RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:13:53)

IZVORNA PORUKA: lovepower

i samo uzivaj kad mozes,cuvaj se nek zenica fino ocisti,a i nas dvoje smo ti isti,zaprljamo katastrofa,mada nas setnje svakodnevne sa cukom kostaju puno prljavog vesa i prljavo kupatilo ali neka,za onu milinu u dusi bih tri dana ribala i prala[sm=smiley1.gif]

Ma jasta, ma ja sam najvise zbog kuhinje eno sve vadi i riba, inace ja i muz skupa peremo i sve zajedno radimo, samo ja nisam navikla sjediti evo sad ja sjedim ona radi brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr glupost

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:14:33)

Andy draga, ako Bog da i tebi ce proci ostatak mjeseci brzo i lagano, evo ja sad bas kontam kad sam se prvi put javila s ovom trudnocom bila sam negdje oko polovine, a vidi evo me vec pri kraju. Ma hajde sve bude i prodje. Samo da Bog dragi olaksa i da bude sto vise uzivanja a sto manje sikiracije. I moram ti reci da mi danas tvoji postovi zrace zadovoljstvom i srecom, tako bih voljela da bude do kraja trudnoce [sm=smiley1.gif]

Lovepower sreca ti je pa na poslu ne mogu otvoriti niti vidjeti slike, pa prema tome mogu samo da namisljam kakvo "osvjezenje" si postavila [sm=smiley1.gif]

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:18:57)

Hello lijepe moje,
Ja se nikad javiti,cijelo jutro hocu a mrsko mi s moba tipkat,a ovaj moj hasimaga se dohvatio laptopa nepusta.Ja sinoc do 3 nisam zaspala,neka sparina bila haos,sad evo kisa pada a ja taman oprala bebine posteljinice i htjela na balkon da se suse al morat cu u stanu rasiriti.
Hvala vam puno na zeljama za lijep porod,nadam se da cu ga imati,a ako mi vjerujete nije me strah uopste,u zivotu svasta nesto boli a nedobije se nista za uzvrat,ovako cu bar svog prciku dobiti abd.
Lovepover,svaka cast ovo izgleda pravo ukusno,mada moram priznati da nisam nikad ni probala,eto mene tebi na sokic [sm=smiley1.gif].Ja isto nisam imala nista spremno do 36 sedmice i maltene u dan-dva smo sve nabavili,neke stvarcice sam i dobila,oprala,ispeglala i sad cu ih vratiti nemaju mi gdje stati [sm=smiley36.gif] komodica mi puna.
Rose 87 dr.Sestic ti radi privatno u Suncu,a za bolnicu neznam kako sad ide mislim da se jos moze ici dok je dr.u dezuri pa se s njim dogovoris,mada sam od dvije kolegice cula da i gore ocekuju da im se plati,pa onda ja radje idem privatno.
Esmice jesmo bona u dan mislim meni je termin 27.7 a tebi cini mi se 28.7,mada cu ja izgleda ranije zbog clexana sto primam,mora biti dogovoren porod.
Ilhana sinoc sam ti htjela napisati da ce ti jacmir iskociti zbog onih slika s iftara,ja sam stalno gladna kad gledam slikice sto postavljas
Ljubicice sretno danas na kontroli,javi mi sta ti je dr.rekao za otoicanje ja svog jucer zaboravila pitati,mada mislim da je to normalno i kraj je trudnoce a i ove vrucine.
Mishkice,Andy,bambi ostale zenice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:27:02)

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Andy draga, ako Bog da i tebi ce proci ostatak mjeseci brzo i lagano, evo ja sad bas kontam kad sam se prvi put javila s ovom trudnocom bila sam negdje oko polovine, a vidi evo me vec pri kraju. Ma hajde sve bude i prodje. Samo da Bog dragi olaksa i da bude sto vise uzivanja a sto manje sikiracije. I moram ti reci da mi danas tvoji postovi zrace zadovoljstvom i srecom, tako bih voljela da bude do kraja trudnoce [sm=smiley1.gif]

Lovepower sreca ti je pa na poslu ne mogu otvoriti niti vidjeti slike, pa prema tome mogu samo da namisljam kakvo "osvjezenje" si postavila [sm=smiley1.gif]

Hehe bambi moja stvarno mislis tako? Joj jeste da samo vako ostane, jos kad bi me muz vozio na more sad u augustu niko sretniji nece biti hahaha

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:31:07)

Ja kad citam neciji post, zamisljam tu osobu i "cujem" kao da prica uzivo, tako da tebe danas zamisljam kako sijas sva od srece i zadovoljstva i kako si vesela i kako sto bi se reklo lebdis ko na krilima si [sm=smiley1.gif] A ja sam ti inace cudnovat tip, romanticar zestoki, pa se u svaku rijec toliko uzivim i uvijek sve pokusavam vidjeti "rozo" [sm=smiley1.gif]
A iskreno zelim i tebi i svakoj trudnici da do kraja trudnoce "lebdi" od srece i zadovoljstva.

