj paprike?svasta[sm=sad.gif]
ma ne znam sta cu ne mogu mesa jela ovih dana i ne mogu vise napravit cu nam supu,zapeci krompir i sampinjone u tepsiji pod folijom i ono carsko povrce sa vrhnjem dinju sam narucila i eto ga lako i fino

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 14:01:08)

Tako zna da neće pogriješiti[sm=jezicek.gif]
samo nek ima paprika...
Sad gledam već 15 dan ramazana[sm=zz_eek.png]
već pola prošlo,
mm svaki dan posti još se nije požalio da mu je teško,
samo ga jedan dan malo više bronhitis uhvatio,
ali izdržao je[sm=smiley1.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 14:07:50)

vidi njih sto su se raspricale o jelu,ja bila skontala rucak i sad mi nasmigaste pizzu sad neznam sta bi [sm=smiley13.gif],jeste neke
mi setali malo i djete mi se nesto razocaralo,nisu se htjele prijateljice igrati sa njim,zanimljiva im nova seka sto je dosla,a meni se stislo nesto,bas tesko podnosim kad je on tuzan,mm mi se smije,razumijem ja da su to djecije stvari i oni se za sat opet fino igraju ali meni bude basss tesko,ko mama,samo neka je briga...
danas subota pa pusto ovdje,ja djecu uspavala i odoh praviti rucak,htjela sam dajdji praviti kolac ali izgleda nista od toga

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 14:18:30)

draga rose znam da ti je tesko ali sama si rekla to su djeca,u jednom trenutku se tuku a u drugom igraju sasvim normlano,mi se nikad ne trebamo mjesati u njihovo
pravi bona pizzu ili pravi paprike sta god hoces znas kako je to dobro [sm=jezicek.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 14:22:44)

njanjanjanjanja hahaha ja nevolim paprike hahaha,pravicu pizzu da vam jacmir ne iskoci [sm=jezicek.gif]
a to za djecu znam,nikad se ja ne mijesam,suzdrzim se,ali kao majka valjda bi da ga zastitim od svega a to naravno nemoze,samo mozgu ja to fino objasnim i ne tetosim malog ali srcu nikako [sm=smiley13.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 14:26:45)

Rose gdje mu je maca Kiki [sm=muca.gif]
mislim da si ti spominjala da ima macu?
Ja užasno volim mačke[sm=smiley1.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 14:33:46)

joj tu je Kiki,ona je najsmjesnija maca na svijetu,uglavnom love se po livadi cijeli dan,ona se nesto sakrije pa kad on prolazi skoci mu na nogu a on u smijeh pa on nju ganja preslatki su

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>