RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 23:37:28)

Amrara bas mi je drago sto ces napokon uzivati sa svojim muzekom i djecicom u svom stanu,svakom svaka cast al zajednica je zafrkana,mi bili kod sveki mjesec dana dok nam se stan radio sad u januaru,i iako su se ljudi max trudili opet je najljepse kad si odvojen.
Bubidyna usitnilo pravo,ja jedva cekam poned.da mi dr kaze sta cemo,mada me je malo i strah tog pregleda,to ce mi biti prvi u trudnoci.
Mi bili kod brata i snahe,pa me brat zeza sto sam se udebljala,teza sam od njega hahaha a noge mi natekle ko nikad do sad,cak me i bole na dodir,kad smo krenuli kuci govori dodjite reko nepada mi na pamet dok se neporodim.Ja znam da se on sali al opet nemoze covjek da se nezapita hocel se ikad u normalu vratiti [sm=smiley13.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 23:59:32)

amrara kad središ aBd stan,vidjećeš rahatluka,
i ja sam bila u zajednici,manje nego ti,
ali vallahi ništa ljepše nego biti sam,
tek tad smo se mogli posvetiti našem braku,
i evo mi pune 4god sami[sm=bravo.gif]

malen@ draga,ti ćeš odma poslije poroda biti lakša par kila,
dok oduzmeš kilažu bebe,posteljice,vode,krvi...
a i to sto otičeš se sigurno nakuplja voda,i to ode odma poslije poroda,
tako da će ti tek par kg ostati,
koje ja vjerujem da se neće ni primjetiti,
ja sam sa 27sedmica imala +4kg,(56,5oo)
a sada sam oko 9kila u plusu,a vjeruj da ih skoro ne vidim,
niko mi ne vjeruje da sam toliko udebljala
i nebi da ne ležim po cijele dane
tek sad vidim koliko sam bila sitna i mršava prije trudnoće[sm=smiley36.gif]

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 0:43:08)

Vjeruj mi da se trudim ne razmisljati o kilogramima,cekala sam ja dugo da budem debela,i stalno bogu zahvaljujem sto mi je podario moga bebija,pa nek budem kolika god nebitno,tako isto i strije kad ugledam pomislim kako sam sretnija sad nego kad nisam imala ni jedne.A uglavnom ih skinu svi pa valjda cu i ja.
Ljubicice kako si mi ti,imal bolova?

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 0:44:55)

Buby u kojoj si ti sad sedmici?Kad ces na kontrolu?

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 0:55:52)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Vjeruj mi da se trudim ne razmisljati o kilogramima,cekala sam ja dugo da budem debela,i stalno bogu zahvaljujem sto mi je podario moga bebija,pa nek budem kolika god nebitno,tako isto i strije kad ugledam pomislim kako sam sretnija sad nego kad nisam imala ni jedne.A uglavnom ih skinu svi pa valjda cu i ja.
Ljubicice kako si mi ti,imal bolova?

Dobro sam hvala Bogu al' samo jedem [sm=smiley13.gif],meni je jos u petak ispao onaj sluzni cep I svaki dan pomalo izlazi I jedan dan sam bas imala bolove u ledjima I u dnu stomaka bad kontrakcije reko evo ga e juce I danas nista,cak idem po 3 x puta u toalet(velika nuzda) opet nista.
Krenuce valjda kad bude odredjeno.
I kod mene se vode svakim danom vise kupi, isto mi se spava ova dva dana haos.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 0:59:03)

IZVORNA PORUKA: amrara

TiruTiru ti i ja smo isto trudne :D Nama je danas punih 17 nedjelja. Divke meni rekao da je curica sa 15+4. Gledao dva puta i eto kaze da je 80% siguran. Ja se do sada nisam udebljala ali mi se stomak sada vidi vise nego u prvoj trudnoci u ovim sedmicama.

Danas sam se slomila cisteci stan. Haos,prljavno katastrofa, Zavrsila tek u sest sati i to amo onako grubi radovi . Sad krecenje, parket ali mi nista ne pada tesko kad pomislim da cu nakon 4 godine imati svoj stan

Mogu misliti koje zadovoljstva I sreca.
Da bude hairli I sretno useljenje aBd,I puno sretnih trenutaka da provodite u njemu.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 8:19:44)