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:33:43)

Ja kad citam neciji post, zamisljam tu osobu i "cujem" kao da prica uzivo, tako da tebe danas zamisljam kako sijas sva od srece i zadovoljstva i kako si vesela i kako sto bi se reklo lebdis ko na krilima si [sm=smiley1.gif] A ja sam ti inace cudnovat tip, romanticar zestoki, pa se u svaku rijec toliko uzivim i uvijek sve pokusavam vidjeti "rozo" [sm=smiley1.gif]
A iskreno zelim i tebi i svakoj trudnici da do kraja trudnoce "lebdi" od srece i zadovoljstva.

Jesam, a da znate kako sam bila ispunjena kad su mi rekli da je decko? joj samo da ste me vidjeli :-) Danima u meni srce igralo a i sada isto........ Uzivam u sreci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:37:32)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Tako i treba, samo uzivaj, opusteno i lagano uzivaj i posmatraj kako ti trbo raste iz dana u dan [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:37:34)

ja sam ti ista [sm=smiley9.gif]
Andy isto sam i ja primjetila inace si svaki dan u strahu,grcu nekome a danas si nam bas zivahna...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za maminog djecaka

elmaL -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:47:53)

Andy jel to cekas decka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nadam se da si dobro kao i sve ostsle trudnice.

saljemo vam velikiii pozdrav moja zvrkica i ja[sm=smiley1.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 12:53:52)

IZVORNA PORUKA: elmaL

Andy jel to cekas decka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nadam se da si dobro kao i sve ostsle trudnice.

Jeste ocekujemo malog deckica ako dragi Bog dade nekad za Bozic juhuuuuuu , i mi ljubimo vas dvije, kako ste? Jeste se navikle?[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

elmaL -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 14:34:01)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: elmaL

Jeste ocekujemo malog deckica ako dragi Bog dade nekad za Bozic juhuuuuuu , i mi ljubimo vas dvije, kako ste? Jeste se navikle?[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bas mi je drago[sm=bravo.gif] neka vam bude prava radost za Bozic i Novu godinu.

Dobro smo..guramo polako[sm=smiley1.gif]

Ilhana RR -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 15:19:10)

Samo da vas malo pozdravim... Nesto sam sva nikakva [sm=smiley11.gif]

Jos malo pa sa Lamijom moram na plivanje, kontala sam da odem malo ranije da se dijete iskupa kako treba, onako mi bude sve na vrat na nos nekako...

Sparina je uzasna, glava me boli valjda od toga... Moram svratiti i do prodavnice posle ako mi se bude dalo... Joj bas mi nedostaje granap jer vako odem u prodavnicu i kupim i sto treba i sto ne treba...

Odoh gledati seriju... Bar malo vrijeme da ubijem ;)

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 16:14:06)

Hej zenice kako ste mi danas?Jel vas kiša imalo osvježila?kod nas je ko malo bolje ,jučer je bilo pakleno vruće.
Ja sinoć jedvA odoh u igraonicu baš mi bi slabo i čim sam došla ispovraćala se i bi mi malo lakše.Danas opet ista priča[sm=smiley13.gif],kod mene izgleda IDE na gore a ne na bolje.
malena bravo za kontrolu ,još malo i eto tebi tvog mališe.
andy draga baš me veseli cuti da mi uživaš u trudnoći ,tako i treba[sm=bravo.gif]
ilhana vidim i tebe zeza glava,i mene je jutros bolkala valjda ovo vrijeme teško..
lovepower ti si prava vrijednica,mogu misliti kako je dobar taj sokić ,ja inače nisam ljubitelj soka ali od limuna i borovnice uvik mogu popiti
bubydinakako si ti danas?slua li malena princeza

lovepower -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 16:37:35)

draga marinci tako bih te rado pocastila ovim sokom,mozda bi ti umanjilo mucnine bar na kratko a evo imam i borovnica svekar isao na planinu i ubrao i meni[sm=bravo.gif] [sm=smiley1.gif]
izdrzi mila proci ce to ubrzo
kako je M slavio rodjendan? veseli li se braci?
hej bubydine nam nema citav dan [sm=zmeden.gif]

