RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 18:56:39)

IZVORNA PORUKA: marinčii

IZVORNA PORUKA: almondray

Žene pomoć. želudac me boli, jela sam lubenicu prvi put ove godine.Inače me tako zaboli kad jedem paprike ili ajvar.Eto sad od lubenice...šta bi smjela popiti.[sm=zmeden.gif]

joj bas mi je zao ,ja znam sa se smije gastal al sad koliko bi on pomogo za bol vise je on za zgaravicu,da probas s cakem od mente mozda on pomogne iako neznam ni za njeg jel siguran cotam da ga piju trudnice a moja sveki i mama navalile da se ne smije i gotovo

Joj ja imam ranobel al' na njemu piše uz liječničku dozvolu[sm=zmeden.gif].Popila sam čaj od nane i kao da mi je lakše.Inače ja to sredim sodombik. ali nemam ni zrna[sm=zmeden.gif]
A što ne bi smio čaj od mente?
Jeli tebi danas bolje?

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 19:01:50)

IZVORNA PORUKA: amrara

Kako ste zeene, ja sam ljuta pravo. Ovaj moj djecak od 18 mjeseci je toliko prepredeno i namazano stvorenje da je to za nepovjerovati. Izadjemo van na pola sata ispred zgrade, on je u medjuvremenu ozednio a nisam mu vodu ponijela jer se nisam mislila zadrzavati i doslovno se je valjao po podu placuci. Znaci vristi dijete. Ljudi me cudno gledaju i odmahuju glavom. Samo hoce da se nosi. i ako ga ostavim pa kao da podjem u suprotnom smjeru on nista, ode i on na drugu stranu. Tacno ne znam kako da ga dovedem u red.

Draga moja ne bih da ti pametujem ali eto...čvrsta ruka samo tu pomaže...ne mislim na batine nego na dosljednost.Imam i ja jednog od 20 mj. ima ponekad te ispade valjanja i plača, kažu da su to trantumi pa eto informiši se.I fino mu objasni da ne možeš da ga nosiš.Ima on svoje nožice koje će ga nositi.
A pošto je tvrdoglav, onda bolje nemoj igrati na tu kartu.Najbolje je kad se s njima priča i dogovara.Znači idemo vani ako ćeš me slušati i hodati svojim nožicama, u protivnom sjedićemo u kući .

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 19:16:12)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Ilhana....danas si mi naumpala kad mi je doktor rekao da ce me inducirati I pitam ga je li to puno boli kaze on cim podju kontrakcije mozes uzeti epidural ako hoces...mislim sama u sebi nego sta neka mi je odmah "drmnu" sto Ilhana kaze -:).

Jooooj zavidim vam na epiduralnoj kod nas to uopste nedaju,procita da je vanne trazila,pa mozda u sarajevu i ima.Sto se tice induciranog poroda,ja sam bila sa mojom sestrisnom na porodu,i njoj su izazvali bolove dripom,i nije uopste se napatila sve za dva sata gotovo bilo,tako da sto vildana rece bolje i to nego se patiti 24 h i otvorit se 1cm.I mene najvjerovatnije isto ceka,jedino ako se na kraju dr.neodluci na cr. nesto neznam sta bi mi draze bilo.Jel ti ista govorio koliko je teska beba?Ja nesto mislim da ce to kod tebe i prije 17-tog krenuti ipak je trece dijete,pa nece biti ni potrebe za indukcijom.

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 19:18:33)

lovepower od cega si pravila sok,ja mislila od ruza[sm=zmeden.gif] ko da si ti neki dan pisala da tm voli,opet sam nesto pobrkala[sm=smiley13.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 19:30:27)

ma to od ruza je usputno nema tu puno posla,pravila od limuna danas
joj ja nikako da se opustim,imam taj neki iscjedak malo voden malo normalan i strah me da nije plodna[sm=smiley13.gif]
malo sam citala po internetu kao normalan za 3 tromjesecje ali opet samo na to mislim a bila sam u petak na kontroli i doktor rekao sve uredu

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 19:43:27)

Nemoj se brinuti,imala si ga i prije kontrole,da je bila u pitanju plodna voda dr.bi u petak vidio.I meni nekad bude skroz vodenast iscjedak,ma joj u trudnoci ispada sve normalno[sm=smiley36.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 19:54:05)

hahhaa upravu si sta god da pitam kazu to je normalno,pa nije to dzaba drugo stanje [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 20:36:15)

ALMOND ja sam i danas isto rucak sam povratila evo veceru nisam jos uvijek i nadam se da necu da makar sta u meni ostane.
A za mentu/nanu to je isto kolik ja znam vele one da izaziva kontrakcije ,bas cu pitati sljedeci put doktora za to.
LOVEPOWER meni se ovi dana desi da su mi gacice mokre al skontala sam da se uznojim a prvi put sam se prepala bas ko i ti da je u pitanju plodna voda.
Kod nas isto ne daju epidural ,ovako sad kad razmisljam ne bi ni prihvatila mada kad krenu oni bolovi kp zna garant bi se predomislila .