Dobro jutro okruglice.
HVala Vam svima na cestitkama ,rodjendan prodje lijepo ,djeca se igrala mi stariji se druzili i super.JA izdrzala da ne povratim ,pojuckala kolu s kriskom limuna i eto spasila me,mada sinoc nisam zaspala do iza ponoci uhvatila me muka i dok nisam povratila niasam se smirila.
AMRARA cestitke na stanu,abd da sto prije ga uredite i da uzivate.
TIRU TIRU drago mi je da ti je bilo fino na moru i da si uzivala u sopingu.ZA stomak ne brini krenut ce om rasti ,nije svaka zena ista to dosta ovisi od polozaja bebe,od mjesta posteljice ,recimo meni je sprijeda pa mi se stomak vec od 15 tjedna primjetio.
MALENA89 ne brini se za kile ,spast ce to .Ja sam na porodu izgubila 10 kila i jos posle u 10 ak dana 4 dodatne pa sam bila i premrsava .JOs ako budes dojila i to pripomaze bar je meni tako bilo .,.
BUBY eto fini kila ti nabra ,bit ce to abd dobro nece curica premalena biti vidjet ces .
Osttale imate mahanje

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 9:02:09)

Jutro..Marinci, super da ste uzivali na rodjendanu..mogu misliti njegove srece i uzbudjenja[sm=bravo.gif]
Nadam se da ste sve dobro[sm=smiley1.gif]

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 9:23:32)

Dobro jutro,
ja jos u krevetu evo mm ustao da pravi kafu a ja reko da vidim sta ima na rr.
Marinci drago mi je da je super prosao rodjendan i da je djecak uzivao,zao mi tebe te mucnine bas smorise.
Ljubicice kod tebe to samo sto nije,neces ti ni termina ni indukcije docekat :)
Lovepower gdje si zeno nevidi ni jucer da si se javila?
Ilhana zaboravi ti napisati ja spavam uglavnom na ledjima,okrenem se ja na bok al ne zabole kukovi i stomak mi se odma stvrdne,pital sam dr.on kaze da spavam kako mi odgovara.

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 10:12:08)

Jutro, veliki pozdrav od mene :)
Ja cekam da suprug dorucak spremi lol i onda odoh da se narucim na pregled kod Kozarica do Vojne, ne javljaju mi se na tel cijelo jutro

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 10:57:57)

evo mene
juce sam citav dan hodala,sinoc dosli kuci oko 22h pa se nisam javljala legla da spavam umorna kao pas..
Marinci sa malim zakasnjenjem sretan rodjendan malom Mateju,nije on vise ni mali,da vam je ziv i zdrav jos dugo godina i da ga malo braco slusa i da se fino slazu aBd[sm=smiley1.gif]
ssinoc mu bili u Wisi u konzumu kad na akciji gracova kolica sa 270 KM na 180 KM i ja mm ih malo pregledamo bas lijepa i lahka za koristenje ali iako na slici ima da se rucka moze premjestati nije mogla i odustanemo [sm=smiley13.gif]
sinoc me opet grc uhvatio uhh kako ono boli [sm=smiley19.gif]
tirutiru jesi to stigla kuci sa mora?
mishkice kako je tvoj muz?jel ozdravio?kako je Majlica?kako tvoja trudnoca napreduje?
koliko trudnica nam se nikako ne javlja,srculence,misty_mama,mama.maa???

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 11:02:52)

Jutro :)

Ja evo tek se probudila, probudila me potreba za toaletom hahaha nocas sam pila tecnosti ko luda...
Ipak sam napravila cheesecake sinoc, pa odnijela mami i babi i onda ostala na iftaru i nasopala se paprika u kajmaku i svu noc pila vodu...

[img]http://www4.slikomat.com/13/0711/eva-image.jpg[/img]
Cura je dekorisala je...

Jedva sam je napravila al odose mi sledeci vikend pa sam morala napraviti im bar jednom...

Jutros sam toliko umorna bila da sam prespavala tabletu u 7, a kad god nju fullim bude mi lose citav dan...
Mm stigao jutros ranije, eno sad sa Lamijom ode vani da se igraju sa glinamolom...

Inace imajte mahanje, ja moram nesto u kljun staviti da vidim da ovu muku uklonim ako mogu...

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 11:24:32)

Da se tuspasim...
Hladno danas pravo, a srklet mi od toplije odjece, tako da trpim hladnocu [sm=smiley36.gif].
Meni dosla sveki u posjetu, djeca je ne popustaju.
Vidim pisete o spavanju, ja u svakoj trudnoci spavam na boku, samo dok se okrenem s boka na bok to je procedura prava.
Muz me vazda zeza, pravi one zvukove kao kad kamion ide na rikverc [sm=smiley36.gif]
Jako me boli pubicna kost, al to je nesto sto moram izdrzati, tako mi je sa svakom trudnocom pred kraj.
Stomo mi se bas spustio, mjehur trpi.
Odoh praviti djeci dorucak,pa da sam rahat.

