RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 15:06:53)

DD okruglice
Kako ste mi sve redom?
Ja danas jos nisam povracala iako imam malo mucnine al je hvala Bogu bolje nego proteklih dana ,bas sam se bila prepala da cu zavrsiti u bolnici kakva sam bila.
Vidim pricate o porodu,ja sam isto primala drip jer sam imala 24 sata bolove a nisam se skoro nista otvorila ,kad su mi dali drip za 4 sata se porodila da su bogda odma mi dali a ne da sam se patila s onim bolovima toliko vremena a jos bili na svake 3 minute i bas jaki.Takodje su mi dali spasmex navodno da mi se maternica opusti jer sam bila u grcu,sad nesto kontam jel to prwvise opustilo maternicu pa ona posle poroda nije radila svoj posao pa aam zavrsila na kirwtazi ubog zaostataka i nekih ugrusaka.Ovaj put mi to bome nece dati nema sanse .

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 16:54:46)

hej marinci eto ga hvala Bogu prolaze mucnine[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
uhh bas si i ti imala tezak porod[sm=smiley13.gif] a ne znam da li ti je zbog toga ostalo posteljice,ja se uopste u to nista ne razumijem jos uvijek
meni evo mm stize pred kucu cujem auto rucak je na stolu ja se skuhala dok sam sve pripremila ali eto sad cemo jesti i malkice uzivati [sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 17:10:40)

lovepower što se kaže "iz tvojih usta u božije uši",nadam se da će tako i biti.
Jesam baš imala težak porod ,teško se otvarala i baš je to dugo trajalo al kad je krenuo izgon ,nategnula se 3 puta i eto mog M.Sav bol odma nestao ,ja tipkala na mobitel i svima javljala sretnu vijest dok me doktor šio,dva sata posle poroda ko leptirica ustala sama se istuširala i izšla na hodnik jer sam imala posjetu(kod nas ne daju da se ulazi u sobe porodiljama).
Šta si finoga spremila za ručak?Ja se baš mislim šta bi jela,mm radi drugu pa mi se nama dvoma niš posebno ne kuha,

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 17:33:03)

Evo mene idem da se nadjem sa muzom samo lutam cjeli dan ....

Marinci draga super da nisi povracala danas... A nadam se da ce ti i mucnine proci ;)

Ja sam danas mog sinceka vec 2 puta osjetila ma prekrasan osjecaj ;) bas se radujem svakom novom danu i zahvaljujem scecisnjem da mi dade tu priliku da bosim zivot u sebi ....

Ljubimo vas

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 17:34:40)

E drage moje[sm=smiley31.gif]
Hm,porodi...
Najveći strah sam imala od poroda,s tim strahom sam ošla u bolnicu,
i isprepadala se još više i prirodnog i cr,
ali hB to sam prešla,
iskreno za mene je najteži porod onaj sa spoznajom da beba
ima mali postotak da preživi,
hvatale su me prave kontrakcije,znam da su bile jake,
i da su bolovi bili sa jako malim razmacima,
kako nisam znala da je to to,
nisam mjerila,
samo znam da sam jedva uspijevala doći do zraka između,
bili su mi identični bolovi onima koje sam 2 godine trpila s cistom,
totalno isti,samo sa cistom su mi bili jači,
uglavnom strah od poroda me prošao onda kad sam osjetila
strah za gubitkom bebe,
veći strah u životu nisam osjetila...
Samo zahvaljujem Allahu,da je to stalo,
da nije ošlo dalje da se porodim

I uopće mi nije bitno bio porod prirodni,inducirani,carski,
samo mi je bitno ono poslije,
da beba preživi,
jer bebe s manjom porođajnom težinom čeka borba
(u mom slučaju)

I ne volim kad neko ženu smatra manje vrijednom jer
se porodila na cr,
meni je tako jetrva pričala o trenutku kad je poslije cr
uzela svoje bebice u ruke,o tom osjećaju,
na što ju je sveki prekinula i rekla da to nije ništa,
kao tek bi vidjela da je rodila prirodno kakav je osjećaj,
i kao da ona svoju djecu manje voli jer je rodila na cr[sm=zz_timebomb.gif]
A mi smo po prirodi stvorene mekšeg srca,naš govor,postupci...sve ide preko
kanala emocija,
i svaka čast muškarcima,ali ipak majka je majka,
tako da mislim bez obzira kako rodila,
ljubav majke nije upitna...