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 21:00:03)

[sm=zz_wavespin.gif] ej drage kako ste mi,ja navratila da vas pozdravim i odoh gledati seriju,nesto me opet stomo zeza,muka mi neka i bas sam napuhana,stalno podrigujem fuj,odoh sebi napraviti kokica i uzivati,mm nema a mali gleda crtani
joj sinoc smo usvojili mace malo,mjaukalo i mali ga nahrani i naravno sad nema druge nego ga hraniti jer nece da makne od kuce,pa smo mu sad pravili kucicu od paketa nekog i sklonili ga jer ima cuka pa se bojim da mu sta nebude,mali se vec vezao za njega,zove se kiki

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 21:43:55)

Lovepower možda se znojiš , pa misliš da je curi nešto?Ja se bgm znojim, gaćice po cijeli dan mijenjam.A iscjedak sam trpila prvo tromjesječje i onda tražila da uradim bris, kad ono candida, dr. nju ne liječe ali meni je poludila bila, nisam mogla hodat od svrbeža.3 noći canestena i [sm=bravo.gif] nikad više svrab ne osjetih[sm=smiley36.gif]

Marinči, možeš li upratit šta ti smeta?Ili nema pravila[sm=zmeden.gif] meni recimo smeta prerađeno voće u bilo kojem obliku, poludim od žgaravice, ako ležim počnem se gušit.
Popustio me je malo želudac, uzela od kone kašikicu sode, podrignula i sad sam super hB.A bgm prepala sam se bila još kad se sjetih da sam ručala gljive[sm=zmeden.gif]

Kod nas ne daju ništa, Tk porodilište je ozloglašeno [sm=smiley36.gif] , da bar daju spavaćicu i papuče unijeti[sm=zmeden.gif].Strahota.Sinoć smo bili na babinama kod prijatelja , i ona priča kako je malo falilo da plati životom porađajući se.Da nije uletio neki nepoznat dr. ko zna šta bi bilo s nje.7,50 sati se nije budila iz anestezije, a na cr je odveli tek nakon što je počela gubit svijest.Ali to je kod nas normala.
Vidjeti sliku kao kod Elme tik posle poroda je nepoznat pojam.

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:00:29)

ma sta ja znam bude mog bijelo pranja i okolo bude mokro nije da su meni gacice skroz mokre ili da ja osjetim da curi,ne osjetim nista nego kad odem u wc uvijek virnem i vidim to,nije to uvijek dan ima tako pa tri nema
Almond ne svrbi mene nista,samo kad se depiliram pa dan poslije ali to me uvijek svrbi dlakice rastu pa valjda zato[sm=zmeden.gif]
bila sam u petak na kontroli i bilo je sve uredu,necu vise da mislim na najgore citala sam po internetu dosta zenica je imalo isto ovo bas u ovim mojim sedmicama
beba je aktivna po citave dane i noci tesko meni ako ovakav tempo zadrzi[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
imam goste gledamo utakmicu ne znamo sta cemo gledati sad kad se ovo prvenstvo zavrsi

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:00:51)

ALMOND kod mene nazalost nema pravila ,desi se da nesto jddem 2 puta i bude ok a vec tre i put me zezne pa povratim.
bas mi je zao sto vam je u rodilistu takvo stanje,ni kod nas nije sjajno ,ono kod ELME je izuzetak jer je muz bio s njom tada budu bas fini,meni je na prvom porodu bila jedna grozna sestra derala se na me nije mi dala da lezim na boku iako sam joj rekla da me tako manje boli kad krenu trudovi,
da ne kazem da sam si sama mjenjala posteljinu 2 sata nakon porodA ,a da su mi pomogle i dale savjet oko dojenja malo sutra a zovu se baby friendly rodiliste

hapymum -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:15:07)

evo mene drage moje tu smo mi stalno vas citam pa mi glupo da se nejavim ispast ce kao da prisluskujem,
meni isto ponekad fali pupo jer je on uviek bila uz mene al mi i ovako drago kad je uhvatim pa mirisem mirisem do besvjesti.

