RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose 87 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:38:16)

imam nizak pritisak,navikla na kafu,a u trudnoci joj nemogu ni mirisa,obicno svi savjetuju da je popijem,jucer probala sa muzem malo popiti i povracala pa mi onda jos gore,paracetamol mi pomogne malo,ne prodje bol skroz ali bar postane podnosljiva pa mogu nekako funkcionisati,mishkice znaci 100% ne smeta par.,jesam postala nesto strasljiva u ovoj trudnoci u prosloj nisam bila ni blizu ovako,kako ste mi vas dvije MO[sm=smiley1.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:38:50)

IZVORNA PORUKA: marinčii

ROSE sta je s glavom ,jel imas nizak tlak ?i mene pocesto boli al ja ne pijem nista jer meno paracetamol i ne pomogne preslab mi je pa onda necu da ga bezze pijem.Probaj popiti kavu s nekoliko kapi limuna ,rekose da to bas pomogne iako ja nisam probala jer u trudnoci ne mogu kave.
BAMBI1 dobro dosla i evo kako zene rekose nemoj zuriti ako se dobro osjecas ,sretno.
MISKICE kako si ti?kako cura

Hej draga, dobro sam hB i cura takodjer[sm=smiley1.gif]Kako ste mi vas dvoje, troje?Bila sam u Mostaru za vikend, isli u prošnju bratove drage, svadba aBd za mjesec dana..uzivale, hodale, malo i kupovale ponesto i tako...[sm=smiley1.gif]

Bambi09 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:49:53)

Napisah podugacak i opet ne prodje [sm=hudicek1.gif]
Uglavnom, MIMY cestitke na rodjenju bebice, jesam li dobro skontala da je cura?
BAMBI dobrodosla i cestitke na trudnoci, ako nemas nikakvih tegoba i ako mozes strpiti sacekaj do 8 sedmice pa da sve fino vidis.
Koja nam se ono jos pridruzila, Lena Lama kako vec, oprosti mozak mi nije u vinklu, dobrodoslica i ne sikiraj se nista, svi mi imamo strahove i razmisljanja o porodu. Sve je to normala.
Ilhana mucnine i dalje???
Marinci vikend pod kontrolom [sm=bravo.gif]
Rose, mene je u ovoj trudnoci glava rasturala, ali sam uspjela predeverati bez i jedne tablete. Nisam cak ni paracetamol popila, trpila sam i hvala Bogu ustrajala sam.
Lovepower ipak su legla kolica, neka su [sm=bravo.gif]
Miskice djes' ba [sm=smiley1.gif]
Ostale zenice, majke mi zaboravih sve, zelim vam ugodan dan.

Ja sam super danas iako sam ocekivala da cu biti grozna. Jucer sam preprala garderobu koju sam imala kod sebe, ispeglala i slozila u bebi kutak. A ocekujem krajem mjeseca jos da mi sestricna donese iz DK ma ima da se presvlacimo ko na modnoj reviji [sm=jezicek.gif]
Odoh sta raditi.

Jah dok mi je na um palo, sjetih se (ipak mi radi mozak) Misty trebala bi se makar jednom javiti u DZ radi doznaka poslije, da te ne budu peglali kad budes otvorila porodiljsko, morat ces svaki mjesec nositi doznake poslodavcu, zbog place. A kakvi su po tom pitanju, ne bi me iznenadilo da te posteno peglaju. Zato otidji makar jednom dva put.

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:54:00)

ROSE paracetamol ne skodi bar moj doktor kaze tako al ja ipak ne pijem ,probaj sa masazom sljepocnica meni to pomogne.
MISKICE znaci vi ste lijepo uzivale ovaj vikend,ajde neka bas mi je drago .KAD opet budete dolazile javi se ,red je da i ja castim kavicom.A nas troje smo dobro ,za vikend nisam povracala pa sam bas lipo odmorila cijeli prosli tjedan mi bio grozan tako da me vikend preporodio.

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 10:55:32)

Bambi sve to lijepo sroci kao i uvijek...[sm=bravo.gif]Mi za vikend kod mojih uzivali, napunila sam baterije, sad se mogu koprcati[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mishkica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 11:00:30)

ROSE paracetamol ne skodi bar moj doktor kaze tako al ja ipak ne pijem ,probaj sa masazom sljepocnica meni to pomogne.
MISKICE znaci vi ste lijepo uzivale ovaj vikend,ajde neka bas mi je drago .KAD opet budete dolazile javi se ,red je da i ja castim kavicom.A nas troje smo dobro ,za vikend nisam povracala pa sam bas lipo odmorila cijeli prosli tjedan mi bio grozan tako da me vikend preporodio.