Drage moje,sve vas[sm=smiley31.gif]
a Andy toliko volim,i radujem se njenoj bebi koliko i svojoj[sm=smiley31.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 18:18:33)

ANDY bravo za pokrete,jos koji dan i osjecat ces ih svakodnevno ,moj bebac je bad aktivan i lumpuje na veliko ,nekad me vec i zaboli kad se uzvrti sta ce tek biti kad jos ojaca.
BUBY kako si mi ti danas?Slazem se s tobom da nema veceg straha nego da nesto ne bude uredu s bebicom,i kod mene je to prisutno samo molim BOga da s bebicom bude sve uredu a ja cu pretrpit svaki bol.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 18:30:23)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

E drage moje[sm=smiley31.gif]
Hm,porodi...
Najveći strah sam imala od poroda,s tim strahom sam ošla u bolnicu,
i isprepadala se još više i prirodnog i cr,
ali hB to sam prešla,
iskreno za mene je najteži porod onaj sa spoznajom da beba
ima mali postotak da preživi,
hvatale su me prave kontrakcije,znam da su bile jake,
i da su bolovi bili sa jako malim razmacima,
kako nisam znala da je to to,
nisam mjerila,
samo znam da sam jedva uspijevala doći do zraka između,
bili su mi identični bolovi onima koje sam 2 godine trpila s cistom,
totalno isti,samo sa cistom su mi bili jači,
uglavnom strah od poroda me prošao onda kad sam osjetila
strah za gubitkom bebe,
veći strah u životu nisam osjetila...
Samo zahvaljujem Allahu,da je to stalo,
da nije ošlo dalje da se porodim

I uopće mi nije bitno bio porod prirodni,inducirani,carski,
samo mi je bitno ono poslije,
da beba preživi,
jer bebe s manjom porođajnom težinom čeka borba
(u mom slučaju)

I ne volim kad neko ženu smatra manje vrijednom jer
se porodila na cr,
meni je tako jetrva pričala o trenutku kad je poslije cr
uzela svoje bebice u ruke,o tom osjećaju,
na što ju je sveki prekinula i rekla da to nije ništa,
kao tek bi vidjela da je rodila prirodno kakav je osjećaj,
i kao da ona svoju djecu manje voli jer je rodila na cr[sm=zz_timebomb.gif]
A mi smo po prirodi stvorene mekšeg srca,naš govor,postupci...sve ide preko
kanala emocija,
i svaka čast muškarcima,ali ipak majka je majka,
tako da mislim bez obzira kako rodila,
ljubav majke nije upitna...

Drage moje,sve vas[sm=smiley31.gif]
a Andy toliko volim,i radujem se njenoj bebi koliko i svojoj[sm=smiley31.gif]

Moram prokomentarisati taj komentar od tvoje sveki.
Boze mili kako
Moze zeno reci da je "manje" majka ako nije rodila prirodno I da znaci po njenom mozda manje voli dijete...pa niko nije birao kako ce se poroditi niti moze birati...to je doktorova odluka sta je bolje za nas,ipak,oni su zavrsili skolu za to.
Ne mogu ja nikako bolje znati od njih I furati po svome nahodjenju pa ljudi moji to je porod donosis novi zivot na ovaj svijet kako bi neko mogao reci ovo hocu ovo necu...tako I tvoja jetrva je sigurno imala razlog za cr I svaka cast bas tim zenama koje imaju cr...svakakvih ljudi Boze mili...sreca pa nismo svi isti.
Evo ja se pravo naspavala I bas sam danas u formi za razliku od jucer.
Usisala,ves se susi,doruckovali I zakuhala za pitu jos malo pa praviti da zavrsim prije utakmice da mogu gledati sa m...poslije prekontrolisati tasnu za bolnicu da vidim je li sve tu.
Vrijeme nam I danas sparno I prevruce,voljela bih setati Ali ne po ovakvom vremenu.
Malen@89...gdje si danas,kako noge moje juce bile otekle ko nikad do sad a danas su ok.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 18:46:02)