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 11:51:32)

Esmice, primice se primice[sm=bravo.gif]Lovepower hvala sto pitas, mm je onako, bolje nego sto je bio i ne povraca vise, ali uzasno podriguje i ne jede jos uvijek, valjda mora to svoje proci...ja sam hB kuc kuc super..odoh danas sa M kod svojih, jedva cekam...[sm=smiley1.gif]

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 12:45:23)

Samo da vas brzinski pozdravim[sm=zz_mstickle.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 12:45:35)

Mahanje i od nas[sm=bravo.gif]
Kod nas i danas kisa,meni bas nesto odgovara ovo vrijeme,
valjda jer sam dosta iscrpljena,
zadnji dana mucim se sa zubima,
samo mi jos to falilo...

Marinci nakupile se kile,nije ni cudno koliko jedem,
i sta sve jedem,a od lezeci jedem,
dnevno napravim svega 10-tak koraka,
tako da sam se priblizila 60kg,
8kg sam udebljala,
a ja odma zaokruzim na 9 ako ima koji gram da prelazi[sm=smiley36.gif]

Ali to me ne brine ni najmanje,
samo se brinem za bebinu kilazu,
a moja kilaza prije trudnoce je bila na granici
normalne i pothranjene
tako da je sasvim ok da udebljam 13kg[sm=smiley1.gif]

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 13:11:20)

Pozdrav drage moje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Samo da se javim nabrzinu... Nadam se da ste sve dobro... Je li se neka porodila? Joj, nisam uopšte u toku, ovu sedmicu sam bila na bolovanju, A. mi je bio bolestan, i to na drugi rođendan najviše... [sm=smiley13.gif] Sad je bolje, hvala Bogu, ali još čekamo nalaze... Bilo je svega... U subotu smo ga vodili u dezurni dom zdravlja, i neki doktor, koji mi se onako na prvu nije svidio, rekao da je to streptokokna infekcija grla i kože, gnojna angina, proispao najjači antibiotik.. Mislim, ja kao laik vidim da nema gnojne angine, dijete normalno guta, ništa u grlu, al... [sm=hudicek1.gif]
Krvna slika pokaže da su leukociti sasvim ok, ali eritrociti, neki koji pokazuju alergijske reakcije povećani, pa smo morali raditi neke dodatne nalaze... Vidjećemo aBd u srijedu...
Ja sam dobro, hvala Bogu, stomak je počeo da se nazire, a čini mi se i pozadina[sm=smiley36.gif] Nemam nikakvih bolova, nikakvih iscjedaka, pa se u skladu s tim nadam da je i bebi ok... Ah da, izgleda da će mi lice trpiti u ovoj trudnoći, imam jednu, što bi rekla jedna naša teta iz Krajine,'ogromanjsku' bubuljicu na obrazu, ali onu tvrdu, potkožnu [sm=smiley3.gif] Valjda me neće kolonizirati...

Eto moje drage...Sumnjam da ću imati vremena pročitati prethodne stranice, pa javite ako se šta baš bitno dogodilo... Nije da sve inače nije bitno, ali eto.. na porode mislim [sm=smiley36.gif] Šaljem vam puse, i idem ovom svom malcu skuhati kukuruze... Jutros mu rekla da ću ih skuhati, i zaboravila na to, kako sam išla zaključivati bolovanje, kad on meni sad kaže: mama, ljolje... Ljolje su kukuruzi [sm=jezicek.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 13:29:32)

Misty [sm=smiley31.gif]
draga,i kod mene lice trpi u trudnoći,
samo mi se pojave crvene tačkice[sm=hudicek1.gif]
sve nešto čudno[sm=smiley13.gif]
tako kad sam srela jednu tetku,kaže mi sigurno je curica,
da se vidi po licu,i po usnama,
a u mene baš usne nešto punije u trudnoći[sm=zmeden.gif]
Tako moja curica djeluje na mamu,"proljepšala me"[sm=hudicek1.gif][sm=smiley36.gif]

Misty_mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 13:34:06)

Hehe, ako su bubuljice znak djevojčice, može onda... [sm=smiley36.gif] Voljela bih da ovaj put bude jedna mala pišulja... naravno, neka je živo i zdravo, volim ja ovog svog malog zvrka najviše na svijetu, ali eto... da mi je iskusiti i jedno i drugo... Bil hajr... Dragi Allah najbolje zna šta je za koga dobro...

