RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 8:35:20)

Ja I ovaj gas ili masks za smijanje I mene bas nasmija [sm=smiley36.gif],stvarno kakvu to svrhu ima [sm=zmeden.gif]?

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 8:59:37)

Dobro jutro vam zelim.
Mene na sabahu kolega iznervira a ja kakva sam odmah se pocnem tresti, evo me ko prut.
Nadam se da ste sve dobro i zdravo. Ima li kakvih novina? Ja sam malo izasla iz fazona, nekako mi pretoplo i sparno pa nemam ni volje da se javljam. Dok otipkam imam osjecaj da se sva skuham [sm=jezicek.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 9:38:33)

jutro [sm=smiley1.gif]
bambi nemoj nam se nervirati,kolega nek ide dodjavola,bitna ti je tvoja bebica,a novina pa nema novih [sm=duda.gif],Ljubicica i esmica se pripremaju polako za porode,neko je spominjao da ce na carski neki dan ali nemogu se sjetiti nika [sm=zmeden.gif] ko trudnica...
kod nas sinoc kisa pravo osvjezila

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 9:52:18)

Joj draga sto kazes i u mene je mozak pravi "trudnicki". Neku noc dosla mi jetrva s djecom i ja napravila kafu i sjela. Vidim ja cova gleda u mene zbunjeno, a ja ni habera. Nista ustade cova i prinese sokove koje sam nasula i ostavila na radnom stolu. [sm=smiley36.gif] Govori mi jetrva ma hajde Boga ti znas da se i meni to desavalo. Pricamo mi tako pricamo ja opet ni habera, cova opet gleda u mene, ja nista. Uze on dzezvu nasu kafu [sm=jezicek.gif] Bozeeee sacuvaj. Kaze u neko doba "ova ti je moja zena ko onaj Mujo kad je dosao doktoru i rekao doktore u posljednje vrijeme sve zaboravljam. Pita ga doktor od kad vam se to desava? A kaze Mujo koje doktore?" [sm=jezicek.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 9:54:39)

jutric mi tek ustali bas smo slatko spavali veceras [sm=smiley1.gif]

Almond draga ti si vec pisala o tom svom porodilistu,pa to je strasno i kod nas se zna potrefiti neljubaznih ali koliko ja znam presvuku i pomognu zenicama da se istusuraju kad prodju ona 2h nakon poroda,i ako nemas svoju oni ti daju cistu oni njihovu spavacicu,a uglavnom lose cujem o pedijatrijskim nakon poroda kad donose i odnose bebe i one galame na zenice [sm=smiley19.gif]
ja sam ters uzasan jos mogu zamisliti tad svoje hormone i da mi one dodju torokati vjerovatno ce biti svadje,a mozda necu imati snage ni da ih pogledam kako god samo da ja hairli rodim,bice kako mi je sudjeno
maca76 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za sveki,divna je i ti nama nedostajes ali razumijemo da si bas umorna i nisi padobranac bona haha[sm=jezicek.gif]
Ilhana mislim da mi imamo epiduralnu ali da je uzasno skupa,ali sve i da je dzaba mislim da je ne bi uzela,2 od 3 zene citav zivot osjete posljedice na kicme bolove,nelagodu a ja bih kao i svaka zenica voljela bas bas prirodan porod ali Boze moj...ne bojim se poroda,ne bojim se bolova i uvijek pomislim kako su nase nane kuci radjale,boljelo je i njih pa su sutale i nakon toga ustajale da prave rucak i brinu se o ukucanima[sm=zmeden.gif]
Bambi ma pusti bona kolege,zasto se nerviras toliko[sm=hudicek1.gif] i on nasao trudnu zenu nervirati kako niko vise nema obzira,sve sto bi meni savjetovala primjeni na sebi
ehhh da bujrum na kaficu

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 9:54:40)

Joj Bambi legendo sto me nasmija[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 9:58:17)

IZVORNA PORUKA: lovepower

Bambi ma pusti bona kolege,zasto se nerviras toliko[sm=hudicek1.gif] i on nasao trudnu zenu nervirati kako niko vise nema obzira,sve sto bi meni savjetovala primjeni na sebi ehhh da bujrum na kaficu

Eh ovo si dobro rekla, znam druge sjetovati a samu sebe... [sm=smiley36.gif] Hvala dusice [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: mishkica