Evo i mene,ja cijeli dan zujim,isla kod seke,farbala je,kad sam dosla kuci malo odmorim,i ustanem peglati ves,napokon sam oprala sve bebino jos dok se ogradice osuse,sklopimo krevetic i sve spremno.Nesto mi zao ranije reko da se neprasi,pa cemo za vikend najvjerovatnije.
Ljubicice i kod mene jedan dan bas oteknu,kao npr.danas za neprepoznat su,a nekad nebude strasno,valjda zavisi i koliko sam ja aktivna.Kako tvoj bebac,jel se imalo umirio?Ja sad sta radim osluskujem dal se vrti,bas sam se nesto opteretila[sm=smiley13.gif] sinoc sam cak hladne kole pila,nesto mi se ucinilo da je manje aktivan nego inace,i onda se naljutio tesko sam se nastimala da spavam.
Pozz za sve okruglice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 19:13:24)

Ljubicice vjeruj ima dosta takvih žena s takvim izjavama,
većinom su to starije...
A moja jetrva se porodila krajem 8.mjeseca,mislim da je bila 35 sedmica,
nosila je blizance,
imali manjak plodne vode,pa morali van...
A pravo mi emotivno pričala taj trenutak kad ih je uzela u ruke,
ja se jedva strpila da ne zaplačem,a ono sveki presječe[sm=smiley36.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 20:36:54)

Uh joj sto ja ne mogu tih izjava...

Meni je jedna zena rekla na babinjama "Zar ti nije zao sto je zensko?"... Ja kad nisam poludila ali sam se sudrzala...
Srvarno ne razumijem sto neke imaju cudne iizjave vezajuci na porod i koji je spol djeteta... Moja mama joj presutila nije, vec joj je rekla da joj ne moze biti draze sto su obadvije zensko (od brata mi prva i moja) cak joj je i rekla "Molila sam Allaha da se rodi zensko i hB ostvarila mi je se zelja" onda je ona odgovorila "Ma mislila sam zato sto ce citav zivot morati da radi, sluzi i radja" a ja sam tu otisla da podojim Lamiju samo da je nebi slusala vise...

I dan danas kad je vidim pomislim na takcu izjavu... Ona je inace iz Sandzaka i vazda mi na nos nabija kad govori da mi je muz bosanac a eno sad joj je cerka sa bosancem pa hoce da poludi... I da, ima tri cerke za koje je rekla da joj je bilo zao kad su se rodile... Majka da izjavi nesto tako pa nek odma uzme pistolj i u glavu, bolje da je nema nego da tako misli o svojoj rodjenoj djeci...

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 21:20:26)

JOj i sama se iznenadim kad cujem neku tako zaostalu izjavu,cisto ne vjerujem da jos postoje ljudi koji tako razmisljaju u 21 stoljecu.
Moja sreca kratko trajala opet sam se maloprije tako ispovracala da su mi suze krenule na oci:/
ILHANA kakva si ti sto se tice mucnina?prestaju li?Ja se bas pocinjem sekirati

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 21:25:29)

IZVORNA PORUKA: marinčii

JOj i sama se iznenadim kad cujem neku tako zaostalu izjavu,cisto ne vjerujem da jos postoje ljudi koji tako razmisljaju u 21 stoljecu.
Moja sreca kratko trajala opet sam se maloprije tako ispovracala da su mi suze krenule na oci:/
ILHANA kakva si ti sto se tice mucnina?prestaju li?Ja se bas pocinjem sekirati

Danas sam imala mucnine, nisam povracala, a kad smo se vratili sa plivanja umalo nisam crkla od vrucine... +32 stepena bez hlada gdje sam sjedila... Bas me napatila i evo muka mi al to valjda sto sam gladna sad cu bas ici da nam kupim da jedemo u McD, muzu prahnulo to da iftari veceras...

Popila sam 2 litre vode kako sam dosla kuci... Nadam se da ce me mucnine proci do kraja ramazana jer hoce mm da idemo na baze. Ako bude lijepo vrijeme...