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 13:39:48)

Da i daće ti baš ono što je bolje za tebe...[sm=smiley1.gif]
Ja sam baš čula te "bapske priče" ,sad kako kod koga,
meni se eto potrefilo biti,
sad da sam kakva poznata ličnost,bilo bi da sam išla
na povećanje usana[sm=smiley36.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 13:51:12)

dan trudnice moje drage,kako ste nam
marinciii sa zakasnjenjem sretan rodjendan drugu i sve najbolje
misty i kod mene lice trpi u ovoj trudnoci,cini mi se od prvih dana sva se osula bezz bas,mazem malo nekom kremom ali slabo koristi
ostale kako su mi,procita malo i vidim nema novine,niko se nije porodio jos,ja uzivam u ovom vremenu,bas mi lakse kako nije vruce,jedva cekam sljedecu sedmicu trebam uraditi nalaze,nesto me ziga dole ponekad pa da vidim,strah me od kakve baje sklona sam im posebno u trudnoci,sutra mi dolazi dajdja iz SAD-a bas sam ga pozelila isto djete se radujem...

vilmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 16:13:45)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

Da i daće ti baš ono što je bolje za tebe...[sm=smiley1.gif]
Ja sam baš čula te "bapske priče" ,sad kako kod koga,
meni se eto potrefilo biti,
sad da sam kakva poznata ličnost,bilo bi da sam išla
na povećanje usana[sm=smiley36.gif]

Ja pobijam sve ''bapske price''.

Ko me god vidio u trudnoci, odmah je bilo 100% da nosim djecaka, a dr. grijese, ne vide dobro [sm=smiley36.gif]. Te mi se s ledja kao ne vidi da sam trudna, te nisam se udebljala, te nisam se proruznila, onda nisam imala mucnine, ma i po drugim znakovima (da ne nabrajam sad) ja sam nosila djecaka, a eto ja sebi rodila princezu.

Inace, kako ste mi zenice?
Mene H izmorila danas, od jutros je bila budna, kratko spava pa je grcevi uhvate i tako. Uglavnom evo spava, a ja uhvatila malo vremena da napravim rucak, i sad malo odmaram.

Joj moram se pohvaliti, valjda su me majcinski hormoni spucali, da sam pocela kuhati. bar evo ovih 5 dana koliko sam sama preko dana. i bas mi nesto dobro i ukusno ispadne. a inace nisam nista kuhala, bas rijetko, jer mi nikad nista nije dobro ispalo (iako se mm svidjalo). eto bas sam sretna zbog toga [sm=smiley1.gif]

Lovepower ja ti neki dan napisala post, da ti odg, i ne prodje a nisam kopirala. i nikako da uhvatim vremena da se vratim da nadjem onaj post [sm=zmeden.gif] cini mi se da si za dojenje pitala, hvala Bogu malena fino doji, nikakvih problema nemamo, jedino sto je malo grcevi nekad uhvate uglavnom predvecer i ujutro, ali nije strasno, cim je uzmem ona se smiri.

Hej ko je ono na moru, New mama cini mi se. okupaj se i za nas [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 17:34:36)

ahahah, srele smo se sinoc, teta prodavacica je tersala kako kad otpakuje kolica ne moze nikad to vratit kako je bilo, a ja ti prokomentarisah da ih je tesko rasklopit :))) i nekako, velika su kad se sklope ona kolica...
a jesam, dosla sam s mora :))
IZVORNA PORUKA: lovepower

evo mene
juce sam citav dan hodala,sinoc dosli kuci oko 22h pa se nisam javljala legla da spavam umorna kao pas..
Marinci sa malim zakasnjenjem sretan rodjendan malom Mateju,nije on vise ni mali,da vam je ziv i zdrav jos dugo godina i da ga malo braco slusa i da se fino slazu aBd[sm=smiley1.gif]
ssinoc mu bili u Wisi u konzumu kad na akciji gracova kolica sa 270 KM na 180 KM i ja mm ih malo pregledamo bas lijepa i lahka za koristenje ali iako na slici ima da se rucka moze premjestati nije mogla i odustanemo [sm=smiley13.gif]
sinoc me opet grc uhvatio uhh kako ono boli [sm=smiley19.gif]
tirutiru jesi to stigla kuci sa mora?
mishkice kako je tvoj muz?jel ozdravio?kako je Majlica?kako tvoja trudnoca napreduje?
koliko trudnica nam se nikako ne javlja,srculence,misty_mama,mama.maa???

vanchi88 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 17:41:55)

cao cure:)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (11.7.2014 18:26:37)

Hej zenice,gdje ste sve?IMa li kise kod vas?
Kod nas cijeli dan pada i dobro je zahladilo a meni bas pase.
JA i danas dva puta povracala ,nadam se sa necu vise:/bas me ovo smori cim jedem tako me zeludac krene muciti da mi nema spasa dok ne povratim,najradije ne bi ni jela

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>