Javim se ja obavezno, ovaj put nas je trka uzela zbog zaruka, te s bratom u kupovinu nekih sitnica u kucu, ovo ono, a jeedva cekam da dodjem samo s kafe na kafu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 11:23:31)

DD drage moje okruglice, vidim ima novih kolacica svima zelim ugodnu i akolsku trudnocu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ja sam ustala oko 9 sati , i malo prije doruckovala i popila kavu i sjedim tu i nesta oko financija pisem i cackam i maleni se mrda cjelo vrijeme a meni se neda pomaknuti jer ga onda neosjetim.... Hahaha presretna sam...

Evo jedan ves zavrsio sad cu drugi staviti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Rose87 draga mene je u prosloj trudnoci glava jako bolila i moju kumu sada boli glava cjelo vrijeme to je od pritiska kaze ..... Pokusaj se naterat popit kavicu mozda bude bolje ...

Bubydina draga sretno na kontroli i nistase ne sekiraj sve ce biti ok [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mimi xy cestitam na rodjenju bebice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 11:40:25)

BAMBI09 je vikend mi je prosao dobro ,evo i jutros nisam lose da kucnem u drvo,da se ne ureknem.KAko si mi ti?jel te proslo ono neko ruzno raspolozenje?
MISKICE dezim te za rijec
ANDY. draga uzivaj u udarcima sad ce oni biti sve jaci,mene ovaj moj malisa probudi nocas nekad oko 3 koliko je lupko jedva sam ponovo zaspala.JEl no se tebi blizi pregled?

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 11:42:30)

BAMBI09 je vikend mi je prosao dobro ,evo i jutros nisam lose da kucnem u drvo,da se ne ureknem.KAko si mi ti?jel te proslo ono neko ruzno raspolozenje?
MISKICE dezim te za rijec
ANDY. draga uzivaj u udarcima sad ce oni biti sve jaci,mene ovaj moj malisa probudi nocas nekad oko 3 koliko je lupko jedva sam ponovo zaspala.JEl no se tebi blizi pregled?

Joj marinci jedva cekam te jace udarce , jako sam sretna i nadamo se najboljemu ovaj put....Jeste blizi se postajem napetaal bit ce sta bude ja nista mjenjat ne mogu.... Nadamo se da je bebac zdrav.... Kada ces ti na pregled?

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 11:46:15)

ANDY draga naravno da je bebac zdrav probaj mi se opustiti znam da nije lako al sve ce to biti uredu uz boziju pomoc.
Ja krejem ovog tjedna moram oper izvadit nalaze pa cu onda iduci tjedan nekad na pregled ,samo se nadam da ce nalazi biti uredni posto sam slabo jela i povracala a bome ne pamtim kad sam one vitamine popila nikako mi ne pasu pa ih izbjegavam

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 11:49:47)

ANDY draga naravno da je bebac zdrav probaj mi se opustiti znam da nije lako al sve ce to biti uredu uz boziju pomoc.
Ja krejem ovog tjedna moram oper izvadit nalaze pa cu onda iduci tjedan nekad na pregled ,samo se nadam da ce nalazi biti uredni posto sam slabo jela i povracala a bome ne pamtim kad sam one vitamine popila nikako mi ne pasu pa ih izbjegavam

Hehe i ja pijem samo magnezijum i za stitnu zljezdu a te vitamine tu i tamo uzmem ima dana kad svaki dan pijem a ima dana kad zaboravim.....

