RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 8:58:34)

Marinci sretan rodjendan ljepotanu M, zdrav i ziv bio puno godina i da bude sretan sa bracom ako Bog da [sm=bravo.gif]

New mama sretan vam put i lijep provod. Bucni se jednom za mene [sm=smiley2.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 9:01:57)

Mateju sve najljepse za rodjendan, da nam je sretan i na ponos svojim roditeljima[sm=muca.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
Bambi sretno na kontroli,
New mama izbrckaj se fino i uzivajte[sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 9:14:23)

Dobro jutro okruglice .
Bambi,miskice hvala na cestitkama.Prije 5 godina rodio se moj M ,isto ovako je padala kisa ,ma koda je jucer bilo a ne prije 5 godina.
BAMBI draga sretno na kontroli.
NEW MAMA sretan put i lijepo nam se odmori.
Ostale moje zenice imate mahanje

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 9:19:21)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: marinčii

Ajde drzim fige da te prodju,ja se vise ni ne nadam.Kod mene nisu iste mucnine ko na pocetku ,na pocetku me ranom zorom budio nagon za povracanje a sada toga nema prestalo ,al mi muke krenu cim sta pojedem i dok ne povratim. nemam mira,pretpostavljam da bebica pritisce zeludac pa zato povracam.Bar se tako tjesim:/

Imate li vi tablete Postafen (Meklozinhydroklorid)? Ovdje pevo to kazu da probamo kad se pozalimo na mucnine, to su one tablete protiv mucnina u putovanju...
Jesi li probala c-vitamin sto se sisa? Meni su znale malo da umanje, limunada bez secera mi je isto dosta godila... Mlijecni proizvodi mi isto vise gode, pogotovo feta...

ilhana probala sam vitamin b6 ,viramin c,djumbir ma svasta nesto al nema pomoci.JOs nisam samo probala tablete iako mislim da kod nas nema ovih koje ti navodis,a i nasi doktori si teski davati ista bolje da istrpimo meni bar tako kaze moj jer kao te tablete protiv mucnine mogu imati utjecaja na bebu pa eto sad neznam ni sama sta da radim

hapymum -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 9:19:49)

Jutro od nas,evo okupala bebu i ja i h doruckujemo,same smo opet.
Sto se tice toga jel musko ili zensko naravno da bi svako volio da ima oboje ,ja licno volim sto mi h imam sestru.mm je opcinjen s njima al isto tako voljela bih da imam djecaka jer je on sportista pa je odavno mastao kako ce ga voditi na treninge.kad me mama nazvala u bolnici da mi cestita rekla je odmah da trece bude musko i juce me munta da bebin pupak bacim oijetlu da ga pojede da trece bude musko[sm=zmeden.gif].

A za porod bas cu se nekad nakaniti da napisem svoju pricu uglavnom za one koje ne znaju otisla sam iz zezanja da se porodim al bukvalno,poslala poruku ovoj babici kaze nocna smijena radi do ujutro a ja i mm ustali na sehur i ja mu kazem hajd me odveci da se porodim,on se sokirao,ja se spremim i dodjem u bolnicu slazem da imam bolove.dr mi nista nije htio do 6,u 6 mi prokine vodenjak i dadne dripza 15 min se otvorila 8 prstiju bez nekih bas bolova,disaaanje stvarnooooo pomaze.dodje babica u 7 i 20 kaze imas li nagon da tiskas reko imama kaze hajd u salu u salu usla u pola 8 prvi napon krenula glava i s drugim naponom izasla i glava i ona cijela.u 20 do 8 jr rodila.hvala Bogu sve bez problema.

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 9:25:39)

IZVORNA PORUKA: hapymum

Jutro od nas,evo okupala bebu i ja i h doruckujemo,same smo opet.
Sto se tice toga jel musko ili zensko naravno da bi svako volio da ima oboje ,ja licno volim sto mi h imam sestru.mm je opcinjen s njima al isto tako voljela bih da imam djecaka jer je on sportista pa je odavno mastao kako ce ga voditi na treninge.kad me mama nazvala u bolnici da mi cestita rekla je odmah da trece bude musko i juce me munta da bebin pupak bacim oijetlu da ga pojede da trece bude musko[sm=zmeden.gif].