Joj Bambi legendo sto me nasmija[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stoooo [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:00:08)

[sm=smiley36.gif] i mene bambi
joj odoh nahranit macu,evo vidis i nju sam zaboravila [sm=smiley29.gif]

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:02:23)

Muha me probudila bas rano [sm=hudicek1.gif]
Ljubicica3, zasto ce ti uopste ukljucivati indukciju, zasto ne sacekaju da krene prirodno?
Svaka indukcija nije bezazlena naravno i ne bi se trebala davati tek tako, vec samo u nekim prijekim slucajevima, no danas se daje bas ucestalo.
Ja sam sa prvim djetetom imala indukovan porod..i sta da kazem, napatila sam se uzasno, bolovi su mi bili nesnosljivi uprkos epiduralnoj, a na kraju sam gotovo u nesvjesnom stanju rodila,
ne sjecajuci se ni kako se sve to zbilo. Taj prvi porod je ustvari i razlog mog razmisljanja o drugacijem porodu. I imala sam veliku epi, dugo dugo sam se oporavljala.
Kada prirodno dolaze trudovi, tijelo kao da dozira jacinu trudova onoliko koliko to rodilja moze podnijeti, te razmak izmedju trudova bude dovoljan da se rodilja pripremi za sljedeci, no sa vjestackim dripom nije tako.
Trudovi su sve jaci sa sve manjim razmacima.
Opet zavisi valjda i koju kolicinu tog oksitocina daju. Meni su, cini mi se, bas krhnuli pravo.
I tek nakon drugog poroda znam sta su ustvari prirodni bolovi i koja je razlika.
Kolicina oksitocina koju luzi hipofiza je vrlo individualna - nekim zenama je dovoljno malo, nekima puno. neke zene imaju jake trudove i sporo se otvaraju, neke se brzo otvore uz slabije trudove.
Porod je vrlo, vrlo individualna stvar, i ne moze se mjeriti kapima, jacinom trudova, duzinom trajanja, bilo kakvim mjerama.
Kada tijelo prirodno luci oksitocin, citav proces je uskladjen, zena se otvara shodno potrebi, beba je tome prilagodjena, te kada otvorenost dostigne vrhunac porod zapocinje.

Halalite ako vas "tusim".

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:03:31)

IZVORNA PORUKA: Bambi09

IZVORNA PORUKA: lovepower

Bambi ma pusti bona kolege,zasto se nerviras toliko[sm=hudicek1.gif] i on nasao trudnu zenu nervirati kako niko vise nema obzira,sve sto bi meni savjetovala primjeni na sebi ehhh da bujrum na kaficu

Eh ovo si dobro rekla, znam druge sjetovati a samu sebe... [sm=smiley36.gif] Hvala dusice [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: mishkica

Stoooo [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ama za ovu zaboravnost se smijem [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:16:55)

Esmice tako si fino ovo sve opisala i objasnila oko indukovanog da stvarno covjek nema sta dodati. Doduse, ni meni stvarno nije jasno zasto se toliko primjenjuje indukovani porod ako nema bas puke potrebe? OK ako se ne otvara zena pa se mora ili ako je u pitanju dijete da se ne bi ugusilo ili tako sto, ali ako sve ide svojim tokom pa makar i sporo, ne vidim razloga da se ista upotrebljava.
Ja sam na prvom porodu morala staviti tabletu da izazove otvaranje i kontrakcije, jer se nista nije desavalo a vec 7 dana sam presisala termin. I to je bilo sve, znaci samo tableta koja se stavi "dole" i ostalo sve ide svojim tokom. A drugi porod nisam apsolutno nista koristila. Sve je islo prirodno i lagano. Nadam se da ce tako biti i ovaj put, prirodno i lagano.

Miskice znam da se smijes zaboravnosti nego se malo zezam [sm=smiley1.gif] Popustila me huja od jutros pa se vec zezam [sm=metulj.gif]

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:22:27)

esmice ja ti samo mogu reci da ti zavidim na hrabrosti i na porodu kod kuce [sm=smiley1.gif]
joj da sam znala da ce ovo mace zabaviti mog E. ovoliko davno bih ga nabavila,kako on njemu tepa kiki moj ma kiki hahaha,kaze nece u setnju danas mora cuvati kikija

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:23:51)

