Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 18:30:23)
|
IZVORNA PORUKA: Bubydina E drage moje[sm=smiley31.gif] Hm,porodi... Najveći strah sam imala od poroda,s tim strahom sam ošla u bolnicu, i isprepadala se još više i prirodnog i cr, ali hB to sam prešla, iskreno za mene je najteži porod onaj sa spoznajom da beba ima mali postotak da preživi, hvatale su me prave kontrakcije,znam da su bile jake, i da su bolovi bili sa jako malim razmacima, kako nisam znala da je to to, nisam mjerila, samo znam da sam jedva uspijevala doći do zraka između, bili su mi identični bolovi onima koje sam 2 godine trpila s cistom, totalno isti,samo sa cistom su mi bili jači, uglavnom strah od poroda me prošao onda kad sam osjetila strah za gubitkom bebe, veći strah u životu nisam osjetila... Samo zahvaljujem Allahu,da je to stalo, da nije ošlo dalje da se porodim I uopće mi nije bitno bio porod prirodni,inducirani,carski, samo mi je bitno ono poslije, da beba preživi, jer bebe s manjom porođajnom težinom čeka borba (u mom slučaju) I ne volim kad neko ženu smatra manje vrijednom jer se porodila na cr, meni je tako jetrva pričala o trenutku kad je poslije cr uzela svoje bebice u ruke,o tom osjećaju, na što ju je sveki prekinula i rekla da to nije ništa, kao tek bi vidjela da je rodila prirodno kakav je osjećaj, i kao da ona svoju djecu manje voli jer je rodila na cr[sm=zz_timebomb.gif] A mi smo po prirodi stvorene mekšeg srca,naš govor,postupci...sve ide preko kanala emocija, i svaka čast muškarcima,ali ipak majka je majka, tako da mislim bez obzira kako rodila, ljubav majke nije upitna... Drage moje,sve vas[sm=smiley31.gif] a Andy toliko volim,i radujem se njenoj bebi koliko i svojoj[sm=smiley31.gif] Moram prokomentarisati taj komentar od tvoje sveki. Boze mili kako Moze zeno reci da je "manje" majka ako nije rodila prirodno I da znaci po njenom mozda manje voli dijete...pa niko nije birao kako ce se poroditi niti moze birati...to je doktorova odluka sta je bolje za nas,ipak,oni su zavrsili skolu za to. Ne mogu ja nikako bolje znati od njih I furati po svome nahodjenju pa ljudi moji to je porod donosis novi zivot na ovaj svijet kako bi neko mogao reci ovo hocu ovo necu...tako I tvoja jetrva je sigurno imala razlog za cr I svaka cast bas tim zenama koje imaju cr...svakakvih ljudi Boze mili...sreca pa nismo svi isti. Evo ja se pravo naspavala I bas sam danas u formi za razliku od jucer. Usisala,ves se susi,doruckovali I zakuhala za pitu jos malo pa praviti da zavrsim prije utakmice da mogu gledati sa m...poslije prekontrolisati tasnu za bolnicu da vidim je li sve tu. Vrijeme nam I danas sparno I prevruce,voljela bih setati Ali ne po ovakvom vremenu. Malen@89...gdje si danas,kako noge moje juce bile otekle ko nikad do sad a danas su ok.
|
|
|
|