A za porod bas cu se nekad nakaniti da napisem svoju pricu uglavnom za one koje ne znaju otisla sam iz zezanja da se porodim al bukvalno,poslala poruku ovoj babici kaze nocna smijena radi do ujutro a ja i mm ustali na sehur i ja mu kazem hajd me odveci da se porodim,on se sokirao,ja se spremim i dodjem u bolnicu slazem da imam bolove.dr mi nista nije htio do 6,u 6 mi prokine vodenjak i dadne dripza 15 min se otvorila 8 prstiju bez nekih bas bolova,disaaanje stvarnooooo pomaze.dodje babica u 7 i 20 kaze imas li nagon da tiskas reko imama kaze hajd u salu u salu usla u pola 8 prvi napon krenula glava i s drugim naponom izasla i glava i ona cijela.u 20 do 8 jr rodila.hvala Bogu sve bez problema.

Happymum bas brzinski ti to odradi, da nam tako svima bude...i ja sam M stvarno brzo rodila, jos prva beba, nisu meni imali kad ni drip dati ni nista...kazu mi na kraju ko da peto dijete radjas[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A za spol ja sam oduvijek govorila da bi volila da mi M ima seku, jer je meni sestra nesto sto nisam imala i sto mi je falilo..evo HB imace bracu, ali ipak u meni su zelje i dalje prisutne...aBd mozda nekad bude i seka. neka su nam zivi i zdravi..[sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 9:52:10)

Jutrooo :) joj ja ne mogu da nadjem pozi za spavanje, pocinje mi smetati na sto aku da spavam a to mi je omiljena poza :/ citala sam da na ledjima ne valja jer moze se prestati disati... Ja ha predjem na stranu odma i na stomak se prevrnem...

Marinci, sretan rodjendan malom :) sve najlijepse mu zelim a mami danas da prodje dan lijepo bez mucnina i povracanja pa da uzivate.

New Mama, lijep provod na moru vam zelim :) dobro se izbuckaj :)

Bambi, sretno na konyroli i ne sikiraj se, mani se nervoze ;)

Ostalim okruglicama lijep pozdrav :)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 10:02:20)

ILHANA draga hvala ti puno,iako evo cim sam doruckovala pocela je mucnina al bolje da i povratim prije nego popodne kad budemo u igraoni da me uhvati.
Sto se tice spavanja ,i sama ti spavam na stomaku pa mi je sad bas tesko naci pozu da mi pase.Legnem nekako na bok i pod jednu nogu stavim jastuk tako mi najzgodnije al sto mi otrne noga i ruka pa svako malo mijenjam strane uh vala se izmorim spavajuci:)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 10:13:24)

Jutro nisam vas bas upratila nemojte se ljutiti ode ja sredit noktice i na neki seminar o zdravoj prehrani u trudnoci ;) ljubim vas

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 10:16:04)

Marincisretan mu rodjendan ;)

A sto se tice spavanja ista sam i ja spavam na stomaku otkako sam saznala da sam trudna spavam na strani.. Sada cu da izvad moj jastuk za dojenje pa pod noge tako je najbolje ;)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 11:05:54)

ANDY draga moja hvala :)
Uzivaj u setnji i za mene,ja kako sam zatrudnila idem samo di bas moram jer bas nisam nikako za veliki hodancija zbog ove mucnine:/

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 11:56:57)

Drugarice moje drage, evo samo da vam se javnem, bila sam na kontroli. Mamin DIV je hvala Bogu dobro i napredniji je za 2 sedmice, sto znaci da bi mogao i malo ranije doci. Uglavnom sve je ok sve fercera kako treba i djecak ima vec preko 3 kg. MasAllah [sm=bravo.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 12:04:34)

Jutro i od nas,
imali kise?
Kod nas je bas lijepo padala,
ja se sinoc milion puta probudila,stomak
me toliko bolio,te onda bokovi,
nikako se umjestiti,na ledja ne mogu stomak me vise onda boli
a ne zna se koji je gori ili lijevi ili desni bok,
pa ustajala pi-pi[sm=smiley29.gif]

marinci sretan rodjendan djecaku,da nam je ziv i zdrav[sm=torta.gif][sm=rozica.gif][sm=muca.gif]

Hapy vala kad se tako od sale porodis
i do godine jos jedno[sm=bravo.gif]

Ostale[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 13:30:12)

BAMBI bravo za kontrolu
BUBYDINA misa mu tebe te kontrakcije bas smorise,kad ides na kontrolu,?
Je li no ovaj tjedan mimy xy trebala na carski?mozda ae vec mazi s bebicom?