Meni je sa Majlom u dan bilo doslo da me spreme na indukovani porod, samo zato jer sam presisala 11 dana, tolerisu 10, ali svaki dan sam isla na ctg i vadio mi je plodnu vodu, uvijek bila cista, pa mi rekao taj dan ako se do sutra nista ne desi, ides na indukovani, necemo vise cekati, ja kazem ok...i meni dotuzilo cekanje, a malo i misli se kroje same, sta je vise, sto ne zaboli, i tu noc rodila....nadam se samo da ovaj put necu prosisati ovoliko ko s njom[sm=smiley36.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:26:59)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
joj bambi draga
ali kad sam procitala da mishkica objasnjava[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
pa fakat postoji trudnicki zaboravititis i glupititis ja na sebi skontala,otisla sa mm u prodavnicu da kupim pavlaku,mlijeko nesto za dorucak i hljeb bilo mi vruce prekjuce i nisam ga skuhala i on isao za mnom i na kraju kaze halo trudna nisi dosla po taj sladoled vec po hljeb a ja na kasi zaboravila i on donese hljeb,i dodjemo kuci ja ogladnim i uhvatim se za glavu i govorim pa kad sam ja glupa sto si ti sto nisi ti ubacio hljeb u korpu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
covjek se smije i koluta ocima
ma ima tih scena bas zaboravim nesto jako bitno uzas sta ce biti do kraja trudnoce[sm=smiley36.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 10:46:13)

Joj meni se desilo par puta da u prodavnici kupim banane i ostavim ih na vagi. Cova par puta trco zamnom nosi banane. Eh skoro ja usla u prodavnicu, stavim banane na vagu, a on ostavi sve, izvaga banane ukuca cijenu i odnese banane u auto. Kaze da ja ne trcim za tobom [sm=jezicek.gif] A ja gledam u njega blijedo reko gdje mi odnese banane [sm=jezicek.gif]

vildanab -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 11:11:58)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

IZVORNA PORUKA: vildanab

O evo dobih poziv od doktora da su mi pomjerili datum poroda za cetvrtak 17 jul kad mi je I termin,kaze doktor se zbunio mislio da u ovaj cetvrtak punim 40 sedmica...Boze mili I ovi doktori poblentavili [sm=smiley36.gif].
Ima li koja od vas iskustva sa indukcijom,ja citam o njoj pa uzaaassne I prestrasne stvari pisu,ima I onih koji su pozitivno,sad hajd ga znaj ko je u pravu.
Ja ipak mislim da je svako slucaj za sebe I ne moze se predvidjeti kako ce biti.

Draga ja sam se porodila sa dripom ako mislis na to, nisam se otvarala i onda mi dali to i epiduralnu, nemoj da se plasis i nemoj da googlas, to je najgoramoguca verzija. Sa dripom kontrakcije vise bole al se brze otvaras sto je mene spasilojer sam sa kontrakcijama od 24 sata otvorila se 1cm. Da mi nije bilo toga imam osjecaj da bi se mjesec poradjala. Obavezno uzmi epiduralnu i onda je sve lakse

Jesu li ti dali epidural cim I drip ili su sacekali da se otvoris nekoliko cm pa onda?
Da li su kontrakcije bile podnisljive do pocetka djelovanja epija?

Kontrakcije su bile podnosljive samo sto je kod mene trajalo 24 sata do momenta kad su mi dali epiduralnu. Nije mnogo boljelo al sam bila jako jako iscrpljenja pa me vise to smaralo. I noc naravno neprospavana. Epiduralna se obicno daje kad je zena 4 cm otvorena. Al meni su dali sa 2cm jer su skontali da ne mogu vise i da trebam odmor i sna. Prvo epiduralna pa onda drip. Ponovili su mi dozu epiduralne jos jednom i onda je prestala djelovati pred porod. Eh tu su moje muke pocele, al necu da vas prepadam

hapymum -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 11:28:06)

Jutro od nas esmice draga samo da ti kazem svaka cast na tim kucnim porodima.meni je to wao.bas mi juce mama prica kako je ona rodila seke obje na selu u kuci al to je davno bilo.uglavnom svaka ti cast.