sta je sa ovim julskim terminusama koja je prva.

esmice sta moras prpremiti za taj porod kuci,neces ga izazivati koliko sam skontala,kako to ide jel ti mrsko napisti a bas me zanima

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:26:51)

IZVORNA PORUKA: lovepower

ma sta ja znam bude mog bijelo pranja i okolo bude mokro nije da su meni gacice skroz mokre ili da ja osjetim da curi,ne osjetim nista nego kad odem u wc uvijek virnem i vidim to,nije to uvijek dan ima tako pa tri nema
Almond ne svrbi mene nista,samo kad se depiliram pa dan poslije ali to me uvijek svrbi dlakice rastu pa valjda zato[sm=zmeden.gif]
bila sam u petak na kontroli i bilo je sve uredu,necu vise da mislim na najgore citala sam po internetu dosta zenica je imalo isto ovo bas u ovim mojim sedmicama
beba je aktivna po citave dane i noci tesko meni ako ovakav tempo zadrzi[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
imam goste gledamo utakmicu ne znamo sta cemo gledati sad kad se ovo prvenstvo zavrsi

Ne brini draga I kod mene je tako vec dugo,bude bijelo pranje I vlazne gacice,imam par dana pa nemam ili pola dana bude pa ne bude.Sad posljednjih dana jos gore non stop mi sluz izlazi,bijelo pranje,ma svasta I danas su mi kontrolisali urin nemam nikakvu infekciju hvala Bogu nista.

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:31:46)

Evo i mene, prejela sam se za iftar [sm=smiley36.gif]. Nije mi bilo mrsko i krofne sam pravila, filovala dzemom unutra.
Hapymum prvo da ti cestitam [sm=bravo.gif].
Uh kad vidim sta zene pisu sta smiju unijeti u porodiliste a sta ne, te kako lezati i ostalo sva se najezim.
Nista posebno, ja ti za porod pripremim najlon obicni jednokratni onaj sto se koristi za krecenje, njega stavim (muz to sve pripremi) preko duseka, pa po njemu carsafa nekih bezveze, za baciti.
Pripremim sterilne makaze za pupak i gazu sterilnu (vec spremno) i eto.
Hodam tamo vamo kad krene, vecinom mi naidje prirodno ciscenje tako da stalno posjecujem wc solju [sm=smiley36.gif],
jedem pijem dokle mogu. Na kraju kad vidim da je to to cucnem na to pripremljeno gnijezdo i porodim se.
[sm=smiley1.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:33:45)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Ilhana....danas si mi naumpala kad mi je doktor rekao da ce me inducirati I pitam ga je li to puno boli kaze on cim podju kontrakcije mozes uzeti epidural ako hoces...mislim sama u sebi nego sta neka mi je odmah "drmnu" sto Ilhana kaze -:).

Jooooj zavidim vam na epiduralnoj kod nas to uopste nedaju,procita da je vanne trazila,pa mozda u sarajevu i ima.Sto se tice induciranog poroda,ja sam bila sa mojom sestrisnom na porodu,i njoj su izazvali bolove dripom,i nije uopste se napatila sve za dva sata gotovo bilo,tako da sto vildana rece bolje i to nego se patiti 24 h i otvorit se 1cm.I mene najvjerovatnije isto ceka,jedino ako se na kraju dr.neodluci na cr. nesto neznam sta bi mi draze bilo.Jel ti ista govorio koliko je teska beba?Ja nesto mislim da ce to kod tebe i prije 17-tog krenuti ipak je trece dijete,pa nece biti ni potrebe za indukcijom.

Meni je rekao da ce oksitocin mi dati ne drip.
Beba je imala 2,500 kg sa nepune 33 sedmice I nisam vise imala uzv.
Rekli su mi da ne smijem nista jesti ni piti 8 h prije indukcije ako do tada ne krene prirodno,nadam se da hoce aBd.
Sa prvim sam bila ponedjeljkom na kontroli I bila otvorena samo 1cm I on mi kaze u srijedu indukcija jos mi sve bilo ok nisam imala tlak nista I mene ponedjeljkom navece krenu prirodno bolovi,mozda I sad aBd.