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 16:11:40)

Pozz trudnice,
Bambi [sm=bravo.gif] za urednu kontrolu
Marinci sretan rodjendan tvom sinceku da bude zdrav i sretan puno godina.
New mama bucni se i za mene,ja cudam na more od kako sam trudna,al nisam se usudjivala otici.
Ljubicice inace nisam bila toliko opterecena s tim,jer je bebi bio pravo nemiran,a sad kad udara udara bas jako,al ima vece pauze izmedju udaraca,nekad ga po sat vremena neosjetim pa me odma neki strah uhvati.
Hapymum ti to za cas odradi,hebote da je meni i u pola tako,stvarno si hrabra.Uzivaj sa svojim princezama.

mama75 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 16:15:09)

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Drugarice moje drage, evo samo da vam se javnem, bila sam na kontroli. Mamin DIV je hvala Bogu dobro i napredniji je za 2 sedmice, sto znaci da bi mogao i malo ranije doci. Uglavnom sve je ok sve fercera kako treba i djecak ima vec preko 3 kg. MasAllah [sm=bravo.gif]

Greskom otvorih ovu temu i imam sta vidjeti. Draga moja cestitam [sm=bravo.gif] Jos malo aBd i novi clan, Svaka cast!!!

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 18:43:03)

Pozdravcic [sm=nosecka.gif]

Ja bila sa Lamijom na plivanju i vratila se ko pregazena macka... Bas mi ne godi nimalo ova klima u drugom stanju :/ sad usla u kucu i odma upalila klimu, ko god je izmislio treba fakat Nobelovu nagradu dobiti... Spas je!

Kontala sam praviti cheescake mascrapone al ne znam dal cu danas, pokupovala sam sve sastojke al smlatilo me ovo sunce danas...

Sta ima kod va? Nesto ste se usutile sve...

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 18:52:38)

Ma ja sam 3 x pisala post I ne prodje [sm=hudicek1.gif],stvarno me naljutilo.
Odoh sad zakuhati hljeb I lutmu praviti hoce djeca pa one poslije uzmu modlice I oblikuju sebi kolacice pa stave slag I dekorisu neka se malo zabave,vani nam oblacno I sparno.
Meni se odavno jede cheesecake a nisam nikad pravila moracu kupiti dok se nisam porodila da iscejfim I to.
Moji ne vole jedino ja.

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 18:55:19)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Ma ja sam 3 x pisala post I ne prodje [sm=hudicek1.gif],stvarno me naljutilo.
Odoh sad zakuhati hljeb I lutmu praviti hoce djeca pa one poslije uzmu modlice I oblikuju sebi kolacice pa stave slag I dekorisu neka se malo zabave,vani nam oblacno I sparno.
Meni se odavno jede cheesecake a nisam nikad pravila moracu kupiti dok se nisam porodila da iscejfim I to.
Moji ne vole jedino ja.

Kad ne prodje post samo klikni na back ;) onda ti vrati sve sto si pisala a ursdis copy paste text i ponovo posaljes ;)

Ja volim cheesecake u svim oblicima, a babino mi omilje slatko jelo pa reko da napravim i odnesem njima tamo ker vo moje dvoje nisu neki ljubitelj...

binanina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 21:00:33)

Lijepe trudilice, evo da se i ja malko uključim u razgovore. Pokušala sam čitati ispočetka, ali nakupile ste fino stranica, tako da ja idem ispočetka, heheheh [sm=smiley36.gif]
Danas je 15+5 kod nas, prva trudnoća, stomak raste iz dana u dan, i danas vaga kaže da smo plus 4 kg... hmmmm :) Valjda tako treba, hhhh :)
U srijedu ultrazvuk, pa valjda vidimo pol ako Bog da [sm=smiley1.gif]
Samo neka je zdravo, ja to uvijek kažem...

Malo me kihavica i šmrckanje uhvatilo, sa slabom grloboljom [sm=smiley13.gif] I totalni manjak energije...
Malo ja to sa toplom limunadom pokušavam popraviti, ali slabo...