A.mene zanima kad rodis abd kad ides u bolnicz da pregledaju bebu vagas li je o ostalo

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 11:57:40)

Jutro drage moje, ja vam moram rec da sam ja imala malo tezi porod... Sama pomisao i da beba ide na drugi svijet me ubijala... Meni su u srijedu ujutru u 11 dali 2 tablete i bolovi su poceli oko pol sata kasnije ;( i svaka 3 sata ponovo 2 tablete... U 18 amau me prevezli u radjaonu.. Tu je bilo svega i svacega. U 00;00 nisam vise mogla i dali mi epiduralnu i to me 5 puta ubola nije mogla ubost uzas ;( e onda je bilo lakse ja sam zaspala i probudila se a cura je vec bila u pola vani u 2:51 se porodila... A moram da kazem da sam bila neiskusna i da sam se jako bojala. A sada jedva cekam porod i radujem se svakom bolu koji cu dozivit jer sve to prodje... Sigurno je tesko porodit se i da boli boli ali mislite na svoje bebace i da ce te uzivat sa njima poslje ;)

Sad ode da uzivam... Idem malo u kupovinu pa kod kolegice ona leti za tursku na mjesec dana pa se necemo vidjeti ;)

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 12:05:23)

Andy kapa do poda za svaku rijec. [sm=smiley31.gif] Divim se tvojoj hrabrosti i jacini [sm=rozica.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 12:22:33)

IZVORNA PORUKA: Esmica

Muha me probudila bas rano [sm=hudicek1.gif]
Ljubicica3, zasto ce ti uopste ukljucivati indukciju, zasto ne sacekaju da krene prirodno?
Svaka indukcija nije bezazlena naravno i ne bi se trebala davati tek tako, vec samo u nekim prijekim slucajevima, no danas se daje bas ucestalo.
Ja sam sa prvim djetetom imala indukovan porod..i sta da kazem, napatila sam se uzasno, bolovi su mi bili nesnosljivi uprkos epiduralnoj, a na kraju sam gotovo u nesvjesnom stanju rodila,
ne sjecajuci se ni kako se sve to zbilo. Taj prvi porod je ustvari i razlog mog razmisljanja o drugacijem porodu. I imala sam veliku epi, dugo dugo sam se oporavljala.
Kada prirodno dolaze trudovi, tijelo kao da dozira jacinu trudova onoliko koliko to rodilja moze podnijeti, te razmak izmedju trudova bude dovoljan da se rodilja pripremi za sljedeci, no sa vjestackim dripom nije tako.
Trudovi su sve jaci sa sve manjim razmacima.
Opet zavisi valjda i koju kolicinu tog oksitocina daju. Meni su, cini mi se, bas krhnuli pravo.
I tek nakon drugog poroda znam sta su ustvari prirodni bolovi i koja je razlika.
Kolicina oksitocina koju luzi hipofiza je vrlo individualna - nekim zenama je dovoljno malo, nekima puno. neke zene imaju jake trudove i sporo se otvaraju, neke se brzo otvore uz slabije trudove.
Porod je vrlo, vrlo individualna stvar, i ne moze se mjeriti kapima, jacinom trudova, duzinom trajanja, bilo kakvim mjerama.
Kada tijelo prirodno luci oksitocin, citav proces je uskladjen, zena se otvara shodno potrebi, beba je tome prilagodjena, te kada otvorenost dostigne vrhunac porod zapocinje.

Halalite ako vas "tusim".

Meni je termin u cetvrtak I odmah taj dan rano ujutro u 4 ce me indukovati ako ne krene prirodno zato sto imam tlak I on kaze da se pri kraju tlak naglo moze povisiti I ne bi da rizikuje nesto.
Znam da je I sdz imala tlak Ali opet je njen doktor cekao da krene prirodno.
Ali eto sto kazes sve je to individualno I oko indukovanog ili prirodnog poroda,ne reagujemo svi isto na bol niti na lijekove.
Mojoj prijateljici je prirodno sve krenulo dobila epidural I nije joj djelovao.
Vidis ti radjas u kuci a ja to nikad ne bih smjela sta da se nesto zakomplicira ne daj Boze,ipak doktori su doktori.