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 22:36:13)

Drip je ustvari vjestacki oksitocin.

maca76 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 23:23:58)

Vecer drage moje!!
Ja evo sa posla,a sveki poslala svega....mladog sira,punjenih paprika,kuhanog kukuruza...helem obaljestih se[sm=smiley36.gif]

Usla sam u 24 sed[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]brzo mi do sad prolazi...
Sutra aBd idem po nalaz urinokulture i onda ganjati dr.da konacno odem na kontrolu.

Nisam ovih dana bas stigla da upratim sta se desava....
Sta nam je sa Vanne?
Ima li kakvih novina?
Marincii tebe nikako da popusti mucnina....Ja se sve nadam da bi te konacno trebalo popustiti.
Meni je prestala muka,ali je ostala kiselina...ona me smori.Isti sam problem imala i u prvoj trdnoci.

Zenice pozelim ja vas pravo...ovo kako sam pocela raditi bas sam ko padobranac...
Imate sve veliki...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 23:26:25)

Juhuu :)

Ja taman posla da ti napisem da ja imam lijepo iskustvo sa indukcijom al vidim tebi ce nesto dodavati... Meni samo pukli vodenjak i rekli da sacekam 2 sata ako bude krenulo samo nece mi nista davati i tako bi, nakon 2 sata kada je dosao da provjeri me kaze nema potrebe za nesto dodatno...

Mozda da pitas da tako pocnes pa ako bude tebalo neka ti dadne sta treba...

Uglavnom nista me nije bolilo, kad je puko vodenjak nisam nista osjetila i ja pitam kad ce mi to uraditi kaze "gotovo je" tako da nije bilo lose a kad su poceli bolovi dali mi onu masku sa onim gasom za smijanje jer to je prvo sto daju, posle dobila Epi, kad su pravi nolovi poceli.

A zasto vama u BiH ne daju EPI?

Ovdje imaju i neke TENS koje dobijes prije porodjaja pa da se postepenski navikavas na te elektricne stimulacije ili sta vec, u mene je prijateljica koristila al na kraju je opet trazila epi za vrijeme porodjaja ali joj je pomoglo sa kontrakcijama jer su joj pocele dvije sedmice prije nego sto se porodila a imala te bolove u preponama...

Odoh sad, pocinje mi Criminal minds a posle mi se najavili hodza i hodzinica na sehur :)

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 3:16:30)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Juhuu :)

Ja taman posla da ti napisem da ja imam lijepo iskustvo sa indukcijom al vidim tebi ce nesto dodavati... Meni samo pukli vodenjak i rekli da sacekam 2 sata ako bude krenulo samo nece mi nista davati i tako bi, nakon 2 sata kada je dosao da provjeri me kaze nema potrebe za nesto dodatno...

Mozda da pitas da tako pocnes pa ako bude tebalo neka ti dadne sta treba...

Uglavnom nista me nije bolilo, kad je puko vodenjak nisam nista osjetila i ja pitam kad ce mi to uraditi kaze "gotovo je" tako da nije bilo lose a kad su poceli bolovi dali mi onu masku sa onim gasom za smijanje jer to je prvo sto daju, posle dobila Epi, kad su pravi nolovi poceli.

A zasto vama u BiH ne daju EPI?

Ovdje imaju i neke TENS koje dobijes prije porodjaja pa da se postepenski navikavas na te elektricne stimulacije ili sta vec, u mene je prijateljica koristila al na kraju je opet trazila epi za vrijeme porodjaja ali joj je pomoglo sa kontrakcijama jer su joj pocele dvije sedmice prije nego sto se porodila a imala te bolove u preponama...

Odoh sad, pocinje mi Criminal minds a posle mi se najavili hodza i hodzinica na sehur :)

Vjeruj da ne znam.On mi tako rece nije mi dao tu opciju pucanja vodenjaka,on ima 47 god iskusan doktor valjda zna sta u mom slucaju treba I sta je bolje.Svaka osoba je slucaj za sebe.
Ti si eto dobro prosla.
Danas mi prijateljica veli ona imala 2 sa indukcijom,neki dan rodila 4 na cr.
Kaze indukcija moze biti opasna za bebu veli mi odbij tu opciju kaz joj ja pa sto ti nisi odbila ona veli nije znala tad hehe reko pa eto nije se nista dogodilo ni tebi ni bebi hvala Bogu.

