lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (12.7.2014 12:03:32)
|
MamaMaa isto je i kod mene samo se gura i nema gdje ga nema[sm=jezicek.gif] ne sikiraj se bona pa mora nesto nekad boljeti znas li ti sta se desava nasim organima kako ulazimo u zadnje mjesece trudnoce[sm=zmeden.gif] Bubydina hahahaha kod mene ti je pizza za 10 min gotova samo ranije potkuham tijesto i to isto kao za hljeb,brasno germa i so dodajem tople vode da dobijem onu loptu i onda uljem polijem tijesto i gnjavim ga dok ne dobijem glatko tijesto ostavim malo nekad pola sata a nekad i dva zavisi sve,onda tepsiju namazem margarinom i tu lopticu malo razvucem rukama i onda nastavim u tepsiji razvlaciti dok je ne popunim rijetko kad ja to oklagijom nesto mi mrsko eh pravim sebi sos,uzmem onaj paradajz sos u tetrapaku i naspem u mali bokal tu dodam,obicno ulje,maslinovo (a nekad ga nemam pa ne stavim) so,biber,vegetu izmedju prstiju secera i mozda jednu kasiku vode,stavim dosta origana u to i mjesam da se sjedini (ovakav sos pravim i za makarone samo sto prvo preprzim bijeli luk i stavim koji svjezi paradajz pa onda dodam istu smjesu i pustim da prokuha)ovim sosom premazem tijesto,stavim malo sira,salame,sampinjona,ma sta hoces bude tu povrca raznog i sudzuke,suhog mesa,feta sira ma svega sto volis,stavi preko jos sira pospi malo origana i u sporet na najvecu temperaturu da korica malo dobije boje i gotovo je otprilike 10-13 minuta ja pecem jer su stvarno tanke kod mene... kad god nam dolazi drustvo kod nas je pizza glavna,meni brzo i jeftino a svi se obraduju,nasa kuca je uvijek asocijacija na pizzu i neki domaci sok [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ako ti sta nije jasno ti mene pitaj
|
|
|
|