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 21:30:42)

Ajde drzim fige da te prodju,ja se vise ni ne nadam.Kod mene nisu iste mucnine ko na pocetku ,na pocetku me ranom zorom budio nagon za povracanje a sada toga nema prestalo ,al mi muke krenu cim sta pojedem i dok ne povratim. nemam mira,pretpostavljam da bebica pritisce zeludac pa zato povracam.Bar se tako tjesim:/

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 22:21:22)

joj buby krenula sam konentarisati ovaj tvoj post za carski i skontam nije vrijedno,stvarno nije,a ja cak mislim da je teze na carski i toga se bojim ali kako god bude
a strah za bebu,nijednom u ovih 7 mjeseci nisam pomislila na sebe,sta ce meni raditi sta ce biti sa mnom,samo da bebi bude dobro,kad sam imala smedji iscjedak i isla na kontrole pa na preglede ama nista mi nije bilo mrsko,nisam se bojala samo da mi kazu da je sve uredu i danas je tako,i kad pomislim na porod ma ja bih sada otisla i sve to prosla samo da upoznam svoga sina[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]
Amin da ova Holandija izgubi,malo bi mi olaksalo sve ovo za Srebrenicu[sm=smiley13.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 22:46:52)

Ma ja se vise ne bojim ni cr,
jedino kod cr mi je budjenje poslije,
jer sam se poslije operacije tesko probudila,
i sto mrzim kateter,
jer me je toliko bolilo od toga,valjda mi je ruzno stavila
jedva sam cekala da primim infuzije da mi izvade,
i danas nekad me zna boliti kao da imam taj kateter[sm=smiley36.gif]
A ovo ostalo,salu sam dobro zapamtila
i ono osoblje,
tako sad kad sam trebala na serklazu
kazem mm bio opet u sali onaj lijepi mladi doktor
sto je bio i prije na operaciji
a on odma ljubomoran...
Sad ako budem trebala na cr rece opet ces kod onog doktora[sm=smiley36.gif]

A ti komentari,
sutra ce to mozda reci i meni,
ali ja znam da sam svoje djete zavoljela i prije nego sam znala za nju
x puta sam mazila stomak i pricala joj
a nije je ni bilo
a tako i svaka zena poveze se s djetetom jos u trudnoci

Umrila sam od smijeha
kad mi je mm maloprije rekao da je
sveki govorila kako je gledala sliku od Tite
kad je bila trudna s djeverom
sto u prijevodu znaci da je lijep k'o tito
i da mu lici
(samo sto niko drugi nije uocio tu slicnost)[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 22:52:40)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Ajde drzim fige da te prodju,ja se vise ni ne nadam.Kod mene nisu iste mucnine ko na pocetku ,na pocetku me ranom zorom budio nagon za povracanje a sada toga nema prestalo ,al mi muke krenu cim sta pojedem i dok ne povratim. nemam mira,pretpostavljam da bebica pritisce zeludac pa zato povracam.Bar se tako tjesim:/

Imate li vi tablete Postafen (Meklozinhydroklorid)? Ovdje pevo to kazu da probamo kad se pozalimo na mucnine, to su one tablete protiv mucnina u putovanju...
Jesi li probala c-vitamin sto se sisa? Meni su znale malo da umanje, limunada bez secera mi je isto dosta godila... Mlijecni proizvodi mi isto vise gode, pogotovo feta...

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 0:06:11)

Ja danas cijeli dan lunjam,prava sam beskucnica.Sad legla i uzela mob.da vas citam,pa nemogu da nekomentarisem svekrvu od buby,ako me je iko nasmijo danas ona je,valja mi uzet sliku od brad pita,kad vec uspjeva hahaha.A sto se poroda tice nigdje veze,zar je uopste bitno kako cemo roditi,bitno je da budu zivi i zdravi a mi se svakako puno prije poroda vezemo za njih.
Ilhana polako ti s fetom,mislim da nije preporucljivo u trudnoci je jesti.
Laku noc vam zelimo moj djecacic i ja

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 0:08:07)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Ja danas cijeli dan lunjam,prava sam beskucnica.Sad legla i uzela mob.da vas citam,pa nemogu da nekomentarisem svekrvu od buby,ako me je iko nasmijo danas ona je,valja mi uzet sliku od brad pita,kad vec uspjeva hahaha.A sto se poroda tice nigdje veze,zar je uopste bitno kako cemo roditi,bitno je da budu zivi i zdravi a mi se svakako puno prije poroda vezemo za njih.
Ilhana polako ti s fetom,mislim da nije preporucljivo u trudnoci je jesti.
Laku noc vam zelimo moj djecacic i ja

Nije preporucljivo ako nine pastorisano a ja nikad ne uzimam a da nije, ni kad nisam trudna ;) u swe rijetko ima koji sir ili mlijecni proizvod da nije pastorisovan ;)