I juce I danas sam isla 3 puta u toalet imam rijetku stolicu da izvinete a inace ja ne idem po 3,4 dana a citala sam da je to jedan od znakova poroda ako Bog da mozda I krene prirodno.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 3:28:53)

IZVORNA PORUKA: vildanab

O evo dobih poziv od doktora da su mi pomjerili datum poroda za cetvrtak 17 jul kad mi je I termin,kaze doktor se zbunio mislio da u ovaj cetvrtak punim 40 sedmica...Boze mili I ovi doktori poblentavili [sm=smiley36.gif].
Ima li koja od vas iskustva sa indukcijom,ja citam o njoj pa uzaaassne I prestrasne stvari pisu,ima I onih koji su pozitivno,sad hajd ga znaj ko je u pravu.
Ja ipak mislim da je svako slucaj za sebe I ne moze se predvidjeti kako ce biti.

Draga ja sam se porodila sa dripom ako mislis na to, nisam se otvarala i onda mi dali to i epiduralnu, nemoj da se plasis i nemoj da googlas, to je najgoramoguca verzija. Sa dripom kontrakcije vise bole al se brze otvaras sto je mene spasilojer sam sa kontrakcijama od 24 sata otvorila se 1cm. Da mi nije bilo toga imam osjecaj da bi se mjesec poradjala. Obavezno uzmi epiduralnu i onda je sve lakse

Jesu li ti dali epidural cim I drip ili su sacekali da se otvoris nekoliko cm pa onda?
Da li su kontrakcije bile podnisljive do pocetka djelovanja epija?

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 6:21:35)

IZVORNA PORUKA: Esmica

E ovo nisam znala[sm=zmeden.gif]
Onda ljubičice naša ja ti mogu reći pozitivu za oksitocin.
Meni je kući pukao vodenjak oko 20h, došla dole 3 prsta otvorena(a 4 dana prije bila 1prst) mm rekli ne zovi tel. do jutra.Neće prije porod bit.
A kad mi je dala taj oksitocin oko 23h počeli mi ti menstrualni bolovi.U 1h mali izletio k'o čep[sm=smiley36.gif].
Ne plaši se bez veze.

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 6:29:52)

Jutro , nisam umrla [sm=smiley36.gif] uh.

Ilhana[sm=smiley36.gif] draga , kod nas ne daju ništa.Ma ni ustati u wc , meni dali neku nošu da piškim ležeći ...helloou pa kako ću ležeći?!Nisu mi dali ni tuširati se....a ima neka posebna soba koja služi samo za reklamu, tu imaju jednu med. loptu[sm=zmeden.gif] ali običnim smrtnicima nema tu ući.
A presvukla sam se tek kad su došle sutra-dan učenice na praksu , one bi našle čistu spavaćicu, znači bila sam najmanje 10 h u onoj u kojoj sam se porađala, bebu dojila u toj istoj prljavoj spavaćici.A čaršaf[sm=smiley19.gif] ma da ne pričam, ima žena koje to tek čeka [sm=zz_confused.png]

Gas za smijanje[sm=smiley36.gif] zar i to ima?

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 7:54:22)

Jutro okruglice..Ljubicice kad god da krene, neka bude sa srecom.[sm=smiley1.gif]ja sam premorena, muza uhvatio stomacni virus, povracanje od juce, iscpio se on, a i ja s njim..skoro nista spavala nisam...

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 8:32:45)

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: Esmica

E ovo nisam znala[sm=zmeden.gif]
Onda ljubičice naša ja ti mogu reći pozitivu za oksitocin.
Meni je kući pukao vodenjak oko 20h, došla dole 3 prsta otvorena(a 4 dana prije bila 1prst) mm rekli ne zovi tel. do jutra.Neće prije porod bit.
A kad mi je dala taj oksitocin oko 23h počeli mi ti menstrualni bolovi.U 1h mali izletio k'o čep[sm=smiley36.gif].
Ne plaši se bez veze.

Nisam ni ja znala da je drip taj oksitocin.
Bas ti hvala draga almondray na podijeli svog pozitivnog iskustva,puno znaci a I Vildani bb isto na njenom iskustvu.Malo sam se smirila nije me vise strah kao kad sam tek cula za taj drip.
Ja sam juce bila 1 cm otvorena.
Mene ne najvise brinulo to sto kazu cim dobijes drip da su bolovi uzasni a eto ti velis menstrualni prvo sto mislim da su blazi pa se vremenom pojacavaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>