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 16:42:01)

Eh,zene moje,prvo da vam se svima zahvalim na komplimenta za tasnu pa da vam podnesem izvjestaj sa kontrole.
Malena ...I ja sinoc nisam mogla spavati vruce mi a zaboravila da sam klimu smanjila I kad je m ustao na posao provjerim e reko zato mi je vruce [sm=smiley13.gif].Onda jutros ustala oko 6 imala termin u pola 9 jutros pa reko dok sebe sredim pa onda djecu dam im dorucak vrijeme ici.
Uglavnom,bilo je ok sve kod dokija...kaze otvorena 1 cm,dosad se udebljala 16kg [sm=smiley13.gif],I u ovaj petak aBd ce mi inducirati porod zbog pririska,biti cu vec u 40 sedmici I on kaze tlak pred kraj moze naglo skociti pa da bi se to izbjeglo inducirace porod.
Za oticanje kaze da ce proci poslije poroda I da nije puno,urin mi je isto ok sto je jako vazno ako je pritisak klimav.
Hvala Allahu na svakom stanju jer samo on zna u cemu je hajr za nas.
Mene je malo trema spucala I strah sad,onda kad pomislim na svoje cure odmah mi se place,nikad nisu razdvojrne od mene bile a sad posto je djecak zadrzace nas u bolnici duze jer se tek drugi dan po porodu radi sunecenje bebe.
Bil hajr.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 16:46:48)

Ilhana....danas si mi naumpala kad mi je doktor rekao da ce me inducirati I pitam ga je li to puno boli kaze on cim podju kontrakcije mozes uzeti epidural ako hoces...mislim sama u sebi nego sta neka mi je odmah "drmnu" sto Ilhana kaze -:).

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:08:17)

lovepower [sm=bravo.gif] za svekra .kako on pazi svoju nevu ,tako i treba.Uh baš bi mogla sada i borovnica ,ova moja bebica samo voće njopa to joj najviše paše [sm=smiley1.gif].M ima rođendan u četvrtak ,nadam se da će biti ok i da će se dječica zabaviti a valjda i ja izdržim jučer sam jedva pola sata izdržala tamo pa molim Boga da mi u četvrtak bude bolji dan da djetetu ne pokvarim zabavu.
LJUBIČICE znači ti si nam još koji dan trudnica i eto tvoje bebare,znam da neće biti lako ostavljati cure al pregurat ćeš ti i to ,žena si ,a mi žene smo jake[sm=smiley1.gif]

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:19:49)

IZVORNA PORUKA: Ljubicica3

Eh,zene moje,prvo da vam se svima zahvalim na komplimenta za tasnu pa da vam podnesem izvjestaj sa kontrole.
Malena ...I ja sinoc nisam mogla spavati vruce mi a zaboravila da sam klimu smanjila I kad je m ustao na posao provjerim e reko zato mi je vruce [sm=smiley13.gif].Onda jutros ustala oko 6 imala termin u pola 9 jutros pa reko dok sebe sredim pa onda djecu dam im dorucak vrijeme ici.
Uglavnom,bilo je ok sve kod dokija...kaze otvorena 1 cm,dosad se udebljala 16kg [sm=smiley13.gif],I u ovaj petak aBd ce mi inducirati porod zbog pririska,biti cu vec u 40 sedmici I on kaze tlak pred kraj moze naglo skociti pa da bi se to izbjeglo inducirace porod.
Za oticanje kaze da ce proci poslije poroda I da nije puno,urin mi je isto ok sto je jako vazno ako je pritisak klimav.
Mene je malo trema spucala I strah sad,onda kad pomislim na svoje cure odmah mi se place,nikad nisu razdvojrne od mene bile a sad posto je djecak zadrzace nas u bolnici duze jer se tek drugi dan po porodu radi sunecenje bebe.
Bil hajr.

[sm=smiley31.gif] ne brini biće to sve u redu aBd.
Jel to praksa sa svim dječacima ili onima koji žele sunećenje?