Kakve nalaze vadis? Ja ne moram nistasamo moram da idem na ultrazvuk..... Ma bit ce to sve ok kod tebe, znaci jos uvjek povracas e misa mu pa uslasi u 20 sedmicu , bas te snaslo.... Ja hvala Bogu dragom samo do 13 sedmice imala mucnine i povracanje, pravo skolski -)

pOCELA SE DEBLJAT [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] 1,5 kg

marinčii -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:06:55)

Ma moram uraditi krvnu sliku i urin,to je ono standardno kod nas se radi 3 puta u toku trudnoce.Je jos me drze mucnine iako evo za vikend nisam povracala pa se nadam da ce me makar to popustiti napokon

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:11:00)

Ma moram uraditi krvnu sliku i urin,to je ono standardno kod nas se radi 3 puta u toku trudnoce.Je jos me drze mucnine iako evo za vikend nisam povracala pa se nadam da ce me makar to popustiti napokon

Oce draga prestat ce sada to ..... A nisam znala da mora se 3x vaditi , ja cu kod doktorice tako negdje izmedju 1.8 i 5 .8 na kontrolu jer sad idem vamo u bolnicu, znam samo da moram sada izmedju 25 i 29 sedmice uraditi OGTT a za drugo znam da jos jednom moram kontrolirati toksoplasmozu isto nekada u 28 nedelji :-)

bambi1 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:15:06)

Hvala vam drage zenice na dobrodoslici [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Strpicu se jos jednu sedmicu pa cu zakazati pregled.

Kontam da idem kod dr Dizdarevic Jadranke, nju su mi nahvalili.

Ja nemam mucnina, iskreno se nadam da ih nece ni biti.
Muci me samo sto sam na samom pocetku, dok jos nisam znala za [sm=rozacrtici.gif]
popila lexilium, valjda nece skoditi [sm=zmeden.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:22:28)

IZVORNA PORUKA: bambi1

Hvala vam drage zenice na dobrodoslici [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Strpicu se jos jednu sedmicu pa cu zakazati pregled.

Kontam da idem kod dr Dizdarevic Jadranke, nju su mi nahvalili.

Ja nemam mucnina, iskreno se nadam da ih nece ni biti.
Muci me samo sto sam na samom pocetku, dok jos nisam znala za [sm=rozacrtici.gif]
popila lexilium, valjda nece skoditi [sm=zmeden.gif]

Dragameni su mucnine pocele u 7-8 sedmici tako nesta , a nadam se da ce te zaobici [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sto se tice tog ljeka nebrini, trudnoca jeu pocetku sve ili nista..... Tako da nebrini sve ce bit ok [sm=bravo.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:24:33)

Mi smo usli u 18 sedmicu po zadnjoj m , presretna sam bas je proletilo ovood 12 sedmice aa do tada kao da su se vukli dani[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

E sutra idem kod vildaneda izgnjavim Benjamina [sm=bravo.gif]

malen@89 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:28:32)

Dancek bebelice
ja danas trebala dr.na pregled,sad me sestra zove kaze sutra u 4 a ja taman hrabrost skupila hehehe.
Buby sretno na kontroli,bice to ok vidjet ces,bebica se slusat svoju mamicu i tete s rr i ostati u maminom pupi najmanje do 37 sedmice,vidis i kod mene u 16 sed.mi se poceo grlic skracivat a sad nece napolje a u 39 smo danas usli.
Odo sad do seke na posao da malo skratim dan.ljubim vas

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 12:46:39)

Ode vam ja u trgovinu sada pa da rucak si spremim , neku sitnicu ljubimmmm

Esmica -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 13:19:55)

Sto ste bile vrijedne u pisanju [sm=smiley1.gif]
Ja sam izgleda izuzetak sto se tice prica o porodu.
Stalno ih citam i gledam porode, posebno sad kako mi se blizi.
Tako se hrabrim [sm=smiley36.gif].

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 13:48:06)

IZVORNA PORUKA: Esmica

Esmice ako volis take stvari pogledaj na youtube ,, ONE BORN EWERY MINUT;; jako dobro, postavljene kamere u klinici za radjanje i zene se poradjaju a obozavam, cim bebac zaplace i ja zaplacem od srece i obuzmu me emocije......[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

binanina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 14:16:02)

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Mi smo usli u 18 sedmicu po zadnjoj m , presretna sam bas je proletilo ovood 12 sedmice aa do tada kao da su se vukli dani[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pa ja našla još jednu da smo blizu, i to sa dječačićem :D
2 sedmice ste prije, pa u srijedu se nadam da ću vidjeti i ja pol aBd, jedva čekam [sm=bravo.gif]
Mislim da je cuLica, i evo nama prilika za prijateljenje, hehehhehe :D
Od koje sedmice si počela osjećati bebicu? Ja na mobitelu imam neku hrpu aplikacija koje mi vele da neke žene osjećaju već od 15 sedmice, pa se ja malo potrudim da slušam i ništa još.
U srijedu je ultrazvukić, koji će me naravno umiriti puno...
Ja čim čujem srculence, ja se sva stopim Bože mili... I smirim...
A zadnji put u 12 sedmici, beba baš bila aktivna, stavila među noge pupčanu vrpcu i ništa ne vidismo :)

binanina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 14:22:17)