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 4:14:04)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Evo i mene,ja cijeli dan zujim,isla kod seke,farbala je,kad sam dosla kuci malo odmorim,i ustanem peglati ves,napokon sam oprala sve bebino jos dok se ogradice osuse,sklopimo krevetic i sve spremno.Nesto mi zao ranije reko da se neprasi,pa cemo za vikend najvjerovatnije.
Ljubicice i kod mene jedan dan bas oteknu,kao npr.danas za neprepoznat su,a nekad nebude strasno,valjda zavisi i koliko sam ja aktivna.Kako tvoj bebac,jel se imalo umirio?Ja sad sta radim osluskujem dal se vrti,bas sam se nesto opteretila[sm=smiley13.gif] sinoc sam cak hladne kole pila,nesto mi se ucinilo da je manje aktivan nego inace,i onda se naljutio tesko sam se nastimala da spavam.
Pozz za sve okruglice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Tako su I kod mene ne smeta mi ako po kuci citav dan radim nesto I stojim na nogama nego samo ako sam po vrucini izisla vani onda oteknu.
Ako Bog da jos malo pa ce I to proci.
A bebica je mashallah aktivna neko kaze umiri se pred porodjaj kod mene je vazda isto do sad.
Nemas se sta prepadati ni provjeravati I tebi je jos malo ostalo aBd.Nemoj puno misliti na to.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 4:17:51)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

Ma ja se vise ne bojim ni cr,
jedino kod cr mi je budjenje poslije,
jer sam se poslije operacije tesko probudila,
i sto mrzim kateter,
jer me je toliko bolilo od toga,valjda mi je ruzno stavila
jedva sam cekala da primim infuzije da mi izvade,
i danas nekad me zna boliti kao da imam taj kateter[sm=smiley36.gif]
A ovo ostalo,salu sam dobro zapamtila
i ono osoblje,
tako sad kad sam trebala na serklazu
kazem mm bio opet u sali onaj lijepi mladi doktor
sto je bio i prije na operaciji
a on odma ljubomoran...
Sad ako budem trebala na cr rece opet ces kod onog doktora[sm=smiley36.gif]

A ti komentari,
sutra ce to mozda reci i meni,
ali ja znam da sam svoje djete zavoljela i prije nego sam znala za nju
x puta sam mazila stomak i pricala joj
a nije je ni bilo
a tako i svaka zena poveze se s djetetom jos u trudnoci

Umrila sam od smijeha
kad mi je mm maloprije rekao da je
sveki govorila kako je gledala sliku od Tite
kad je bila trudna s djeverom
sto u prijevodu znaci da je lijep k'o tito
i da mu lici
(samo sto niko drugi nije uocio tu slicnost)[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

A sto se ismija na ovaj komentar od tvoje sveki za Titu [sm=smiley36.gif],Bog joj dao bas je cudna zena....gdje bas njega odabra.

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 8:00:15)

Jutro.
Marinči zao mi je što nije potrajalo bez povraćanja.

Lovepower pisala sam i prije o porodilištu (a pisat ću opet[sm=smiley19.gif] ) mada se ne mogu požalit na ekipu , posebno sa drugog poroda.Babice su bile super, nisam nikome ni marke dala, samo sam slušala njihove upute i super smo se slagali.A kad su me prebacili na drugi odjel e tu je drugačije, što nikako ne razumijem, šta one imaju galamit na nas kad dođu da nas obiđu, nit su nas porađale ni ništa[sm=zmeden.gif].
Al' imaju i te žene i djecu i unuke će imati , valjda će nekad doći tobe.

A najvažnije je bit pribran, nije to nikakav bauk.Ja bi se rado još koji put porodila samo da ne moram zub izvadit.A imam jedan , koji čuvam k'o čisto zlato[sm=smiley36.gif] sreća pa mi ni jedan nije stradao u trudnoći.Samo eto taj jadničak [sm=smiley19.gif] ko će ga vadit.

Ljubičice moj I je bio aktivan sve dok nije rođen.Cijelo vrijeme sam osjećala pokrete , čak i dok sam ga rađala.To mi je baš dobro došlo , jer sam znala da je u redu.