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:25:25)

O evo dobih poziv od doktora da su mi pomjerili datum poroda za cetvrtak 17 jul kad mi je I termin,kaze doktor se zbunio mislio da u ovaj cetvrtak punim 40 sedmica...Boze mili I ovi doktori poblentavili [sm=smiley36.gif].
Ima li koja od vas iskustva sa indukcijom,ja citam o njoj pa uzaaassne I prestrasne stvari pisu,ima I onih koji su pozitivno,sad hajd ga znaj ko je u pravu.
Ja ipak mislim da je svako slucaj za sebe I ne moze se predvidjeti kako ce biti.

Ljubicica3 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:27:01)

IZVORNA PORUKA: almondray

Bil hajr.

[sm=smiley31.gif] ne brini biće to sve u redu aBd.
Jel to praksa sa svim dječacima ili onima koji žele sunećenje?

Samo ako ces odmah da bebu osunete prije izlaska iz bolnice,mozes ti I poslije Ali svi kazu da je bolje odmah.

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:43:18)

O evo dobih poziv od doktora da su mi pomjerili datum poroda za cetvrtak 17 jul kad mi je I termin,kaze doktor se zbunio mislio da u ovaj cetvrtak punim 40 sedmica...Boze mili I ovi doktori poblentavili [sm=smiley36.gif].
Ima li koja od vas iskustva sa indukcijom,ja citam o njoj pa uzaaassne I prestrasne stvari pisu,ima I onih koji su pozitivno,sad hajd ga znaj ko je u pravu.
Ja ipak mislim da je svako slucaj za sebe I ne moze se predvidjeti kako ce biti.

Ja uvijek kažem da sam imala prirodne porode, al' oba puta u bolnici su uključili u mene sve i svašta, kod nas to ne govore.Ono e sad ćemo ti dat to i to.Čak i posle epi , potpisala sam pristanak kad je sve bilo gotovo.
Znam da su spominjali oksitocin i još nešto bog zna šta[sm=zmeden.gif] a mogu reći da su mi oba poroda protekla brzo.Prvi je bio težak, ali zato sa drugim je bila trka od kreveta do stola za rađanje[sm=smiley36.gif] meni nije bilo strašno.
I nemoj da čitaš ništa po netu, mani se toga posebno zbog pritiska.

A ovo za dječake[sm=smiley36.gif] joj mene pa naravno da ne mogu nikog natjerat na sunećenje.A sigurna sam da je bolje ranije.Moji su bili u dobi od 6-7 mj. i baš smo izdeverali s tim.

almondray -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:48:33)

Žene pomoć. želudac me boli, jela sam lubenicu prvi put ove godine.Inače me tako zaboli kad jedem paprike ili ajvar.Eto sad od lubenice...šta bi smjela popiti.[sm=zmeden.gif]

vildanab -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 17:59:14)

Draga ja sam se porodila sa dripom ako mislis na to, nisam se otvarala i onda mi dali to i epiduralnu, nemoj da se plasis i nemoj da googlas, to je najgoramoguca verzija. Sa dripom kontrakcije vise bole al se brze otvaras sto je mene spasilojer sam sa kontrakcijama od 24 sata otvorila se 1cm. Da mi nije bilo toga imam osjecaj da bi se mjesec poradjala. Obavezno uzmi epiduralnu i onda je sve lakse

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 18:20:28)

IZVORNA PORUKA: almondray

Žene pomoć. želudac me boli, jela sam lubenicu prvi put ove godine.Inače me tako zaboli kad jedem paprike ili ajvar.Eto sad od lubenice...šta bi smjela popiti.[sm=zmeden.gif]

joj bas mi je zao ,ja znam sa se smije gastal al sad koliko bi on pomogo za bol vise je on za zgaravicu,da probas s cakem od mente mozda on pomogne iako neznam ni za njeg jel siguran cotam da ga piju trudnice a moja sveki i mama navalile da se ne smije i gotovo

amrara -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (8.7.2014 18:23:15)

Kako ste zeene, ja sam ljuta pravo. Ovaj moj djecak od 18 mjeseci je toliko prepredeno i namazano stvorenje da je to za nepovjerovati. Izadjemo van na pola sata ispred zgrade, on je u medjuvremenu ozednio a nisam mu vodu ponijela jer se nisam mislila zadrzavati i doslovno se je valjao po podu placuci. Znaci vristi dijete. Ljudi me cudno gledaju i odmahuju glavom. Samo hoce da se nosi. i ako ga ostavim pa kao da podjem u suprotnom smjeru on nista, ode i on na drugu stranu. Tacno ne znam kako da ga dovedem u red.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>