Lovepower...ja sam imala epidural dva puta I hvala Bogu nemam nikskvih posljedica,kad su mi je dali razrahatila se,babica mi govorila kad da guram I za cas rodila hvala Bogu.
Mozda neko ima negativna iskustva vidis I to je sve od osobe do osobe razlicito.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 12:27:26)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Jutro drage moje, ja vam moram rec da sam ja imala malo tezi porod... Sama pomisao i da beba ide na drugi svijet me ubijala... Meni su u srijedu ujutru u 11 dali 2 tablete i bolovi su poceli oko pol sata kasnije ;( i svaka 3 sata ponovo 2 tablete... U 18 amau me prevezli u radjaonu.. Tu je bilo svega i svacega. U 00;00 nisam vise mogla i dali mi epiduralnu i to me 5 puta ubola nije mogla ubost uzas ;( e onda je bilo lakse ja sam zaspala i probudila se a cura je vec bila u pola vani u 2:51 se porodila... A moram da kazem da sam bila neiskusna i da sam se jako bojala. A sada jedva cekam porod i radujem se svakom bolu koji cu dozivit jer sve to prodje... Sigurno je tesko porodit se i da boli boli ali mislite na svoje bebace i da ce te uzivat sa njima poslje ;)

Sad ode da uzivam... Idem malo u kupovinu pa kod kolegice ona leti za tursku na mjesec dana pa se necemo vidjeti ;)

Svaka cast,ove tvoje rijeci su mi dale jos vise pozitivne energije [sm=bravo.gif].
Da boli ali vrijedi svake boli I treba misliti samo na momenat kad dobijes bebu u ruke I sve ce biti lakse I sve se poslije zaboravi,svaka bol I nelagoda.
Samo da bude sve ok.
I tebi neka Dragi Bog pomogne da doneses na svijet svog bebaca aBd.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 12:32:08)

Jutro/podne :)

Meni gosti bili do 4, lijepo smo se ispricali ismijali bas mi je godilo :) sad se evo probudila od poruka reklamni i od biblioteke da su mi stigle knjige Lamiji o Dubaiju, dijete odkako smo rekli da cemo tamo, trebali u nov. al radi trudnoce odgodili pa vjerovatno cemo za njen rodjendan, uglavnom ona ludi i hoce da zna sve o Dubaiju...

Spavala bi jos al vrucina ne podnosljiva u sobi nasoj u ovo doba, evo upali klimu da malo rashladim :)

IZVORNA PORUKA: almondray

Jutro , nisam umrla [sm=smiley36.gif] uh.

Ilhana[sm=smiley36.gif] draga , kod nas ne daju ništa.Ma ni ustati u wc , meni dali neku nošu da piškim ležeći ...helloou pa kako ću ležeći?!Nisu mi dali ni tuširati se....a ima neka posebna soba koja služi samo za reklamu, tu imaju jednu med. loptu[sm=zmeden.gif] ali običnim smrtnicima nema tu ući.
A presvukla sam se tek kad su došle sutra-dan učenice na praksu , one bi našle čistu spavaćicu, znači bila sam najmanje 10 h u onoj u kojoj sam se porađala, bebu dojila u toj istoj prljavoj spavaćici.A čaršaf[sm=smiley19.gif] ma da ne pričam, ima žena koje to tek čeka [sm=zz_confused.png]

Gas za smijanje[sm=smiley36.gif] zar i to ima?

Majke mi vas na porodjaju maltretiraju, imaju li privatna porodilista??? Mislim kad vec im u dzep dajete mozda bi bolje bilo da otvore privatna porodilista pa bolje platiti al imati iskustvo kako treba nego da toliko maltretiraju... Ja se bunila sto mi babica nije bila njezna, rekla joj is se mjenjaj il mi dovedi drugu i zena se promjenila te mi pocela ugadjati...

A to je u prevodu gas za smijanje, mozda to ima drugi naziv samo ja se smijala nisam hahahah

Ovdje ne tusiraju nas al nakon sto se porodis donesu cistu presvlaku, peskir i bodywash te one mrezaste gacice i ulozak i kazu za ubuduce gdje sve stoji i da mi je to dostupno 24/7.

Ja I ovaj gas ili masks za smijanje I mene bas nasmija [sm=smiley36.gif],stvarno kakvu to svrhu ima [sm=zmeden.gif]?

Ma kao smiriva, kad su mi ukljucili bila ucenica to uradila i trebala da stavi na 30% a ona mi drmnula na 100% odma, ja kako uvuko gas poce da se ne svjestam... A i mm proba kaze auu ovo jako i zovnem sestricu ona zapomaga kaze ovo treba biti 30% hahahah
Meni to vise bilo ko igracka nego ko pomagalo hahaha...