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 8:14:39)

Jutro[sm=smiley1.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 8:32:49)

IZVORNA PORUKA: almondray

Jutro.
Marinči zao mi je što nije potrajalo bez povraćanja.

Lovepower pisala sam i prije o porodilištu (a pisat ću opet[sm=smiley19.gif] ) mada se ne mogu požalit na ekipu , posebno sa drugog poroda.Babice su bile super, nisam nikome ni marke dala, samo sam slušala njihove upute i super smo se slagali.A kad su me prebacili na drugi odjel e tu je drugačije, što nikako ne razumijem, šta one imaju galamit na nas kad dođu da nas obiđu, nit su nas porađale ni ništa[sm=zmeden.gif].
Al' imaju i te žene i djecu i unuke će imati , valjda će nekad doći tobe.

A najvažnije je bit pribran, nije to nikakav bauk.Ja bi se rado još koji put porodila samo da ne moram zub izvadit.A imam jedan , koji čuvam k'o čisto zlato[sm=smiley36.gif] sreća pa mi ni jedan nije stradao u trudnoći.Samo eto taj jadničak [sm=smiley19.gif] ko će ga vadit.

Ljubičice moj I je bio aktivan sve dok nije rođen.Cijelo vrijeme sam osjećala pokrete , čak i dok sam ga rađala.To mi je baš dobro došlo , jer sam znala da je u redu.

Ovdje kad se porodis bebu cim izidje izvagaju,pregledaju ono osnovno I umotaju je I daju ti je u krilo malo dok doktor vadi posteljicu I onda je odnesu na kupanje I da urade detaljan pregled sveg moguceg da vide da je sve ok sa bebom.
Ti dok si jos u porodjajnoj sobi(tu nema niko vise samo ti) obavis toalet ako si dobio epi moras pokusati piskiti ako ne mozes stavice ti kateter jer je vazno to obaviti nakon epi.Presvuces se I onda te stave u kolica I voze u tvoju sobu tu niko nije osim tebe,imas svoje kupatilo i u njemu sve za higijenu imas tv,DVD,extra krevet za muza I fotelje za posjetioce.Ma ko u hotelu.

Ti si u pravu za to da je najvaznije biti pribran I upravo to molim Boga da sam snazna I sabrana,a ne da gubim energiju na vristanje I sl.,sa prvo dvoje nisam uopce avaza pustila pa babicama bilo cudno,kazu ovdje vecina vristi -:).
Sto kazes neka su aktivni znamo da su ok hvala Bogu.

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 8:49:32)

Jutro.
Ja nenaspavana, osjecam se kao da me voz pregazio. Sinoc mi sijelo bilo do ponoci, probudila se jutros oko 3, ledja me bole, udara mi bol ispod stomaka, stomak mi se spustio, nece valjda ranije malikan [sm=zmeden.gif] Danas mi je kontrola, nervozna sam ko pasce. Haj zelim vam ugodan dan i budite mi dobro i zdravo.

new mama -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 8:53:42)

Jutro i od nas,kako ste mi [sm=nosecka.gif]

Nisam se javljala neka trkaa frka,mada sam citala,a da vam se jutros javim jer idem danas na more aBd [sm=morje.gif][sm=morje.gif]

Kod nas standardno,mene prepone bole,posebno ako se umorim ili ako vise hodam to je haos,a glava takodje ,u ponedeljak koliko me bolila mislila sam da cu poluditi valjda ono toplo bilo,pa mijenjalo se navece,uzas [sm=smiley13.gif]

Ljubicice znaci jos malo i eto bebice,a kod vas odmah sunete,nisam znala da je ako obicaj,sretno i da sto lakse sve prodje [sm=smiley1.gif]
Malena89 i tebi je termin ubrzo,ti si kao moja zaova,vi cete tu negdje aBd [sm=smiley1.gif]

Sta nam je sa Chilli ,ne javlja se[sm=smiley1.gif],a i njoj je sad termin,ja mislim [sm=zmeden.gif]
Esmice mashallah koje bogatsvo imas,a jos jedna bebica stize aBd,a svaka cas_t za porode kuci,citala sam za prosli kad si pisala,ja se ne bih usudila,alli tebi kapa dole[sm=smiley1.gif]
Ostale trudnice,ljubimo vas,nadam se da ste dobro,javim vam se jod jednom danas ako stignem,moram se spremati [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>