Ovim ljepoticama julskim želim svu sreću na njihov poseban dan, koji se kažu ne zaboravlja, da ne bude nikakvih poteškoća prilikom i nakon poroda. I zdrave junake i junakinje ako Bog da [sm=duda.gif]

TiruTiru -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 21:19:54)

Eh, dobro vece trudnice i mame :)
Zavrsih ja s odmorom, more je super godilo, odlazak kod svekrve u Osijek je bio promasaj, gore mi klima nikako nije odgovarala, nikom nisam bila dobro drustvo. Iznenadih se da su gore bebi stvari puno jeftinije, a pdv veci, nigdje veze, al eto.
U HM u na kraju kupih gacica, potkosulja za jesen i par grudnjaka za porodilje, paket bodica... glupo mi kupovati kad ne znam jel deckic il curica i nekako mi prerano .
Inace 17+4, nemam stomak ni dalje (tuga velika) jedva cekam Divanovoca krajem mjeseca jer vidim da u Skerlicevoj "ne vide nista"
fol ne vide spol :)

Eto, idem sada masinu pripremiti, sad ce jeftina :)

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 21:58:11)

IZVORNA PORUKA: malen@89

Pozz trudnice,
Bambi [sm=bravo.gif] za urednu kontrolu
Marinci sretan rodjendan tvom sinceku da bude zdrav i sretan puno godina.
New mama bucni se i za mene,ja cudam na more od kako sam trudna,al nisam se usudjivala otici.
Ljubicice inace nisam bila toliko opterecena s tim,jer je bebi bio pravo nemiran,a sad kad udara udara bas jako,al ima vece pauze izmedju udaraca,nekad ga po sat vremena neosjetim pa me odma neki strah uhvati.
Hapymum ti to za cas odradi,hebote da je meni i u pola tako,stvarno si hrabra.Uzivaj sa svojim princezama.

Ma normalno je da se covjek i malo brine,ne bi bilo u redu da se ne brinemo,pogotovo kad je prva beba.
Ne osjetim ni ja nekad po 2sahata I onda kad podje zabava ne staje zadugo[sm=smiley36.gif].

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 22:04:23)

IZVORNA PORUKA: marinčii

Dobro jutro okruglice .
Bambi,miskice hvala na cestitkama.Prije 5 godina rodio se moj M ,isto ovako je padala kisa ,ma koda je jucer bilo a ne prije 5 godina.
BAMBI draga sretno na kontroli.
NEW MAMA sretan put i lijepo nam se odmori.
Ostale moje zenice imate mahanje

Sretan rodjendan in puno srece u zivotu.

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 23:19:48)

Večer[sm=smiley1.gif]
Binanina draga dobro nam došla,čitaj nas i javljaj nam se,
da znamo kako napreduje tvoja mrvica[sm=duda.gif]
Ne brini za kg,u svake žene je drukčije,ja sam 4kg bila u plusu sa 27sedmica,
slabo smo i ja i bebica dobijale na težini[sm=smiley13.gif]
samo ti papaj [sm=smiley31.gif]

Bambi čime ti hraniš to svoje djete kad ima preko 3 kg[sm=zmeden.gif]
mashallah momčine,moja[sm=duda.gif] je pola njega[sm=smiley1.gif]

malen@,ljubicice kažu da je normalno da beba ima manje pokreta pri kraju [sm=nosecka.gif]
jer nemaju prostora,ali zato budu udarci jači[sm=smiley1.gif]
vi baš sitno brojite,opet ću imati podočnjake[sm=smiley36.gif]
kao kad su ove prije rađale[sm=jezicek.gif]

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (10.7.2014 23:27:05)

TiruTiru ti i ja smo isto trudne :D Nama je danas punih 17 nedjelja. Divke meni rekao da je curica sa 15+4. Gledao dva puta i eto kaze da je 80% siguran. Ja se do sada nisam udebljala ali mi se stomak sada vidi vise nego u prvoj trudnoci u ovim sedmicama.

Danas sam se slomila cisteci stan. Haos,prljavno katastrofa, Zavrsila tek u sest sati i to amo onako grubi radovi . Sad krecenje, parket ali mi nista ne pada tesko kad pomislim da cu nakon 4 godine imati svoj stan

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>