IZVORNA PORUKA: Esmica

Nisi izuzetak [sm=smiley36.gif]
Ja sam tek 16 sedmica, a porode sam na internetu gledala i prije trudnoće :)
I stvarno, i kako čitam i gledam zaključujem da nijedna ženica nema isti porod.
Svaka žena je hrabra, i stvarno, na svakoj samo što ugleda dijete... Na licu se ukažu osmijeh, suze radosnice, ne suze od bola...
Ma i ja se odmah rasplačem :)
I večina savjetuje da se ne ide u bolnicu dok se kontrakcije ne približe, jer neke žene odu od prve kontrakcije, iduća možda nakon sat vremena dolazi, i to im produži boravak u bolnici, koji ih smori i prije samog poroda.
Ali, opet, svaka će osjetiti najbolje na svoj način, pa neka nam je svima sretno i lahko aBd :)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 14:29:01)

IZVORNA PORUKA: binanina

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Pa ja našla još jednu da smo blizu, i to sa dječačićem :D
2 sedmice ste prije, pa u srijedu se nadam da ću vidjeti i ja pol aBd, jedva čekam [sm=bravo.gif]
Mislim da je cuLica, i evo nama prilika za prijateljenje, hehehhehe :D
Od koje sedmice si počela osjećati bebicu? Ja na mobitelu imam neku hrpu aplikacija koje mi vele da neke žene osjećaju već od 15 sedmice, pa se ja malo potrudim da slušam i ništa još.
U srijedu je ultrazvukić, koji će me naravno umiriti puno...
Ja čim čujem srculence, ja se sva stopim Bože mili... I smirim...
A zadnji put u 12 sedmici, beba baš bila aktivna, stavila među noge pupčanu vrpcu i ništa ne vidismo :)

Kada ti je termin? Ja sam po zadnjoj M 21.12.14 ako dragi Bog da :-) Mi smo pol saznali sa 15+5 :-)[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] odma je on pokazo svoj ponos :-)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 14:36:44)

a sto se tice pokreta osjetila sam ranije posto je ovo meni druga trudnoca, vec sa 14 sedmica i svi mi govorili nemoze luda si nema sanse, a sada osjetim cesce i jace , npr. danas ujutru kad sam sjela za kompjuter me stalno lupko i ja presretnabila nije mi se dalo ustati, ja bi da ga stalno osjetim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bubydina -> RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli (14.7.2014 14:52:01)

Evo i nas sa kontrole[sm=smiley1.gif]
stanje nam je bez promjena,grlic isto,i dalje otvorena,
beba je okrenuta i dalje na glavu,juče me rukicama probadala,
a guzom mi rebro podbočila,
nije je opet uspjela uslikati,sve pokušala,
ja se okretala,ali džabe,
uvijek ima rukicu kod glave,i kad hoce da je uslika ona se samo pomjeri[sm=jezicek.gif]
kaze da je dobro,da se dobro razvija,vitalna je,
dobila je više na kilaži,ali sitna je,
kaže da je nebi brinula kilaža da mi nije kritično ovo ostalo,
tako da se moram javiti jednom doktoru u kantonalnoj bolnici,
pa ću vjerovatno primati neke infuzije...
da bi beba dobila više,
jer kako kaže boji se da neću izdržati do 36 sedmice,
da mi grlić neće izdržati,
a beba ima manje od 2kg,
kaže nije nešto strašno sto je sitnija,jer sam i ja sitna,
samo grlić je problem,
tako da ću ja najvjerovatnije opet u bolnicu,
jedino mi žao što neću moći jesti kao kod kuće[sm=smiley36.gif]
ali eto izgleda da ću mrvicu upoznati prije termina[sm=love.gif]

Dobrodošlica ovim novima[sm=9nebesa.gif],
nemojte se preplašiti ovako ovih stanja,kao u mene[sm=smiley36.gif]
kod mene je od 15 sedmice počelo sve...

[sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>