Meni u zurnalu pise da sam imala tezak porodjaj zato sto je Lamija bila krupna a ja ga se tako ne sjecam, sjecam se citavog porodjaja i uvijek znam reci da mi svaki bude kao sa Lamijom bila bi i vise nego zadovoljna jer nit je trajalo dugo a brzo sam se oporavila nakon porodjaja. Ja sam odma isti dan na noge, nisam mogla izdrzati da ne ustanem a htijeli su duze katetar da mi drze jer je voda koja je bila u meni lakse izlazila tako...

A ovdje induciraju porod ako imas visok pritisak, otekla i bjelancevinu u mokraci jer zna biti opasno, zato su mene inducirali a bila sam presla 6 dana a sada ce me mozda inducirali ako im bude u izracunu velicine dijeteta pokazalo da ce biti krupnija od Lamije... Ja se samo bojim na CR otici a indukacija mi nije problem...

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 13:26:03)

IZVORNA PORUKA: hapymum

Jutro od nas esmice draga samo da ti kazem svaka cast na tim kucnim porodima.meni je to wao.bas mi juce mama prica kako je ona rodila seke obje na selu u kuci al to je davno bilo.uglavnom svaka ti cast.

A.mene zanima kad rodis abd kad ides u bolnicz da pregledaju bebu vagas li je o ostalo

Kad rodim obicno taj dan samo zovnem patronaznu da me imaju u vidu, te da dodje u posjetu.
A sutradan odnesem bebu na detaljan pregled. S tim papirom i prijavimo bebu.
Ja samo odem na ginekologiju po papir da sam rodila,a ne idem na pregled odmah...ne bih voljela da me cackaju odmah nakon poroda.

Ljubicica3, kao sto rekoh, porod je individualna stvar, i svako radi onako kako misli da treba, te kako se osjeca najsigurnije.
Meni je najsigurnije roditi kuci, a i kad bih radjala u bolnici, uvijek bih odabrala porod bez ikakvih intervencija,
no kazem sve zavisi od okolnosti i jos mnogo drugog.
Bitno je da je svaka od nas sretna svojim odabirom [sm=bravo.gif]
Za mene je najljepse da me niko ne uznemirava na porodu, i da me ne pregledaju.
Da odmah poslije poroda uzmem bebu na dojenje, te da nas ne razdvajaju kupanjem/ vaganjem/ i ostalim po meni maltretiranjima koja mogu sacekati.
Najprece poslije poroda je da beba bude uz mamu koza na kozu.
Joj sad sam se sva razcmoljila da jedva cekam te trenutke [sm=love.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 13:30:33)

Pa zar ne dobijete odma dijete? Ovdje izmjere i izvagaju dok posteljica izadje i onda dobijas dijete na sisu i neodvajaju...

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (9.7.2014 13:47:56)

Kod nas, barem je meni ovako bilo, pokazu ti dijete prije i kupanja i ista drugo, a dok posteljica izadje i dok se zavrsi sivanje, babice okupaju dijete, izmere, doktor pregleda jel sve ok. Onda se majka malo odmara i u tom odmoru odgovara na pitanja koja sestrica postavlja i popunjava u formulare, opste podatke o majki, porodima, djetetu, tamo ovamo... Eh nakon sto se majka odmori, najduze 2 sata, donesu joj dijete da podoji i babice pripomognu u slucaju da je majka prvorotka ili da nesto ne ide. Eh kad se dijete podmiri u svakom pogledu, onda se baziraju na majku u smislu da joj pomognu oko kupanja, presvlacenja, vracanja snage jelom i picem. Ako nema nikoga vise u sobi, mislim ako nema vise porodilja, uvijek jedna babica bude u sobi da razgovara s majkom, da prati oporavak i u slucaju da nesto zatreba da je pri ruci.
Ne znam, ali ponavljam po ko zna koji put, JA sam se osjecala kao kraljica oba puta nakon poroda. Tako su babice njezne i pazljive, doktori su razumni i blagi. Ima jedan doktor od kojeg zene strepe i kao strasi ih, a u stvari covjek samo tako prica, ima grlat glas i kad prica bi rekao covjek da se dere, otvoren je i iskren i nema kod njega trta-mrta, kaze kako je stanje i ako hoces saradjuj ako neces tvoj problem. Ali stvarno sto se tice njegove strucnosti na daleko ga nema ni blizu kao on. I ja molim Boga da mi opet on bude. Osjecala bih se sigurnije. Mada su i babice strucne i jako dobre.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>